Fordik Posted January 14, 2020 Report Share Posted January 14, 2020 Ahoj, dotaz ohledně ukazatele východu a západu slunce. Aktuálně mi hodinky ukazují viz foto a na telefonu i jinde mi to ukazuje jiný čas. Víte někdo jak to nastavit správně? Domovské město mám nastavené správně Odesláno z mého LYA-L29 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hardslimer Posted January 14, 2020 Report Share Posted January 14, 2020 Z toho si nic nedelej. U nas dnes vyslo slunce drive. V 7:39. Esli to nebude tim, ze apka v telefonu zna tvou presnou polohu, ale hodinky to neumi.V kolik vyjde slunce v Berline a v kolik v Praze? Co myslis...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
geometr Posted January 14, 2020 Report Share Posted January 14, 2020 Psal, že město nastavil. Jde teda nastavit přesně Praha, Fordíku? Jinak 7 minut rozdílu času může bejt tak hrubým odhadem v naší šířce kolem 130 km ve směru cca východ - západ / po rovnoběžce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fordik Posted January 14, 2020 Report Share Posted January 14, 2020 Rozdíl je tam 15 min :/Ten rozdíl mezi Berlínem a Prahou mě tedy opravdu nenapadl Jde to tedy nastavit ale nějak přesněji? Zkoušel sem i jiná města ve stejném časovém pasmu a čas stále stejný. Odesláno z mého LYA-L29 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
geometr Posted January 14, 2020 Report Share Posted January 14, 2020 K tomu, aby to bylo přesně, potřebuješ den, rok, zeměpisnou šířku a délku. Kde by to hodinky vzaly, pokud nemají GPS. Jen řekněme poledník příslušnej k časovýmu pásmu nestačí, potřebuješ i šířku. Jakou hodinky berou do výpočtu? On ten výpočet je poměrně komplikovanej. Takže možná to přesně ani neumějí. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radimk Posted February 4, 2020 Report Share Posted February 4, 2020 Tak brouzdám po nějakých digitálkách z levných vod a docela se mi zamlouvají Casia z řady Edifice. Jak si tato řada u Casia stojí? Je to uplný šunt, nebo to má nějakou kvalitu/hodnotu?Líbí se mi obyčejné EFA12O. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frostie Posted February 4, 2020 Report Share Posted February 4, 2020 Tak brouzdám po nějakých digitálkách z levných vod a docela se mi zamlouvají Casia z řady Edifice. Jak si tato řada u Casia stojí? Je to uplný šunt, nebo to má nějakou kvalitu/hodnotu?Líbí se mi obyčejné EFA12O. Gut, není to úplně low-end Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liqid Posted February 4, 2020 Report Share Posted February 4, 2020 (edited) Měl jsem a za tu cenu tomu nebylo co vytknout, víc jak 5k bych za ně nedal. Ale třeba limitka za 20 je těžkej úlet. Edited February 4, 2020 by Liqid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radimk Posted February 4, 2020 Report Share Posted February 4, 2020 Nečekám od toho nějakou vysokou hodinařinu, ale Casio mě nikdy nezklamalo. Baterka mi k tomu patří. A moc digi na trhu není. Přijde mi to zajímavý, zpracování bude ok, tak jen co to vlastně vůbec je, že.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xenomorfus Posted March 28, 2020 Report Share Posted March 28, 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukyn77 Posted April 18, 2020 Report Share Posted April 18, 2020 Hoši dotaz.Jsem max. spokojenej s "G" 5610 jako pracovními kolem domu atd., ale protože nošení mobilu pořád u sebe je dost nepraktické, hodily by se modifikace do hodinek a rád bych zůstal u G ideálně podobné konstrukce jako 5610.(volání, sms, WhatsUp,...) Nevíte je něco již k dispozici nebo se očekává ? Díky, L. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vogysan Posted April 24, 2020 Report Share Posted April 24, 2020 Ahoj kolegáčkové, dnes mi praskl řemínek na nejnošenějších Casio W-736H. Bohužel ho již nikde nemohu sehnat. Nevíte náhodou někdo, kde by se ještě dalo? Popř. nemáte doma nevyužitý? Vzal bych klidně i celé hodinky, či jiné podobné, které mají vibrační alarm. Děkuji za jakoukoliv radu či odpověď. Lukáš (vogysan@seznam.cz) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hejdik Posted April 24, 2020 Report Share Posted April 24, 2020 (edited) Něco odsud by nepadlo? https://www.reminky-na-hodinky.cz/reminky-na-hodinky/casio-1/plastove-2/?strana=1 Co tenhle? Měl by to být on ...dole je uvedený tvůj model https://www.reminky-na-hodinky.cz/zbozi/plastovy-reminek-casio-aq-s810w-1a-1748-casio-10410723/ Edited April 24, 2020 by hejdik Link to comment Share on other sites More sharing options...
