Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

před 47 minutami, prischera napsal:

Vidis, ja bych v tomhle srovnani sahl radsi po FR, ale tedy hlavne proto, ze je mi designove blizsi :). A s tou jejich g-1000 mam fakt dobre zkusenosti, mam z ni i bundu, obe holky batuzky Kanken a vse drzi jak ma. Aůe ten Vinox je taky super volba, oba skvele batohy, podle me je rozdil fakt jen ve vzhledu :)

FR má svělé designy jak píšeš, dobře se to nosí, je to bezva funkční, ale za mě to nevydrží. Chytil jsem jedny gatě co mám 6 let  a zdá se že se povedli, jinak bundy, kraťasy, trička +- 3 roky a už se objevují problémy, hlavně zipy, švy, i proděravěné G-1000 na zadku kraťasy. I chlapci z Hudáče říkali že reklamací hafo a holt hadr na celý život to určitě není. Ale mám je rád jak píšu, moc, já osobně raději funkční pohodlný hadr který drží pár let, než nějákou mrazku, která třeba neschne, člověk se v tom necítí a je mi úplně jedno že vydrží celý život.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 24. 1. 2025 v 8:31, prischera napsal:

Vidis, ja bych v tomhle srovnani sahl radsi po FR, ale tedy hlavne proto, ze je mi designove blizsi :). A s tou jejich g-1000 mam fakt dobre zkusenosti, mam z ni i bundu, obe holky batuzky Kanken a vse drzi jak ma. Aůe ten Vinox je taky super volba, oba skvele batohy, podle me je rozdil fakt jen ve vzhledu :)

Batoh přijde zítra, se těším a tak se mi ve Victorinox ty věci fajnově zamlouvali, že kliknu i na peněženku 😅 FR první vydržela rok, pak prasknul zip, ale dali lepší tak jsem ji vzal znovu. No vydržela o půl roku déle, tak pro představu jak vypadá FR peněženka po roce a půl užívání 😖 

20250130_185109950.JPG

20250130_185019138.JPG

Odkaz ke komentáři

před 34 minutami, prischera napsal:

Tak to je zly, jeste ze mam penezenku od Zrna :). Ta moje taska vypada po 10 letech jako nova, proti tvy penezence. Asi stesti na kus :)

Jak říká můj dobrý kamarád z Hudáče, Fjallraven se nenosí, na ten se musíš doma jenom s láskou koukat 😆 Ale jsou fajn, mám tu značku rád, i přesto že to moc nedrží...

Odkaz ke komentáři

před 16 hodinami, African napsal:

Batoh přijde zítra, se těším a tak se mi ve Victorinox ty věci fajnově zamlouvali, že kliknu i na peněženku 😅 FR první vydržela rok, pak prasknul zip, ale dali lepší tak jsem ji vzal znovu. No vydržela o půl roku déle, tak pro představu jak vypadá FR peněženka po roce a půl užívání 😖 

20250130_185109950.JPG

20250130_185019138.JPG

Ta konstrukce je celá blbě. Tyhle peněženky na zip musí být měkké, ale oni tam dali vyztužení, tudíž ty rohy jsou nejvíc namáhané a prodřeš to.  Tady nepomůže nic. 

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Prochy68 napsal:

Boll to ma vyreseny takto a drzi to, prvni jsem mel asi 10 let, druhou az taky nejaky rok mam

image.png.a2fb0b97146c45fd0cbd4e7140480ec7.png

Boll je fajnový, máme od nich děcka spacáky, batohy a drží to 👍 Mě dorazil batůžek a je opravdu super, kvalitní zipy a nějaké dobré detaily, kterých jsem si na obchodě ani nevšiml. Myslím že za ty prašule halda muziky, no tak jsem kliknul i na tu peněženku od Victorinoxu 😀

https://www.svycarskenoze.cz/victorinox-bi-fold-wallet-ledove-cerna/?hgtid=989cff42-ac2c-413d-ab4e-736107fac6d4

20250131_133512342.JPG

20250131_133518260.JPG

20250131_133557074.JPG

20250131_133532887.JPG

Odkaz ke komentáři

Po delší době bez pojištění jsem se rozhoupal si pojistit byt, ale naprosto netuším co tam je a není klíčové. Chtěl bych pokrýt zejména různé tech. problémy - unik vody (pračka, myčka, prasklá trubka...), výbuch plynu, požár atd. a to jak mnou způsobené, tak od sousedů. Sekundárně vloupání a související vykradení - moc toho v bytě k odnesení nemám, ale proč nevyřešit komplexně.

Co jsem pochopil, tak se rozlišuje pojištění nemovitosti (má to smysl u bytu, když bytový dům jako celek je pojištěn od SVJ?) a pojištění domácnosti (vnitřek a vybavení). Pak jsem ještě pochopil, že když škodu udělám já, resp. vznikne v mém bytě, např. někoho vytopím, tak je to ještě pojištění odpovědnost z vlastnictví nemovitosti; je to tak?

Co dál tápu, že se to váže k ceně nemovitosti, tj. toho bytu - jak to mám ocenit? Nějaký benchmark srovnatelných bytů v inzerátech?

Předem díky za Vaše postřehy a rady.

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, prischera napsal:

Tak to je zly, jeste ze mam penezenku od Zrna :). Ta moje taska vypada po 10 letech jako nova, proti tvy penezence. Asi stesti na kus :)

Používám klasickou od porsche, ne od Pdesign, tu první jsem měl 15let a dnes to menim na novou

IMG_3329.jpeg

Odkaz ke komentáři

před 55 minutami, odjinud napsal:

Po delší době bez pojištění jsem se rozhoupal si pojistit byt, ale naprosto netuším co tam je a není klíčové. Chtěl bych pokrýt zejména různé tech. problémy - unik vody (pračka, myčka, prasklá trubka...), výbuch plynu, požár atd. a to jak mnou způsobené, tak od sousedů. Sekundárně vloupání a související vykradení - moc toho v bytě k odnesení nemám, ale proč nevyřešit komplexně.

Co jsem pochopil, tak se rozlišuje pojištění nemovitosti (má to smysl u bytu, když bytový dům jako celek je pojištěn od SVJ?) a pojištění domácnosti (vnitřek a vybavení). Pak jsem ještě pochopil, že když škodu udělám já, resp. vznikne v mém bytě, např. někoho vytopím, tak je to ještě pojištění odpovědnost z vlastnictví nemovitosti; je to tak?

Co dál tápu, že se to váže k ceně nemovitosti, tj. toho bytu - jak to mám ocenit? Nějaký benchmark srovnatelných bytů v inzerátech?

Předem díky za Vaše postřehy a rady.

Pojisteni nemovitosti - bytu. Chtela po me hypo banka na hodnotu uveru. Ja, vzhledem k svj pojistce,  jsem uplne smysl nevidel. Domacnost  a pojisteni odpovednosti urcite. Cena se odviji od ruznych slev, bonusu atd. Zalezi kolik mas sbirek, pikasu, drahe elektroniky, akvarek, psu v domacnosti, ktere chces pojistit. Muzes oslovit ruzne srovnavace, ale ty byli docela otravni. Obesel jsem 3 pojistovny a nechal si udelat nabidky a vysvetlit co a jak.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...