Micey Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 (upraveno) Tebe ta pojišťovna předem neinformovala? I kdyby ne, dyk se o tom žvaní furt.. Nějak mi neni jasný, kdo nebo co tě naštvalo:) Upraveno 30. září 2016 uživatelem Micey
dan010 Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 V 30. 9. 2016 v 5:09, Josef01 napsal: Jak říkáš, chce to diverzifikovat, každý si něco vydělá na tom svém, čemu rozumí, v řadě případů to není žádná věda, dneska roste cena prakticky čehokoliv, na co se podívám. Do budoucna ale bude nejvíce ceněné jídlo a zbraně dan010: Neboj, za chvíli bude na prodej dost nemovitostí, všichni (nebo všichni co znám) jen čekají na co nejvýhodnější ceny, aby o prodali, už mají těch starostí s nájemci dost. Jaký starosti s najemníkama??? Mám na baráky spravcovskou firmu za 200 Kč měsíčně za byt a o barakách vím, jen když na konci měsíce koukám, kolik mi toho z nich na účtě zase přibylo. :-) Smlouvu dávají vždy jen na tři měsíce s rozhodčí doložkou a kdo neplatí, tak jde, kdo platí, tak dostane smlouvu na další tři měsíce...
Micey Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 Z čehož logicky vyplývá, že nikdy nikdo žádný starosti s nájemníkama nemůže mít, to je jasný.
Hasňa Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 A ze skvelych najemniku ochotnych kazde tri mesice podepisovat najemni smlouvu je prehrsel.
dan010 Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 Tak pokud se o to stará sám, tak je logicky má. Já jsem jich za dvě stovky měsíčně za byt zbaven. Správcovská firma samozřejmě shání i nové nájemníky a ukončuje stávající, řeší opravy... já se fakt nestarám o nic.
dan010 Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 (upraveno) V 30. 9. 2016 v 9:31, Hasňa napsal: A ze skvelych najemniku ochotnych kazde tri mesice podepisovat najemni smlouvu je prehrsel. V Liberci nejsou byty, takže dokonce je na byty pořadník a to především z řad studentů univerzity. edit: A taky mám barák v centru Tanvaldu a tam je to úplnej masakr za špeluňku 40m2 holý najem 4500 se o to lidi ještě perou. To samé - mám barák v České Lípě v Dubické ulici přímo v průmyslové zóně, kde to pronajímáme dokonce po místnostech a tam je o to totální rvačka a to chceme 3500 za místnost. Je to o místě, kde ten barák je a kupuju jen to, co je na takovémto místě a vím, že o to bude zájem, teď zrovna řeším barák 100 metrů od kolejí univerzity a už teď vím, že se o něj studenti poperou, protože je byt vyjde stejně jako bytovka pro dva páry na kolejích, ale tohle budou byty v domě se zahradou... Upraveno 30. září 2016 uživatelem dan010 1
VasekN Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 V 30. 9. 2016 v 8:19, M3maniac napsal: Vyšší prodej restaurací ( některých ) je podle mě ovlivněn EET.... Ano přesně tak to je. Nabídka je velká a zatím za nesmyslné ceny, ty ale začnou postupně klesat. Nejedná se tedy samozřejmě o nájemní bydlení o když z některých těchto nemovitosti by to bylo možné udělat. Uvidíme jak to celé pohne se zbytkem trhu.
VasekN Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 Jinak nákup firmy je vlastně taky zajímavá myšlenka. V současnosti probíhá generační obměna. Majitelé, kteří nemají potomky nebo se tito potomci rodinnou firmu nezajímají se budou snažit formy prodat. Podle mne to určitá investiční příležitost i když dost specifická je.
