Přejít na obsah

Čím se holíte?

Doporučené příspěvky

U všech brusičů je jediný problém a to dodací lhůty,je to jak s dobrými hodináři :-)   Břitva zase tolik péče nepotřebuje,ale je potřeba se naučit správně obtahovat a správně čistit ,aby se zbytečně netupila,pak vydrží i bez ostření na kamenech více.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak přidám fotku toho, co používám:

attachicon.gifholeni.jpg

Strojek Kent KDSR3, žiletky Feather, mýdlo Proraso, štětka nějaká noname z ebaye za pár kaček, ale jsem s ní spokojený. Jako vodu po holení nejčastěji Old Spice original.

Nezkoušel jste někdo další mýdla od Prorasa? Zelené, bílé? Dříve jsem používal Barbus, ale Proraso je mnohem lepší...

Prorasa jsou fajn. Měl jsem jak červenou tak zelenou. Červená je lepší, zelená má vůni jako léčiva. Aktuálně používám https://www.upravse.cz/tcheon-fung-sing-esclusivo-mydlo-na-holeni-150-g-p2795 (není to Čína :) ). Ten příplatek je tam znát, skvělá vůně, pěna jak šlehačka, jen trochu více absorbuje vodu, takže více namočit štětku.

Odkaz ke komentáři

Prorasa jsou fajn. Měl jsem jak červenou tak zelenou. Červená je lepší, zelená má vůni jako léčiva. Aktuálně používám https://www.upravse.cz/tcheon-fung-sing-esclusivo-mydlo-na-holeni-150-g-p2795 (není to Čína :) ). Ten příplatek je tam znát, skvělá vůně, pěna jak šlehačka, jen trochu více absorbuje vodu, takže více namočit štětku.

Díky za tip, mrknu na to.

Používám bílé a max spokojenost, jen vůně je dost specifická, nemusí sednout každému.

Díky za info, můžeš prosím konkretizovat, co znamená specifická?:-)

Odkaz ke komentáři

Je hodně výrazná, to bych u mýdla na citlivou pleť nečekal. Taková trošku sanitární, asi jako když vlezeš do laborky :) taková čistotná, nevím jak to popsat, nejde mi to k ničemu přirovnat, nemám moc s čím srovnávat. Oproti tomu španělská Lea je vyloženě podmanivá, přičichneš a vyloženě se s ní chceš napatlat. Pak jsem ještě měl Barbus, to je hrozná dědkovina, smrdí to jak důchodce v čekárně. A pak jsem měl ještě Arko, asi nejhorší ze všech. Chemicky agresivní smrad...něco jako nejlevnější saponát, po prvním oholení šlo do koše.

Blbý je, že mi mýdlo hrozně pomalu ubývá, takže na nějaké větší experimentování to není. Když jsem s holením bagrem začínal (před cca sedmi lety) jsem udělal větší nákup vod po holení (plná taška, asi 15 lahviček) no a teď jich mám v šupleti ještě 9.

Odkaz ke komentáři

Ja som sa na britvu svojno casu namotal, pretoze som ju raz vyskusal a oproti multibritom mi prislo uzasne, ze fuzy nemali tendenciu zarastat. Holil som sa britvou takmer dva roky. Potom som sa dovzdelal a zistil, ze nezarastanie nie je sposobene genialitou britvy, ale proste tym, ze ostrie je iba jedno a fuz odreze, zatial co viacbrite holitka fuz prvym britom zaseknu povytiahnu a az dalsim odseknu oholenie je potom hladsie, ale za cenu pripadneho zarastania (ak na to niekto trpi). Presiel som teda na ziletkovy bager s ktorym dosahujem pre mna rovnako uspokojivych vysledkov ako s britvou.

Inak nakupil som aj cosi kamenov (5-6?), za zmienku stoji asi len Norton 1000/8000, ale ako nahle som zistil, ze podobneho kuzla sa da dosiahnut bagrom, tak som sa k britve uz nevratil.

