Přejít na obsah

Maďarský uherák PICK - kdo ho miluje ?

prizak

Doporučené příspěvky

Před hodinou, prizak napsal:

Tak mi dala dcera na cestu z Liberce domů šištičku a vypadá to, že domů přivezu jenom tu známku 😁👍🇨🇿

IMG_20230107_151634.jpg

Tak tahle tvoje hláška s obrázkem mě potěší a hned si jdu ukousnout, teda zakrojit :D 👍.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...
před 12 hodinami, Pepino777 napsal:

Jak ho skladujete? Ja ho vyfasoval k vanocum a tak trochu jsem na nej pozapomnel (byl v lednici). Vcera mi bylo receno, ze poleti do popelnice pac se do nej od kraju pustila cerna plisen.....

Já jednou našel zastrčenou šišku úplně vzadu a byla tam snad půl roku naprosto bez problémů. Ale já mám v lednici 3-4 stupně C, záleží taky na teplotě.

Odkaz ke komentáři

Teda nevím, jak vy, kteří ho pojídáte jako stálou lahůdku, ale já už nevím, kam pro něj příště v Plzni jít ...

Teď poslední šiška 400g z Kauflandu, datum spotřeby až do 15. srpna 2023, na povrchu pěkně bílá plíseň, na omak přiměřeně tuhý a mají ho myslím v chlazeném regálu. Po ukrojení už mi přišla trochu neobvyklá barva na řezu, jako syrové maso a chuťově v tom uherák tak nějak nepoznávám  - chuť až štiplavá, hodně slaná, konzistence není hladká, ale spíš má snahu se jako trhat a s malými kavernami, jo a šlupka při krájení samovolně odpadne ....

Před tím z Tesca taky nic moc, v Bille byl tvrdý jak šutr, před tím jsem ho kupoval v akci v Globusu, kde ho měli v takovém papírovém PICK stojanu bez chlazení a taky stál za prd. Taky jsem ho na zkoušku koupil u řezníka na váhu z velké štangle a taky to nebylo ono...

Řekl bych, že se teda kvalitově nějak horší.

Odkaz ke komentáři

@milomacNic si z toho nedělej - možná nakupujem ve stejném obchodě, ale mě tyhle "akční" kousky Pick v posledních letech taky pokaždé chutnaly jak nasolená mastná lepenka v zapocené fusekli - zlaté taliánské salámky co teď měli v Lidlu. Ale třeba už si na tu supermarketovou kvalitu kolegové zvykli a v porovnání s inertním Babiš-lovečákem ji považují za nový "zlatý standard" - ostatně "tuzemský zákazník má prý "specifické chutě"... :yucky:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Radek124 napsal:

@milomacNic si z toho nedělej, mě tyhle "akční" kousky Pick v posledních letech taky pokaždé chutnaly jak nasolená mastná lepenka ve staré fusekli - zlaté taliánské salámky co teď měli v Lidlu. Ale třeba už si na tu novou maďarskou kvalitu kolegové zvykli a považují ji za "zlatý standard", ostatně tuzemský zákazník prý má specifické chutě... :yucky:

Na tom něco bude, bylo to s tou PICK kvalitou jak sázka do loterie. Já už jsem si říkal, že buď mám smůlu na nějaké špatné kusy a nebo se mi mění chutě :)(ale to jsem zavrhl, poněvadž jiné "stálé" potraviny, co kupuji, mně chutnají pořád stejně).
Zkusím teď pro změnu jiné fermentované salámy, jak píšeš, zítra vyrazím...

Upraveno uživatelem milomac
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, M.K. napsal:

@milomac V Plzni jsem ho měl asi nejčastějc z Globusu, ale určitě i Tesco a Albert. A vždycky v pohodě...

Já jsem ho kupoval poměrně často, dřív třeba ty malé 250g šišky v Kauflandu. Přišlo období, že salámky v regálu (třeba 10 šišek) měly na povrchu místy začernalou plíseň, byly jako navlhlé, šlupka nedržela a chuťově byly mizerné, takže šlus. 
Před měsícem v Kaufu šiška 400g (spotřeba - datum použitelnosti - tam byla do května 2023) vcelku ušla a teď jiná várka s DP do srpna a špatenka :sad01_anim:. Takže já nemůžu říct, že štangle by byly pokaždé v pohodě, spíš poměrně často v nepohodě :). A obdobně Tesco (Bory), Billa (Bory Luna) i Globus.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
V 14. 4. 2023 v 17:46, zceyee napsal:

U nas meli poslednich 10ks .... ale zapomnel jsem k tomu vzit chleba.

D4YwiJ7.jpg

Chleba je zbytečnost, ale svačinky pěkně vyrovnaný. Klidně bych jich pár nechal vyschnout v pokoji 🙂

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...