Katz Odesláno 29. září 2015 Nahlásit Odesláno 29. září 2015 Vidim, ze jsi tez z Prahy, tak mi zkus poradit. - ja ani zena v CR nikoho nemame - financne nam treba temi 15-20% do zacatku nikdo nepomuze ani nepujci- u novostavby staci mensi vklad nasich financi popr. je sance ziskat 100% hypoteku pres developera, co jsem zjistoval u jiz postavenych domu bude banka chtit vetsi vklad nasich financi 20-30%+- radi bychom 3+kk okolo 90m2 Pocitam, ze po novem roce bychom mohli mit nasporeno okolo 500.000kc, takze bychom i mohli mohli zazadat o 85-90% hypoteku, ale pak zase budeme bez uspor a budeme si muset vzit pujcku na vybaveni bytu.A bydlet dal v pronajmu se nam nechce, protoze bychom radsi splaceli hypoteku a bydleli ve vlastnim. jen pro predstavu, aktualne se mi libi tento projekt (cena vychazi cca 50.000/m2, coz je vzhledem k lokalite fajn) - http://www.byty-trebesin.cz Pokud jsem napsal nejaky nesmysl popr. poradis, tak budu vdecny
Patrik Odesláno 1. října 2015 Nahlásit Odesláno 1. října 2015 Jo, to je pravda, že na developerské projekty dávají banky i 100 % hypotéky, jinak by se za ty ceny neměly šanci prodat - 50 tisíc za metr čtvereční (u malých bytů i 56 tisíc za metr čtvereční bez DPH) mi přijde celkem dost. Ale tak jestli jste rozhodnuti, vaše volba. Já bych se raději rok, dva uskromnil i v menším bytě (aby byl levnější nájem) a pak bych teprve šel do nějaké rozumné hypotéky.
Beet Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Odesláno 2. října 2015 Poradíte kreditku s nejlepším kurzem pro platbu v zahraničí v eurech? Nejlépe s nulovými poplatky i za určitých podmínek. Vyřizování u Cetelem jsem včera nezvládl psychicky. Kvůli 30k Kč tolik papírování a ještě opruz s pojištěním. Takže Cetelem ne e.
HondzaX Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Odesláno 2. října 2015 Já mám zkušenost s kreditkou od Unicredit. V podstatě v zahraničí platím skoro výhradně touto. Vyřizování, pokud si dobře vzpomínám, nebylo nijak extra složité. Vyplnil jsem žádost a jen se čekalo, jaký úvěrový limit mi dají. Pokud jsi klientem Unicreditu, tak za určitých podmínek máš vedení účtu zadarmo.
sery.vlk Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Odesláno 2. října 2015 (upraveno) Já mám zkušenost s kreditkou od Unicredit. V podstatě v zahraničí platím skoro výhradně touto. Vyřizování, pokud si dobře vzpomínám, nebylo nijak extra složité. Vyplnil jsem žádost a jen se čekalo, jaký úvěrový limit mi dají. Pokud jsi klientem Unicreditu, tak za určitých podmínek máš vedení účtu zadarmo. Pozor, MasterCard kurz se v UCB používá pouze u MasterCard kreditek. U platebních karet bez ohledu na asociaci a u kreditek VISA to funguje jinak. Edit: Ale jinak souhlas, na transakce v cizí měně je to dobrá volba. Jenom čekám, kdy to účtování sjednotí a půjde to podle kurzáku devizou prodej... Upraveno 2. října 2015 uživatelem sery.vlk
Patrik Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Odesláno 2. října 2015 Nic lepšího, než Cetelem není, když se ke kurzu MasterCard započte ještě vratka (2-4 %), tak je naprosto bez konkurence. Pravidelně dělá testy Měšec, tak se můžeš inspirovat: http://www.mesec.cz/clanky/velky-reality-test-kurzu-platebnich-karet-2014/ Ale v eurech platím výhradně hotově, eura kupuji v arabských směnárnách se spreadem kolem 10 haléřů (takže nějakých 5 haléřů od středu).
Muffik Odesláno 7. října 2015 Nahlásit Odesláno 7. října 2015 Poradíte kreditku s nejlepším kurzem pro platbu v zahraničí v eurech? Nejlépe s nulovými poplatky i za určitých podmínek. Vyřizování u Cetelem jsem včera nezvládl psychicky. Kvůli 30k Kč tolik papírování a ještě opruz s pojištěním. Takže Cetelem ne e.U mě naprosto stejná situace jako u Beeta - 3 p*dele papírů kvůli 30 resp. pak to milostivě zvedli na 50, pojištění automaticky přihodili, po reklamaci zase odendali (=nové papíry). Když jsem se ptal, jakým kurzem počítají cizí měny, nikdo nevěděl. Souhlas se zpracováním a předáváním mých dat třetím osobám pro účely vytvoření nabídky finančních služeb platí ještě 3 roky po splnění mých závazků vůči bance,atd.... Zatím jsem dal Cetelem k ledu.
Beet Odesláno 7. října 2015 Nahlásit Odesláno 7. října 2015 Patrik, on 02 Říj 2015 - 17:14, said:Nic lepšího, než Cetelem není, když se ke kurzu MasterCard započte ještě vratka (2-4 %), tak je naprosto bez konkurence. Pravidelně dělá testy Měšec, tak se můžeš inspirovat: http://www.mesec.cz/clanky/velky-reality-test-kurzu-platebnich-karet-2014/ Ale v eurech platím výhradně hotově, eura kupuji v arabských směnárnách se spreadem kolem 10 haléřů (takže nějakých 5 haléřů od středu). Tak mám tři kreditky ze čtyřech nejhorších. Platba hotově v Eurech mě vůbec nenapadla. To je řešení.Ale co platby na internetu (eBay apod.)?
