Stuky Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července před 3 hodinami, Prochy68 napsal: Je to rada UNICA, která je ale už nahrazena novou řadou. Takže budeš muset mít buď štěstí nebo vzít něco novějšího. https://www.elfetex.cz/10-133-893-spinac-unica-c-6-16a-polar-1mod Super. Díky za identifikaci. Zkusím dohledat nástupce/novější variantu.
Stuky Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července před 3 hodinami, Radek124 napsal: Nechce se mi to páčit ze zdi, ale připomíná mi to pajšl v řadě Sedna, i v Neděli k dostání v Bauhausu/Hornbachu/OBI. Díky. Kouknu se na to. Než jsem se shora ptal, byl jsem v OBI (tam mi řekli, že to vidí prvně; možná na tom byli se znalostma obdobně jak já) a Bauhausu (tam se pán upřímně snažil, ale nakonec nenašel nic).
lamizol Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července před 5 hodinami, Moty napsal: Potřebuju radu/doporučení, máme z chalupy origo starej obraz, hodnota malá, dceři se líbí, ale zasloužil by si trochu zgenerálkovat, jde to doma a je na to nějakej postup nebo leda nějakej restaurátor a bude to za tisíce? Díky To je těžký takhle z voleje. Samozřejmě dá se to doma, ale tak záleží jak moc bude to restaurování složitý. Je potřeba zjisit čím je to namalovaný, jestli olej, akryl, případně akvarel nebo nějaká tempera, ale to nepředpokládám. Taky je potřeba zjistit jestli to bylo nalakovaný závěrečným lakem. Jestli je to olejomalba je to na restarování jednoduší. Kolikrát to stačí vyčistit terpentýnem a oživit barvy a pak to nalakovat damarovým lakem a krásně to vytáhne barvy. Pozor na to jestli je to skutečně namalovaný, aby to nebyla najaká reprodukce (tisk na nějakou dřevěnou desku) s tim by nešlo nic dělat. Kdyby si chtěl něco podrobnějšího klidně SZ kouknu na to a řeknu ti jak dál postupovat.
Klotzman Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července Hoď sem fotku, víc hlav víc ví. Ideálně i nějaký detail vyfocený šikmo k povrchu.
Moty Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července před 15 hodinami, lamizol napsal: To je těžký takhle z voleje. Samozřejmě dá se to doma, ale tak záleží jak moc bude to restaurování složitý. Je potřeba zjisit čím je to namalovaný, jestli olej, akryl, případně akvarel nebo nějaká tempera, ale to nepředpokládám. Taky je potřeba zjistit jestli to bylo nalakovaný závěrečným lakem. Jestli je to olejomalba je to na restarování jednoduší. Kolikrát to stačí vyčistit terpentýnem a oživit barvy a pak to nalakovat damarovým lakem a krásně to vytáhne barvy. Pozor na to jestli je to skutečně namalovaný, aby to nebyla najaká reprodukce (tisk na nějakou dřevěnou desku) s tim by nešlo nic dělat. Kdyby si chtěl něco podrobnějšího klidně SZ kouknu na to a řeknu ti jak dál postupovat. před 2 hodinami, Klotzman napsal: Hoď sem fotku, víc hlav víc ví. Ideálně i nějaký detail vyfocený šikmo k povrchu. Díky kluci, za chvíli vyfotím a dám to sem
Conrad Odesláno 27. července Nahlásit Odesláno 27. července (upraveno) Nemá tu někdo půjčovnu dodávek nebo nejezdí Praha -Valmez s dodávkou nebo náklaďákem? Upraveno 27. července uživatelem Conrad
vzduch Odesláno včera v 05:49 Nahlásit Odesláno včera v 05:49 Taková blbost. Máme představu, jaké je věkové rozpětí členů Chronomagu? Já ještě chodím na srandafotbálek a tam to máme někdy na hřišti 13-72 let. Já mám aktuálně 60.
FantasticFabio Odesláno včera v 06:16 Nahlásit Odesláno včera v 06:16 před 24 minutami, vzduch napsal: Taková blbost. Máme představu, jaké je věkové rozpětí členů Chronomagu? Já ještě chodím na srandafotbálek a tam to máme někdy na hřišti 13-72 let. Já mám aktuálně 60. Tady to bude podobný jako na tvým sranda fotbálku jen tu spodní hranici bych asi vo trochu zvednul….. tu horní asi taky …. Nehrozí tu žádnej úraz ….. 1
geometr Odesláno včera v 06:58 Nahlásit Odesláno včera v 06:58 před 40 minutami, FantasticFabio napsal: ... Nehrozí tu žádnej úraz ... Vážně? Ani psychickej? 1
FantasticFabio Odesláno včera v 07:24 Nahlásit Odesláno včera v 07:24 před 23 minutami, geometr napsal: Vážně? Ani psychickej? Jo to jo ! Tak na ten sem zapomněl, no už na to zapomínání mám věk když tu občas vidím tu nádheru ….. ujímá se mě psychická újma ! Je újma úraz ?
geometr Odesláno včera v 07:32 Nahlásit Odesláno včera v 07:32 Nepochybně. A většinou s trvalými následky. 1
JakubKa77 Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Odesláno před 21 hodinami Ahoj, nemáte zde někdo dobrý tip na kvalitní, ideálně zdraví prospěšný a pohodlný polštář? Zkoušel jsem různé možnosti, ale nenašel jsem nic “nadosmrti”. Většinou usínám na boku, ale třeba půl noci ležím na zádech. Buď je polštář nízký a měkký a nebo je tvrdý a vysoký, ideální na usínání na boku, ale pak mě z něj zase bolí krk a záda když spím na zádech. Chápu, že každý jsme nějaký, budu rád za cokoliv nového k vyzkoušení, ideálně kdo je na polštář taky citlivý a našel něco super.
