Cyril Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 (upraveno) Pouze elektrina. Ale dojezd 500km. Nabijeni stridavym proudem do plne kapacity asi 24 hodin, pres 380V stejnosmerny pry asi hodinu a pul. Je to podle me super auto a budoucnost. Pokud to tedy dovoli panove co kontroluji ekonomickou rovnovahu i svetovou "bezpecnost". Ja bych ho za Jaguara se stejnymi PS vymenil i s doplatkem uplne hned. :-). Upraveno 12. ledna 2014 uživatelem Cyril Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 George Clooney to prodal,protoze se to prej strasne se.re:-) No vzhledem k tomu že Clooney má asi 15 aut a deset motorek, tak je to spíš senzace, než něco, co by mu vadilo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potkan Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 Cyrile proc? Jaga nejsou dobry? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 tady si to chlapek chvali.. http://auto.idnes.cz/tesla-s-v-cesku-01m-/auto_testy.aspx?c=A140108_171353_auto_testy_fdv Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 tady je něco o dojezdu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyril Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 Cyrile proc? Jaga nejsou dobry? Ja s nim loni najel asi 100 km. Proste me to kabrio nejak nebere. Uvidime. Treba se zase rozhejbu. Radsi jezdim Defender. Tohle elektroauto by se mi ale vyzkouset libilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M10 Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 Tak kdo toužíte po Tesle, kouknětě a hlavně čtěte zde : http://www.roznovan.cz/~kubis/models.php Viděl jsem to auto na vlastní oči a nadchlo mě. Moje nadšení mě přešlo ihned, jak jsem si přečetl celý web pána, a zkušenosti ostatních nadšenců. V kombinaci s tím, že ropná lobby nepustí alternativní pohon do široké komerce, bych to viděl opravdu jako výstřelek milionáře. Pro praktické denní použití k ničemu...protože pán, co vlastní patent na ty lepší akumulátory, ho prostě neuvolní ke komerčnímu využití. A bez toho je vše ohledně elektroaut o ničem.Takže jediné řešení = hybridy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 (upraveno) Doporucuji precist clanek ze zacatku minuleho roku z NY Times. Tesla 2x za vikend nedojela do cile a museli ji odtahnout (vyrazne pod avizovanym dojezdem), protoze to baterky v chladnem pocasi nedavaji. A v poslednich mesicich jich nekolik shorelo a uz je ohledne toho vysetrovani, protoze to vypada na vaznejsi problem.... Tesla je prodelecny podnik, ktery zije jen diky prodeji emisnich kreditu a obrovskym dotacim od vlady za kazde prodane auto. Je to vicemene forma tunelu na danove poplatniky v cele s demagogem Elonem Muskem. Vice napr. zde: http://calwatchdog.com/2013/05/26/tesla-just-a-tax-funded-government-project/ Upraveno 12. ledna 2014 uživatelem kloubik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 (upraveno) Ber to tak, že si to kupujou lidi typu Jarda Vlasák, který vydělal na prodeji podílu na obchodním komplexu Hatě u Znojma cca 1 mld., tak pro tyhle lidi jsou to lepší hodinky?. Možná na tom budou zatím lépe hybridy typu Mercedes S s dvojnásobnou cenou, nicméně může to být fajn s tím jezdit. jako druhé nebo třetí auto domů, proč ne. Upraveno 12. ledna 2014 uživatelem Josef01 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 Ale jo...at si to kupuje kdo chce. Chapu ze nadsencum do elektro aut se to libi, na jezdeni kolem baraku to muze byt fajn a pokud clovek neresi penize, tak proc ne. Ale pro normalniho cloveka to nedava smysl...navic kdyz ze svych penez musi prispivat na auta nejakym celebritam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 Tak je to se všema autama, prostě je to jenom o nadšení. Ropa dojde tak za 50 let, což mi bude úplně jedno a tak se mi spíš líbí, že jezdí na něco jiného. Když to spočítám, tak jezdím za 7 Kč km (včetně všech nákladů), takže nic moc dražšího už asi nepořídím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jagman Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 Tesla je nanic stejně jako prius a všecky tydle krámy to jediné co mě zaujalo aj Naživo vzhledem aj Jízdou je Karma! to je cesta generator co žene baterky dojezd kolem 500-600km spotřea 3L je směšná a narozdíl od tesly dojedu k Babičce za den ne za tejden!. Ač já bych jí pod kapotu vrazil stejně V8 jaguar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedan Odesláno 13. