long Odesláno 11. října 2013 Nahlásit Odesláno 11. října 2013 No nechci to pitvat, ale všichni píšete, že jste se fikli atd atd. A kamenec ?V čem je tedy ta výhoda těch historizujích mašinek ? Fakt v tom oholení kdy tady mraky stránek dost lidí píše že to musí brát nadvakrát ?Když se žiletkou umíš oholit, tak se nepořežeš, navíc tě oholí líp jak nějakej trojbřit. Když se po oholení přetřeš kamencem a pak na to dáš kolínskou, tak nemáš problém.
bohus76 Odesláno 11. října 2013 Nahlásit Odesláno 11. října 2013 Když mám několikadenní strniště,tak se nějakým macho3 či jak se to jmenuje neoholím,hned se to ucpe a je po srandě.Se starým obyčejným strojkem pohoda,stačí trochu povolit a propláchnout.
Liqid Odesláno 11. října 2013 Nahlásit Odesláno 11. října 2013 No nechci to pitvat, ale všichni píšete, že jste se fikli atd atd. A kamenec ?V čem je tedy ta výhoda těch historizujích mašinek ? Fakt v tom oholení kdy tady mraky stránek dost lidí píše že to musí brát nadvakrát ? Pokud se holím jednou za týden, tak to musím vzít dvakrát, neboť nemám strojek s hřebenovou lištou a prostě to množství nebere. Někdo to bere dvakrát ještě proti růstu a to je pak jak jak dětská prdelka. Jinak jestli se holíš třeba obden, tak není třeba to brát 2x. Souhlasím s bohušem, všechny ty strojky od G co jsem zkoušel se ucpávaly a já to muse šťourat špendlíkem. Navíc, kolik tě stojí nová hlava a kolik vydrží v porovnání s klasickou zelenou astrou?
milbar Odesláno 11. října 2013 Nahlásit Odesláno 11. října 2013 Když se žiletkou umíš oholit, tak se nepořežeš, navíc tě oholí líp jak nějakej trojbřit. Když se po oholení přetřeš kamencem a pak na to dáš kolínskou, tak nemáš problém. Tak tohle podepisuju v plném rozsahu. Dříve jsem vystřídal různé x-břity, gely, pěny, všelico po holení, i elektrický strojek pro mokré i suché holení vyzkoušel, a pořád jsem měl problémy se zarůstáním vousů, nedoholeným místům, podrážděním pokožky atd. Když jsem pak vrátil ke klasickému mýdlu, event. krému, na holení, štětce a strojku na obyčejnou žiletku a silné alko-vodě po holení typu Pitralon, Alpa ... , tak mám po problémech, tvář jak dětská prdýlka, žádné zarudnutí, žádné zarostené vousy. Každému holt vyhovuje něco jiného a pro mou kombinaci pleti a tvrdosti vousů nejlépe vyhovuje toto.
dieegoo Odesláno 12. října 2013 Nahlásit Odesláno 12. října 2013 Ač to není tak cool jako žiletky, vyměnil jsem letitý frézkový Philps HQ 8150 za Braun Series 5 - 5030 a je to ohromná změna k lepšímu. Netahá, oholení je výrazně hladší, rychlejší. Jako jediné negativum bych zmínil asi větší hluk a vibrace strojku v porovnání s Philipsem.
warann Odesláno 12. října 2013 Nahlásit Odesláno 12. října 2013 Tak tohle podepisuju v plném rozsahu. Dříve jsem vystřídal různé x-břity, gely, pěny, všelico po holení, i elektrický strojek pro mokré i suché holení vyzkoušel, a pořád jsem měl problémy se zarůstáním vousů, nedoholeným místům, podrážděním pokožky atd. Když jsem pak vrátil ke klasickému mýdlu, event. krému, na holení, štětce a strojku na obyčejnou žiletku a silné alko-vodě po holení typu Pitralon, Alpa ... , tak mám po problémech, tvář jak dětská prdýlka, žádné zarudnutí, žádné zarostené vousy. Každému holt vyhovuje něco jiného a pro mou kombinaci pleti a tvrdosti vousů nejlépe vyhovuje toto.Taky souhlasím, mám asi 50-ti letý klasický Gillette s motýlovým otevíráním a super. Průběžně akorát ladím žiletky, aktuálně mám Wilkinson a celkem OK.Mimochodem krémy na holení moc neřeším používám nějaký no name a žádný poblém není. A to jsem taky dřív měl problémy se zarůstáním vousů a pod.
ggrand Odesláno 6. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2013 Pánové, nenašel by se tu nějaký hodný kolega z Prahy, který by mi pomohl v otázce holení a propriet okolo? Více v SZ.
