ragu Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2020 Jakou máte zkušenost s IPS vs VA Panely? Koukám že Samsung používá převížně VA (QLED) zatímco u LG naražím spíš na IPS (Nanocell). Co jsem tak četl tak se obecně na domácí použití doporučuje spíš VA kvůli kontrastu a černý, zatímco IPS spíš na hospodské účely kde jsou potřeba lepší pozorovací úhly. Dál mě u obou docela děsí podsvětlění, respektivě světelný mapy, duchové a podobně. V tomhle bude nejslapší asi edge led (podsvícení z krajů), o trochu líp na tom snad bude Direct a Mini. Máte nějaký zkušenosti? Jen pro představu, aktuálně zvažuju modely:Samsung QE65Q67RLG 65SM9800PLALG 65SM9010PLAjsem otevřenej čemukoliv do cca 30k Nejlíp obrazově samozřejmě vychází OLED, do toho teď ale nepůjdu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan156 Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2020 ragu: světelný mapy, duchy apod. žádný problém jsem nezaregistroval ... z tohoto soudku pouze již zmíněný antireflex by bodnul. (samsung řada 70 při 65" QLED). Ono obecně ve stejné cenové hladině napříč kvalitativně podobnými značkami nemůžeš v podstatě sáhnout úplně vedle s výběrem. Lišší se to převážně různýma drobnostma soft, ovladač, konektivita apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2020 https://www.rtings.com/tv/reviews/best/tvs-on-the-market Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 24. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2020 Mám vybranou televizi, potvrdíte/vyvrátíte mi tady můj výběr. Moc se v tom neorientuji https://www.datart.cz/televize-lg-oled65b9s-cerna.html?logged=true Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 24. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2020 Za ty prachy super kauf imho. Já teda půjdu do Panasonic 65GZ950, je sice o 5t dražší, ale jsem Pana-pozitivní a nechci si zvykat na jiný dálkový ovladač :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 16. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2020 Náhoda je blbec, tak se zeptám. Umí tady někdo poradit, kde a jak sehnat Panasonic 65GZ950 za luxusní cenu (t.j. kolem 45)? Něco jako slevové kódy nebo akce pro vyvolené atd? Běžně se teď prodává za 50 díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 16. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2020 Asi bych umel (napr.to LG se mi zobrazuje pod moji registraci za 41) , ale ony uz ty panasonicy 950 nejsou.. uz mizi tento lonsky model z obchodu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 23. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2020 Ahoj, dotaz trochu mimo, ale nevíte někdo, zda je možné připojit nějaké repro 5.1 přes bluetooth? Rád bych nějaké základní repro k mobilnímu projektoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 25. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2020 Začni třeba tím že si zjistíš jaké Bluetooth profily ten projektor (a nebo zdroj přehrávání videa) umí. Preventivně ale počítej s tím že na obou stranách se dá spolehnout akorát na základní A2DP (lehce komprimované stereo), s reálným nezarušeným dosahem tak 3-4 metry. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 26. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2020 Dnes dorazil projektor a kupodivu to má celkem dobrý repro a tím, jak je umístěn uprostřed místnosti, tak to celkem jde, ale já nejsem náročný. Tak zatím ušetřím a zkusím až se něco namane. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 27. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2020 Jelikož nám brzo vypnou signál a bude u nás jen DVBT2, tak se prohlížím po upgradu TV. Aktuálně máme LG. Velikost 55" a rozpočet tak max. 10-12k. Víc se mi za telku dávat nechce. Nechci androidtv. Jinak asi žádné speciální pozadavky nemám. Doporučíte něco, nebo je to v této cenovce jedno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 27. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2020 https://avmania.zive.cz/nejvyhodnejsi-televizory#part=1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 27. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2020 LG 55SM8200PLAhttps://www.alza.cz/55-lg-55sm8200pla-d5620833.htmMy jsme teď kupovali už druhou po rodině, jednu za 17 před vánoci, druhou asi 2 týdny zpátky, teď je na alze za 13 a má magic control. V obou rodinách spokojenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 15. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2020 Zdarec, mam dotaz na TV odborniky. Nejdriv legenda: Resim novou TV na chalupu, aktualne je tam 43" Full DH bedna a s prechodem na DVBT2 resim nakup nove. Zdroj signalu je bud antena, tedy prijem pozemniho DVBT2 signalu, nebo pousim deckam z USB disku. Vzdalenost oko>TV je z postele 4 metry, ale decka sedavaji bezne i pred ni na zemi a cumi na to ze 2m Dotazy: 1) Mam vybranou 4k TV, viz link a je mi jasne, ze pro pozemni vysilani je 4k zbytecne moc, ale kdyz ono se uz nic moc jineho nedela.. Nebude to z pohledu vysledne kvality obrazu vlastne krok zpet, kdyz misto FullHD rozliseni budu mit 4K? 2) Velikost obrazovky. Nejdriv jsem myslel ze zas poridim 43", ale ctu ze u 4K bych mel mit vzhedem k pozorovaci vzadlenosti 2-4 metry a koeficientu 2,5 tak aspon 50"? Ale zase nebude pri "kvalite" DVBT2 vysilani 50" ke skode, kdyz ma stejne rozliseni jako ta 43"?? V kosiku mam toto v obou verzich, jak 43, tak 50, jen se potrebuju rozhodnout. Pripadne pokud me reknete, ze 4k bedna na DVBT2 je blbost, tak to vysypu a zacnu hledat znova... Dekuju! https://www.mall.cz/televizory/samsung-ue50tu7072 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 15. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2020 Koupil bych klidně tu nejlevnější 55" Samsung co mají tradičně v akcích v Planeu. Koupil si ji táta a obraz úplně v pohodě. Nějaký 100 Hz tady, ambientní osvětlení tamhlé a podobné pitominy bych na chalupu vůbec neřešil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 15. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2020 Pitominy neresim, resim jestli na 4k 50-55" bedne nebude to non hd DVBT2 vysilani vypadat blbe. Sracka ve velkym rozliseni. Aby to nebylo kontraproduktivni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 18. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2020 Jen napíšu poznatek z nové zkušenosti. Teď buduji v suterénu druhý obývák s koupelnou a malou kuchyní. Zvažoval jsem tam nějakou TV na fotbal atd... Náhodou to dopadlo úplně jinak a koupil jsem projector: https://www.mi.com/global/mi-smart-compact-projector Důvod byl, že TV na normální koukání mám. Takže přes léto bude projector dole, přes léto nahoře kam jsem hodil 120 plátno. Projector má android TV, takže na něm jede vše a hlavně Kodi. Tím že je toto zařízení samostatné, stačí jen kousek bílé plochy a zásuvka. Po 14 dnech můžu říct, že TV pro mě přestala naprosto existovat - jasně, já se na normál vysílání nekoukám, pouštím si jen filmy a hlavně večer - takže to nejhlavnější mínus u projektoru neřeším, ale když se zatemní okna tak to jde i přes den. Je to stále jen doplněk, ale musím, říct, že mě kvalita obrazu vyrazila dech a při uhlopříčce 3,05 m je každý film fakt zážitek. Už se těším na olympiády, hokeje atd. Samo chápu, že to není řešení při výběru TV, jen to třeba někomu může pomoct tak jak mě - mě o tom taky řekl kamarád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 19. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2020 A ta svítivost přes den je na prd? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 19. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2020 Přži zastínění se to dá, ale stejně - tma je tma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 Tak jsem se konečně rozhoupal, šest let stará plazma 55VT60 šla z baráku a zvykám si na OLED 65GZ1000... ještě nemám vymazlené definitivní nastavení obrazu, ale i v základu je to prudce koukatelná záležitost https://www.trustedreviews.com/reviews/panasonic-tx-65gz1000 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se