redd Odesláno před 19 hodinami Nahlásit Odesláno před 19 hodinami (upraveno) Nedávám tomu velké šance, ale za zeptání nic nedám Sháním k půjčení řezačku na vinyl. Budu dělat pvc dlažbu a budu potřebovat zkrátit tak 50 dlaždic. Potřebuju, aby zvládla dlaždici 51 cm a 7 mm výšku. Jako můžu to dělat přímočarkou, ale ta profi řezačka by byla výrazně elegantnější řešení... Hledal jsem půjčovny a buďto nemají nic nebo mají malé. Pak jsem našel něco na Slovensku, ale to mám trochu z ruky. Nevíte někdo o něčem v Praze a okolí (tak do hodiny autem)? Neživí se tu někdo nebo někdo ve vašem okolí pokládkou podlah a nemá náhodou řezačku na vinyl a nepůjčil by ji za úplatu na den nebo víkend? Hledám něco jako: https://cz.wolff-tools.com/detaily/vyrobek/4852/design-cutter-wo-630 Předem díky za jakékoli nasměrování, radu atd. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno před 19 hodinami uživatelem redd
Radek124 Odesláno před 18 hodinami Nahlásit Odesláno před 18 hodinami před 2 hodinami, JakubKa77 napsal: Ahoj, nemáte zde někdo dobrý tip na kvalitní, ideálně zdraví prospěšný a pohodlný polštář? Zkoušel jsem různé možnosti, ale nenašel jsem nic “nadosmrti”. Většinou usínám na boku, ale třeba půl noci ležím na zádech. Buď je polštář nízký a měkký a nebo je tvrdý a vysoký, ideální na usínání na boku, ale pak mě z něj zase bolí krk a záda když spím na zádech. Chápu, že každý jsme nějaký, budu rád za cokoliv nového k vyzkoušení, ideálně kdo je na polštář taky citlivý a našel něco super. Čekat na internetová doporučení od cizích lidí s jinou konstitucí je nesmysl, zajdi si osobně do specializované prodejny typu "Pro spánek", nech si pár kousků přinést k posteli s matrací o vhodné tvrdosti, odhoď stud a polež si, dokud nenarazíš na kombinaci na které začneš rovnou usínat. Solidní prodavač Ti to tak sám doporučí a pokud to nebude 5 minut před zavíračkou, určitě Tě nebude popohánět. Jediné riziko je že kromě polštáře odjedeš i s novou matrací a povlečením - ale na druhou stranu, kvalitní spaní jsou skvěle investované peníze a v porovnání s nóbl hodinkama je to furt pakatel 1
geometr Odesláno před 17 hodinami Nahlásit Odesláno před 17 hodinami ... a co se tvrdosti a naducanosti týká, dá se vybrat takovej, u kterého se dá ubírat nebo přidávat náplň a doladit si to.
Prochy68 Odesláno před 8 hodinami Nahlásit Odesláno před 8 hodinami @JakubKa77 já musím mít peří, žádný paměťový pěny a podobný vymoženosti mě nevyhovujou. A vozím si ho i na dovolenou nebo vícedenní služebku
zceyee Odesláno před 8 hodinami Nahlásit Odesláno před 8 hodinami před 23 minutami, Prochy68 napsal: @JakubKa77 já musím mít peří, žádný paměťový pěny a podobný vymoženosti mě nevyhovujou. A vozím si ho i na dovolenou nebo vícedenní služebku a ja na to mam alergii a tak vozim s sebou dute vlakno, nejhorsi je vzdycky zjistit jestli je tam peri nebo ne .. casto to jde az po rezervaci a kdyz to zarizuje nejaka agentura (a jde to pres vic clanku), trva i mesic nez se k te info dostanou, zvlast kdyz je objekt pronajaty na delsi dobu. To by melo bejt povinne uvadet vsude z ceho to maji.
bohus76 Odesláno před 7 hodinami Nahlásit Odesláno před 7 hodinami Alergie na peří neexistuje. A roztoči můžou být v kdejakých luzkovinách, postelích,matracích.... Vše se dá řešit,ale chápu, že duchna se pere špatně ( z peří), duté vlákno lépe.
Klotzman Odesláno před 7 hodinami Nahlásit Odesláno před 7 hodinami (upraveno) Peří je peří, to žádný dutý vlákno nenahradí. Já mám navíc u dutého vlákna pocit, že ten polštář strašně hřeje a v hotelech mě to dost štve. Kvalitní komorový péřový polštář se ani nesesypává a v průběhu noci si ho buď uplácnu nebo dvěma fackama zase načechrám, jak zrovna potřebuju, podle toho jestli zrovna spím na boku nebo zádech. A dá se koupit i péřový polštář pro alergiky. Ještě po Bohoušovi doplním, že se dá prát normálně v pračce, jen dlouho schne a chce to ho při sušení občas pročechrávat. Tyhle dny jsou na to jak dělaný, nechá se vypéct na sluníčku a pohoda. Upraveno před 7 hodinami uživatelem Klotzman 1
geometr Odesláno před 7 hodinami Nahlásit Odesláno před 7 hodinami (upraveno) A já na žádný peří alergii nemám a peří v přikrývce a v polštáři naprosto nesnáším Ne teda tak, že bych to někde na dovolený nevydržel, to zas ne, ale doma peří nee. Tohle má prostě každej jinak a chce to vyzkoušet, no. No a další téma je bavlna / polyester / kombinace / len a co já vim co ještě. Upraveno před 7 hodinami uživatelem geometr
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se