Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, Ivan Lelák napsal:

Potřebuju novou televizi. Můj první plochý 40" Samsung (byl OK, ale neměl internet, byl malý atd.) šel po 10 letech do komory (někomu potřebnému ho asi věnuji), nahradil ho přítelkynin Finlux pár let starý, internet už má, je větší, ale obraz upřímně nic moc a má i další kompromisy, třeba HBO prostě neumí a vyhledávání na IT je porod), tak jsem se rozhodl teď v lednu koupit novou televizi, ještě trochu větší. U hodinek atd. mi výběr trvá měsíce, tady jsem vycházel ze značky LG, kterou doma preferujeme. Monča navrhovala něco levnějšího, ale já kouknul na stránky LG a za 5 minut jsem objednal tuhle 55" OLED. Ještě nepřišla, tak nevím, jestli je to slušná volba. Nemáte ji někdo? Co obraz? Jak funguje ten jejich "Magic" ovladač? Dá se k tomu koupit i klávesnice, stojí to za to? Díky.

https://www.lgshop.cz/55-lg-oled55c31

Presne tu jsem kupoval ted v prosinci. Ovládání i obraz super, tam nemam, co vytknout. Jak jsem tu psal, tak me zklamal zvuk, ktery mi u některých veci trhá usi. Takze jdu ted dokoupit jeste soundbar.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2. 1. 2024 v 18:43, ThomasB napsal:

Presne tu jsem kupoval ted v prosinci. Ovládání i obraz super, tam nemam, co vytknout. Jak jsem tu psal, tak me zklamal zvuk, ktery mi u některých veci trhá usi. Takze jdu ted dokoupit jeste soundbar.

Díky za zkušenost. Dnes pro ni jedu a budu instalovat, asi nenastavím všechno ale přes satelit by už fungovat mohla a k internetu ji snad kvůli Netflixu, HBO atd. také připojím. Internetovou TV budu muset ještě dořešit. 

Odkaz ke komentáři

Televize (OLED LG 55C31, 55") je doma, zapojena a plně funkční, tj. satelit, internet (Netflix, HBO, Youtube atd.) i internetová televize se zpětným přehráváním, tu měla přítelkyně už déle a přidali jsme ji i sem. Možná jsem mohl koupit ještě větší televizi, ale LG po 55" dělá až 65" a to mi přišlo dost, i když jsem se asi nemusel bát. Ale 55" bohatě stačí. Obraz skvělý, ale to jsem čekal, zvuk mi přijde taky OK, rychlé reakce při pohybu po IT, výborný magický ovladač (příjemně ergonomický a "solidně" těžký"), vlastně nemám zatím televizi co vytknout, zcela splňuje mé požadavky. Vše navíc funguje i při připojení přes WiFi, nikoliv kabelem. Připojil jsem k ní prastaré domácí kino, kvůli DVD, kterých mám dost, ale ještě jsem to nevyzkoušel. Taky chci vyzkoušet připojení mobilu a přehrávání muziky, fotek a filmů, které mám v mobilu.  

Odkaz ke komentáři

No jasně, chytrá domácnost (televize s ledničkou), ví kdy se hraje např. finále fotbalu a kolik je v lednici piva a z komunikace na soc. sítích v mobilu i kolik přijde kámošů :D

... teda možná přesněji - Google to ví :D

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři

@tmx potřebu vyměnit filtr, můžes si tam měnit stupně na mrazáku či v lednici a nějaká jednoduchá diagnostika. Jako nepoužívám to, protože je to pro mě jednodušší udělat to na ledničce 😉

Odkaz ke komentáři

Díky za info k lednici. Fakt jsem se zasmál 😄

Každopádně čekáte někdo na slevy u OLED televizí LG? Má být teď výstava CES, tak snad po představení nových modelů by ještě něco v C3 mohlo klesnout. Nebo mám špatná očekávání, ví někdo jak to probíhalo minulý rok? Děkuji.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
V 5. 1. 2024 v 8:55, shewcza napsal:

Jo a taky ledničku, pračku... je to sranda co dneska všechno jde, sice to je asi k ničemu, ale je to sranda😆

Možná bohužel, možná bohudík má chytrá domácnost budoucnost. Já k televizi nehodlám připojovat nic, co nemá displej, monitor či neslouží k poslechu muziky a možná i k práci (jako monitor počítače, videohovory a konference) a to určitě není k ničemu. Třeba klávesnici, telefon, tablet či notebook, chci k TV zkusit připojit a co a jak budu využívat ukáže čas.. Zbytek mne zatím nezajímá, osobně si nejsem jistý, jestli je použití TV jako univerzálního displeje či monitoru pro všechny prvky chytré domácnosti dobrý nápad. Ani by to často nebylo komfortní, muset z TV ovládat topení a klimatizaci, kamery a alarm, žaluzie, rolety, lednici, pračku, myčku, troubu, chytrý hrnec, osvětlení atd. Pro část by se TV dala jistě využít, ale já to stejně nemám, takže nic pro mne...   

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Ahoj, prosím o radu k mé TV. Vlastním Samsung The Frame 2022 (QE55LS03BG). Na obrazovce mi připadá evidentní okrajové podsvícení LED obrazu (Edge backlight).

