Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
8 hours ago, AndyAaron said:

Hrůzou mi vstávají vlasy na hlavě, když čtu, že ani na autorizák se člověk nemůže spolehnout…

Všude je to o lidech. V motorkářích jsem psal, jak jsem chtěl měsíc zpátky koupit motorku a dealer mi to za celejch 10 dní neumožnil, tak jsem šel nakonec jinam :D.

Triumphy kupuju u Macha v Budějicích, zážitek je to taky průměrnej, ale aspoň jakžtakž fungujou. Každopádně novou motorku jsem dostal se špatnejma tlakama v gumách, ovládácí prvky na řídítkách povolený, vrzající bovden spojky a páčka blbě seštelovaná, protože to někdo nenamazal a nenastavil. Mechanik tam je sice bleskurychlej (včera pvní servis trval 40 minut), ale tím spíš je potřeba po něm ty věci kontrolovat :D. Proto si už spoustu věcí radši dělám sám.

Na Jarov jsem vždycky spolíhal jako na baštu profíků, kam kdysi firma jezdila servisovat celou flotilu a historicky jsem s nima neměl problém (VW, Audi, Škoda). Jestli se po nový akci v Budějicích ukáže, že proces fakt udělali blbě, holt zase budu muset změnit lokál...

• Like 2
Odesláno

Ja jezdim s VW do Sumperka ( mam to priblizne stejne jak do HK) a jsem s Fortexem spokojeny - kvalita prace za mne OK, personal v pohode a drzi i terminy a casy takze ...

Odesláno
V 15. 8. 2026 v 23:10, Josef01 napsal:

Záleží na autě, některé auta na to mají postupy i bez diagnostiky, ale velcí prodeji baterii na to mají diagnostiky, když je mění sami.

Měnil jsem baterku tak aby nic nezkolabovalo, tak jsem kontakty nejdříve připojil na autonabíječku v udržovacím režimu a pak odmontoval a nasadil novou. Fungovalo to. Poradil mi to můj mechanik. Dělá to tak na všech nových autech.

• po 2 týdnech...
Odesláno
V 18. 8. 2026 v 7:13, KFL napsal:

Všude je to o lidech. V motorkářích jsem psal, jak jsem chtěl měsíc zpátky koupit motorku a dealer mi to za celejch 10 dní neumožnil, tak jsem šel nakonec jinam :D.

Triumphy kupuju u Macha v Budějicích, zážitek je to taky průměrnej, ale aspoň jakžtakž fungujou. Každopádně novou motorku jsem dostal se špatnejma tlakama v gumách, ovládácí prvky na řídítkách povolený, vrzající bovden spojky a páčka blbě seštelovaná, protože to někdo nenamazal a nenastavil. Mechanik tam je sice bleskurychlej (včera pvní servis trval 40 minut), ale tím spíš je potřeba po něm ty věci kontrolovat :D. Proto si už spoustu věcí radši dělám sám.

Na Jarov jsem vždycky spolíhal jako na baštu profíků, kam kdysi firma jezdila servisovat celou flotilu a historicky jsem s nima neměl problém (VW, Audi, Škoda). Jestli se po nový akci v Budějicích ukáže, že proces fakt udělali blbě, holt zase budu muset změnit lokál...

Ahoj, chystám se pořídit si nového speeda a taky jsem to plánoval v Budějovicích, ale po téhle tvé zkušenosti nevím zda se mi do toho chce😅 jinde zkušenost nemáš?Druhá varianta je pro mě totiž Praha, ale mám to 150km. Tak by to bylo pokaždý na celý den s garančkou.

Odesláno
40 minutes ago, Marty223 said:

Ahoj, chystám se pořídit si nového speeda a taky jsem to plánoval v Budějovicích, ale po téhle tvé zkušenosti nevím zda se mi do toho chce😅 jinde zkušenost nemáš?Druhá varianta je pro mě totiž Praha, ale mám to 150km. Tak by to bylo pokaždý na celý den s garančkou.

