Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

červené, které zrálo v sudech od rumu ... haha, pro ty, kteří rádi končí vinné seance nevinným panákem na konec, je to určitě zajímavá volba :)

post-47712-0-44606100-1575475159_thumb.jpg

Odesláno

Pokud má člověk zkušenost s kvalitnímy rumy, republika je trapná.

Ať jen nekecam:

d01a12ec0fea99586dd3cc8d623174ec.jpg

Myslim, ze jsem ochutnal tak 100+ druhu kvalitnich rumu a tvrdit, ze Republika reserva je uboha mi prijde jako cisty snobismus. Tim nechci rict, ze kazdymu musi chutnat, ale ve sve cenove hladine patri k lepsim, ne-li nejlepsim. Uved prosim nekolik lepsich rumu, v teto cenove kategorie, ktere jsou natolik lepsi, ze tim obhajis tvrzeni o ubohosti Republicy reservy.

Odesláno

Colu a vodu, včerejší kombinace plzní, tulamorky a jégra na vodchodnou nebyla úplně nejšťastnější, :giljotiini: ach ty vánoční večírky   :newyear:

Odesláno

Myslim, ze jsem ochutnal tak 100+ druhu kvalitnich rumu a tvrdit, ze Republika reserva je uboha mi prijde jako cisty snobismus. Tim nechci rict, ze kazdymu musi chutnat, ale ve sve cenove hladine patri k lepsim, ne-li nejlepsim. Uved prosim nekolik lepsich rumu, v teto cenove kategorie, ktere jsou natolik lepsi, ze tim obhajis tvrzeni o ubohosti Republicy reservy.

Rezervu nepoznam ale normalna Republica je čistý tuzemak. Je vhodny akurat tak do caju.

Sent via IPoAC

Odesláno

Kauza republika: slovo ubohý beru zpátky, přestřelil jsem, pardon. Navíc jsem kokot, páč jsem si to blbě přečet, Reservu jsem neměl, jinak uznávám, že jsem asi snob. Snad se ale shodnem, že republika základ je tuzemák+ (ač to není brambora).

V podobné cenové hladině rezervy je třeba El Dorado 8, Flor de Cana 7, stojí to víc než základní Appleton (jasně, to není žádná lahůdka, ale přesto), Plantation 5y Barbados je taky srovantelnej. Tak jsem teda zvědav.

Albert říkáš?

Odesláno

Republica Exclusiva je jednoduchý rum (v chuti dosti jemný, především cukrově sladký s náznakem exotické ovocnosti s troškou koření), ale z mého pohledu si kvalitativně stojí nad Tuzemákem apod. Vlastně s Tuzemákem bych Exclusivu raději nesrovnával. Zároveň mi ale stačila jedna lahev, po další netoužím (nic ve zlém). Na užívání si opravdu dobrého rumu musí člověk vybírat v jiných sférách. Republica Reserva, přestože v mnohém Exclusicu připomíná (aroma i chuť), je o možná až dva skoky dále (subjektivně řečeno). Reserva již splňuje požadavek na v základu slušný rum. Vezmu-li v potaz cenu, za jakou je Reserva sehnatelná, což je běžně i kolem 300 Kč za objem 0,5 l, pouze chválím. Povedenější rum jsem v této cenové nepil (třeba základní Plantation Barbados 5 yo mně přijde méně zajímavý, English Harbour 5 yo je fajn, i když také krapet jinak stavěný, zároveň jsou oba o ždibec dražší, ...).

Odesláno (upraveno)

Chut Republica necham stranou, ale ty opice a stavy po ni jsou strasne :D

Takze, uz nikdy...

Upraveno uživatelem tano
Odesláno

Chut je vzdy vec individualni, ale chut Republica reserva me pozitivne prekvapila a nema dle meho nazoru ve sve cenove urovni konkurenci. Klasicka Republica mi nechutna, ale pokud to v levnych hospodach je alternativa k tuzemaku, tak to je posun vpred.

Odesláno

Alternativa to určitě není, cena je dvojnásobná... U reservy se bavíme o ceně 500 za flašku, tam mám jasneho favorita a to... Pampero...

A kdybych kilo pritlacil tak už to tu padlo... Plantation, Eldorado 12, Matusalem 15, Pyrat!!!...

Taky to na zkoušku prubnu, republiku hodně lidí pije, takže mě těší, že si to daj radši než tuzemak, ale kdyby to nebyl Bozkov, tak to nikdo nezná... S reservou je to odvážnej počin, sem zvědav jaké budou výsledky po roce třeba

Odesláno

Ja vcera koupil v Alberu flasku Republicy reservy za 300 Kc. Kde prosim te maji Pampero, Plantatation atd. za 300 Kc? Hned bych si koupil do zasoby, ale mimo EU kvuli tomu nepoletim...

Odesláno

Asi se budeme muset shodnout, že se neshodneme. 100 lidí... ale stejně to nechápu :)

Mně to přijde být zvláštně umělý, taková spíš engineered chuť. Asi je to lepší než nerezerva, ale ověřovat to už nebudu. A těch 299 ve slevě není vůbec super deal, dyť to je jen za půllitr.

25ba62d1c8d05e5320d8654386215a60.jpg

Odesláno

Tak vubec pit tyhle rumy je, nedustojne, chtel jsem napisat neco jineho. Ale budiz....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...