Odkaz ke komentáři

No mam toho nortona a este nieco podobneho "dvojstranneho" syntetickeho od ceskeho vyrobcu co predava svoje vyrobky po knife vystavach, nejaku bridlicu prirodnu a potom este 2-3 noname co som pokupil vzdy ked som niekde natrafil na nejaky "jemnejsi"..... toho nortona som tuhla nedavno objavil v krabici s naradim u tych ostatnych si nie som isty ci prezili stahovanie.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po měsících...

Už leta neholim xicht nahladko, ale nechávám to mezi strništěm a kratšími vousy. Hledam teďkon nástupce za dosluhujícího Remingtona a zaujal mě Philips OneBlade. Vypadá to dobře a snad by mělo splňovat všechny poźadavky. Jen ty náhradní břity nejsou za pusu, ale co už. Máte někdo vlastní zkušenost?

Odkaz ke komentáři

OneBlade je super. 

super je neumřít mladej 

jesli Maxel používal zastřihovač od Remingtonu ke vší spokojenosti tak bych se ubíral stejnou cestou nebo zvolil stejný systém od Brauna ..... úplně si dovedu představit jak se holím na strniště dvakrát tak dlouho (viz video ..... alá první pokus x zřejmě nová žiletka) .... bych se posral, protože i jednou mi to přijde dlouhý

se zastřihovačem jedno místo přejedeš jednou maximálně dvakrát

Odkaz ke komentáři

Dík YPO, tohle jsem neviděl. Každopádně jít znovu cestou Remingtonu (nebo ekvivalentu) je taky možnost. Za posledních cca 10 let jsem v zastřihovačích vlasů a vousů vyzkoušel několik modelů R a vždy spokojenost. Jen jsem chtěl zkusit, jestli to za poslední roky nějak nepostoupilo jinde mílovými kroky kupředu.

Odkaz ke komentáři

Prestal mi fungovat profi strojek Moser který jsem kupoval cca okolo 5tis. a dlouho jsem řešil ktery vybrat.

Totální komfort úplně na vse a kdekoliv je tento Philips viz. foto.

Nabil jsem ho při koupi 22.7.2018 a od te doby do dnes se s nim každý pátek furt na to jedno nabití holim cca 15-20min. jakoze na strniste a asi 3x strihal vlasy.

Mohu ti jej na 100% doporučit.

Už leta neholim xicht nahladko, ale nechávám to mezi strništěm a kratšími vousy. Hledam teďkon nástupce za dosluhujícího Remingtona a zaujal mě Philips OneBlade. Vypadá to dobře a snad by mělo splňovat všechny poźadavky. Jen ty náhradní břity nejsou za pusu, ale co už. Máte někdo vlastní zkušenost?

post-9241-0-86719600-1538936256_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

Já si docela oblíbil tohle

https://www.amazon.com/Remington-HC4250-Shortcut-Self-Haircut-Clippers/dp/B014SG66UO https://www.amazon.com/Remington-HC4250-Shortcut-Self-Haircut-Clippers/dp/B014SG66UO

Prodává se to sice jako na vlasy, ale vousy s tím jdou logicky zastřihovat taky. Je to malý a skladný i na cesty a v nejhorším si s tím člověk i tu palici oholi, když mu nevadí, že bude vypadat jak ohranej tenisák.

Odkaz ke komentáři

Tak jsi něco pořídil? Mě si každopádně ponoukl, abych sám po půl roce rozhodování něco koupil. Nakonec mě nasměroval Koza, ale šel jsem do řady 3000. Každopádně tam někde bych vybíral s tím, že už je na tobě, zda si připlatíš za lepší baterku s delší výdrží a rychlejsím nabíjením či větší množství nástavců. Já si koupil celkem základ a pro mou potřebu (1-2 x týdne přejet strniště) to stačí.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...