Cyril Odesláno 27. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2018 Zemní stan nepostavíš na malým rozmoklým místě, na kamenech a podobně. Lezou ti do něj psi a krávy, občas malí zloději. V dešti se pozemní stan blbě balí a potom smrdí v autě, stavět večer mokrej stan a potom v něm spát...no nic moc. Střešní stany co máme (Maggiolina + James Baroud) sbalím za 10 minut s tím, že v něm zůstávájí peřiny/spacáky i polštáře. Je to téměř vodotěsný, s odvětráním a nezabírá to místo v autě. A hlavně! Stan má integrovanou matraci, takže si fakt odpočineš. Vyspím se ve střešním stanu lépe, než ve většině postelí. A čisto je tam tak hodně, jak si ho sám čistej udržuju. je to sice drahá záležitist, ale v rámci úpravy auta už to není zas takovej ranec. V podstatě stojí tolik, jako každý trochu lepčí hodinky...
TLD Odesláno 27. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2018 Cyrile, mam to stejne, na strese se me spi nejlepe. A kdyz bubnuje destik, nebo sumi potok to je krasny. A rano otevres oko a cumis treba na zasnezene vrcholky hor... Ku.va, mam chut zase hned vyrazit
Cyril Odesláno 27. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2018 Cyrile, mam to stejne, na strese se me spi nejlepe. A kdyz bubnuje destik, nebo sumi potok to je krasny. A rano otevres oko a cumis treba na zasnezene vrcholky hor... Ku.va, mam chut zase hned vyrazit Přesně tak...deštík, bučej krávy, teče řeka...paráda! Jinak my včera návrat z C67, Padish, Brašov a okolí...Fagaraš byl trochu běs.Turistů jak na Grossglockneru, jedinej rozdíl, že na Fagaraši ani nikde v Rumusku jsme zatím nepotkali jedinou burku. Jel jsem na pohodu. Žádný offřádění. Sorry za plevel..ale snad nevadí.
Wanderer Odesláno 27. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2018 (upraveno) Dík za info. Ono asi něco jiného prakticky jen zastavit s obytňákem a něco jiného stavět velký stan. Řešil jsem to teď v létě, pěkná louka na přespání. Buď to znameno natvrdo se tam nakvartýrovat a čekat, kdo přijde, samozřejmě s vyšším rizikem nasranosti. A nebo se vyptat ve vsi a dohledat majitele s tím, že to bude vědět půlka vsi s tím, že se jich tam dost vydá na čumendu. Tak proto se ptám. Občas jsem spával pod širákem, sám nebo ve dvou a s motorkou a vždycky o tom někdo z místních věděl a šel se tam podívat, i když jsem si našel to nejzastrčenější místo a byl samozřejmě bez ohně. Upraveno 27. srpna 2018 uživatelem Wanderer
warann Odesláno 31. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2018 (upraveno) Zajímavé počtení a taky o takové dovolené uvažuju. Rád bych se zeptal na jiný aspekt a to "zastavím kdekoli". Jak to řešíte s nocováním mimo kempy? Podle čeho vybíráte vhodné místo, jak u nás či v zahraničí? Vždyť každý pozemek někomu patří, to vás ještě nikdo z pozemku nevyhodil?Tak my zrovna vyrážíme zítra. Už jsem docela natěšenej, plány jsou super, totiž tentokrát žádný. Zítra někde Maďarsko, další dny Bosna, pak Albánie a snad dojedeme někam do Řecka. Kam a kudy netuším :-). No a pokud jde o tvůj dotaz., nejsem úplně nějak zkušenej cestovalel (myslím v obytňáku), nicméně jsme byli např. na Korsice a Sardinii, v roce 15 celá Normandie + Bretaň, loni jsme byli na Baltu. V rámci těchto cest jsme v kempu spali 0 x. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 31. srpna 2018 uživatelem warann
TLD Odesláno 31. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2018 Stastnou cestu, uzijte si to a hazej nejake fotky!
