Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jasně QHD je k ničemu a proto ho všichni budou mít - na co potom 2K video, když to není na čem

prohlížet. A vodotěsnost je fajn, ale až dokud nezkontroluješ všechny kryty, jinými slovy je lepší

chovat se k mobilu jako by vodotěsný nebyl. 

Odesláno

Jasně QHD je k ničemu a proto ho všichni budou mít - na co potom 2K video, když to není na čem

prohlížet. A vodotěsnost je fajn, ale až dokud nezkontroluješ všechny kryty, jinými slovy je lepší

Jaký všechny kryty ? Vždyť je tam jen jedna krytka konektoru pro nabíjení a šmytec ! Já se k němu tedy chovám jako že vodotěsný je...

Odesláno

Určitě si najde zákazníky S5 i G3, já, protože mám G2 a měl jsem v ruce S4, bych zvolil G3, pokud by už nebyl příliš velký, což posoudím až ho budu mít v ruce. Volil bych ho z několika subjektivních důvodů (vlastnictví G2, design, zadní tlačítka), ale i kvůli optické stabilizaci, dvoudiodovému blesku, laserovému zaostřování, displeji a pokud se potvrdí předpoklady, i výdrži, ta zatím není jistá, obávám se že bude menší než u G2 ale divil bych se, kdyby se u LG na tuhle vlastnost, která je u G2 velkým trumfem, nezaměřili. U G3/32 GB je i větší RAM, S5 je zase voděodolný, což uznávám jako velkou výhodu stejně jako že je menší, přesto bych ale volil G3.

Odesláno

Jaký všechny kryty ? Vždyť je tam jen jedna krytka konektoru pro nabíjení a šmytec ! Já se k němu tedy chovám jako že vodotěsný je...

Zadní kryt by měl taky dokonale přiléhat ...

Odesláno

jenom se přidám k tý vodotěsnosti, kamarád strčil po vodu z kohoutku asi měsíc starou Xperii Z1 compact, prvně se mu zamlžil zadní foťák, pak přední a pak začaly odcházet pixely na displeji...teď čeká co mu řeknou na reklamaci.

Odesláno

Neuraž se, ale dle tohodle vyjádření mi přijde, že jsi přesně cílová skupina, pro kterou tenhle pixelový hon pořádají. Vážně myslíš, že má na zařízení týhle velikosti smysl řešit QHD displej, 2K video a že SKUTEČNĚ poznáš rozdíl proti FullHD a troufnu si tvrdit i obyčejnému HD? :) Koukáš na displej mikroskopem nebo telefon normálně používáš? 

Zdá se mi, že vývoj skutečně inklinuje k tupému navyšování všeho na úkor nějaké optimalizace. Čistý andorid běhá svižně na diametrálně slabších zařízeních (viz bezproblémový chod na starých Desire, Nexusech) - teď je to tak, že má každý telefon 4 a více jader, 2 giga paměti a stejně se objevují stesky na záseky při běžné práci - nebude tady něco špatně? Neměla by se pozornost zaměřit někam trochu jinam, než na nesmyslné navyšování výpočetního výkonu? 

Odesláno (upraveno)

Dieegoo - a kam by se měla zaměřit pozornost? Neber prosím jako že souhlasím s tím, co kritizuješ, ono je to složitější ale zajímalo by mne, co máš na mysli.

El Nano - vodotěsnost je problém, u mnoha voděodolných pístrojů a telefonů zvlášť mi přijde, že do nich nateče a záruka je málokdy uznávána. Mj., kohoutek může být zrádný, padající voda vyvine tlak odpovídající statickému pobytu v relativně velké hloubce, navíc kumulovaně působící jen na část konstrukce.

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odesláno

Ivane, myslím, že v druhém odstavci jsem napsal dost jasně, kam by se pozornost měla zaměřit. Koukni na iOS a papírový výkon stařičkého iPhonu 4 třeba. HW je ten telefon na zlomku hrubého výpočetního výkonu a systém na něm běhá jak víno. Proč? Zaměřili se na optimalizaci systému. Ano, u Androidu je to trochu jiné, když výrobci v podstatě jen přebírají systém od Googlu, ale zcela bez viny v tom nejsou - každý tam plácne svoji cool nadstavbu, která daný systém často pošle do kytek. Ať se tedy výrobci zaměří i na optimalizace jejich grafických a funkčních nadstaveb, třeba pak nebude nutné cpát tam tak výkonný HW, třeba pak telefon vydrží na baterii i dva dny... věřím, že by to ocenila řada lidí. 

Odesláno

Jak dlouho vydrží na baterku iPhone? Při tom malém displeji  a "mizerném" rozlišení by měl vydržet týden, když neoptimalizovaný G2 s 5,2" FullHD mi vydrží 3 dny... Víš co? Mně, jako zákazníka, určitě zajímá výdrž. A pak aby byl systém rychlý, nesekal se a nekousal. A pak i další věci. A pokud mi to výrobce splní, navíc za cenu výrazně nižší než iPhone, pak je mi srdečně jedno jestli tam dá 16 jader a turbo.

