Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Diplomatico Reserva Exclusiva, uchovávám si pak špunty a je jich pěkná řada. Mimo jiné - pěkný špunt má i poměrně sladký Private Stock od Cpt. Morgan  ;-) 

Někdy v roce 2013 měli fajnový korek, ale 2014 jsem koupil láhev a byl to lisovaný plast nebo jak to nazvat. Teď mám objednanou další, tak uvidím, co tam bude.

Odesláno

To mi připomíná, jak jsem si o Vánočních svátcích otevřel od téhle firmy Rulandské šedé ročník 2013 a rovnou jsem ho odsoudil do risotta :yucky: tam mu bylo nejlíp. Kyselý to bylo jak pr...

dneska vecer toto a je to vyborne

Odesláno

To mi připomíná, jak jsem si o Vánočních svátcích otevřel od téhle firmy Rulandské šedé ročník 2013 a rovnou jsem ho odsoudil do risotta :yucky: tam mu bylo nejlíp. Kyselý to bylo jak pr...

Tak to me mrzi, ja na Znovin nedam dopustit, jezdim na putovani po vinicich a sklepech, pronajimame si box na archivaci vina a samozrejme si nekupuju, co mi nechutna.

Mohla to byt, v tvem pripade, vadna sarze, o cemz dost pochybuji.

Ktera to byla edice? - http://www.znovin.cz/kompletni-nabidka-vin?odruda=Rulandsk%C3%A9%20%C5%A1ed%C3%A9&rocnik=2013

Obecne od nich doporucuju cokoliv z edice Lednacek nebo Lacerta Viridis, to nemuze zklamat.

Tak mi to nedalo a zasel jsem se podivat do zasob a rulandske sede tady mam 2011 a shodou okolnosti 2013 jakostku.

Nemuzes cekat, ze to bude sladke jak cumel, kdyz cukru tam je 7,8g a kyselin 7,2g.

Ale dost pochybuju, ze to bylo kysele jak prdel (jak pises).

B3E12ED2-4A37-4723-B07D-76C4CB319EE0_zps

Odesláno

To co máš na fotce jsem neměl, byl to nějakej pozdní zběr.

Byl to dárek, takže mě to tak ani nemrzelo.

Nečekal jsem od toho, že to bude cumel, to bych si ani sám nekoupil - nemám to rád.

Ale nedávno jsem si koupil na vaření obyč. stolní víno z Francie a světe div se, bylo daleko lepší než ten Znovín (aspoň pro mě).

Tak to me mrzi, ja na Znovin nedam dopustit, jezdim na putovani po vinicich a sklepech, pronajimame si box na archivaci vina a samozrejme si nekupuju, co mi nechutna.

Mohla to byt, v tvem pripade, vadna sarze, o cemz dost pochybuji.

Ktera to byla edice? - http://www.znovin.cz/kompletni-nabidka-vin?odruda=Rulandsk%C3%A9%20%C5%A1ed%C3%A9&rocnik=2013

Obecne od nich doporucuju cokoliv z edice Lednacek nebo Lacerta Viridis, to nemuze zklamat.

Tak mi to nedalo a zasel jsem se podivat do zasob a rulandske sede tady mam 2011 a shodou okolnosti 2013 jakostku.

Nemuzes cekat, ze to bude sladke jak cumel, kdyz cukru tam je 7,8g a kyselin 7,2g.

Ale dost pochybuju, ze to bylo kysele jak p...l (jak pises).

Odesláno

Mise splněna! Po zhodnocení kriticky nízkého stavu domácího moku ve sklepních prostorách bylo rozhodnuto o nápravě, která byla sjednána okamžitě :)

Odnesly to sklepy Lechovice - ano, jedna z těch beden je Pálava 2013, další jsou dobře schované, nějakých 6 brali kolegové a pokud lze věřit sklepmistrovi v Lechovicích, tak jsem ji tam tímto vykoupili :) Vzhledem k tomu, že se jedná o jednu z mála opravdu pitelných Pálav za posledních pět let (a hledali jsme opravdu poctivě), myslím, že se akce vydařila. ;)

Další odlehčený je legendární Jožka Valihrach z Krumvíře (ano, trojnásobný vinař roku, který navíc loni vyhrál ve Francii Chardonnay du Monde a způsobil tím světovou senzaci). Měl tam příliš silná lákadla, musel jsem si tam odebrat něco hezkých kousků.

Myslím, že na pár týdnů bude klid :D

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Ja som zacal zo zleho konca..Zacapa...

aktualne El-Dorado a chutovo maximalne vyhovujuce. ano priznavam chutia mi skor sladsie rumy.

Manzelka neda dopustit na Sailor Jerry a El-Dorado liquor

Odesláno

K Vánocům jsem si koupil Taliskera (10yo) ... jakože první lepší whisku, navíc takovou "začátečnickou". Do té doby jsem pil vlastně jen Jamesona (12yo), Metaxu (7*), moc nepiju, tak proč ne alespoň něco trošku lepšího než je základ. Ale ten Talisker je hrozně, ale fakt hrozně moc hnusnej :( Za mě velké zklamání. A co teď s tou otevřenou flaškou :D Samozřejmě chápu, že chyba je na přijímači, ale i tak ...

Odesláno (upraveno)

Zajímavé, Talisker by měl být jedna z "nejpřístupnějších" single maltek, zvlášť, jestli jsi předtím pil Jamesona.

Zkus ho trochu zchladit, přimíchej si do něj trochu vody, nebo si ho namíchej s kolou a příště zkus Macallan :D

Upraveno uživatelem Dee
Odesláno

to mi ani neříkej ...

mě ho ségra přivezla jako dárek ze Skotska, když tam byla v palírně a ještě jsem ho neotevřel.

Ale všichni máme jiné chutě, mě třeba ta Metaxa chutná, zase mi nechutná žádnej Bushmills, ze kterýho jsou všichni paf.

K Vánocům jsem si koupil Taliskera (10yo) ... jakože první lepší whisku, navíc takovou "začátečnickou". Do té doby jsem pil vlastně jen Jamesona (12yo), Metaxu (7*), moc nepiju, tak proč ne alespoň něco trošku lepšího než je základ. Ale ten Talisker je hrozně, ale fakt hrozně moc hnusnej :( Za mě velké zklamání. A co teď s tou otevřenou flaškou :D Samozřejmě chápu, že chyba je na přijímači, ale i tak ...

Odesláno

Sám jsem z toho byl překvapen, přesně s tím záměrem "přístupnosti" jsem ho kupoval. Dám mu ještě šanci :) a pak poreferuji.

Odesláno

obrbobr: určitě máš jiný chutě :) Ale jako ta 7* Metaxa, pánové odborníci prominou, je super pití - pro z lahví do řekněme 800 rozhodně nejlepší pitivo.

jacob: to je tak strašná představa, že už z úcty k single malt to nechám stát dalších deset let na lince. Nebo udělám chronosraz u mě doma a bude hned vystaráno :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...