Patrik Odesláno 13. října 2015 Nahlásit Odesláno 13. října 2015 Tak záleží na tom, kde nakupuješ. Pokud ze zemí, kde se platí eurem, tak můžeš využít i převodů, a to buď devizovek (www.easychange.cz, pro drobné příležitnostné platby mají ještě www.europlatba.cz, kde jsou o fous horší kurzy, ale není nutné se registrovat; pozor, obě služby mají horší kurzy mimo pracovní hodiny, což je cca 9-16), nebo Valutomatu (nyní Valuto.com, pokud se budeš registrovat přeze mne, mohu zajistit bonus 200 Kč).Pokud je to někde jinde, tak záleží na částce, převod je vždy zatížen nějakým poplatkem, který nemusí lepší kurz vyrovnat, tam už je dobré se rozhodnout jestli není lepší karta. I když levně umím ještě poslat No a pak jde o to vybrat dobrou kartu - opět zde vítězí Cetelem. Ano, je opruz ji získat (mně ji třeba nedali), ale jak ji člověk jednou má, tak se fakt vyplatí, pokud to navíc zkombinuješ s jedním ze čtyř bonusů (lze měnit 1 krát za rok), je nepřekonatelná: a) vratka ze všech plateb 2 %, max 400 Kč za měsíc vratka z plateb přes Internet 3 %, max 600 za měsícc) vratka z plateb u čerpacích stanic 4 %, max 800 Kč za měsícd) výběry ze zahraničních bankomatů zdarma A pak ještě jedna věc - Česká pošta začala brát karty. Zatím jen na několika pobočkách (já byl v pobočce u metra Vysočanská v obchodním centru Galerie Fénix), ale postupně se to má rozšířit snad až na všechny. Takže jsem si vyzkoušel poslat sám sobě doporučený dopis na 30 000 Kč a zaplatit kartou, do 2 dnů od zaúčtování na kartě jsem měl peníze na účtu a 2 % z 30 000 Kč bonusu doma. Poplatek za poslání dopisu na dobírku byl pod 100 Kč.
tmoris Odesláno 13. října 2015 Nahlásit Odesláno 13. října 2015 s kartou od coop na 2% az do 2kkc mesicne je to hezky privydelek
Patrik Odesláno 13. října 2015 Nahlásit Odesláno 13. října 2015 Si říkám, že bych si těch karet mohl pořídit víc. Kde jsi o tu Coop žádal a jaké jsou podmínky?
tmoris Odesláno 13. října 2015 Nahlásit Odesláno 13. října 2015 o te karte jsi mi rekl ty byl jsem na koop pobocce u metra prazskeho povstani
Patrik Odesláno 13. října 2015 Nahlásit Odesláno 13. října 2015 Jo tys myslel Kooperativa, ta už se nevydává , já myslel, že Coop (potraviny) něco vydávají
tmoris Odesláno 13. října 2015 Nahlásit Odesláno 13. října 2015 Jo tys myslel Kooperativa, ta už se nevydává , já myslel, že Coop (potraviny) něco vydávajíSporka tu kartu uz nedava vubec? Nebo maj neco novyho pres jinyho partnera ci naprimo
Patrik Odesláno 13. října 2015 Nahlásit Odesláno 13. října 2015 Nevím o tom, že by nabízeli takovýto produkt (ať už pod sebou nebo cobrand)- tedy zdarma a 2 % ze všeho.
Muffik Odesláno 13. října 2015 Nahlásit Odesláno 13. října 2015 Možná debilní otázka, ale kde v Praze natrefím na arabskou směnárnu?
Gustaf Odesláno 13. října 2015 Nahlásit Odesláno 13. října 2015 Patriku, tímto ti děkuji za radu a pomoc ohledně zalozeni podnikatelského úctu. U Fio už vse zařízeno...super..díky
Beet Odesláno 14. října 2015 Nahlásit Odesláno 14. října 2015 Takže jsem si vyzkoušel poslat sám sobě doporučený dopis na 30 000 Kč a zaplatit kartou, do 2 dnů od zaúčtování na kartě jsem měl peníze na účtu a 2 % z 30 000 Kč bonusu doma. Poplatek za poslání dopisu na dobírku byl pod 100 Kč.To mě zajímá, ale nechápu. Doporučený dopis na 30 000Kč? Jak to přesně funguje? To si je posíláš na účet nebo hotově, nebo jak? Možná debilní otázka, ale kde v Praze natrefím na arabskou směnárnu?Tohle by mě taky zajímalo.
African Odesláno 14. října 2015 Nahlásit Odesláno 14. října 2015 Patriku, rád bych tě požádal o radu. Bylo mě doporučeno nějáké úspory dát na termínovaný účet kvůli dobrým zkušenostem kamarárů sem, co si o nich myslíš? Děkuji za odpověď https://www.jtbank.cz/produkty/terminovane-vklady.html
wizard-ov Odesláno 14. října 2015 Nahlásit Odesláno 14. října 2015 To čumím - Kooperativa tu kartu přestala nabízet k 31.7.2015. Jsem zvědavý, jestli mi ji po platnosti té mé v roce 2017 prodlouží....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se