shaggy Odesláno 20. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2023 Dpf sa upcha ak nedochadza k vypalovaniu. A k vypalovaniu nedojde ak niesu splnene rozne podmienky. A tie vacsinou nesplni auto jazdiace po meste kratke trasy. Nestihne sa to cele zahriat a ked uz, tak sa vypne motor skor ako sa ukonci vypalovanie.Otazka je, preco by niekto preboha kupoval hilux a diesel na kratke jazdy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roland Sands Odesláno 20. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2023 https://www.idnes.cz/zpravy/nato/hilux-toyota-armada-glomex-filtr-vstrik-zavady-obrana.A221011_145340_zpr_nato_inc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 20. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2023 Jo, "C-e je spravne", chyba vyrobce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 20. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2023 Roland je u armady? Lebo vraj:Problémy se vstřikovači a filtry pevných částic se objevily asi u 170 vozidel. Podle Majora jde o vozy z vadné série vyrobené v krátkém období v Jihoafrické republice. Do běžného civilního prodeje v Česku se však vozy s vadnými vstřikovači nedostaly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roland Sands Odesláno 20. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2023 Nerad bych někoho mystifikoval ale nevím kde na to pan Major přišel. Jsme klasické s.r.o. a auta jsou na operativní leasing, tudíž se budou po pár letech dostávat na trh... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 před 9 hodinami, shaggy napsal: Roland je u armady? Lebo vraj: Problémy se vstřikovači a filtry pevných částic se objevily asi u 170 vozidel. Podle Majora jde o vozy z vadné série vyrobené v krátkém období v Jihoafrické republice. Do běžného civilního prodeje v Česku se však vozy s vadnými vstřikovači nedostaly. Nevěřím těm našim majorům ani pozdrav, jak nedostali do civilního prodeje? Hilux se jede jenom v JAR nebo ještě někde jinde? Nevidím na tom nic strašného, vadná série no, stane se, nemělo by obzvlášť ne u Toyoty, ale stane se.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 před 11 hodinami, shaggy napsal: Dpf sa upcha ak nedochadza k vypalovaniu. A k vypalovaniu nedojde ak niesu splnene rozne podmienky. A tie vacsinou nesplni auto jazdiace po meste kratke trasy. Nestihne sa to cele zahriat a ked uz, tak sa vypne motor skor ako sa ukonci vypalovanie. Otazka je, preco by niekto preboha kupoval hilux a diesel na kratke jazdy? A na co jiného, nez na kratke trasy vy sis ho predstavoval? Přece nebudeš s hiluxem lítat dálnici, s tím autem budeš právě přesně dělat krátké pojížďky po lese, premistovat veci/bordel atd. Naopak jezdit s tím dlouhé trasy je čirý nesmysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 (upraveno) U mého ex-Volva s 2.0 diesel (2014) bylo v obyč OBDII diagnostice připojené přes mobil vidět počet km od poslední regenerace a váha sazí. Klíčové je, aby se regenerace dokončila. Já jsem pak občas jezdil mezi kruháky u Chodova a Vestce a čekal, až se regenerace dokončí... Upraveno 21. července 2023 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 No ale vždyť ten filtr jen zachytává schválně ty pevný částice, proto mně osobně přijde normální, že se ve 40000 km zaplní, když to nelítá někde dálky ve vyšších otáčkách, aby se to vypálilo jízdou. Pak se to spouští automaticky, ale to většinou nedoběhne, protože mezitím řidič zastaví a vypne motor. Kouknul jsem se schválně do návodu toho auta a mají tam navíc kvůli tomu spínač na manuální aktivaci regenerace filtru, tak asi je to prostě potřeba občas udělat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roland Sands Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 Ještě doplním...regenerace se spouští sama když dojde k určitému zaplnění DPF (3-4 čárky na display) což vycházelo na cca +-200km a po 20-30km byla regenerace ukončena. V posledním případě však po spuštění regenerace po pár min. vystoupalo zaplnění do oranžové části tabulky, následně check engine light. V případě že si nehlídáš nájezd od poslední regenerace (nulujeme na palubce day/trip) můžeš zajet do lesního porostu (pro který je auto teoreticky určeno) spustí se regenerace která samozřejmě nejde manuálně vypnout tak se musíš urychleně přemístit na bezpečný prostor aby jsi nepodpálil les/louku apod. V těchto letních měsících opravdu zážitek . Svatý grál ekologie + nepočítám těch x km které najezdíš navíc aby se regenerace úspěšně dokončila jak uvádí kolega výše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 Největší prča je, že ty "pevný částice", který filtr zachytí, se tou "regenerací filtru" přepálej na menší, což je jako už v pohodě, protože ty větší by mohly chytit třeba chlupy v rypáku, ale ty menší se už spolehlivě dostanou do plic. A tou největší výhodou pak je, že na to všechno spálí auto ještě o trochu víc paliva, než kdyby tam ta fičura nebyla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 Mě se líbí hlavní myšlenka. Vezmeme saze z provozu v Praze a pošleme je na venkov (rozuměj jízda po dálnici). