AlfGS Odesláno včera v 07:58 Nahlásit Odesláno včera v 07:58 Řeším už asi měsíc co koupit na zimu za veslo, abych se trochu udržel v kondici a zhubl sem. Aktuálně 43 let/ 175 cm / 80 kg rád bych dal dolů aspoň těch 5 kilo. Za léto se mi docela podařilo váhu dát o pár kg dolů ( kolo, koloběžka, turistika ) což ted v zimě moc nepůjde, tak hledám alternativu. Klidně tomu obětuju hodinu denně, ale aby to mělo smysl. Uvažuju buď veslo a jet si na tepovku na spalování a nebo rotoped 45 minut a pak cca 15-20 minut jako doplněk na vrch těla TRX co mám doma. Někdo nějaký nápad, nebo závěr že to bude fungovat?
morepower Odesláno včera v 09:38 Nahlásit Odesláno včera v 09:38 Nechci tě odrazovat od nápadu, ale hubne se kalorickým deficitem, tedy stravou. Cvičení je ke zvýšení kalorického deficitu nepříliš efektivní nástroj. Naopak je to skvělý nástroj pro zpevnění svalů, zvýšení síly a zlepšení kondice. Záleží na tvém zdravotním stavu, schopnostech a možnostech (časově prostorových). Jako značku ideal bych volil -200(až-300)kcal denně až do požadované tělesní hmotnosti, s dostatečným příjmem bílkovin. K tomu 2-3 týdně posilovnu, silový trénink dřepů, tahů a tlaků doplněný o lehké kardio 2x týdně. Jako naopak low price verzi bych volil -200kcal (hlavně z cukrů, případně tuků) a k tomu cca 30-40minut svižné procházky denně. 2
Bert Odesláno včera v 10:01 Nahlásit Odesláno včera v 10:01 Ahoj. Zajímavý názor, se kterým asi neumím moc polemiziovat. Jen napíši svoji zkušenost. Půlku nedožrat, půlku odcvičit. Tedy celkem oněch 200-300 v jídle a 200-300 ve cvičení. Tak nějak to šlo dolů rychle, a docela bezbolestně. Je pravda, že jak mám v hajzlu kolena, tak to většinou byla aerobka (klasika 60-70 procent TF max), a nějaké železo nízké váhy, hodně opakování, dodržen svižný rytmus. Střídačka po dnech, třetí den volno. @morepower, jak jsi to myslel s tím low price? Dík.
morepower Odesláno včera v 10:35 Nahlásit Odesláno včera v 10:35 Jako že je to nízkonákladová možnost se udržet v nějaké rozumné kondici. Na chůzi (svižná procházka cca půl až hodinku) není potřeba nijak zvláštní investice, ani finanční, ani morální. Člověk se nemusí autem dostávat do fitka, řešit vstupy, cestu, čas, náladu atd. Prostě se jen oblékne a jde se projít. Svižnou chůzí se dá za hodinku spálit klidně něco kolem 300+ kcal, zlepšit krevní oběh a vůbec je fajn. Samozřejmě záleží zásadně na tom, jaké má na sebe člověk požadavky a jaké má cíle, ale vytušil jsem z dotazu @AlfGS, že nejde o nic intenzivního. Nicméně benefity silového tréninku, pro někoho, kdo jich chce využít, jsou nesporné a o několik levelů výš než třeba ta procházka. Prostě záleží na očekávání. Tím součtem tebou zmíněných "Půlku nedožrat, půlku odcvičit." se ve výsledku potkáváme 1 1 2
AlfGS Odesláno včera v 14:11 Nahlásit Odesláno včera v 14:11 (upraveno) před 3 hodinami, morepower napsal: Jako že je to nízkonákladová možnost se udržet v nějaké rozumné kondici. Na chůzi (svižná procházka cca půl až hodinku) není potřeba nijak zvláštní investice, ani finanční, ani morální. Člověk se nemusí autem dostávat do fitka, řešit vstupy, cestu, čas, náladu atd. Prostě se jen oblékne a jde se projít. Svižnou chůzí se dá za hodinku spálit klidně něco kolem 300+ kcal, zlepšit krevní oběh a vůbec je fajn. Samozřejmě záleží zásadně na tom, jaké má na sebe člověk požadavky