Ivan Lelák Odesláno 29. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2024 Tak se nám blíží sezóna. Do Důry mne čeká nová baterka, menší servis a STK, prostě prkotiny, takže se mohu bavit povídáním s AI, která mi na vyžádání vytváří různé obrázky. Že by inspirace..? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TLD Odesláno 29. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2024 Parada. A ten Sprinter taky. Mit volnejch par mega,necham si to postavit od Sportmobile. Krasny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 29. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2024 před 2 hodinami, TLD napsal: Parada. A ten Sprinter taky. Mit volnejch par mega,necham si to postavit od Sportmobile. Krasny. ....ja mit par volnych mega, tak spise tohle.... ;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valderek Odesláno 29. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2024 Ty obrázky to jsou krasavci opravdu. To bych jednou chtěl no nic zpět do reality ... letos opět výjezdy s obytným přívěsem Niewiadow N126 ale i tak si to užiju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TLD Odesláno 29. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2024 Xekonomorfus,je to parada. Ale nic pro me potreby. Velke,tezke,neobratne. Mam kamarada co si udelal MANa,neco podobneho a ty naklady na provoz sou sileny. Mytne,spotreba. Ale krasny to je. To jo. jedine,ze bych se vystehoval z baraku a mel vanlife na 100%. Pak jo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 29. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2024 před 2 hodinami, Xenomorfus napsal: ....ja mit par volnych mega, tak spise tohle.... ;-). .. a par volnych mesicu v roce, asi tak 3-4.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 29. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2024 TLD: Tak to vis, ja sem proste na ty velke auta ;-). A kdyz bych mel na tohle, sem si jist, ze by mne provoz vubec netrapil ;-). Murphy97: To uz by asi bylo to posledni ;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 1. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2024 před 18 hodinami, TLD napsal: Parada. A ten Sprinter taky. Mit volnejch par mega,necham si to postavit od Sportmobile. Krasny. Sprinter namalovala AI po zadání "Obytný Mercedes Sprinter Taklamakan v přírodě". Taklamakan je existující obytné auto, na Sprinterech 4x4 ho dělá tuším holandská firma, zabývající se převážně loděmi (takže dřevo atd. uvnitř spíš připomíná jachtu), montáž probíhá v Německu, kousek od CZ hranic. Vloni ho kupovala bývalá přítelkyně, je to relativně malé auto pro dva lidi, ale jí vyhovuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 1. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2024 Ivane, jakou používáš aplikaci? Jestli to tedy není tajný... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 4. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2024 V 1. 3. 2024 v 11:59, JR_2010 napsal: Ivane, jakou používáš aplikaci? Jestli to tedy není tajný... Tohle namaloval Copilot. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 4. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2024 Díky za odpověď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valderek Odesláno 1. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2024 Zdar, tak co, sezóna začíná, kam se chystáte kempit ? Rád se nechám inspirovat k nějakému výjezdu díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 30. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2024 Sezóna začíná, já přivezl domů ze zimoviště Důru, i když to na nějaké větší kempování letos nebude. Ale proč píšu - uvažujeme o koupi staršího obytného auta a i když mám rád vestavby v dodávkách, přikláníme se spíš k něčemu většímu, délka kolem 7 metrů, do 3,5 tuny ale s přiměřenou doložností. Chceme, aby nám auto vydrželo dlouho a protože do důchodu už není daleko, možná s ním časem vyrazíme třeba na měsíc, i déle. Tím zdůvodňuji preferenci klasické obytky před dodávkou. ALE - existují 3 koncepce - polointegrál, integrál, alkovna. S alkovnou jsem před pár lety jezdil 3 týdny po Novém Zélandu, kupodivu to šlo a bylo to praktické. S výškou jsem problém neměl, spotřebu neumím posoudit a aerodynamický hluk byl v normě. A uvnitř to bylo super. Osobně se mi to ale moc nelíbí a tak se chci zeptat: - existují běžně polointegrály se stahovací postelí nad kabinou, kde se dá pod staženou postelí normálně sedět na otočených sedačkách řidiče a spolujezdce a kolem postele se dá projít zvenku dozadu do auta? Nebo je to spíš výjimka? Nedělá vytažená postel za jízdy bordel (klepání, vrzání..)? Lze postel vytáhnout ke stropu i s ložním prádlem? - dotaz k integrálům - různě slýchám, že je u nich problém s opravitelností přední části, resp. dostupností a cenami světel, nárazníku, okna atd. Stát se může cokoliv a uvědomuji si, že vesměs u všech obytek může být podobný problém, pokud dojde k poškození obytné nástavby, třeba při nárazu zezadu, ale z nějakého důvodu si to víc uvědomuji u integrálů, snad proto, že stačí kamínek a přední okno či světlo může být KO. Máte s tím zkušenost? Je třeba se bát, pokud jde třeba o 10-15 let staré auto? Jak dostupný je kompletní servis? Díky. PS: Bohužel, s novým autem přijde i loučení s Důrou, bude to těžké, hodně jsme toho spolu zažili. Ale letos si ji ještě užiju.