bandicoot Odesláno 25. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2019 Jaký je prosím Leatherman Rev? Přijde mi jako vhodný doplněk do kapsy, když nechci tahat full size multitool. Nemá nějaké "ale", při té ceně? Díky za rady.
moco Odesláno 25. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2019 V 25. 11. 2019 v 9:48, bandicoot napsal: Jaký je prosím Leatherman Rev?Přijde mi jako vhodný doplněk do kapsy, když nechci tahat full size multitool.Nemá nějaké "ale", při té ceně?Díky za rady.Taky by mě to zajímalo, zatím vidím jen horší otvírání nože (nejde lehce palcem jedné ruky)
bandicoot Odesláno 25. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2019 V 25. 11. 2019 v 10:13, moco napsal: Taky by mě to zajímalo, zatím vidím jen horší otvírání nože (nejde lehce palcem jedné ruky)Což je i výhoda, že to není v cizině problematický onehand. A čepel je 420, což třeba mně u multitoolu nevadí.
African Odesláno 28. ledna 2020 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2020 Tak jsem asi ztratil Leathermanna Charge TTI teď o víkendu na horách
Návštěvník Oplt Odesláno 28. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2020 Upřimnou soustrast. Taky jse mi to jednou skoro stalo. Koupil jsem si hned nový a puvodni po týdnu našel.
African Odesláno 28. ledna 2020 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2020 Párkrát už měl namále, jednou jsem ho omylem hodil i s obalovým materiálem do kontejneru a večer ho s čelovkou hledal, našel. Naděje umírá poslední, ještě mám pár typů kde by tam mohl být....ale pro jistotu dnes večer objednám Signál :-)
Radek124 Odesláno 28. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2020 Tyhle ztráty znám (mt/nůž/baterka) - a nejčastěji se ten poklad (po bezvýsledném prohledání všech možných kapes a dedikovaných odkladišť) našel zakutálený pod některou sedačkou v některém z aut. Akorát jednou jsem svůj drahocený MT našel ležet naštorc na mříži od kanálu, potom co mi městští trávníkáři nechali hromadu roští před garáží a já jim ji tím směrem ve vzteku odkopal...
dykmore Odesláno 28. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2020 V 8. 10. 2019 v 14:09, Ivan Lelák napsal: YPO - s těmi 30/150 dolary máš možná pravdu, nechci se pouštět do cenotvorby a navíc máme málo informací, ale drtivá většina věcí je na tom podobně, od mobilů po auta, jistě i hodinky. Ale abych se vrátil k multitoolům, teď jsem koukal na multitooly Victorinox, tedy Swisstooly. Na stránkách dovozce je 7 modelů v rozpětí 3789 - 5989,-Kč včetně DPH, což jsou ceny srovnatelné s cenami Leathermanů, některé hodně vybavené modely Leathermanů jsou i levnější, třeba Rebar má doporučenku 2490,- a fakt bytelný macek Super Tool 300 2.990,-. Teď si uvědomuju, že jsem u Vnoxe ani nenašel model s výměnnými čelistmi štípaček, což je vynikající vychytávka. No a přitom jsou Victorinoxy se zárukou 2 roky a mimochodem nejsou spojeny šrouby, takže se nedá seřídit postupně vznikající vůle. Uznávám precizní zpracování, kterého Leatherman nedosahuje, možná i větší podíl závad u nových kusů, což může být výstupní kontrolou, ale i tím, že Leatherman vyrábí multitoolů mnohonásobně víc než ostatní výrobci a i kdyby bylo procento závad stejné nebo menší, bude to víc vidět. V materiálech jsou myslím obě značky srovnatelné a mezi kamarády motorkáři - turisty jsem hovořil jak s majiteli Leathermanů, tak Victorinoxů (+ Gerberů, SOGů..), on snad každý multitool má, na motorce je to praktická věc. A několik Victorinoxů mi ukazovali - buď v dokonalém stavu, ale majitelé je používají spíš na drobnosti a nebo bylo vidět, že používané jsou, ale vesměs už byly v konstrukci vůle, které nelze amatérsky jednoduše odstranit. Většině to prý nevadilo, multitool svou práci udělá, ale jeden známý, když jsem mu