Když jsem TV kupoval, tak mi Alza i Samsung podpora tvrdili, že řada The Frame má vždy přímé podsvícení (Direct Backlight). Nicméně nyní, když TV používám se vidím, že to vypadá jako okrajové podsvícení, tak jsem si hledal specifikace na různých odborných webech a skutečně všude nacházím, že The Frame má Edge backlight.

Opět jsem se obrátil na technickou podporu Samsungu a tam si trvají na svém, že moje televize má Direct backlight.

Má s tímto někdo nějakou zkušenost, prosím? 

Třeba nyní Alza nabízí letošní verzi (QE55LS03D) a uvádí u ní Direct Backlight, tak to jsem taky zvědavý...

Upraveno uživatelem Sněhulák
Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, Sněhulák napsal:

Ahoj, prosím o radu k mé TV. Vlastním Samsung The Frame 2022 (QE55LS03BG). Na obrazovce mi připadá evidentní okrajové podsvícení LED obrazu (Edge backlight).

Když jsem TV kupoval, tak mi Alza i Samsung podpora tvrdili, že řada The Frame má vždy přímé podsvícení (Direct Backlight). Nicméně nyní, když TV používám se vidím, že to vypadá jako okrajové podsvícení, tak jsem si hledal specifikace na různých odborných webech a skutečně všude nacházím, že The Frame má Edge backlight.

Opět jsem se obrátil na technickou podporu Samsungu a tam si trvají na svém, že moje televize má Direct backlight.

Má s tímto někdo nějakou zkušenost, prosím? 

Třeba nyní Alza nabízí letošní verzi (QE55LS03D) a uvádí u ní Direct Backlight, tak to jsem taky zvědavý...

Pokud máš QLED, tak to na černé uvidíš vždycky, protože je to pouze vylepšená LEDka. Jsou to skvělé tv, ale pokud chceš černou tak jak má být, tak to umí pouze OLED. Já to měl na předchozí nově zakoupené LED Panasonic, taky ten název umí nějak pěkně zabalit do pozlátka, ale horory jsem na ni těžce nedával, furt mě iritovalo právě to postranní vedení podsvětlení, tak šla zpět. OLED pecka, i přes to že QLED v testech vyhrává barevné podání co píšou v testech.

Odkaz ke komentáři

před 41 minutami, African napsal:

Pokud máš QLED, tak to na černé uvidíš vždycky, protože je to pouze vylepšená LEDka. Jsou to skvělé tv, ale pokud chceš černou tak jak má být, tak to umí pouze OLED. Já to měl na předchozí nově zakoupené LED Panasonic, taky ten název umí nějak pěkně zabalit do pozlátka, ale horory jsem na ni těžce nedával, furt mě iritovalo právě to postranní vedení podsvětlení, tak šla zpět. OLED pecka, i přes to že QLED v testech vyhrává barevné podání co píšou v testech.

Jj, díky za názor. Bohužel/bohudík mám velmi prosvětlený obývák, takže OLED šla pryč, protože byla jak zrcadlo a přes den se na ni nedalo dívat. 😆

Krátce řečeno hledal jsem TV, která může sloužit během dne jako kulisa s ČT24 a čas od času na tom kouknu večer na film.

Odkaz ke komentáři

@SněhulákOno i u panelů se zadním podsvícením (které z hlediska homogenity obrazu taky nutně nemusí být výhra) může být i "Light Leak" po okrajích panelu, výrobci se s tím už dávno nemažou - notabene u "malých konzumních" PVA LCD TV jako je ta Tvoje. Dokud nepadnou ceny MicroLED, volba LCD vs OLED (které má i s antireflexem svoje specifické mouchy) bude vždycky kompromis, s ohledem na konkrétní interiér, typickou scénu a dobu provozu. 

Odkaz ke komentáři

Jak to je vůbec s Panasonicem TV? Koukám že chrlí nové modely a byli nějaké střípky, že divizi prodali Turkům. Tak patří Panasonic TV Turkům nebo stále spadá pod Matsushitu Japan?

https://techfeed.cz/clanek/panasonic-chysta-revoluci-v-domaci-zabave-diky-rade-6viv6h

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Zdravím, pár lidí tady tomu koukám celkem rozumí. Výběr jsem ůžil na 2 možnosti. Příjdou mi podobné, cena +- stejná, klaním se k tomu novějšímu modelu. Zvuk mě moc nezajímá, to mám externě....

Kterou mám vzít? Případně i něco jiného, ale na LG skoro trvám, nejvíc mi sedí obrazem + jsem s nima dlouhodobě a všichni kolem spokojen. Teď mám doma LG a úplně bez problému už 12 let...

image.png.0f2549633ff699473d29de49eea99fe6.png

Rozdíl tam vidím hlavně ve spotřebě, jinak nevím. Kterou mám vzít? Případně jiná alternativa od LG? 

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Nejaké skúsenosti alebo názory na matnú OLED obrazovku, čo začal robiť Samsung? Samsung OLED QE77S95D. TV už roky nemám, ale budem musieť nejakú kúpiť a príde mi to ako veľmi dobré riešenie. Skúšobne sa mi na to fajn pozeralo a odlesky ma v podstate vôbec nesrali, no dlhšiu skúsenosť nemám.

Robí také niečo aj niekto iný?

Upraveno uživatelem wawrik
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...