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2014 Kdybych si měl vybrat něco nového, jakože teď jsem maximálně spokojen, tak bych šel asi to tohotoNevím, naco by mi to bylo. Auto na běžné užívání a na práci mi to nenahradí, protože nedojedu ani do Prahy a zpět. Na cestu k zákazníkovi do Stutgartu řešit drobný problém, kterou zvládnu s Mazdou nebo GT 86 za jeden den, bych potřeboval jeden týden.Auto pro radost mi to taky nenahradí, protože na výlet do Alp, nebo jen se projít po Budapešti, by mi jeden víkend nestačil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 13. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2014 Pánové, není nad poctivé dvoutunové auto . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 13. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2014 Tesla a podobné prošlapávají nové cestičky. Jestli se ukážou jako neperspektivní, zarostou a bude se chodit jinými. V tuhle chvíli mne to jako praktické auto neoslovuje, ale fandím každému, kdo se o to pokouší. Rád bych se dožil toho, kdy bude elektřina v autech normálně použitelná a na každé pumpě mi během pár minut vymění akumulátory za nabité. Výkon, krouták, jednoduchost, účinnost... Před více než 100 lety nebylo jednu chvíli jisté, zda zvítězí elektřina nebo benzín, rozhodla praktická denní použitelnost, dojezd, tankování... O několik stránek dříve - na Stelviu jsem byl 6x na motorce v hlavní sezoně a neviděl jsem tam jet nikdy nikoho nejen agresivně, ale ani rychle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 13. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2014 Tesla je na trhu mnoho let a řekl bych asi neúspěšnější v této technologii. Těch zmiňovaných aut prodali něco kolem 10 tisíc, což vůbec není špatné. Po Evropě mají stavět nabíjecí stanice, které nabijí baterie na 80% kapacity za 40 minut. Pokud tady postaví výrobní závod, o čemž se nyní jedná, pak by nabíjecí stanice byly u nás určitě dostupnější. Například v Norsku byla minulý rok v prosinci Tesla nejprodávanější značkou, samozřejmě díky velkým dotacím, ale i to se počítá. Ano, důvod proč si to nekoupit najde každý z nás, jen mi to přišlo zajímavé z hlediska "auta na baterie". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 13. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2014 Tak kdo toužíte po Tesle, kouknětě a hlavně čtěte zde : http://www.roznovan.cz/~kubis/models.php Díky za link. Vůbec jsem nevěděl, že mám něco takového doslova za rohem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CEGY Odesláno 13. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2014 Pánové, není nad poctivé dvoutunové auto .To je Blazer nebo Explorer? takhle z boku to nejde moc poznat. Jednu dobu jsem na to celkem koukal. Prodejní kousky vcelku levné, ale nevím jak servis nebo díly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 13. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2014 (upraveno) Ropa dojde tak za 50 let, což mi bude úplně jednonie som si isty ci tomu spravne rozumiem.hm.. a) veris ze o 50 let bude primarny zdroj pohonu nieco ine b ) pochybujes ze sa este 50 let dozijes a v duchu tupeho sebectva "po mne potopa" to neriesis c) svoj zivot mas zariadeny tak ze o 50 let ropu potrebovat nebudes d) nieco ine. Dakujem za usmernenie co si vlastne myslel. Upraveno 13. ledna 2014 uživatelem ivan_989 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 13. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2014 Zajímavá otázka, myslel jsem tím, že současní padesátníci nemusí mít sice strach, že nebudou mít co natakovat, nicméně by bylo fajn, kdybychom se vymanili se současné závislosti na ropě a přešli na vlastní zdroje energie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se