Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Nastoupil jsem do podniku, kde je min. košile denní chleba a chtěl jsem se zeptat, jestli je perete už po jednom nošení. A poku jo, jestli je pak žehlíte.

Jelikož si obé dělám sám, radši bych košili vzal tak 3-4x než ji hodil do prádla (samozřejmě ne 3-4x za sebou v kuse)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kosele si po oprani vzdy ozehlim. Uz sa mi v zime stalo, ze koselu si dam dvakrat kym ju operem, v tomto zimnom obdobi v tom nevidim extra problem (najma ked mam na nej este tenky sveter). Viac ako 2x si koselu nedam, potom sa uz musi oprat.

Odkaz ke komentáři

Košile se nosí jednou, pak se musí vyprat a vyžehlit. Ideálně chvíli před praním namydlit manžety, límec a případné skvrny žlučovým mýdlem.

Proč nenosím košili dvakrát? I když není košile propocená, je podruhé nošená košile pomačkaná. Pokud se vyžehlí bez vyprání, špína se zažehlí.

Z jednoho talíře jíte také dvakrát nebo dokonce vícekrát?

Odkaz ke komentáři

Tak chápu fusekle a slipy. Ale s košilí je práce a trika taky neperu denně, pokud je nepropotím... Kdybych měl služku, tak ok, ale takhle... to abych každý víkend žehlil pral a košile....

Já dám košili po práci na balkon "vyvanout" a pak do skříně, bokem. Až dojde zbytek (cca 10 košil), asi na ni dojde...

Košile se pomačká hlavně v oblasti pásku. Pokud je nemačkavá, zbytek vcelku vydrží a dá se znova. A stejně se to zamaskuje sakem...

Jo, a z některýho talíře jím dvakrát (myčku mám :-)

Odkaz ke komentáři

Košile se nosí jednou, pak se musí vyprat a vyžehlit. Ideálně chvíli před praním namydlit manžety, límec a případné skvrny žlučovým mýdlem.

Proč nenosím košili dvakrát? I když není košile propocená, je podruhé nošená košile pomačkaná. Pokud se vyžehlí bez vyprání, špína se zažehlí.

Z jednoho talíře jíte také dvakrát nebo dokonce vícekrát?

To je jak ze středověku :-)
Odkaz ke komentáři

I když není košile propocená, je podruhé nošená košile pomačkaná. Pokud se vyžehlí bez vyprání, špína se zažehlí.

Ked mam na nej sveter a trci mi len golier, tak ma to pomackanie extra netrapi :) Je to u mna sice vynimocne mat ju dvakrat, no niekedy vidim a citim ze tej koseli nic neni. Tak sa zachovam ekologicky (rozumej z lenivosti) a dam ju pod ten sveter este raz.

Suhlasim ze zehlit koselu co som mal na sebe je hlupost, zazehlovat spinu je kontraproduktivne :)

Odkaz ke komentáři

Tak chápu fusekle a slipy. Ale s košilí je práce a trika taky neperu denně, pokud je nepropotím... Kdybych měl služku, tak ok, ale takhle... to abych každý víkend žehlil pral a košile....

Já dám košili po práci na balkon "vyvanout" a pak do skříně, bokem. Až dojde zbytek (cca 10 košil), asi na ni dojde...

Košile se pomačká hlavně v oblasti pásku. Pokud je nemačkavá, zbytek vcelku vydrží a dá se znova. A stejně se to zamaskuje sakem...

Jo, a z některýho talíře jím dvakrát (myčku mám :-)

WTF ...
Odkaz ke komentáři

TM Lewin v domovské UK mají teď v akci všechny košile za 20 liber! Když se k tomu přičte ještě kód na -15 % dolů, je to až neslušně levné oproti české nabídce...

A dá se k tomu nějak dostat...cca před rokem jsem se o to pokoušel a už to nešlo. I když sem se dostal na stránky, nešlo to poslat...