a jaké má cíle, ale vytušil jsem z dotazu @AlfGS, že nejde o nic intenzivního. Nicméně benefity silového tréninku, pro někoho, kdo jich chce využít, jsou nesporné a o několik levelů výš než třeba ta procházka. Prostě záleží na očekávání. Tím součtem tebou zmíněných "Půlku nedožrat, půlku odcvičit." se ve výsledku potkáváme Trefil jsi to asi naprosto přesně, snažím se teď kdy už to moc na kolo/kolobku venku není brát alespoň 3-4x v týdnu ven psy. Mám takový svůj okruh cca 6,5 km ten chodím běžně za cca hodinu +- Hodinky mi pak ukazují spáleno cca 450-500 kCal což podle AI odpovídá. Na rotoped nebo veslo teda seru a budu raději courat venku když to půjde. Stravu ještě trochu víc omezím ( i když už teď mi přijde, že jím docela málo) Když vidím co sežere naše mladá ( 19 let ) a je jak reklama na Dachau tak já bych při jejím apetitu měl tak 100 kilo K tomu ještě máme jednou týdně na cca 1,5h volejbal v hale a přemýšlíme, že začneme chodit na badminton Upraveno včera v 14:19 uživatelem AlfGS
AlfGS Odesláno včera v 15:42 Nahlásit Odesláno včera v 15:42 Před hodinou, Bert napsal: Na veslo rozhodně nekašli. Záda! Naštěstí mám záda ještě v pořádku a na cvičení a posilování doma můžu využít TRX. Díky všem za rady
hufnor Odesláno včera v 16:21 Nahlásit Odesláno včera v 16:21 Před hodinou, AlfGS napsal: Trefil jsi to asi naprosto přesně, snažím se teď kdy už to moc na kolo/kolobku venku není brát alespoň 3-4x v týdnu ven psy. Mám takový svůj okruh cca 6,5 km ten chodím běžně za cca hodinu +- Hodinky mi pak ukazují spáleno cca 450-500 kCal což podle AI odpovídá. Na rotoped nebo veslo teda seru a budu raději courat venku když to půjde. Stravu ještě trochu víc omezím ( i když už teď mi přijde, že jím docela málo) Když vidím co sežere naše mladá ( 19 let ) a je jak reklama na Dachau tak já bych při jejím apetitu měl tak 100 kilo K tomu ještě máme jednou týdně na cca 1,5h volejbal v hale a přemýšlíme, že začneme chodit na badminton Z osobní zkušenosti a načerpaných poznatků pro úbytek tuku jednoznačně rozumný kalorický deficit. Spočítat si denní výdej a uzpůsobit příjem s využitím kalorických tabulek a levné kuchyňské váhy. Odhadem to jde blbě. Lidi mají obecně tendenci podhodnocovat příjem a nadhodnocovat výdej. Pro zachování svalové hmoty neflákat proteiny - minimálně 1,5, ideálně tak 2 g/kg tělesné hmotnosti (při téhle váze je plus mínus jedno, jestli čisté bez tuku nebo s). Neřešit, kdy konkrétně a jak, jet spíš týdenní průměr. Pokud je to boj začlenit do jídelníčku, čokoládový syrovátkový proteiňák. Vanilka a jiné příchutě jsou zpravidla hnusné. Proteiňák se dá zamíchat i do ovesné kaše/skyru/tvarohu, atp. Pro mě gamechanger. Zprvu jsem odmítal, pak zkusil vanilku, zavrhl jako odporný hnus, náhodou ochutnal čoko a od té doby jedu na doplnění proteinů tohle v kombinaci se superfood objevem - v další části textu. Podle mého je základem úspěchu přijít na to, kde můžu ubrat tak, aby mě to příliš neprudilo. Čeho se můžu vzdát bezbolestně. V mém případě - sladké pití (limče, džusy, cider ...), brambůrky/křupky/tyčinky, OŘÍŠKY jako mlska, kokina typu oplatky, "mastné" salámy typu uherák, fuet, atp. S jistoudávkou lítosti taky sýry - většina tvrdých a plísňových, i když našel jsem částečnou náhradu - opět, viz dál. Klíčové je ubrat zbytečné cukry a zbytečné tuky. Z umělých sladidel se mi osvědčilo