Já jsem možná až moc velkej pacient na detaily - kupoval jsem u Macha dvě motorky. První byla úplně v pohodě. Trident (3 týdny zpátky) byla trochu jiná situace - normálně jsou stroje na showroomu neoživený a musí na nich proběhnout předprodejní servis, než se dostanou k zákazníkovi. Ten můj už byl ale oživenej dřív, protože na něm Filip (prodejce) najel asi 250 kilometrů. Takže ho jen vytáhli, oprášili, předali a neřešili nic (můj dojem). Že jsem pak já sám řešil vrzající spojku apod. může bejt jen moje úchylka - klidně jsem to mohl nechat na garanční servis. Každopádně je lepší, když se na čumendu/konzultaci a obecně nákupní maraton domluvíš předem na konkrétní čas a termín, aby měl Filip čas. Jinak se ti může stát (jako mně poprvý), že tam přijdeš neohlášenej a za půl hodiny si tě nikdo nevšimne.

S Prahou nemám zkušenost, ale slyšel jsem, že co se vyměnilo osazenstvo, šlo všechno výrazně nahoru. Byl jsem tam jen na demo days a nějaký akci, kdy jsem koupil pár blbostí a všechno bylo super. Kdybys tam jel, doporučím Vlastu (mladej klučina) - strašně milej a ochotnej.

• Like 1
Odesláno

Jj v Praze Vlasta Kolařík prodával mi streeta, je fajn a snaživej. Akorát tam moc nebyl, jelikož se snad v květnu vysekal. 

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Vcera jsem jel kolem par Benzin/Orlenu v Praze a u vsech me zaujalo ze maj za stejnou cenu ten lepsi diesel (Verva?) a ten normalni, tedy 49,90 - prijde mi to zajimavy, nevite co za tim je? To ty Vervy maj nejakej prebytek, nebo proste nechtej u niceho prelizt 50 Kc, nebo? 

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno (upraveno)

Vsak ta Verva je jen riznuta VIFem,(jak resili ve svete motoru kdysi) ..  brat si za tu "lepsi naftu" bezne 4 koruny navic .(kdyz si to aditivujes sam, vyjde to na 0,5 Kč navíc ....). S jejich nasmlouvanyma cenama bude rozdil jeste mensi ... no a v tom celkovem natazeni zakaznika se to ted uz asi ztratilo. :) 

Upraveno uživatelem zceyee
Odesláno

Oni i pres prazdniny meli obcas vikendovou akci "premiove za cenu normalniho". Tak proc to nevzit. Na Orlen Express to bylo jeste levnejsi, v sobotu jsem natankoval Vervu za 45,40.

Odesláno
V 7. 9. 2026 v 12:07, Micey napsal:

Vcera jsem jel kolem par Benzin/Orlenu v Praze a u vsech me zaujalo ze maj za stejnou cenu ten lepsi diesel (Verva?) a ten normalni, tedy 49,90 - prijde mi to zajimavy, nevite co za tim je? To ty Vervy maj nejakej prebytek, nebo proste nechtej u niceho prelizt 50 Kc, nebo? 

Obcas to mivaji pres vikend, obcas vyhlasuji jen tak (treba uterky), ze prodavaji premiove palivo za cenu standardniho. Nic vic v tom netreba hledat. 🙂 

Odesláno

Rubicon několik týdnů a 4400 km. Projeli jsme celou Route 66 z Chicaga do LA a ještě něco k tomu. Není to úplně nejpohodlnější auto na dlouhou cestu, ale co jinýho k stému výročí Route 66, koule má obrovský, každý ráno jsem se k němu rád vracel. Překvapila mě soudržnost Jeep komunity ve Státech, několikrát byl Jeep ducking, pár kachniček jsme i dokoupili:) Ve verzi 392 bych si ho dovedl představit i doma, ale už to nemám kde parkovat.

P.S. Milovníci filmu Cars si na 66 hlavně v Galeně v Kansasu přijdou na své. Vůbec celá Route 66 je sen pro každého petrolheada, celou cestu lemují muzea a výstavy starých amerik, krásně zrekonstruovaný starý benzínky atd...a jako bonus člověk nepotká nikde ani jednu čínskou jebku:)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...