Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Kolega před půl rokem vyměnil 6 let starý passat za arteon. Zatím nadával jenom na infotaiment a dotyková tlačítka na volantu. Ve starém passatu vše fungovalo, v arteonu mu občas nenačetl čísla ze seznamu, takže mu nehlásil kdo volá, ale zobrazoval jenom číslo. V servise mu řekli, že se o tom ví a VW to mění (nebo přehrává, nevím) v rámci garanček. Svolávačku na to nedělají, aby nebyl trapas 🤣

Jinak já se dočkal. Čekám na papíry, příští týden poreferuju, v polovině září vyrážím na alpské průsmyky než je před zimou zavřou 🤗

IMG_2199m.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, adamo napsal:

Jinak já se dočkal. Čekám na papíry, příští týden poreferuju, v polovině září vyrážím na alpské průsmyky než je před zimou zavřou

Jáááj nové "ERKO" gratulujem, to si šetri viac nebudú v posranej EU posledný model, mňa odradila tá čakačka a trošku aj neistota či vôbec nakoľko pre Slovensko bolo len pár kusov-  inak super kára !!!!

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, safi napsal:

@adamo: Pochvala za japonce. Jaký to má motor? 

+- stejný, jako minulá generace. 2,0l, lehce posílený na 330 koní

před 50 minutami, rado74 napsal:

Jáááj nové "ERKO" gratulujem, to si šetri viac nebudú v posranej EU posledný model, mňa odradila tá čakačka a trošku aj neistota či vôbec nakoľko pre Slovensko bolo len pár kusov-  inak super kára !!!!

Díky. Taky jsem jej začátkem roku objednával s tím, že bude možná někdy v roce 2024. Dealer má údajně alokaci 1ks/rok, celkem pro celou ČR je prý 13ks/rok. Nakonec shodou náhod ho mám už teď. Resp. ještě nemám, ale už se pucuje na předání.

Odkaz ke komentáři

V 24. 8. 2023 v 22:50, exBURN napsal:

Já ten 140 kw mám v passatu a že by to byla nějaká výhra 😄 ... 

Troufám si říct, že do 140kw koncernových SUV se dávala robustnější AT, která byla lépe zpřevodovaná a auto jede lépe, než 140kw u Superbu nebo Passatu, minimálně 140kw Superb jede pocitově jako 110kw manuál. Řešení je přeprogramovat převodovku. 

Odkaz ke komentáři

V 26. 8. 2023 v 8:37, moco napsal:

Troufám si říct, že do 140kw koncernových SUV se dávala robustnější AT, která byla lépe zpřevodovaná a auto jede lépe, než 140kw u Superbu nebo Passatu, minimálně 140kw Superb jede pocitově jako 110kw manuál. Řešení je přeprogramovat převodovku. 

řešení bez přeprogramování převodovky je i jiné: racechip.com - jedna krabice do motoru, druhá na plyn 
výsledek: takhle by to auto mělo vyjíždět z fabriky... :) 

110 vs 140 nejede pocitově určitě stejně, 110 je plynulá a chybí ji pak výkon, 140 je nejprve mrtvá a po megaobrsupr turbo díře se to rozjede mnohdy tak, že to člověk ani nechce... :( 

Odkaz ke komentáři

před 30 minutami, Gustaf napsal:

Sem debil linej.... půl litru oleje v autorizaku škoda 355kc 

Mě ti taky jednou překvapilo Mitsubishi, akorát s tím rozdílem že já mohl gumičku sundat a praštit s ní o stůl s tím že vymažou položku z faktury jinak neuvidí ani korunu, no a tak učinili :D Já si ji koupil za dvacku novou a za tři minuty vyměnil sám....takže od té doby upozorňuji, neměnit stěrače, nefoukat gumy, nemýt auto, nedoplňovat ostřikovače a možná ještě něco 😅

Snímek obrazovky 2023-08-28 141300.jpg

Snímek obrazovky 2023-08-28 141328.jpg

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

před 17 minutami, African napsal:

Mě ti taky jednou překvapilo Mitsubishi, akorát s tím rozdílem že já mohl gumičku sundat a praštit s ní o stůl s tím že vymažou položku z faktury jinak neuvidí ani korunu, no a tak učinili :D Já si ji koupil za dvacku novou a za tři minuty vyměnil sám....takže od té doby upozorňuji, neměnit stěrače, nefoukat gumy, nemýt auto, nedoplňovat ostřikovače a možná ještě něco 😅

@African taky moc pěkný :D

Mně to auto zahlasilo 100m od servisu, tak jsem tam zajel, ať to docmrndnou....auto starý rok a půl, záruka, tak jsem třeba čekal, že nad tím mávnou rukou. Hlavně, když tam jezdím i servisovat. No nemavli .... příště koupím normálně v krámu a doleju sám.

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Gustaf napsal:

@African taky moc pěkný :D

Mně to auto zahlasilo 100m od servisu, tak jsem tam zajel, ať to docmrndnou....auto starý rok a půl, záruka, tak jsem třeba čekal, že nad tím mávnou rukou. Hlavně, když tam jezdím i servisovat. No nemavli .... příště koupím normálně v krámu a doleju sám.

Já u svého Outlandera mám od výrobce litr oleje, hned vedle heveru. Ale možná to dávají jako bonus jen pro ty elektrifikované verze 😛

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, safi napsal:

Já u svého Outlandera mám od výrobce litr oleje, hned vedle heveru. Ale možná to dávají jako bonus jen pro ty elektrifikované verze 😛

Dávají je do všech jako standardní výbavu, což při přebírání úplně nového vozu vyvolává upřímně trochu strach 😅 Každopádně během tří let zatím nebylo třeba, musím to zaklepat.... takže to beru jako příjemný bonus co kdyby.

DSC_5148~2.JPG

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Micinu jsem doléval litr na 15 tis.km. a prý to bylo (podle AD) v pořádku...

Jak se to tu řeší, tak jsem se kouknul na měrku u LC, přejíždím olej díky dovolený, a stále horní ryska...🥰

Upraveno uživatelem DavidLC
Odkaz ke komentáři

V 28. 8. 2023 v 14:18, African napsal:

Tohle bych doporucil vsem, prefouknou gumy, prejedou auto myckou v buhvijakem stavu, doplni ostrikovače za par stovek atd. Ja rikam i nesahat na kabinovy filtr ( stoji kilo a vymenim ho za 3 minuty sam)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...