řekl o 25 leté záruce Leathermanu prohlásil, že švýcarskou preciznost miluje, ale k čemu mu to je, když má Swisstoola po 6 letech rozviklaného a po záruce. A přivedlo ho to k tomu, že Swisstool skončil ve vitríně jako zasloužilý pracant a vzpomínka na společné zážitky a na cestování si koupil tuším Leatherman Surge, už nevím přesně. Ale jinak mám Victorinox rád a jejich multifunkční nože považuji za nejlepší na světě. Stejně to mám i já, Swisstool je proti Leathermanům o třídu výš, pro mě ve všem, nevýměnné břity by mi ani tak nevadily, ale to snýtování napevno je problém. Nedávno jsem koupil Spirit v záruce, s ožvýkaným šroubovákem, myslel jsem si, že to nějak proženu reklamací, ale v autorizáku v Praze prý ani nejsou schopní to rozmontovat a posílají to do Švýcarska. Čekací lhůta 3 měsíce a vše bych pěkně tučně zaplatil. Že je to z bláta jsem radši ani neřešil. Takže jsem všechny Swisstooly prodal kolegovi, co to taky neřeší a používá zcela svobodně, a já mám klid s Leathermanem Wave. Na druhou stranu, křížák u SuperTool 300 byl snad z plastelíny, po několika šroubech vypadal hrozně. Opět asi moje vina, je to pravděpodobně PH a já jsem šrouboval PZ, ale takovou deformaci bych čekal až po delší námaze. Tak jsem ho taky prodal nakonec jsem po všech možných multitoolech skončil u klasických švýcarů 111mm, a s láskou vzpomínám na Gerber MP800, ten sice vypadal jak od číňanů, ale byl mooc vychytaný a vydržel neskutečné věci. Ten jsem kdysi prodal omylem a už jsem ho za dobrou cenu nesehnal.
African Odesláno 28. ledna 2020 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2020 Černokněžník na cestě, konečně si zase budu pískat a křesat :-)
Porsche_911 Odesláno 28. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2020 V 28. 1. 2020 v 14:53, Bert napsal: Jo jo, na to si vzpomínám :-) 111111a-osoba-v-kontejneru-kostik-03.jpg
African Odesláno 29. ledna 2020 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2020 V 28. 1. 2020 v 20:14, Geodet napsal: Tohle tady už proběhlo?Nic zajímavého pro fandy do hodinek, a stejně tak nic zajímavého pro fandy Leathermanů...ale své kupce si to najde :-)
African Odesláno 29. ledna 2020 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2020 Heleho kluka železnýho, kdopak ho dal do skříňky pod pergolu, co? Já na 100% ne!, manželka na 100% ne!, je tedy aspoň dobré že držíme za jeden provaz, no a děti skříňku sami neotevřou. Koukám na psa, ty jsi to byl viď? Nic, čumí na mě, zatlouká, áha chápu, chlupáč jeden zlobivej ..... No každopádně jsem rád že je na světě, hodně toho se mnou prožil, a aspoň jsem se dokopal k Signálu, už ho veze DPD, se těším...
moco Odesláno 29. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2020 V 29. 1. 2020 v 13:03, African napsal: Heleho kluka železnýho, kdopak ho dal do skříňky pod pergolu, co? Já na 100% ne!, manželka na 100% ne!, je tedy aspoň dobré že držíme za jeden provaz, no a děti skříňku sami neotevřou. Koukám na psa, ty jsi to byl viď? Nic, čumí na mě, zatlouká, áha chápu, chlupáč jeden zlobivej ..... No každopádně jsem rád že je na světě, hodně toho se mnou prožil, a aspoň jsem se dokopal k Signálu, už ho veze DPD, se těším... takhle jsem už ztratil několik hodinek, abych si mohl koupit (a ospravedlnit) nové. Ty jsi taky fiškus
Prochy68 Odesláno 29. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2020 To je naprosto jasny, ze v tom byl umysl
African Odesláno 29. ledna 2020 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2020 (upraveno) V 29. 1. 2020 v 18:40, moco napsal: takhle jsem už ztratil několik hodinek, abych si mohl koupit (a ospravedlnit) nové. Ty jsi taky fiškus Pššš kuci, manželka sedí hned vedle :-) :-) :-) Upraveno 29. ledna 2020 uživatelem African
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se