warann Odesláno 31. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2018 Stastnou cestu, uzijte si to a hazej nejake fotky! Díky. S focením to bude těžší, sám nefotím, naštěstí to zastane žena, případně kámoš z druhého páru co jede s náma (fotil i tu Ameriku na motorkách). Navíc na dovolený se zásadně nepřipojuju na net, Ale budou-li nějaký fajn fotky, použitelný k tématu, tak je sem rád nasypu dodatečně :-)
xvoloda Odesláno 31. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2018 Po karavanech a obytnacich koukam dlouho, ale nastavbu na renaulta moc casto videt neni. Tak dobre dojedte! My jezdime s obytnym privesem skif m1, je to stroj ruske vyroby, pohotovostni hmotnost asi 400 kg. Kombinuje to vsechny vyhody zde zminene. Odklopi se viko, a na voziku se postavi stan 4*4 metry. Spani je na matravi ve vysce cca 1 metr, nehrozi zima od zeme. Casem to planuju vymenit za nejakou zapadni variantu, nejvic sympatickej je mi Camplet. Jde to tahnout za kazdym autem, na zimu to postavim na celo na svisle do garaze a zabete to minimum mista. Postaveno za 30 minut, sbaleno za 45
warann Odesláno 31. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2018 Po karavanech a obytnacich koukam dlouho, ale nastavbu na renaulta moc casto videt neni. Tak dobre dojedte! My jezdime s obytnym privesem skif m1, je to stroj ruske vyroby, pohotovostni hmotnost asi 400 kg. Kombinuje to vsechny vyhody zde zminene. Odklopi se viko, a na voziku se postavi stan 4*4 metry. Spani je na matravi ve vysce cca 1 metr, nehrozi zima od zeme. Casem to planuju vymenit za nejakou zapadni variantu, nejvic sympatickej je mi Camplet. Jde to tahnout za kazdym autem, na zimu to postavim na celo na svisle do garaze a zabete to minimum mista. Postaveno za 30 minut, sbaleno za 45Je to nástavba od XGO, ty docela Renaulty používají. Nicméně v půjčovně říkali, že ho už budou měnit za nový (taky XGO), na Ducatu. Tak jsem zvědav na příště, ačkoli zásadní změnu nečekám. Osobně bych se ovšem spokojil třeba s tímhle https://www.tipcars.com/ds/dante/obytne/volkswagen/obytna-vestavba/nafta/volkswagen-california-2-0-tdi-20490592.html?dsgetdata=am1lbm9fZHM9ZGFudGU=
wawrik Odesláno 1. září 2018 Nahlásit Odesláno 1. září 2018 My jezdime s obytnym privesem skif m1, je to stroj ruske vyroby, pohotovostni hmotnost asi 400 kg. Kombinuje to vsechny vyhody zde zminene. Odklopi se viko, a na voziku se postavi stan 4*4 metry. ... Jde to tahnout za kazdym autem, na zimu to postavim na celo na svisle do garaze a zabete to minimum mista. Postaveno za 30 minut, sbaleno za 45Nejaké fotky by neboli?
xvoloda Odesláno 1. září 2018 Nahlásit Odesláno 1. září 2018 Fotky jen v rychlksti stazene z netu. To co mam v mobilu jen moc velky a nechce se mi to zmensovat. Jde toho najit more na googlu.Tady moje souprava, zbytek je stazenej. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Mam tu samou barvu plachty: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. K tomuto se jednou snad dopracuju: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Lion Odesláno 1. září 2018 Nahlásit Odesláno 1. září 2018 Nebylo by jednodušší hodit do kufru stan pro šest lidí, postavené za 15 minut?
Návštěvník Zmizík Odesláno 1. září 2018 Nahlásit Odesláno 1. září 2018 (upraveno) Ja to mam takto, zacnu CZ, to je nejsnadbńejsi a neresim, uz jen kvuli tomu, ze se snadno dohodnes, pokud nekdo prijde, proste jedu a kdyz chci koncit najdu nejakej peknej flek, na doporuceni, dle googlu, atd... Samo, ze nevjedu na osete pole, do oplocenky atd. Vetsinou tak, aby na nas nebylo videt z hlavni komunikace, vesnice atd, pokud je nablizku. Venku jsem spal leckde, na fotbalovem hristi, v arealu firmu, u dealera Toy, kterej nam dokonce pripravil super obcerstveni a pokec. Tam je to na optani a dohode. Vetsinou nereknou ne, kor s detma, nebo poradej kam muzes. Konkretne treba v Alpach jsem nemel problem se sedlaka zeptat, zda muzu prespat na louce atd. A vetsinou jeste pokecaj, zajdou na prcka, donesou vejce atd Na Balkane, Romale, IT/Fra/E to celkem neresim, v horach treba moc osidleni neni, tak najdem placek, snazim se s vodou a prespime. Tenhle styl tam ma velkou tradici a potkas spoustu lidi, co spi venku. S luxusnim camprem, motorkou nebo treba dredare a sto psu se starym truckem MB:) Vetsinou na konci dne nekam dorazis, prechrapes a jedes, zaklad je chovat se slusne, nedelat bordel a zbytecne na sebe neupozornovat. Ve Spaneslsku, Francii, Nemecku a Italii se stalo, ze dojela i policie, nikdo neprudil, jen udelal kontrolu a at je klid, v nemecku rekl, ze nas rano nechce videt.Kdyz to shrnu, pokud je blizko civilisace, tudiz nejaky potencialni vlastnik pozemku, ptam se. V divocine bez lidi neresim. Netroufnul jsem si ve Slovinsku, kde to hodne hlidaj a osolej