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 Před hodinou, Roland Sands napsal: Ještě doplním...regenerace se spouští sama když dojde k určitému zaplnění DPF (3-4 čárky na display) což vycházelo na cca +-200km a po 20-30km byla regenerace ukončena. V posledním případě však po spuštění regenerace po pár min. vystoupalo zaplnění do oranžové části tabulky, následně check engine light. V případě že si nehlídáš nájezd od poslední regenerace (nulujeme na palubce day/trip) můžeš zajet do lesního porostu (pro který je auto teoreticky určeno) spustí se regenerace která samozřejmě nejde manuálně vypnout tak se musíš urychleně přemístit na bezpečný prostor aby jsi nepodpálil les/louku apod. V těchto letních měsících opravdu zážitek . Svatý grál ekologie + nepočítám těch x km které najezdíš navíc aby se regenerace úspěšně dokončila jak uvádí kolega výše. Já to ve Volvu dělal tak, že jakmile jsem odjel cca 500 - 550 km od poslední regenerace, tak jsem v autě jezdil zásadně se zapnutou diagnostikou v mobilu a sledoval teplotu DPF filtru. Pak jsem věděl, že se regenerace vždy dokončí. Největší legrace pak byla, když se mne kolegové ptali, proč se na schůzky připojuju z auta a já odpovídal: Nemůžu vypnout motor, jezdím kolem kanceláře a otravuju nám všem ovzduší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 Joooo, ne kazdy vyvoj je smerem kupredu ;-). Este, ze my to s Mobydickem (bez veskerych pitchovin) doklepeme do me smrti a nebudu muset nic takoveho resit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 Správná volba auta! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 Ja mam koncern (soucasnyho passata) a nechapu ze se mi kazdou chvili spusti regenerace az pred barakem, takze to zjistim az kdyz vypnu auto a huci vetrak. Prestoze jsem predtim stravil 300 km na dalnici. A fakt se to stava casto.... dneska snad kazdy auto ma gps.... nechapu ze to nedokaze tak jednoduchou vec jako vzit si data z navigace kde je zadany cil cesty a spustit regeneraci tak, aby nez zaparkuju bylo hotovo. Zajimavy je, ze starsi passat (B7) to udelal mozna jednou, max 2x za rok... B8 to dela vicemene porad. Prislo mi ze B7 kdyz se zaplneni blizilo 70-80 procent a teplota vyfukovych plynu byla vysoka, tak auto si odvodilo ze nejspise jede ve vysokem zatizeni po dalnici a necekalo az do posledni chvile a spustilo regeneraci driv. B8 podle toho co vidim ve VAG DPF aplikaci tak proste ceka za do 99 % at se deje co se deje, a pak mam min 2x za mesic prerusenou regeneraci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 před 16 minutami, Xenomorfus napsal: Joooo, ne kazdy vyvoj je smerem kupredu ;-). Este, ze my to s Mobydickem (bez veskerych pitchovin) doklepeme do me smrti a nebudu muset nic takoveho resit. To je chyba v metrixu, vy ste voba nesmrtelny. U auta se to vi uz dlouho. Zvlast kdyz se o to staras tak jak se o to staras. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 před 4 minutami, kloubik napsal: Ja mam koncern (soucasnyho passata) a nechapu ze se mi kazdou chvili spusti regenerace az pred barakem, takze to zjistim az kdyz vypnu auto a huci vetrak. Prestoze jsem predtim stravil 300 km na dalnici. A fakt se to stava casto.... dneska snad kazdy auto ma gps.... nechapu ze to nedokaze tak jednoduchou vec jako vzit si data z navigace kde je zadany cil cesty a spustit regeneraci tak, aby nez zaparkuju bylo hotovo. Zajimavy je, ze starsi passat (B7) to udelal mozna jednou, max 2x za rok... B8 to dela vicemene porad. Prislo mi ze B7 kdyz se zaplneni blizilo 70-80 procent a teplota vyfukovych plynu byla vysoka, tak auto si odvodilo ze nejspise jede ve vysokem zatizeni po dalnici a necekalo az do posledni chvile a spustilo regeneraci driv. B8 podle toho co vidim ve VAG DPF aplikaci tak proste ceka za do 99 % at se deje co se deje, a pak mam min 2x za mesic prerusenou regeneraci. A přitom je řešení jednoduché - každý výrobce by dal do auta kontrolku nebo hlášku - probíhá regenerace... A 90% problémů s DPF je vyřešeno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 To vis ze jo, a servisy nebudou mit co zrat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 Chudáci malí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se