Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Matouše z Černé hory, z pípy od pivovaru Litovel se štítkem Bernard v zavřené hodpodě od které mám naštěstí klíče.

3b4bc46b2bd1af9f7f03f3e7a4158351.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem roura74
Návštěvník dabelM
Odesláno (upraveno)

plech

Po všech těch IPAch a americkéch lagrers mě právej točenej českej ležák chybí, snad mě ve Výčepu na stojáka přivítají s Beskydským ležákem na čepu :-)

Upraveno uživatelem dabelM
Odesláno

Tak jsem se odhodlal ji vcera otevrit. Po 31 letech. RETRO jak svina :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Tak jsem se odhodlal ji vcera otevrit. Po 31 letech. RETRO jak svina :-)

Tohle je paráda, něco takovýho bych rád ochutnal. :-D Jaká je? Nebo byla...:-D

Odesláno

Tohle je paráda, něco takovýho bych rád ochutnal. :-D Jaká je? Nebo byla...:-D

Kdyz reknu, ze mi chutna a neni na ni nic rusiveho, tak to jeste neznamena, ze to tak je, neb nejsem zrovna znalec.

U stolu se ale vsichni shodli, ze je OK. Je ji stale 3/4 litru, mas-li cestu do Prahy a okoli, rad se podelim!

Odesláno (upraveno)

Kdyz reknu, ze mi chutna a neni na ni nic rusiveho, tak to jeste neznamena, ze to tak je, neb nejsem zrovna znalec.

U stolu se ale vsichni shodli, ze je OK. Je ji stale 3/4 litru, mas-li cestu do Prahy a okoli, rad se podelim!

Bude dobrá to je jasné. Koštoval bych rád ale bohužel to mám 400km. Já to dělím jednoduše: parádní, dá sa vypit a nedá se ani řitů piť. :-D Upraveno uživatelem guzmic
Odesláno

Na doporučení kamaráda jsem testl v baru tenhle, pro mne neznámý, rum a musím říct, že se poohlédnu po po flašce. Hodně dobré pití se zajímavou hisorií.

c675b980a0cb1d175cdd76089df87729.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Když jsem teď trávil 2 týdny v Bretani a Normandii, byl jsem úplně nadšenej z jejich ciderů, zatímco ty u nás mi přijdou dost hnusný.

Teprve dodatečně jsem zjistil, že zatímco francouzská varianta musí být vždy vyrobená z čerstvé lisované jablečné šťávy a není možné používat koncentráty, tak u anglického typu je povoleno používat jablečný koncentrát, přidávat vodu, aromata nebo další náhražky. Takže u nás se běžně prodávají cideru anglického typu, navíc ještě ne moc povedené.

Jen pro úplnost, ve Francii jsou takřka výlučně v lahvích na sekt, vč. "bouchacího" uzávěru. Vůně i chuť jablek je velmi výrazná. Škoda, že u nás nejsou tyto varianty moc dostupné.

Jinak dále viz zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/prumyslove-cidery-v-testu-mf-dnes-propadly-fkv-/test.aspx?c=A150713_162826_test_nio

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...