Horhe Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 (upraveno) V 30. 9. 2016 v 9:33, dan010 napsal: V Liberci nejsou byty, takže dokonce je na byty pořadník a to především z řad studentů univerzity. edit: A taky mám barák v centru Tanvaldu a tam je to úplnej masakr za špeluňku 40m2 holý najem 4500 se o to lidi ještě perou. To samé - mám barák v České Lípě v Dubické ulici přímo v průmyslové zóně, kde to pronajímáme dokonce po místnostech a tam je o to totální rvačka a to chceme 3500 za místnost. Je to o místě, kde ten barák je a kupuju jen to, co je na takovémto místě a vím, že o to bude zájem, teď zrovna řeším barák 100 metrů od kolejí univerzity a už teď vím, že se o něj studenti poperou, protože je byt vyjde stejně jako bytovka pro dva páry na kolejích, ale tohle budou byty v domě se zahradou... To máš pravdu. Nedávno jsem měl celkem štěstí a našel jsem volnej slušnej byt v centru Liberce, ale byl jsem první a na prohlídku jsem přišel pěkně v obleku, což se paní domácí líbilo. Jinak byty co visely normálně na netu, hlavně od Kendíka, tak už byly obsazený, jenom neměli podepsaný smlouvy. Teď chci nějakej byt koupit a je to hrozná bída. Hlavně když chci centrum za málo peněz Kdybys měl nějakej hezkej byt navíc, tak se pls ozvi Upraveno 30. září 2016 uživatelem Horhe
VasekN Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 V 30. 9. 2016 v 10:12, tmoris napsal: Nakup akcii = nakup firmy (podilu)Furt si tedy myslím, že koupit si pár akcií ČEZu nebo nějakou fabriku s.r.o. je teda sakra rozdíl :-)
cali Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 rozdiel to urcite je ale investicia je oboje
VasekN Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 V 30. 9. 2016 v 10:27, cali napsal: rozdiel to urcite je ale investicia je oboje Já bych řekl, že to je pasivní vs aktivní investiční činnost :-)
tmoris Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 V 30. 9. 2016 v 10:23, VasekN napsal: Furt si tedy myslím, že koupit si pár akcií ČEZu nebo nějakou fabriku s.r.o. je teda sakra rozdíl :-) to rozhodne ano. koupit fabriku sro budes mit zaludecni vredy, nervy v kyblu a penize v nedohlednu, coz u cez se ti stat prakticky nemuze, protoze elektrinu tady nikdo jiny v CR nevytvori..
VasekN Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 V 30. 9. 2016 v 10:59, tmoris napsal: to rozhodne ano. koupit fabriku sro budes mit zaludecni vredy, nervy v kyblu a penize v nedohlednu, coz u cez se ti stat prakticky nemuze, protoze elektrinu tady nikdo jiny v CR nevytvori..No já bych na ten ČEZ tolik nesázel. Klidně se v blízké době může stát, že se z ČEZu vyndá distribuce tak jako u O2 se z toho udělá nějaká jiná akciovka (Cetin) a problém je na světě :-)
969 Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 Snad brzy nastane decentralizace a ten moloch zhubne alespoň o 20%... co Bitcoiny?
VasekN Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 V 30. 9. 2016 v 11:17, 969 napsal: Snad brzy nastane decentralizace a ten moloch zhubne alespoň o 20%... co Bitcoiny?Tak decentralizace distribuce zatím není možná. Distributoři jsou tři. ČEZ, PRE a EON. Podle mne tohle hned tak někdo nepustí, protože to je teď v odvětví to co skutečně vydělává.
cali Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 No podla mna ide hlavne o to ze CEZ je v sucasnosti tam kde je a skor nez ze by nejak vyrazne rastol bude rad ak si sucasnu poziciu udrzi. Takze z hladiska investicie vyhladovo ziaden odvaz.
969 Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 V 30. 9. 2016 v 11:26, VasekN napsal: Tak decentralizace distribuce zatím není možná. Distributoři jsou tři. ČEZ, PRE a EON. Podle mne tohle hned tak někdo nepustí, protože to je teď v odvětví to co skutečně vydělává.já měl na mysli technologickou decentralizaci... ve smyslu zdrojů a ze zdola... slunce, voda, vítr, kogenerace, úschova... to by jim mohlo trochu znepříjemnit život..
VasekN Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 (upraveno) V 30. 9. 2016 v 11:35, 969 napsal: já měl na mysli technologickou decentralizaci... ve smyslu zdrojů a ze zdola... slunce, voda, vítr, kogenerace, úschova... to by jim mohlo trochu znepříjemnit život..Jako těžko říct, věc se má tak, že klasický zdroje nejsou příliš výdělečná záležitost a všechny alternativní zdroje stejně jedou přes distribuční síť Eon/Čez/PRE. Muselo by jít o vyloženě samostatných smart grid v rámci třeba jednoho města kde se udělá vyvážení výrobních zdrojů se spotřebou. Podle mne je to ale hudba relativně vzdálené budoucnosti. Elektřina je nyní tak levná, že investice do těchto zdrojů se vyplatí jen pokud jsou dotované a prodávají se do sítě kde je distributor musí vykopovat za dotované ceny. Pokud by nebylo tohoto dotovaného výkupu tak je většina těchto výrobních zdrojů ztrátová. Upraveno 30. září 2016 uživatelem VasekN
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se