jediné - čekankový sirup. Zbytek je pro mě hnusný, nedávám. Kdo si nemůže/neumí sám vařit - blbý, chce to nějaké krabičky. Kdo umí a může zeleninu - super. Tipy na žrádlo pro ubrání kalorií. Můj recept a objevy, které fungovaly mně. Večerní chlebík místo části běžného pečiva. Náhrada velké části příloh zeleninou. Buď úplně, nebo zčásti. Příklad brkaše vs. brambory půl na půl s podušenou mrkví (míň vody)/napařeným květákem. Rýže vs. rýže půl na půl s nadrobno nasekaným napařeným květákem. Těstoviny vs půl porce těstovin a zbytek libovolná napařená zelenina. Pro mě osobně dvě zásadní záležitosti. Napařená zelenina je chutnější než vařená. Přidávám ji jako plnivo obecně. Jde i do nejrůznějších věcí, do kterých by normálně nepřišla. Boloňské těstoviny - jo s napařeným řapíkatým celerem, mrkví, květákem a zelenýma fazolkama nahrazujícíma asi 2/3 objemu těstovin. Guláš - mrkev, kedluben, cuketa, paprika - a chleba může být klidně normální. Pokud po napaření zeleninu ještě restuju jako samotnou přílohu, pak doslova 3 gramy másla na pánev, půl deci vody, rozpustit, hodit přednapařenou zeleninu, proházet, zprudka orestovat. Sušený česnek. Přílohovou zeleninu jako základ kořenění zasypávám sušeným česnekem. Zvýrazní chuť. Obecně, koření. Nízkokalorické jídlo nemusí být hnusné a mdlé. Koření nemá kalorie. Bylinky, uzená paprika, chilli, česnek, kari ... Kaloricky není zelenina jako zelenina. Barevná vs. bílá paprika Mražený hrášek vs. zelené fazolky Květák, řapíkatý celer a zmíněné zelené fazolky tvořily velkou část příloh mých vyloženě nízkokalorických údobí. Další superpotraviny, které pomohly mně coby alternativa k dříve konzumovaným, méně nutričně hodnotným a více kaloricky vydatným běžným věcem. Skyr Řecký jogurt s 0 % tuku Odtučněný tvaroh Kuřecí/krůtí/libová vepřová šunka místo normálních šunek salámů (kdo má budget, může jet věci jako je bresaola, sušená panenka, podstatný je co nejnižší obsah tuku. Žervé (fit) místo másla na podmáznutí, případně hummus a podobné pomazánky (já obvykle ještě nastavuju půl na půl s rozmixovanou podušenou mrkví/rozmixovanou pečenou červenou řepou, hokkaido dýní apod.) Na proteiny pak tuňákové pomazánky, vaječné pomazánky (přitlačit s hořčicí, použít skyr a žervé, pochopitelně žádná majonéza). Nakonec výše zmiňovaná superpotravina. Tvarůžky. V mém případě ty německé (Handkäse z Lidlu nebo Kaufu). Ty české jsou na mě moc smradlavé a hlavně příliš slané. Ty německé jsou chuťově výrazně jemnější, méně slané. Prodávají taky plísňové varianty (s bílou plísní typu hermelín), které nejsou téměř vůbec cítit jako tvarůžky. Samé proteiny, nula tuku, dá se za/rozpéct místo sýra. Jediné mínus, musí se nechat zaležet tak, aby byly těsně na hranici data spotřeby, jinak jsou uprostřed tvrdé. Čili máme doma v ledničce tvarůžkovou "pipeline" v podobě asi 8 balení různého stáří. Ovšem naprostý gamechanger pro příjem proteinů i zapečené toustíky se sýrem, sýrové omáčky, apod. Moje běžná snídaně bývala tak půlku dní v týdnu večerní chlebík máznutý hummusem nastaveným 1:1 třeba dušenou mrkví se čtyřmi kolečky krůtí šunky a dvěma plísňovými minitvarůžky z Lidlu. Nutriční hodnoty trochu jinde, než rohlík s máslem a goudou. Kaloricky téměř bezbolestná mňamka na páteční večer Tvarůžkový tatarák Najemno nasekané lidlové tvarůžky Koření a ochucovadla jako na tatarák Chleba, jemně natřený mašlovačkou olejem jenom z jedné strany a opečený v toustovači (suchá strana jde nahoru pod tatarák, olejová dospodu, potřít česnekem - asi dvacetina obsahu oleje na porci, "mouthfeel" neboli pocit v hubě velmi podobný. Měl bych ještě další tipy, ale včil už nemám čas dál vypisovat. Přeju hodně úspěchů! 3