Obecně máš pravdu, iPhony jsou určitě vynikajíci telefony, strefili se i designem a podařilo se jim vytvořit dojem exkluzivního zboží. Díky tomu, trochu i díky americkému patriotismu a protože vyvíjeli jedinou verzi softwaru pro jediný telefon, mohli optimalizaci věnovat péči. Android byl v té době mimino, ale přes všechny nedostatky dospěl a dnes na něm jede většina zeměkoule což považuji za obrovský úspěch. A navíc, aspoň mně, dokonale FUNGUJE i když uznávám, že debata o stabilitě obou systémů je stále otevřené téma. 

Odesláno (upraveno)

Neuraž se, ale dle tohodle vyjádření mi přijde, že jsi přesně cílová skupina, pro kterou tenhle pixelový hon pořádají. Vážně myslíš, že má na zařízení týhle velikosti smysl řešit QHD displej, 2K video a že SKUTEČNĚ poznáš rozdíl proti FullHD a troufnu si tvrdit i obyčejnému HD? :) Koukáš na displej mikroskopem nebo telefon normálně používáš? 

Zdá se mi, že vývoj skutečně inklinuje k tupému navyšování všeho na úkor nějaké optimalizace. Čistý andorid běhá svižně na diametrálně slabších zařízeních (viz bezproblémový chod na starých Desire, Nexusech) - teď je to tak, že má každý telefon 4 a více jader, 2 giga paměti a stejně se objevují stesky na záseky při běžné práci - nebude tady něco špatně? Neměla by se pozornost zaměřit někam trochu jinam, než na nesmyslné navyšování výpočetního výkonu? 

Jestli je QHD k něčemu se časem dozvíme až se bude G3 prodávat - všechny mobilní weby se tomu jistě budou věnovat. Já jsem jsem tu možnost srovnat Full HD s QHD neměl, tak netvrdím, že rozdíl poznám nebo nepoznám, a početní výkon se navyšuje od nepaměti. Pozornost bych já osobně zaměřil na výdrž, třeba se konečně dočkáme implementace nějaké revoluční technologie.

Každopádně nechci říct, že S5 je špatný mobil, ale rozhodně předražený, na to že je to spotřební elektronika, kterou dalším generacím těžko předáme. 

Upraveno uživatelem Flipik
Odesláno

Jsem se te posledni vete docela od srdce zasmal.

a já jí zas vubec nepochopil.. protože spotřební elektronika má ve svém názvu spotřebovat už asi z nějakého logického důvodu.. jako třeba telecí párky jsou z telecího masa, bezolovnatý benzín je bez olova, deštivé počasí je když padá déšť a tak..

Odesláno

Jsem se te posledni vete docela od srdce zasmal.

To je zdravé  :cheers:

a já jí zas vubec nepochopil.. protože spotřební elektronika má ve svém názvu spotřebovat už asi z nějakého logického důvodu.. jako třeba telecí párky jsou z telecího masa, bezolovnatý benzín je bez olova, deštivé počasí je když padá déšť a tak..

Konečná hodnota elektroniky je minimální nebo nulová, proto k jejímu nákupu přistupuju s rozvahou a na MI moc nehledím

Odesláno

František - OK, ale párky nemusí být správný příklad - telecího masa mohou obsahovat jen velmi malou část...

G3 - na jednom foru píše člověk, že se byl na tel. podívat snad v Alze a z displeje je zklamán, podání barev atd. Přitom má doma G2 a srovnávat tedy může. Na tyhle cizí dojmy dám jen omezeně, ale pokud by to byla pravda, pak je rozlišení k ničemu. Ale novináři přítomní představení telefonu se nad displejem rozplývali (navíc rozdíl mezi FullHD není prý velký, ale přesto viditelný), tak uvidíme.

Odesláno (upraveno)

Ma G3 ctecku otisku prstu? Zatim jsem to nikde nevidel zminene. Porad tak nejak vaham, jestli to od noveho telefonu chtit nebo ne, ale pokud by mi mel novy mobil vydrzet dejmu tomu aspon 2 roky, tak si rikam jestli to za rok nebo dva nebude "nutnost": mobilni platby, etc.

Zaroven mi to prijde jako pohodlne zabezpeceni telefonu...sice jsem to zatim nezkousel a na S5 jsou na to dost rozporuplne ohlasy ohledne spolehlivosti a funkcnosti, ale neustale tukat na displej PIN me nebavi a tak nosim telefon nezabezpeceny, z cehoz obcas taky nejsem happy.

Upraveno uživatelem kloubik

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...