Datel Odesláno 22. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2020 Ty arabské číslice jsou podle mého gusta, tenhle font je super. No, ty jedničky mají trochu nos nahoru, ale přežil bych to. I ten tah jim fakt sluší. Jediná věc, kterou mi nesplňují, je ten lesklý povrch pouzdra. (A ani nemám přístup k pískovací mašině, měli by v Lidlu rozšířit sortiment). Ale to už je věc osobních preferencí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 22. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2020 před 5 hodinami, sodekcz napsal: @papun - Je to entry level u SEIKO, přezbrojili v řadě pětek, dali nový design. Na oťukání s automatem v pohodě, pokud ti vyhovuje aktuální design. O strojcích SEIKO v nižší třídě se tady něco psalo. Když budeš počítat, že na vteřinu přesně ti nepůjdou a mohou mít každý den trošku jinou odchylku, můžeš s nimi nadělat hodně parády. Když jsem porovnával řadu 5 v kategorii cca do 9 tisíc, tak myslím, že všechny měli stejný strojek. Jde pak už asi jen o to co se mi líbí. S odchylkou počítám s neřeším. Hlavně ať umí i manuální natah což by měly. A o moc víc do toho nebudu schopný nasypat. Ještě jeden dotaz. Při průměrném užívání jakou životnost může mít ten strojek? Jestli se to dá nějak vůbec teda určit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 23. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2020 Pokud hodinky neutrpí nějaký úraz, nemá smysl si tuhle otázku vůbec klást. Strojek může sloužit i několik desítek let. Někteří by dodali, že při pravidelném servisu. Nicméně v mnoha případech si strojek o servis za celou dobu neřekne a běžného uživatele ani nenapadne nechat do hodinek vrtat, když jdou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 23. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2020 Tak to je super. Já jsem myslel, že když je tam toliko hejblat, že se to prostě časem opotřebuje. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lidoma Odesláno 23. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2020 Emiliano, jsou super. Jak to svítí po tmě. Nebylo by foto. Diky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 23. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2020 před 1 hodinou, papun napsal: Tak to je super. Já jsem myslel, že když je tam toliko hejblat, že se to prostě časem opotřebuje. Díky No, je to paradox. Mnohem kratší životnost mají quartzové strojky s menším nebo žádným počtem hejblátek, protože elektronické součástky časem degradují. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 23. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2020 před 2 hodinami, papun napsal: Tak to je super. Já jsem myslel, že když je tam toliko hejblat, že se to prostě časem opotřebuje. Díky Pokud se bavím o strojcích z rodiny 7Sxx, tzn. i modely se strojky 4Rxx, pak nic moc. Jiné je to u vinážních strojků, zejména kalibru 61xx. Ty jsou opravdu schopny běžet a přesně celou řadu let bez promazání, a to až do okamžiku, kdy se zadřou, pak už je ale pozdě. Takže rozhodně u vintážek servis doporučuji, zejména pokud po otevření jsou na strojku patrné známky jemného "prachu". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nooski Odesláno 23. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2020 SNXS79 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 23. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2020 Za ty prachy dost dobré........ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 23. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2020 nooski super foto pětek, jakož i barevná kombinace.... to sedí na ruce jak ulitý, jak přišitý.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 23. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2020 Kdysi jsem četl sci-fi povídku, jak se mladí chlapci vydali za dobrodružstvím, nacházejí tajemné obří konstrukce a velikánská soustrojí a časem se dozvídáme, že vědci kdysi přišli s genetickou úpravou tak, aby každá další generace byla o 10 procent menší než ta předchozí. Tím i početně rostoucí lidstvo planeta stihne trvale uživit. Akorát - hezky to fungovalo, akorát to nešlo vypnout. Chlapci jsou o mnoho set generací dále, takže posuzují velké stroje "tý brďo, ten má aspoň třicet milimáků na výšku" a tyhle bezesporu PODMANIVÉ fotografie mi to nějak připomněly. Nic načančaného, čistě technické tvary, a taková, TAKOVÁ nádhera respekt designérovi i fotografovi, díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 23. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2020 nooski to umí ukázat , až je člověku líto si je nepořídit (kurňa chlapi, proč mi to vždycky děláte?). Stejně tak mě dřív dostal lub fotkami bottlecapů, které jsem prostě musel zkusit a za ty prachy mně z nich tenkrát spadla brada. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nooski Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 Pánové díky za pochvaly. Kdybyste věděli za jakých podmínek fotky vznikaly a jakým způsobem... Stativ neudrží foťák s tolika makrokroužky v klidu a závěrka všechno rozhodí. Je tak nutné mít celou sestavu položenou na stole a složitě lovit světlo a úhly. No k profesionalitě to má sakra daleko :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KatkaB Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 před 12 hodinami, Datel napsal: Kdysi jsem četl sci-fi povídku, jak se mladí chlapci vydali za dobrodružstvím, nacházejí tajemné obří konstrukce a velikánská soustrojí a časem se dozvídáme, že vědci kdysi přišli s genetickou úpravou tak, aby každá další generace byla o 10 procent menší než ta předchozí. Tím i početně rostoucí lidstvo planeta stihne trvale uživit. Akorát - hezky to fungovalo, akorát to nešlo vypnout. Chlapci jsou o mnoho set generací dále, takže posuzují velké stroje "tý brďo, ten má aspoň třicet milimáků na výšku" a tyhle bezesporu PODMANIVÉ fotografie mi to nějak připomněly. Nic načančaného, čistě technické tvary, a taková, TAKOVÁ nádhera respekt designérovi i fotografovi, díky Trochu off-topic - mám pocit, že jsem to četla, ti kluci pak přišli domů a tam se rožnil mravenec, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 trochu snad, ale k makrofotografii dobré přihodit i trochu širšího telerozhledu, aby to bylo vyvážené ;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 29. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2020 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emiliano Odesláno 5. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2020 Tak dnes dorazily nový Pětky (SRPE53). Zatím velká spokojenost, až na sponu s jen dvěma dírkama mikroregulace (to jsem ale věděl, když jsem je objednával). Co mě ale překvapilo pozitivně, tak jak k nim jde NATO. Uvidíme, jak mě budou bavit dál... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 5. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2020 Jestli si to nepletu, tak se i přímo s natem prodávají. Ty mám v plánu od Ježíška. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emiliano Odesláno 5. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2020 Ano, prodávají. Ale ty mají broušenou lunetu. Tyto mají leštěnou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 5. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2020 Jo a korunka není šroubovací že? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se