AlfGS Odesláno včera v 16:43 Nahlásit Odesláno včera v 16:43 (upraveno) před 22 minutami, hufnor napsal: Z osobní zkušenosti a načerpaných poznatků pro úbytek tuku jednoznačně rozumný kalorický deficit. Spočítat si denní výdej a uzpůsobit příjem s využitím kalorických tabulek a levné kuchyňské váhy. Odhadem to jde blbě. Lidi mají obecně tendenci podhodnocovat příjem a nadhodnocovat výdej. Pro zachování svalové hmoty neflákat proteiny - minimálně 1,5, ideálně tak 2 g/kg tělesné hmotnosti (při téhle váze je plus mínus jedno, jestli čisté bez tuku nebo s). Neřešit, kdy konkrétně a jak, jet spíš týdenní průměr. Pokud je to boj začlenit do jídelníčku, čokoládový syrovátkový proteiňák. Vanilka a jiné příchutě jsou zpravidla hnusné. Proteiňák se dá zamíchat i do ovesné kaše/skyru/tvarohu, atp. Pro mě gamechanger. Zprvu jsem odmítal, pak zkusil vanilku, zavrhl jako odporný hnus, náhodou ochutnal čoko a od té doby jedu na doplnění proteinů tohle v kombinaci se superfood objevem - v další části textu. Podle mého je základem úspěchu přijít na to, kde můžu ubrat tak, aby mě to příliš neprudilo. Čeho se můžu vzdát bezbolestně. V mém případě - sladké pití (limče, džusy, cider ...), brambůrky/křupky/tyčinky, OŘÍŠKY jako mlska, kokina typu oplatky, "mastné" salámy typu uherák, fuet, atp. S jistoudávkou lítosti taky sýry - většina tvrdých a plísňových, i když našel jsem částečnou náhradu - opět, viz dál. Klíčové je ubrat zbytečné cukry a zbytečné tuky. Z umělých sladidel se mi osvědčilo jediné - čekankový sirup. Zbytek je pro mě hnusný, nedávám. Kdo si nemůže/neumí sám vařit - blbý, chce to nějaké krabičky. Kdo umí a může zeleninu - super. Tipy na žrádlo pro ubrání kalorií. Můj recept a objevy, které fungovaly mně. Večerní chlebík místo části běžného pečiva. Náhrada velké části příloh zeleninou. Buď úplně, nebo zčásti. Příklad brkaše vs. brambory půl na půl s podušenou mrkví (míň vody)/napařeným květákem. Rýže vs. rýže půl na půl s nadrobno nasekaným napařeným květákem. Těstoviny vs půl porce těstovin a zbytek libovolná napařená zelenina. Pro mě osobně dvě zásadní záležitosti. Napařená zelenina je chutnější než vařená. Přidávám ji jako plnivo obecně. Jde i do nejrůznějších věcí, do kterých by normálně nepřišla. Boloňské těstoviny - jo s napařeným řapíkatým celerem, mrkví, květákem a zelenýma fazolkama nahrazujícíma asi 2/3 objemu těstovin. Guláš - mrkev, kedluben, cuketa, paprika - a chleba může být klidně normální. Pokud po napaření zeleninu ještě restuju jako samotnou přílohu, pak doslova 3 gramy másla na pánev, půl deci vody, rozpustit, hodit přednapařenou zeleninu, proházet, zprudka orestovat. Sušený česnek. Přílohovou zeleninu jako základ kořenění zasypávám sušeným česnekem. Zvýrazní chuť. Obecně, koření. Nízkokalorické jídlo nemusí být hnusné a mdlé. Koření nemá kalorie. Bylinky, uzená paprika, chilli, česnek, kari ... Kaloricky není zelenina jako zelenina. Barevná vs. bílá paprika Mražený hrášek vs. zelené fazolky Květák, řapíkatý celer a zmíněné zelené fazolky