lub Posted April 25, 2020 Report Share Posted April 25, 2020 V 14. 1. 2020 v 14:55, Fordik napsal: Ahoj, dotaz ohledně ukazatele východu a západu slunce. Aktuálně mi hodinky ukazují viz foto a na telefonu i jinde mi to ukazuje jiný čas. Víte někdo jak to nastavit správně? Domovské město mám nastavené správně Odesláno z mého LYA-L29 pomocí Tapatalk V 14. 1. 2020 v 23:57, geometr napsal: K tomu, aby to bylo přesně, potřebuješ den, rok, zeměpisnou šířku a délku. Kde by to hodinky vzaly, pokud nemají GPS. Jen řekněme poledník příslušnej k časovýmu pásmu nestačí, potřebuješ i šířku. Jakou hodinky berou do výpočtu? On ten výpočet je poměrně komplikovanej. Takže možná to přesně ani neumějí. pozde, ale prece: u casii, ktere umi vychod a zapad slunce se nastavuje zemepis. delka i vyska - na jedno desetinny misto, tedy zhruba tvoje poloha. u tech rangemanu to musi jit taky. u sgw-1000 to je druhy mod v nastaveni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vogysan Posted April 27, 2020 Report Share Posted April 27, 2020 V 24. 4. 2020 v 13:06, hejdik napsal: Něco odsud by nepadlo? https://www.reminky-na-hodinky.cz/reminky-na-hodinky/casio-1/plastove-2/?strana=1 Co tenhle? Měl by to být on ...dole je uvedený tvůj model https://www.reminky-na-hodinky.cz/zbozi/plastovy-reminek-casio-aq-s810w-1a-1748-casio-10410723/ Děkuji převelice, pane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frostie Posted May 25, 2020 Report Share Posted May 25, 2020 Standardní CA53W, já bych nezkousl ten negativ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
426kahemi Posted March 19, 2021 Report Share Posted March 19, 2021 To vypadá hezky https://www.g-central.com/g-shock-gst-b400-is-the-slimmest-g-steel-watch/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacquelin de Mailly Posted April 4, 2021 Report Share Posted April 4, 2021 V 19. 3. 2021 v 7:32, 426kahemi napsal: To vypadá hezky https://www.g-central.com/g-shock-gst-b400-is-the-slimmest-g-steel-watch/ Barevně to hezky vypadá, já tedy ručičkových Gčkům neholduji, přijdou mi méně přehledné, ale možná je to jen o zvyku... Třeba ta šedá verze mi splývá. Co je fajn, je tloušťka, pokud se dostali na 12,9 mm, tak to je u Gček s ocelovými díly hodně fajn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Datel Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 Když všeobecně, tak tedy všeobecně nechápu, že na trhu neustále padá tenhle kousek: vyloženě za pár stovek, veliké datum, hezky cvakající luneta, 100m, 3 roky výdrž baterky. tah plecháček ale dobře to maskuje, krásně čitelné i za minimálního osvětlení - lumi jsou jen ručky, ale jsou to držáci ;o) trochu mi připadají jako secvakané z lega - to přece nejsou hodinky pro chlapa. Zabalil jsem je i s účtenkou do origo krabičky, že je pošlu dál. Dva dny jsem to ustál, ale už jsou zase ve službě, holt to nešlo. A za dnešní cenu je to pro obohacení stáda kauf ;o) (japonsky avuef) Edifice EFV-120DB-1AVUEF Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloga Posted December 21, 2021 Report Share Posted December 21, 2021 Casio všeobecně jsou "vděčné" hodinky, stejně jako vděčná bota v Pelíškách. Ale nemám s tím žádný problém, já třeba než jsem přišel na to, že Seiko je vyšší level, tak jich máme doma hafo, ale jak říkám - vděčná hodinka. Já mám osobně dvoje v Q a zatím jsou v rezervě, na jaře s nimi npočítám s výjezdem na vzduch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts