Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nekdo rad holky, jiny zase vdolky... Kazdemu vyhovuje neco.

Delam pres 20 let kolem techniky, od ridice (hrubo pres 1 milion km (osobaky, nakladaky, soupravy do 90t, specialni stroje, atd...)), az po servisaka (vcetne generalnich oprav tezke techniky, nakladnich vozidel a tezkych stroju). Na osobacich sem zacinal a dnes uz jen tak okrajove.

Kazda "moderni" technika, ktera funguje jak ma, je fajn. U vozidla, u ktereho nemusim platit servis (coz byl muj pripad u vyse zminovaneho Caddyho) to kvituju. Pro soukrome ucely bych volil auto, ktere je prosto fičur. Pro mne je idealni Skoda 120 (mel sem ji 5 let (mela najeto pres 200 tkm) a spolu s Trabantem to bylo nejspolehlivejsi auto - co se tyce poctu a typu poruch). V soucasne dobe auto nemam vubec a v nejblizsi dobe se ke koupi nechystam (a zachovale stare Skodovky stoji nesmysl).

Je jasne, ze pokud mam v aute (a nemusi to byt jen v aute) nejakou vychytavku, pak chci, aby mi fungovala bezvadne-tak jak ma. 

Odesláno

2geometr: Kolikrát měls za poslední roky defekt - a kolikrát z toho stihnuls dojet do servisu dřív, než stáls na ráfku? Co jsem zažil tak u malých defektů kolo znatelně ušlo vždycky až dlouho po zastavení (tj. "placaté ráno" - nevíš jestli si z tebe v noci neudělal prču opilec, nebo jde o vadný ventilek = nafoukneš pěnou a někam dojedeš), nebo k tomu průseru dojde na dálnici - no a pak jedeš až na krev než se dá bezpečně zastavit, protože u krajnice by kolo měnil leda sebevrah, gumu sere čert. Nemluvě o tom že většina "bydlenek" a vietnamců je schopná nastartovat a vyjet i na třech kolech - a nějaké alarmy je netankují, když jim na cestu hraje rádio...  :whistling:

Mě na bezdrátových TPMS pohoršuje hlavně to, že jde o spotřebku bez výměnné baterky v ceně páté gumy - a o nějakém "proaktivním" měření tlaku u nich nemůže být řeč, pokud řídící jednotky reagují alarmem až na >25% pokles proti konstrukčnímu minimu, což může být klidně pod polovinou provozního tlaku...  <_<

Mně rupla guma za rok na dálnici dvakrát, jednou z toho to bylo o nějaý kus železa co se tam válel, podruhé jsem si zřejmě nevšiml, že jsem ji někde poškodil, asi o obrubník. Vždycky bylo kolo prázdné než jsem dojel do odstavného pruhu, takové to byly díry. Na výměnu jsem si vždy zavolal asistenci, byli tam do 20 minut. Děsím se doby, kdy nebudu mít rezervu.

Odesláno (upraveno)

Počasí že by jsi psa nevyhnal, tak jsme s klukem vyjeli brázdit tajemné polské lesy. Ještě k tomu vytahuji strašidelné historky, tak kluk docela hotovej, příjemná sobota :-) Jinak defekt gumy jsem měl jedinkrát za celý život když mi závistivej soused nacházel za auto hřebíky, ještě že už jsem z toho paneláku pryč, protože už bych měl na krku paragraf...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem African
Odesláno

No nevim, Afri. Asi nejhorsi misto vzhledem k ocekavane vichrici a moznym padum sromu...

Vím o vydaném varování, ale u nás to hlásí až ve večerních hodinách, zatím lehce pofukuje, dobrý je to. Ale samozřejmě děkuji moc za upozornění :-)

Odesláno

Hele, jak je to v Polsku s vjezdem aut do lesa?

Jako u nás, povoleno... :-) Tam by jste se kluci s Toyotama vyřádili jak to mají od těch lakatošů rozmlácený a rozbahněný, úplně jsem si vás tam představil. Já jen tak lehce po pevných cestách, bez uzávěrky a s klukem v autě sem se bál....a navíc jsem jednu chvíli nevěděl kde jsem a bez signálu, to pak trochu lepí :-)

Návštěvník qoyi
Odesláno

Ja tu bilou sracku fakt nesnasim, ono by to mozna nebylo tak hrozny kdybych nemusel furt jezdit autem. A ten idiot v tom BMW mel celkem kliku ze se mu to nestalo v miste s obousmernym provozem, takovej radoby Giorgi Tevzadze.

Odesláno

Gratulace, ta oranžáda je teda pořádně výrazná, tuplem když ji nasvítí slunce, tak se stává nepřehlédnutelnou :) No a kdyby si toho náhodou někdo nevšiml, tak stačí zapnou mód Čupra a toho už si všimne každý, hlavně třeba v garážích :)

Odesláno (upraveno)

Já dnes po dlouhém rozhodování zaplatil zálohu na novou MX-5 ND... odvézt si ji půjdu až 3. ledna, tak doufám, že si do té doby neokoušu nehty až k tahu od bondovek :-D

Napiš pak dojmy z té Cupry, ta byla taky ve velmi úzkém výběru při rozhodování.

Upraveno uživatelem lloffass
Odesláno

První dojmy z Cupry jsou zde! Začnu negativy - auto má malou nádrž. S 50 litry a spotřebou mezi 10 a 11 budu mít na pumpě asi kamarády. Kamarád, co jezdil rallye si všiml, že když prudce pustí spojku při přeřazení, tak pedál se nevrací tak rychle a "pleskne" mu zespodu do nohy. Při normálně "lidské" jízdě se to neděje, i když jedu hodně rychle. Jo a i přes prémiový Seat Sound to hraje hodně bídně. To je tak na hranici akceptovatelnosti, ale já stejně poslouchám většinou Radiožurnál, tak mi to zas tak moc nevadí.

Pozitiva? Jede to jak píchlá sviňa. Ten nástup a síla je fakt brutální. V režimu Cupra funguje samosvor na jedničku a fantasticky zatáhne dovnitř zatáčky. Rozdíly mezi režimy jsou hodně znatelné a to je fajn. V režimu Cupra je zvuk sice fajn na krátké blbnutí, ale po chvíli obtěžuje. V režimech Comfort i Sport je auto velmi příjemným společníkem a umím si představit i daleké cestování. Brzdy jsou OK, na okryh by asi byla Bremba lepší, ale tam já jezdit nebudu. Na okreskách si myslím, že vadnout nezačnou. Možná na nějaké hochalpenstrasse by je člověk dostal na hranu.

Zpracování je slušné, ale zas žádná extra pecka. Prostě to odpovídá levnějšímu koncernovému autu. Mně to zatím hodně baví.

Odesláno (upraveno)

Nám se u nových aut vždycky výstup z rádia časem zlepšil, hlavně basy, takže věřím historce že i repro se musí nechat rozehrát. Jinak zvuk motoru je originální nebo taky nějaké trapné nahrážky z repráku ve stylu BMW a dalších borců? :-) Jinak auto fešné a asi to poletí jak raketa...

Upraveno uživatelem African

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...