tvořily velkou část příloh mých vyloženě nízkokalorických údobí. Další superpotraviny, které pomohly mně coby alternativa k dříve konzumovaným, méně nutričně hodnotným a více kaloricky vydatným běžným věcem. Skyr Řecký jogurt s 0 % tuku Odtučněný tvaroh Kuřecí/krůtí/libová vepřová šunka místo normálních šunek salámů (kdo má budget, může jet věci jako je bresaola, sušená panenka, podstatný je co nejnižší obsah tuku. Žervé (fit) místo másla na podmáznutí, případně hummus a podobné pomazánky (já obvykle ještě nastavuju půl na půl s rozmixovanou podušenou mrkví/rozmixovanou pečenou červenou řepou, hokkaido dýní apod.) Na proteiny pak tuňákové pomazánky, vaječné pomazánky (přitlačit s hořčicí, použít skyr a žervé, pochopitelně žádná majonéza). Nakonec výše zmiňovaná superpotravina. Tvarůžky. V mém případě ty německé (Handkäse z Lidlu nebo Kaufu). Ty české jsou na mě moc smradlavé a hlavně příliš slané. Ty německé jsou chuťově výrazně jemnější, méně slané. Prodávají taky plísňové varianty (s bílou plísní typu hermelín), které nejsou téměř vůbec cítit jako tvarůžky. Samé proteiny, nula tuku, dá se za/rozpéct místo sýra. Jediné mínus, musí se nechat zaležet tak, aby byly těsně na hranici data spotřeby, jinak jsou uprostřed tvrdé. Čili máme doma v ledničce tvarůžkovou "pipeline" v podobě asi 8 balení různého stáří. Ovšem naprostý gamechanger pro příjem proteinů i zapečené toustíky se sýrem, sýrové omáčky, apod. Moje běžná snídaně bývala tak půlku dní v týdnu večerní chlebík máznutý hummusem nastaveným 1:1 třeba dušenou mrkví se čtyřmi kolečky krůtí šunky a dvěma plísňovými minitvarůžky z Lidlu. Nutriční hodnoty trochu jinde, než rohlík s máslem a goudou. Kaloricky téměř bezbolestná mňamka na páteční večer Tvarůžkový tatarák Najemno nasekané lidlové tvarůžky Koření a ochucovadla jako na tatarák Chleba, jemně natřený mašlovačkou olejem jenom z jedné strany a opečený v toustovači (suchá strana jde nahoru pod tatarák, olejová dospodu, potřít česnekem - asi dvacetina obsahu oleje na porci, "mouthfeel" neboli pocit v hubě velmi podobný. Měl bych ještě další tipy, ale včil už nemám čas dál vypisovat. Přeju hodně úspěchů! TVL tak to je megavyčerpávající odpověď!!!!! Díky za ní! Budu se muset zamyslet hlavně nad tím stravováním. Naštěstí tvargle klasické mi vůbec nevadí, spíš je problém udržet je v lednici aby trochu dozrály. Žere to i naše mladá jakože "dámička" je schopná je sežrat na posezení. Jen na doplnění jak třeba vypadá můj jídelníček. Snídaně např. bílý jogurt kousek chleba ( ev. banán) nebo chleba krajíček s plátkovým sýrem typu leerdammer. Oběd klasika něco v naší velkovývařovně, ale jdu spíš po nečem s rýží a nebo jako vartiantu plátek masa + příloha zelenina ( někdy třeba jen polívka + ks pečivo ) Z práce pak doma lehká sváča, bud kousek chleba s máslem a salám nebo třeba jabko, pomeranč atd. nebo ten tvarůžek Večer ( cca nejpozději max do 19h ) zase jen nějaký kousek toustu, nebo chleba popř. celozrnný rohlík a např,. 2 deci kefíru. Bílé pečivo nejím vůbec... Díky, díky a ještě jednou díky! Upraveno včera v 16:45 uživatelem AlfGS