Jsilver Odesláno 6. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2013 Zatrihavac Philips to uz mnoho let jisti, ziletku jsem nedrzel v ruce tak dva roky
milbar Odesláno 6. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2013 Pánové, nenašel by se tu nějaký hodný kolega z Prahy, který by mi pomohl v otázce holení a propriet okolo? Více v SZ. Zkus to tady: http://forum.britva.cz/
Hasňa Odesláno 9. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2013 (upraveno) http://www.gentlemansgazette.com/shaving-cream-guide/ http://www.gentlemansgazette.com/nivea-after-shave-reviews/ http://www.gentlemansgazette.com/straight-razor-shaving-guide/ http://www.gentlemansgazette.com/double-edge-razor-guide-de/ Upraveno 9. listopadu 2013 uživatelem Hasňa
Tomas_2002 Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 Hele chlapi, celý život se holím Gilettem. Teď nějakej ten Mach 8 Turbo nebo co. Ale děsně mě to nebaví. Dá se to elektrickým strojkem urychlit ? Mám měkký vous. Přemýšlel jsem něco, co vezmu do pracky, přejedu s tím zleva doprava a nejdýl za 30 vteřin nebude co řešit. Funguje to tak, nebo to těma elektrickýma trvá ještě dýl ?
geometr Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 30 vteřin? Jedině letlampou :-) Strojkem to taky chvilku trvá a chce to grif. Mně to trvá tak 4 až 5 minut, když pospíchám, tak možná trochu míň.
Tomas_2002 Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 No nic, tak to asi zůstanu u klasiky :-)
Návštěvník YPO Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 No nic, tak to asi zůstanu u klasiky :-)byl sem na tom stejně ..... celej život žiletka a přešel sem na todle : http://braun.braun.com/cz/male-grooming/series-7-beard-trimmer.html sekám to bez nástavce ..... doba zhruba stejná a hlavně si nemusím máchat hubu ve vodě ..... není to ovšem do hladka (což mi nevadí)
KFL Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 (upraveno) Ja mam taky zastrihovac a jedu jednou tydne bez nastavce vsechno od krku nahoru . Akorat mam nakou plecku od Remingtonu, ktera se ucpava co 3 minuty. Budu si muset koupit ten nemeckej kver, co kdysi nekde zminoval Sibir. Upraveno 21. ledna 2014 uživatelem KFL
Lion Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 Hele chlapi, celý život se holím Gilettem. Teď nějakej ten Mach 8 Turbo nebo co. Ale děsně mě to nebaví. Dá se to elektrickým strojkem urychlit ? Mám měkký vous. Přemýšlel jsem něco, co vezmu do pracky, přejedu s tím zleva doprava a nejdýl za 30 vteřin nebude co řešit. Funguje to tak, nebo to těma elektrickýma trvá ještě dýl ? zkusil bych klasickou žiletku.... neucpává se, větší plocha a je fakt ostrá zastřihovač je v pohodě, nevím jak rotační, ale planžeta je děsnej oser... najezdíš po hubě kilometry, než to vůbec vousy chytne...
Návštěvník cecil Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2014 Já se ted holím strojkem Muhle r89 grand,žiletky Tygr a Perma a nemohu si to vynachválit.Perfektní mašinka a dosud jsem použival Mach3 a plastový Wilkinson(bagr).Brácha má starou kovovou Solunu a rovněž spokojenost,rozhodně lepší než zmíněný Wilkinson.
Moty Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Já se ted holím strojkem Muhle r89 grand,žiletky Tygr a Perma a nemohu si to vynachválit.Perfektní mašinka a dosud jsem použival Mach3 a plastový Wilkinson(bagr).Brácha má starou kovovou Solunu a rovněž spokojenost,rozhodně lepší než zmíněný Wilkinson.Tak to rozved vic, to se mi libi, mam od mühle jezevce a tohle by se mi k tomu líbilo, jak je rozdílné holení oproti mach3? Jak postup tak výsledek?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se