Te. Tam nas polis vyhnal i z dalnicniho odpocivadla po ceste z Albanie, kdy jsem si schrupnul jen za volantem.Letos jsme se ptali na jedne farme a rekli, ze ne, ze by mohl byt prusvih. Ale poradil vedlejsi staveni, ktere ma nejakou licenci a odvadi poplatek a tam nas asi za 6eur nechal spat u stodoly, lahvac a vitaci koralka s pokecem v cene:) Tot me zkusenosti:)Na tohle bych právě neměl - někde furt něco s někým řešit/ neřešit, usnout a furt mít pocit, že chrníš někde na cizím nebo že na tebe kdykoli může vlítnout nějakej nervák nebo klidně i fajn člověk ale ty se s ním budeš uprostřed noci dohadovat vždycky z pozice nějakýho vetřelce. A jak se nerad bavím s cizejma lidma, tak bych se nechtěl ani furt někde ptát a domlouvat na šesti eurech u stodoly. To je pro mě definice duševního nepohodlí a to nejsem žádná hotelová abúdabír baletka. Upraveno 1. září 2018 uživatelem Zmizík
xvoloda Odesláno 1. září 2018 Nahlásit Odesláno 1. září 2018 Nebylo by jednodušší hodit do kufru stan pro šest lidí, postavené za 15 minut?Jak se to vezme. Postavis stan, ale spis na zemi, nemas zadnej nabytek, sezeni, skrin atd. Do toho voziku proste nalozis mrak veci, spis pohodlne na molitanove matraci. Kazdyho volba. Nam se libi tohle
Návštěvník km.kmk Odesláno 2. září 2018 Nahlásit Odesláno 2. září 2018 (upraveno) Letos premiéra, od května 5x , 3x jen prodloužený víkend v ČR, 1x Itálie, 1x Rakousko. Zatím vždy kemp, jen jednou na divoko louka. Ale na louce divný pocit, který popisuje Milis. Jinak je to paráda, vůbec nevím, jak je možné, že už nemám dávno... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 2. září 2018 uživatelem km.kmk
Maxel Odesláno 2. září 2018 Nahlásit Odesláno 2. září 2018 (upraveno) Hezkypěkně! Tak nějak to vidim taky - karavan za auto a jezdit po kempech. Na volný louky budu bačkora. Jen musim pořešit parking, jak správně zmínil cegy výše. Upraveno 2. září 2018 uživatelem Maxel
Návštěvník km.kmk Odesláno 2. září 2018 Nahlásit Odesláno 2. září 2018 Hezkypěkně! Tak nějak to vidim taky - karavan za auto a jezdit po kempech. Na volný louky budu bačkora. Jen musim pořešit parking, jak správně zmínil cegy výše.To stání je problém. Posledních pár let je karavan boom a všechny starý haly, a možný krytý stání je většinou obsazený. Někdo nechává i venku, ale to pak karavan dost trpí. Samozřejmě menší města a vesnice výrazně více šancí než města velká. V Praze asi nemožné.
bob.zizka Odesláno 2. září 2018 Nahlásit Odesláno 2. září 2018 Blahopřeju. Na divoko to nezkoušíme,mám rád pohodlí kempů. My to máme pořešený následně viz. Foto. Ten zelenej kurt je přes okno proto,že se nám teď v Itálii pokoušel někdo do auta dostat. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Ivan Lelák Odesláno 2. září 2018 Nahlásit Odesláno 2. září 2018 Je za námi víkend se srazem amerických vanů. Naše Důra s obytnou vestavbou byla asi nejobdivovanější, nicméně na srazu byl vidět příklon příznivců US vanů ke kempingovým úpravám a prozatím menším demontovatelným "vestavbám". Vyjímkou byl starý Roadtrek 190, což je profesionální vestavba, které firma Roadtrek dělá dodnes. Tahle je z roku 1994, sice se mi tak úplně dispozičně nelíbí, ale je to kompletní obytná vestavby, včetně koupelny, v americkém vanu a tahle kombinace je mi blízká, protože jak už jsem asi psal víckrát, zážitek z jízdy vanem se nedá srovnat s ničím jiným:-). Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
warann Odesláno 17. září 2018 Nahlásit Odesláno 17. září 2018 (upraveno) Tak jsme zpátky. Přes 4 tis km. Cesta Maďarsko, Chorvatko, Bosna, Černá Hora, Albánie, Řecko a zpět. Nejvetším překvapením byla Albánie, největší pruda byla v srbský části Bosny, nejvetší pohoda byla nepřekvapivě v Řecku. Zkusím dát dokupy aspúoň nějaký foto. Jinak se nám i tentokrát zadařilo spát 100 % mimo kempy, jen cestou zpět jsme nějaký Chorvatce dali 20 EURo za spaní na jejím pozemku, ale stálo to za to, byli jsme na krásným místě přímo u moře. Odtud jsme odjížděli teď v sobotu, takže to bylo asi moje poslední letošní koupání v moři a po pravdě jsem se musel dost přemáhat, abych z vody vylezl a sedl za volant ;-). Řecko je ovšem pro obytňáky úplně geniální. Bezproblémový parkování přímo u moře, nikdo neprudí, nejlepší to bylo v jedný zátoce, kde byli lidi jen přes den a na noc se všichni spakovali, taky hodpoda navečer zavřela, takže jsem tam byli jednu noc úplně sami a jednu noc tam kempoval ještě postarší Němec s přestavěným Transporterem. Takže jsme navečer bez jakýhokoli rušení hráli v klídku na pláži petang a u toho popíjeli retsinu. Btw, celkem logicky zde byl i malej světelnej smog, takže i pozorování noční oblohy bylo skvělým zážitkem. Upraveno 17. září 2018 uživatelem warann
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se