M.K. Odesláno včera v 18:19 Nahlásit Odesláno včera v 18:19 Před hodinou, AlfGS napsal: Snídaně např. bílý jogurt kousek chleba ( ev. banán) nebo chleba krajíček s plátkovým sýrem typu leerdammer. Oběd klasika něco v naší velkovývařovně, ale jdu spíš po nečem s rýží a nebo jako vartiantu plátek masa + příloha zelenina ( někdy třeba jen polívka + ks pečivo ) Z práce pak doma lehká sváča, bud kousek chleba s máslem a salám nebo třeba jabko, pomeranč atd. nebo ten tvarůžek Večer ( cca nejpozději max do 19h ) zase jen nějaký kousek toustu, nebo chleba popř. celozrnný rohlík a např,. 2 deci kefíru. Takto popsanej jídelníček na mě křičí "málo bílkovin, moc cukru!" (byť je to samozřejmě jen odhad - nevypisuješ to do detailu) Obecně bych poradil nerozlišovat jídla na lehký a těžký jak v devadesátkách (nejsou to izotopy vodíku), ale fakt na to koukat nekompromisně z hlediska čísel (např. rejže, tolik oblíbená u dietářů, protože "lehká", je nutričně v podstatě samej cukr). Ohledně bílkovin doporučuju dát si tu práci a spočítat kolik jich teď reálně baštíš a asi budeš překvapenej, že to není dost (1,5-2 g/kg je hodnota, na kterou bys měl cílit v období kalorickýho deficitu, abys ochránil svaly). Jinak @hufnor palec nahoru, pochopils kudy běží zajíc... 2
Ajaj Odesláno včera v 20:25 Nahlásit Odesláno včera v 20:25 ono i upřímně shodit na 75 z 80 je docela mazec. Mám 78-80 podle sezony (při 182cm) a dostanu se tak na max 76kg, když jsem v plném zápřahu (cca 15h sportu týdně, z toho 10h běh). Jídlo si docela hlídám (ale nejdu do deficitu) a dost jsem omezil chlast (pivo, víno přes týden vubec ne)
kral083 Odesláno včera v 20:35 Nahlásit Odesláno včera v 20:35 Tak to mě všichni pěkně serete!!! Při 184cm mám dle sezóny 83 až 87kg. Býval jsem zvyklej každej den buď plavat, běhat nebo kolo. Teď se už 4 týdny vůbec nehýbu a abych neztrhnul váhu přestal jsem úplně chlastat. To zatím funguje. Trochu jsem omezil jídlo,ale kdybych vám tu popsal jídelníček,tak mě rovnou necháte zastřelit. Jako asi to dává smysl,ale dyť to přece není život, to co popisoval @hufnor @M.K. @AlfGS není nějaká jiná méně jidelnickove bolestná cesta?
Ajaj Odesláno včera v 20:52 Nahlásit Odesláno včera v 20:52 @kral083 vítejte zpátky Vaše jasnosti. Tak ještě je cesta jít úplně hardcore ve výdeji. Před pár lety jsme měli v práci soutěž, kdo spálí více kalorií. Náš tým vyhrál a já se dostal pod 75kg. Ale znamenalo to za měsíc přes 100 hodin sportu. Jen to “trochu” narušuje manželství …
kral083 Odesláno před 16 hodinami Nahlásit Odesláno před 16 hodinami @Ajajdík,ale zpátky budu až budu moct opět něco dělat. Teď sem akorát v depresi. Já nechci jít cestou úplného hardcore výdeje,ale něco co funguje dlouhodobě a není to tak drastický, abych nemusel přemýšlet,jestli ten plátek sýra už je moc. No a vážení nebo počítání kalorií to už vím teď, že nebude nikdy fungovat. Mě by se líbilo dostat lehce pod 80kg, ale tak nějak nenásilně já vím. Takhle to asi nefunguje
AlfGS Odesláno před 15 hodinami Nahlásit Odesláno před 15 hodinami před 8 hodinami, kral083 napsal: Tak to mě všichni pěkně serete!!! Při 184cm mám dle sezóny 83 až 87kg. Býval jsem zvyklej každej den buď plavat, běhat nebo kolo. Teď se už 4 týdny vůbec nehýbu a abych neztrhnul váhu přestal jsem úplně chlastat. To zatím funguje. Trochu jsem omezil jídlo,ale kdybych vám tu popsal jídelníček,tak mě rovnou necháte zastřelit. Jako asi to dává smysl,ale dyť to přece není život, to co popisoval @hufnor @M.K. @AlfGS není nějaká jiná méně jidelnickove bolestná cesta? Jen ještě doplním jak to mám s chlastem... Tak jasně že si člověk třeba v pátek po volejbale s partou zajde na jedno,max. dvě piva. Nebo v týdnu když chodíme pravidelně na tenis tak asi tak. Poslední dobou se snažím to pivko omezit a dát si sem tam třeba birell ( když je dobře vychlazený tak se to i pít dá).A jednou za čas,ale to je fakt tak 2x do měsíce když člověka popadne chuť,tak si dám panáka dobrýho rumu.Aj pan doktor na GEP mi říkal,že na něj nepůsobím jako alkoholik
