Přejít na obsah

kam investovať???

Doporučené příspěvky

Co byste radili - mám teď volné prostředky - a současně větší hypo v zahraničí na dlouhodobě pronajatý byt. Hypo je tracker v současné chvíli na 2,25%. Má smysl volné prostředky nasypat tam? Vycházím z úvahy selského rozumu - nízké úroky = šance umořit jistinu dříve. Samozřejmě nebavím se o tom, že by se peníze jen tak válely na účtě. Ale bavím se o srovnání s nějakými konzervativními dlouhodobějšími investicemi. Třeba koupě dalšího bytu jako investice mi v případě ČR v současnosti vychází jako nesmysl. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panove, tak nas nechte nahlednout do kuchyne. :)

Vazne ve svem okoli neznam nikoho, kdo by na fondech delal vic jak 5% p.a. Mate nejaky konkretni tip, kam to nasypat?

Jasné, akciové fondy zaměřené na svět. Zaměřit se na minimální poplatky za nákup a správu. Ideálně investovat pravidelně a při zajímavém zhodnocení dělat výběr a provádět reinvestici do dividndovych titulů.

Problém je, ze tohle ti poradce neporadí a banka taky ne, protože zijou z poplatku a provizi atd. K bance mám pracovně hodně blízko a k poradcům daleko.

Odkaz ke komentáři

Jak jsem psal nekolikrat - etf ACWI nebo VT. Odkaz na skutecne prodejni ceny jsem tu nedavno postoval. Jinak jsou k dohledani treba na cnbc. Spravni poplatek do 0,5%. Vstupni a vystupni poplatky z podstaty veci 0%. K historickym cenam je nunto pripocitat dividednu ca 2% rocne, ale fakt je ten, ze ceny jsou ted vysoke, takze jednorazove bych vetsi castku ted neinvestoval, ale nebal bych se zacit s pravidelnym investovanim. Jinak mi prijdou zajimave P2P pujcky. Zonky, Mintos atd. Tam se da ziskat rocne 5%+ celkem snadno a s ne vysokym rizikem.

Upraveno uživatelem FraK
Odkaz ke komentáři

Ono to je u ACWI a VT nekde kolem 0,2%. Staci se podivat do prospektu, ale nebyl jsem si jistej, kolik je to presne, tak aby me nekdo nechytil za slovo, napsal jsem do 0,5%, ale i tak - fakticky to jde na ukor dividendy. Realny prodejni ceny poplatek v sobe zahrnuji a v prumeru s dividendu udelas 5% rocne urcite, ale spise vice.

Odkaz ke komentáři

Co je konkrétně kolem nemovitostí nebezpečné?

Původně jsem nechtěl reagovat, nechtěl jsem zakládat flame a číst výlevy zdejších neomarxistů. Jenomže pak jsi 28.04. v 11:42 sám udělal výkop ve vlákně Co mě právě naštvalo, ta diskuze se tam docela rozvířila a trvá doteď. Přímo v té diskuzi padlo asi pět typických příkladů, proč je ČR z hlediska majetku, a nemovitostí obzvláště, velmi nebezpečným (lidově demokratickým) státem.

Odkaz ke komentáři

Osobně si myslím, že lepší je investovat do developerských projektů než nájemního bydlení. Opravdu teď jede v Evropě poměrně nepříjemná debata. Ono stačí aby se nějak zvedla daň z nemovitosti např. za druhou nebo další nemovitost a už to může investici dost znehodnotit. A to, že se vůbec třeba v Německu vede nějaká diskuze o vyvlastnění je podle mne dost výrazný vykřičník toho kam EU směřuje. Když nemovitost v EU tak bych volil Rakousko. Máme to blízko a tam zatím o takových kravinách nemluví. Španělsko nebo Portugalsko jsou atraktivní, ale dlouhodobý vývoj třeba ve Španělsku je si myslím velká neznámá. Dobré je podle mne Švýcarsko, ale nevím jestli se někdo z vás koukal na ceny nemovitostí :-)

Odkaz ke komentáři

Původně jsem nechtěl reagovat, nechtěl jsem zakládat flame a číst výlevy zdejších neomarxistů. Jenomže pak jsi 28.04. v 11:42 sám udělal výkop ve vlákně Co mě právě naštvalo, ta diskuze se tam docela rozvířila a trvá doteď. Přímo v té diskuzi padlo asi pět typických příkladů, proč je ČR z hlediska majetku, a nemovitostí obzvláště, velmi nebezpečným (lidově demokratickým) státem.

Jasný, já se ptal prve vážně, jaké k tomu máš informace.

Odkaz ke komentáři

Jinak diskuzi v tom co koho naštvalo jsem četl. Zajímavé je, že lidé tam zmiňují, že komunisté vyřešili bytovou krizi. Možná by bylo dobré se podívat na to jak. Nejprve došlo ke znárodnění a přerozdělení (to ovšem skutečnou bytovou krizi nevyřešilo) vyřešila jí až masivní výstavba. Pokud bychom se uměli poučit asi by bylo dobré se podívat proč se nestaví když je tak vysoká poptávka. Pravděpodobně skončíme u problematiky získání stavebního povolení. Myslím si, že pokud by se tato problematika vyřešila, zpřístupnilo by se i bydlení. Samozřejmě ale pokud poptávka po bydlení v nějakém bližším centru Prahy bude daleko přesahovat nabídku logicky ceny dolů nepůjdou :-) A zase jsme u toho, že investovat do výstavby by měl být dobrý nápad :-)

Odkaz ke komentáři

Kupujete někdo investiční zlato a stříbro? Teď je cena zase rozumná, takže zase něco objednám.

Nekupuji. Ale mám dotaz na ty co ano. Už jste to někdy prodávali? Kolik je cca rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou? Jaká je likvidita?

Díky za info

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...