Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

Jakou máte zkušenost s IPS vs VA Panely? 

Koukám že Samsung používá převížně VA (QLED) zatímco u LG naražím spíš na IPS (Nanocell). Co jsem tak četl tak se obecně na domácí použití doporučuje spíš VA kvůli kontrastu a černý, zatímco IPS spíš na hospodské účely kde jsou potřeba lepší pozorovací úhly. 

Dál mě u obou docela děsí podsvětlění, respektivě světelný mapy, duchové a podobně. V tomhle bude nejslapší asi edge led (podsvícení z krajů), o trochu líp na tom snad bude Direct a Mini.

Máte nějaký zkušenosti? 

Jen pro představu, aktuálně zvažuju modely:

Samsung QE65Q67R

LG 65SM9800PLA

LG 65SM9010PLA

jsem otevřenej čemukoliv do cca 30k

Nejlíp obrazově samozřejmě vychází OLED, do toho teď ale nepůjdu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ragu: světelný mapy, duchy apod. žádný problém jsem nezaregistroval ... z tohoto soudku pouze již zmíněný antireflex by bodnul.  (samsung řada 70 při 65" QLED). Ono obecně ve stejné cenové hladině napříč kvalitativně podobnými značkami nemůžeš v podstatě sáhnout úplně vedle s výběrem. Lišší se to převážně různýma drobnostma soft, ovladač, konektivita apod. 

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po měsíci...

Začni třeba tím že si zjistíš jaké Bluetooth profily ten projektor (a nebo zdroj přehrávání videa) umí. Preventivně ale počítej s tím že na obou stranách se dá spolehnout akorát na základní A2DP (lehce komprimované stereo), s reálným nezarušeným dosahem tak 3-4 metry. 

Odkaz ke komentáři

Jelikož nám brzo vypnou signál a bude u nás jen DVBT2, tak se prohlížím po upgradu TV. Aktuálně máme LG. Velikost 55" a rozpočet tak max. 10-12k. Víc se mi za telku dávat nechce. Nechci androidtv. Jinak asi žádné speciální pozadavky nemám. 

Doporučíte něco, nebo je to v této cenovce jedno.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Zdarec, mam dotaz na TV odborniky. Nejdriv legenda:
Resim novou TV na chalupu, aktualne je tam 43" Full DH bedna a s prechodem na DVBT2 resim nakup nove.
Zdroj signalu je bud antena, tedy prijem pozemniho DVBT2 signalu, nebo pousim deckam z USB disku.
Vzdalenost oko>TV je z postele 4 metry, ale decka sedavaji bezne i pred ni na zemi a cumi na to ze 2m
Dotazy:
1) Mam vybranou 4k TV, viz link a je mi jasne, ze pro pozemni vysilani je 4k zbytecne moc, ale kdyz ono se uz nic moc jineho nedela..
Nebude to z pohledu vysledne kvality obrazu vlastne krok zpet, kdyz misto FullHD rozliseni budu mit 4K?
2) Velikost obrazovky. Nejdriv jsem myslel ze zas poridim 43", ale ctu ze u 4K  bych mel mit vzhedem k pozorovaci vzadlenosti 2-4 metry a koeficientu 2,5 tak aspon 50"?
Ale zase nebude pri "kvalite" DVBT2 vysilani 50" ke skode, kdyz ma stejne rozliseni jako ta 43"??

V kosiku mam toto v obou verzich, jak 43, tak 50, jen se potrebuju rozhodnout. Pripadne pokud me reknete, ze 4k bedna na DVBT2 je blbost, tak to vysypu a zacnu hledat znova...
Dekuju!

https://www.mall.cz/televizory/samsung-ue50tu7072

Odkaz ke komentáři

Jen napíšu poznatek z nové zkušenosti.

Teď buduji v suterénu druhý obývák s koupelnou a malou kuchyní. Zvažoval jsem tam nějakou TV na fotbal atd... 

Náhodou to dopadlo úplně jinak a koupil jsem projector:

https://www.mi.com/global/mi-smart-compact-projector

Důvod byl, že TV na normální koukání mám. Takže přes léto bude projector dole, přes léto nahoře kam jsem hodil 120 plátno. Projector má android TV, takže na něm jede vše a hlavně Kodi. Tím že je toto zařízení samostatné, stačí jen kousek bílé plochy a zásuvka.

Po 14 dnech můžu říct, že TV pro mě přestala naprosto existovat - jasně, já se na normál vysílání nekoukám, pouštím si jen filmy a hlavně večer - takže to nejhlavnější mínus u projektoru neřeším, ale když se zatemní okna tak to jde i přes den. Je to stále jen doplněk, ale musím, říct, že mě kvalita obrazu vyrazila dech a při uhlopříčce 3,05 m je každý film fakt zážitek.  Už se těším na olympiády, hokeje atd. 

Samo chápu, že to není řešení při výběru TV, jen to třeba někomu může pomoct tak jak mě - mě o tom taky řekl kamarád.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...