vwtyp11 Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června (upraveno) před 9 hodinami, runner200 napsal: Porsche 911 4S mi zere tiez 12 -13 litrov. Ve meste s výkonem 400ps+ taky umim jezdit za 13, ale taky běžně jezdim za 8 a v průměru za 9 s 911 a s dvěma válci navic nez nejakej vysavač:) Upraveno 9. června uživatelem vwtyp11 1
neuromancer Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června Přesně tak, s 991 Turbo už musím trochu makat, aby to jelo za 13, ale jinak okolo 10 úplně v pohodě a třeba ve Švýcarsku s jejich limity bez námahy za 8-9. 1
Exiztence Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června Já jsem se snad pod 9 nedostal v 4.0 Spyderu
adamo Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června (upraveno) Když už tady vedeme hospodskou debatu o tom komu to žere míň, tak k těm 911 pište která je to generace, ať si z toho můžeme udělat pořádnou statistiku Upraveno 9. června uživatelem adamo
runner200 Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června V 9. 6. 2026 v 11:09, adamo napsal: Když už tady vedeme hospodskou debatu o tom komu to žere míň, tak k těm 911 pište která je to generace, ať si z toho můžeme udělat pořádnou statistiku Mam uplne novu carreru 4s 480 koni. Nechapem ako mozte jazdit za tak malo jedine ze jazdite na rezime normal len ten radi tak blbo ze na 8smicku ide kludne na 1 000 otackach a nechcem tymto trapit motor tak vzdy prepinam rezim rovno na sport ktory nepusti motor pod 2 000 otacok co je pre motor urcite lepsie. Alebo je ten motor proste este surovy a spotreba si casom sadne. Momentalne mam 2 700 km 1
Roland Sands Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června Nevypínají tyhle nový krámy pár válců pří nízkých otáčkách/výkonu pro snížení spotřeby?
Exiztence Odesláno 15. června Nahlásit Odesláno 15. června před 15 hodinami, Roland Sands napsal: Nevypínají tyhle nový krámy pár válců pří nízkých otáčkách/výkonu pro snížení spotřeby? Já mám 718 Spyder 4.0 a jsem na 12.8 po 5k km. S tímhle máš pravdu btw, když nevypneš start-stop tak to při low load jede na pravej - levej bank a střídá to po 30s. 1
Roland Sands Odesláno 15. června Nahlásit Odesláno 15. června Mě to před pár lety zarazilo na Ducati Panigale V4, na volnoběh jela jen na 2válce ale jak jsi ji vytočil tak se přidal zbytek. Šlo to krásně slyšet... úžasnej motor! U motorky co má +200hp/190kg a dá se využít jen na uzavřeném okruhu mi to přislo trochu zbytečné ale taková je doba (není to nic co by úprava ECU nevyřešila ).
vwtyp11 Odesláno 15. června Nahlásit Odesláno 15. června Řešit spotřebu 718 a 911 s 5700 a 2800km je kluci mimo. Chce to jezdit, až to bude mít 10k tak muzem probrat:) ty syrové motory chtěj nejakej cas…
Roland Sands Odesláno 16. června Nahlásit Odesláno 16. června Dotaz na nové majitele porsche... jaký je oficiální proces pro záběh motoru? Někde se uvádí 1500km jinde 3000km, nevytáčet přes 4tis jinde přes 7tis, nepoužívat tempomat, nechat motor zahřát atd. Kdy je první výměna oleje? Předem díky za odpověď.
runner200 Odesláno 16. června Nahlásit Odesláno 16. června před 8 hodinami, Roland Sands napsal: Dotaz na nové majitele porsche... jaký je oficiální proces pro záběh motoru? Někde se uvádí 1500km jinde 3000km, nevytáčet přes 4tis jinde přes 7tis, nepoužívat tempomat, nechat motor zahřát atd. Kdy je první výměna oleje? Předem díky za odpověď. Mne povedal predajca v Bratislave ze motor je uz vo vyrobe zabehnuty. Ale ze mam prvych 1 000 km jazdit pianko a potom uz mozem ist kludne bomby. Olej odporuca menit kazdych 10 000 km aj ked auto si to vypyta az za 25 000 km. Samozrejme viac ako 10 000 km som ani neplanoval to je pre mna strop na vymenu oleja. Na 750 konovej M3 menim kazdych 7 000 km. Inac kamarat na prehovoril nech mu predam bmw cabrio 440i ale zistil som ze jedno cabrio treba tak sa crta prave spyder do zbierky uz sa neviem dockat kedy bude doma. Potom posuniem foto a nejake dojmy 1
JR_2010 Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června Myslím, že prodejce si to tak trochu vycucal z prstu, já bych se držel toho, co uvádí výrobce v manuálu.
McMac Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června Na zajizdeni (od ///M pres Porsche po Ofci) jsou ruzne nazory - generalne 2: 1. Zajizdeni je diky modenim vyrobnim technologiim minulost a uz se neresi. 2. Zajizdet se ma = prvnich cca 2 tis nevytacet do omezovace a nesplapat na cele auto na plno, ale zaroven poskytnout autu si zvyknout na vsechyn jizdni rezimy = nenajet ten zacatek na 1500 otacek na dalnici, ale stridat rezimy, prevodove stupne atd. Dale pak prvni olej udelat v jednotkach tisic km, aby se pripadny obrus vyplachl. Pokud ma clovek auto hodne rad a chce ho mit sam dlouho, tak varianta 2 a idealne se drzim manualu (zatim jsem snad vsude videl v manualech popsan, byt obcas jen 1 vetou). Ale dovolim si rict, ze ani s variantou 1 (samozrejme stale plati, ze na auto se slape az kdyz je opravdu prohraty) realne tolik nezkazi (a je jen malo lidi co jsou pak ochotni pri dalsim prodeji onu premii zaplatit). Abych odpovedel na dotaz - zalezi i na konkretnim modelu a motoru. Kdyz uz budu zajizdet, tak jiny naroky na zajizdeni bude mit vysokootackova GT3 a jiny hybridni osmihrnek v Panamere. 1
simbasek Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. M3 je z domu a přichází vybírání dalšího auta chtěl jsem si k 30 letos dopřát nějaké hodinky, ale začínám přemýšlet nad prvním youngtimerem BMW E30. Trojka jako trojka není tu někdo kdo se vyzná? Líbí se mi jedna tahle viz. odkaz: https://auto.bazos.sk/inzerat/192783165/bmw-318i-kabrio.php díky
McMac Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června před 3 hodinami, JR_2010 napsal: A vycházíš z čeho? Kombinace F2F diskuze s nekolika technickymi lidmi od automobilek, srazu nadsencu , clanku a manualu za mnoho let.
JR_2010 Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června (upraveno) O.k., ale stejně bych doporučoval držet se toho, co je napsáno v návodu k obsluze, v "článku "zajíždění"... Upraveno 17. června uživatelem JR_2010
gunman Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června Dnes jsem dovezl tuhle 100. Ročník 1970, nic shnilého, motor taky pěkný. Těch 90 km domů jsme si užili, přepis na úřadě za pár minut. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 8
Irwinek Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června před 2 hodinami, gunman napsal: Dnes jsem dovezl tuhle 100. Ročník 1970, nic shnilého, motor taky pěkný. Těch 90 km domů jsme si užili, přepis na úřadě za pár minut. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tak to je veliká krása Ještě před třemi lety jsem se s jednou takovou občas svezl, bylo to nádherné - žadný spěch, žádné pípání, ..... Starý pán umřel a mladej za ní chtěl bambilion
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se