lucid Odesláno před 15 hodinami Nahlásit Odesláno před 15 hodinami (upraveno) před 46 minutami, kral083 napsal: @Ajajdík,ale zpátky budu až budu moct opět něco dělat. Teď sem akorát v depresi. Já nechci jít cestou úplného hardcore výdeje,ale něco co funguje dlouhodobě a není to tak drastický, abych nemusel přemýšlet,jestli ten plátek sýra už je moc. No a vážení nebo počítání kalorií to už vím teď, že nebude nikdy fungovat. Mě by se líbilo dostat lehce pod 80kg, ale tak nějak nenásilně já vím. Takhle to asi nefunguje Každý má jiný metabolismus, na každého zabírá něco jiného, pokud třeba posiluješ, pak důležitější než váha je obvod pasu. Zhubnout není problém, tím je dlouhodobě si tu váhu a obvod udržet. Tzn. pro hubnutí se dostat do kalorického deficitu a pak si ten příjem/výdaj hlídat. Já před třicítkou přestal kouřit (cca 50 cigaret denně) a od té doby šla váha pomalu nahoru, takže po padesátce jsem měl při 187 cm v průměru cca 105 kilo. Posledních 5 let se mi váha pohybuje mezi 75-80 kg, když se náhodou dostanu přes 80, není problém těch pár kilo do týdne sundat. Zdůrazňuji ale, že já jsem notorický nesportovec a těch několik shybů a pár desítek kliků po ránu je pouze na to, abych se vůbec rozhýbal. Do práce a z práce chodím pěšky (jedna cesta cca 20 min), ale to je z cíleného pohybu u mne tak vše. Já se do deficitu dostal přerušovaným půstem (u mne v poměru 18:6, který cca během 3 týdnů prokládám dvoudenním půstem), na který jsem si zvyknul. Je fakt, že jsem omezil přílohy ve prospěch bílkovin, tzn. více masa (a zeleniny), méně brambor, knedlíků, rýže, těstovin či pečiva, ale to mi vůbec nevadí, naopak. Počítání kalorií podle mne ne, nicméně aspoň zpočátku je dobré vědět kolik kalorií jaká potravina přibližně má, takže není ani od věci si to, co sníš, zapisovat a pak porovnat např. s tabulkami, abys věděl, kolik kalorií do sebe dostals, možná budeš překvapený, pak už ten odhad budeš mít a budeš vědět, že když to s něčím přeženeš, musíš v dalším zase ubrat... A pokud možno z jídelníčku vyhodit ultra zpracované potraviny. Upraveno před 15 hodinami uživatelem lucid
Frantik Odesláno před 13 hodinami Nahlásit Odesláno před 13 hodinami (upraveno) Ja tedy na ten prerusovanej pust nedam dopustit, to je paradni vec. Za prve mi odpadla ta kazdodenni ranni magorka, ze jako musim snidat a co budu zrat a kde si to koupim a jestli se najim doma a nebo v praci, apod. A taky pak ten plnej zaludek hned po ranu a jakoby tezko cely dopo. Ted pohoda a do obeda pekne vyhládnu. A pak se drzet nezrat moc pozde vecer, ale ten pust 18:6 anebo 16:8. A shodil jsem asi 15 kilo, slo to fakt rychle. Bilkoviny a malo sacharidu jsou samozrejmost, to uz jedu hodne let. A nejakej box trikrat tydne a je to A chlastam samozrejme hodne, jinak bych měl dole asi 30 kilo, ale zase nejaka radost musi bejt Upraveno před 13 hodinami uživatelem Frantik 3 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se