Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj hoši,

mám takovej dotaz, kdyby někdo věděl...

pořídil jsem si posunovadlo na dobu určitou (pánové v jedné továrně na auta mi totiž při objednávce vozu oznámili, že nějak před Vánocema to bude vyrobený :D ) - Fabia 2011 1.2 HTP 44kw CHFA, vrácený po leasingu, celou dobu jezdilo k AD.

Teď můj dotaz, dvě věci, které mi přijdou divný

-  na volnoběh to pocitově kolísá v otáčkách (ale otáčkoměr se nehýbe) a celkově vibruje s celým autem. To si vysvětluju tím, že to je tříválec. Ale nikdy jsem v jiném neseděl, tak nedokážu porovnat.

- na volnoběh pozhasínají světla a podsvětlení displeje palubního počítače - prostě kolísá intenzita, která jde ruku v ruce s tím kolísáním motoru.

Co by to mohlo být? Alternátor davá jiný napětí, který kolísá?

Mám v plánu to dát do servisu, ale jestli si to tam nechaj, tak zase budu odkázanej na motorku a mě se už nechce moc zmoknout :) A taky bych do toho servisu už šel s nějakou představou, co by to mohlo být.

Díky moc.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Celý to má souvislost s bodem 2: je tam dynamo eště ze spartaka, proto zhasínaj světla a votáčky kolísaj, protože motor to dynamo neutáhne.

Návštěvník km.kmk
Odesláno

Celý to má souvislost s bodem 2: je tam dynamo eště ze spartaka, proto zhasínaj světla a votáčky kolísaj, protože motor to dynamo neutáhne.

možná by bylo dobře si nejdřív zjistit rozdíl mezi dynamem a alternatorem než zase napíšeš nějakou pitchovinu

Návštěvník Zmizík
Odesláno

možná by bylo dobře si nejdřív zjistit rozdíl mezi dynamem a alternatorem než zase napíšeš nějakou pitchovinu

Dobře Miloši. :D

Návštěvník YPO
Odesláno

já to měl .... je tam dynamo ..... pohání ho klínovej řemen ..... buď je volnej řemen, nebo zapečený dynamo ..... dynamo stojí stovku ..... akorát je to blbě přístupný, musí se to zvednout heverem

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Jéžiš já to myslel jako prdel. Samozřejmě je tam alternátor.

Ale u dynama v závislosti na otáčkách kolísá výstupní napětí (= pozhasínávají světla), což jsem vtipně vysvětlil tím, že to dynamo ten slabej motor jakože neutáhne. Takže proto to jako všechno kolísá. Ha-ha-ha. To je ponížení todle.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

Zalezi jake konkretni zkusenosti myslis. Celkove pristup prodejce a servisu super. Pokud chces podrobnosti, tak klidne napis SZ.

Odesláno (upraveno)

Tak dlouho jsem rikal, ze nase dalsi rodinny auto bude benzin v manualu, az jedu zitra vyzvednout naftu v automatu. A co je nejhorsi, automat je multitronic, neboli CVT, kterez proklinam odjakziva.

Utechou budiz, ze jde o darek pro zenu k narozkam a jde o auto z nasi firmy, takze ho znam (i ridice) odjakziva. Takze tu vlastni sebezradu nejak preziju :).

Jinak A4 Avant 2.0 TDI, 2013, 130kw, 68 tkm.

Upraveno uživatelem KFL
Odesláno

I po roce a půl vlastnictví se pořád těším na každý víkend co ji můžu vytáhnout z garáže a projet se na okreskách :)

post-2782-0-74495400-1503009478_thumb.jpg
Odesláno

Tak dlouho jsem rikal, ze nase dalsi rodinny auto bude benzin v manualu, az jedu zitra vyzvednout naftu v automatu. A co je nejhorsi, automat je multitronic, neboli CVT, kterez proklinam odjakziva.

Utechou budiz, ze jde o darek pro zenu k narozkam a jde o auto z nasi firmy, takze ho znam (i ridice) odjakziva. Takze tu vlastni sebezradu nejak preziju :).

Jinak A4 Avant 2.0 TDI, 2013, 130kw, 68 tkm.

Predsudky sem, predsudky tam, Karlos, a jestli tam byla slusna cenovka a historie kterou znas, tak se s tim zase da ty tri roky zit, ne?

:-)

Odesláno

To se ti nedivim, jak je boule na kapote, aby se tam ten motor vesel, tak je to vzdycky v poradku :-)

I po roce a půl vlastnictví se pořád těším na každý víkend co ji můžu vytáhnout z garáže a projet se na okreskách :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...