Odkaz ke komentáři

Na stránky se dostaneš jednoduše přes cizí proxy, ano. 

Do ČR/SR neposílají, ani když by ses rozkrájel. Čili musíš mít kamaráda v zahraničí anebo využít nabídky některé z přeposílacích společností. Já volil variantu A.

Zatím platné kódy jsou:

HUNDRED, dává -15 liber při objednávce za 100

TML15GW, dává -15 % každé objednávce

Odkaz ke komentáři

Já volím přeposílací formu z německa, kde zaplatíš za poslání k nám 130 kč, naposledy za 7 košil a to mi přijde jako velmi dobrá cena. A když dáš třeba voucher na - 15 liber, tak se ti komplet zaplatí poštovné až domů a nemusím nikoho otravovat. Dřív jsem to řešil přes kamaráda v Anglii, ale jednak jsem nechtěl čekat, protože mi to vozil až dojel a stejně jsem moc neušetřil a takhle to mám za 7-8 dní doma.

Upraveno uživatelem Marfael
Odkaz ke komentáři

Na stránky se dostaneš jednoduše přes cizí proxy, ano. 

Do ČR/SR neposílají, ani když by ses rozkrájel. Čili musíš mít kamaráda v zahraničí anebo využít nabídky některé z přeposílacích společností. Já volil variantu A.

Zatím platné kódy jsou:

HUNDRED, dává -15 liber při objednávce za 100

TML15GW, dává -15 % každé objednávce

Něco jsem objednal, ale bral jsem jen z clearance. Přestože na stránkách psali o 19.95 za všechny košile, tak ceny byly běžné a při přidání do košíku až do check-out stály košile běžných 35 GBP.

Ale 4 kousky po 15 a 20 librách z clearance jsem vzal, díky.

Odkaz ke komentáři

A dá se k tomu nějak dostat...cca před rokem jsem se o to pokoušel a už to nešlo. I když sem se dostal na stránky, nešlo to poslat...

Jak už padlo výše. Když se dostaneš na jejich stránky (Tor Browser či jiné způsoby), necháš si objednané zaslat přes Německo do ČR (viz např. služba na mailboxde.cz; podobně tak u konkurence lze využít i adresu v Anglii, ale vyjde to o nějakou stokorunu dráž).

Nastoupil jsem do podniku, kde je min. košile denní chleba a chtěl jsem se zeptat, jestli je perete už po jednom nošení. A poku jo, jestli je pak žehlíte.

Jelikož si obé dělám sám, radši bych košili vzal tak 3-4x než ji hodil do prádla (samozřejmě ne 3-4x za sebou v kuse)...

Doporučil bych prát košili po jednom nošení (zvlášť v dnešní době...), bez ohledu na to, zdali pod ní nosíš třeba tričko (mimochodem, pokud se nepletu, anglický gentleman přistupuje ke košili podobně jako k prádlu; tedy "jednou a dost"). Já je pak peru se zapnutými knoflíčky a obráceně na nějaký velmi šetrný program, teplota vody ne víc jak 30 °C, používám tekutý prací prostředek (v poslední době Persil Expert Sensitive na světlé, na tmavé pak Perwoll Black nebo variantu od Woolite), trošku aviváže (mně vyhovuje, někdo pokládá za zbytečné, jiný spíše nedoporučuje), volím nízké otáčky při odstřeďování (cca 600). Pak je pověsím na umělohmotný věšák, ideálně ještě před úplným doschnutím vyžehlím. Respektive novou nežehlivou košili od Eterny zprvu žehlit nemusím (dost drží tvar), časem, po vícero vypráních, tomu ale bude jinak. Osobně mám raději košile bez nežehlivé úpravy, cítím se v nich - zvláště v létě - podstatně líp. (Musím se přiznat, že párkrát jsem vyběhl i v nevyžehlené košili v domněnce, že pod sakem to nepůjde poznat. Bylo to vidět, nezamaskovala to ani kravata.)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...