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 30. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2024 Víkend v Rakousku za lezením na Hohewand. Kemp pro nenáročné na farmě pod skalami u přistávačky paraglidistů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 30. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2024 před 2 hodinami, Piplík napsal: Víkend v Rakousku za lezením na Hohewand. Kemp pro nenáročné na farmě pod skalami u přistávačky paraglidistů. Super Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 30. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2024 před 2 hodinami, Piplík napsal: Víkend v Rakousku za lezením na Hohewand. Kemp pro nenáročné na farmě pod skalami u přistávačky paraglidistů. Přesně tak, je to super. Už se nemůžu dočkat až zase vyjedeme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 30. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2024 Samý gekon tady... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 30. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2024 před 17 minutami, Hasňa napsal: Samý gekon tady... . Gekoni bydlí v Iveco Daily Michale (-: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
phweb Odesláno 9. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2024 V 30. 4. 2024 v 12:09, Ivan Lelák napsal: Sezóna začíná, já přivezl domů ze zimoviště Důru, i když to na nějaké větší kempování letos nebude. Ale proč píšu - uvažujeme o koupi staršího obytného auta a i když mám rád vestavby v dodávkách, přikláníme se spíš k něčemu většímu, délka kolem 7 metrů, do 3,5 tuny ale s přiměřenou doložností. Chceme, aby nám auto vydrželo dlouho a protože do důchodu už není daleko, možná s ním časem vyrazíme třeba na měsíc, i déle. Tím zdůvodňuji preferenci klasické obytky před dodávkou. ALE - existují 3 koncepce - polointegrál, integrál, alkovna. S alkovnou jsem před pár lety jezdil 3 týdny po Novém Zélandu, kupodivu to šlo a bylo to praktické. S výškou jsem problém neměl, spotřebu neumím posoudit a aerodynamický hluk byl v normě. A uvnitř to bylo super. Osobně se mi to ale moc nelíbí a tak se chci zeptat: - existují běžně polointegrály se stahovací postelí nad kabinou, kde se dá pod staženou postelí normálně sedět na otočených sedačkách řidiče a spolujezdce a kolem postele se dá projít zvenku dozadu do auta? Nebo je to spíš výjimka? Nedělá vytažená postel za jízdy bordel (klepání, vrzání..)? Lze postel vytáhnout ke stropu i s ložním prádlem? - dotaz k integrálům - různě slýchám, že je u nich problém s opravitelností přední části, resp. dostupností a cenami světel, nárazníku, okna atd. Stát se může cokoliv a uvědomuji si, že vesměs u všech obytek může být podobný problém, pokud dojde k poškození obytné nástavby, třeba při nárazu zezadu, ale z nějakého důvodu si to víc uvědomuji u integrálů, snad proto, že stačí kamínek a přední okno či světlo může být KO. Máte s tím zkušenost? Je třeba se bát, pokud jde třeba o 10-15 let staré auto? Jak dostupný je kompletní servis? Díky. PS: Bohužel, s novým autem přijde i loučení s Důrou, bude to těžké, hodně jsme toho spolu zažili. Ale letos si ji ještě užiju.. S alkovnou jsem jel naposledy uz pred hodne lety a co si vzpominam, tak diky vyraznemu aerodynamickemu odporu to moc nechtelo jet, zralo to jako krava a ani vyska nebyla uplne plus. Treba ve Francii mytne jako za autobus a clovek uz musi lepe planovat a pouzivat specialni navigaci, protoze neprojede pod kazdym mostem. Co se polointegralu tyce, tak stahovaci postel maji casto (i kdyz je to vetsinou jako priplatkova vybava). Sedet se pod stazenou posteli neda snad nikde. Projit zvenku bocnimi dvermi jak kde, inteligenteji postavena auta s tim pocitaji, ale uz jsem videl i dost aut, kde se muzes tak leda proplazit. Coz mi osobne prijde extremne debilni. Vytazena (nahore) postel za jizdy by rachtat nemela, pokud je dobre zacvaknuta v zamcich, ale s objemnejsim loznim pradlem se vetsinou moc zacvaknout nahoru neda. Taky je potreba pocitat s tim, ze stahovaci postel docela dost vazi. Takze 7m auto s posteli, markyzou, televizi a dalsi vybavou bude mit velmi malou doloznost. V integralech se nevyznam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 My jsme loni pořidili T4 Californii exclusive (říkáme ji žabák) a zatím jsme brázdili jen ČR, abychom vůbec zjistili, co a jak nám sedí, je to naše první obytka. Letos se chystáme i dál. S dvěma dětma je to pravda už docela hrana a ve své třídě je to vlastně trochu uchylárna, alkovna na dodávce, ale je to zvládnutelný. Loni se v rodině pořídila ještě T5 california beach (prakticky mulťák se zvedací střechou), protože velká obytka nás zatím úplně nelákala a upřímně i když víc místa by se sešlo, furt mě děsí, že je to prakticky papírová krabice na kolech. Co se mi docela líbí jsou značkový vestaby do Ducata maxi nebo Sprintera, například Westfalia columbus a podobný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se