pajaziki Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 (upraveno) ahoj všem, chci tátovi pořídit k šedesátinám nové hodinky a rád bych vás požádal o nějaké rady, tipy ... po čem se poohlédnout. Času je relativně dost, cca půlroku. Nosí pár desítek let staré primky, hodně podobné těm na fotce (vypůjčeno ze zdejšího fora k primkám). Myslím, že už ale mají celkem odslouženo, v podstatě je nesundá. Koupil si před lety nějaké levné quartzky, ale ty šly rychle do kopru. Nové by měly být vlastně hodně podobné těm stávajícím, jelikož si pan otec nepotrpí na žádnou velkou modernu Oblek sice rozhodně nenosí, ale hodinky by měly být spíš klasické, elegantní. Parametry tedy cca tyto: - automat- velikost cca 38mm- "zlaté" se světlým cifrem- pouze indexy- datum musí být- na kůži- WR 5-10 atm- safír pokud možno cena: cca 10k CZK Tyhle mě zatím oslovily, shodou okolností oba japonci se slušným poměrem cena/výkon. Seiko SARB072http://www.pbase.com...72&%3Bpage=1 OrientStar Classichttp://www.orient-wa...classic_02.html- orienty nemají safír ani lumi, zas mají ale klenuté sklo, což sedí ke stávajícím primkám ... a k tomu celkem decentní rezervu nátahu Samozřejmě to nemusí být japonec, klidně něco s etou ze Švýcar nebo Německa, nebráním se celkem ničemu. Budu vděčný za nápady... rád si rozšířím obzor, aby bylo z čeho vybírat Díky! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 16. ledna 2013 uživatelem pajaziki
USER47 Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 Ty Seika jsou podle mě výborná volba. Jednoduchej, nadčasovej, tradičně seikovskej design a pravděpodobně vysoká kvalita všeho včetně inhouse kalibru. A navíc to nejsou hodinky, který má každej druhej.
Jezevcik2 Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 (upraveno) Rozhodně asi víš,co děláš,ale ty Primky jsou moc hezké a v udržovaném stavu.Jsi si jistý,že je táta bude chtít odložit?Občas se stává,že se starší člověk s některými věcmi těžko loučí a takový dárek přijme s rozpaky.Nebudu Ti ale do toho mluvit,jistě chceš důstojný dárek ke kulatinám a ty Seika jím bezesporu jsou.Kalibr je v pohodě a pokud si myslíš,že vyhoví po stránce vzhledu,tak proč ne?Edit:teď jsem si všiml,že to není fotka toho konkrétního kusu. Upraveno 16. ledna 2013 uživatelem Jezevcik2
bohus76 Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 Jezevčíku to nejsou fotky od pajaziki,ale fotka je půjčena z fóra /to jen pro upřesnění/.Výběr těchto Seiko schvaluju,jen bych si je osobně vybral na tahu a kůži dokoupil.
Návštěvník Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 Moc hezké seika, je nějaká šance, že by byly v nějakém obchodě v česku k vidění ?
redd Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 Ty Seika jsou krásné, ještě mě napadl Tissot Visodate Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
HB63 Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 O něco přes limit - Chistopher Ward C5 Malvern,průměr 39. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. zdroj
mlsoun1 Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 Určitě ty Seika.Jsou dle obrázků velmi elegantní.
Daemonultimate Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 (upraveno) Mě bejt 60 a mít na ruce Primky,myslim,že by mi zrovna Seika nebo Tissoty moc radosti neudělaly.Jestli je má tak dlouho,určitě k nim ten vztah má,zvláště když celou dobu perfektně slouží.Asi bych zapřemejšlel a když nemám zrovna na nový rolády,o'čka nebo tak,vykouzlil bych někde vintage v super stavu,navíc by nebyly od věci zase Primky.Je to jen jedna z cest zasazená do mé rodiny,nevím jak je to u vás. Upraveno 16. ledna 2013 uživatelem Daemonultimate
bohus76 Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 (upraveno) Mě bejt 60 a mít na ruce Primky,myslim,že by mi zrovna Seika nebo Tissoty moc radosti neudělaly.Jestli je má tak dlouho,určitě k nim ten vztah má,zvláště když celou dobu perfektně slouží.Asi bych zapřemejšlel a když nemám zrovna na nový rolády,o'čka nebo tak,vykouzlil bych někde vintage v super stavu,navíc by nebyly od věci zase Primky.Je to jen jedna z cest zasazená do mé rodiny,nevím jak je to u vás.To musí vědět pajaziki jestli otci udělají Seika radost nebo raděj renovované primky.snad nám dá rozhřešení jak to nakonec dopadne,chtěl jsem tu otázku formulovat přímo,nic víc. Upraveno 16. ledna 2013 uživatelem bohus76
Daemonultimate Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 To musí vědět pajaziki jestli otci udělají Seika radost nebo raděj renovované primky. To musí a může vědět jen on,proto mu to taky tak píšu.Jemu to píšu.
Jezevcik2 Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 Tohle je ukázkový příklad toho,že kdyby byl u Eltonu větší výběr v rozumnější cenové hladině,tak by se nějaká ta skupina celoživotně věrných,přecejen našla.
cooper2005 Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 (upraveno) Tak ještě jedny Orient ER24003W videopředstavení ZDE Upraveno 16. ledna 2013 uživatelem cooper2005
Josef01 Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 Já bych připlatil a měl by radost hodně velkou - tedy myslím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
bohus76 Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 Pěkné jsou,ale nesplňují zadání,nemají datum.
Josef01 Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 Byl to příklad, hlavně je tam odkaz na stránky velmi solidního prodejce, takže jiné to splní třeba TYTO
pajaziki Odesláno 16. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 Pánové, díky za tipy i rady ... pokud vás napadne ještě něco dalšího sem s tím. Tissoty jsem kdesi okukoval, mě osobně se líbí, ale ten tvar pouzdra se mi zdá trochu mohutnější, v průměru také trochu větší, a bohužel mají jen 3atm. C. Ward je zas na můj vkus nějak moc ... kulatý . Každopádně nebudou pro mě, takže do širšího výběru se hodí oboje. Budu muset nenápadně vysondovat co by mohlo být to pravé. Každopádně si ale nemyslím, že by táta na těch primkách až tak lpěl, spíš se mu nechce cpát peníze do ničeho lepšího. Takže myslím, že mu radost udělá i Seiko a spol. Samozřejmě něco od Omegy by bylo fajn, ale to je jednak mimo rozpočet a druhak by je ani nechtěl nosit, kdyby se náhodou dozvěděl kolik stály
Ondoni Odesláno 17. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2013 Z vlastní zkušenosti vím, jaké to je vybírat otci hodinky ke kulatinám...můj otec se o hodinky celý život zajímá (rodové prokletí), ale nosil nějaké hrozné Casio...tak jsem mu koupil Rotary chronospeed, protože se mu vždycky líbily Navitimery (ale na ty sem z jistých důvodů neměl)...první reakce - bomba - díky moc synu, jsou moc krásné...týden na to mi volá máti, že se otec kroutí a že sice design dobrý, ale vlastně to není to pravé ořechové, co by chtěl nosit...takže druhé hodinky už sme vybírali společně přesně podle jeho zadání, a nosí je už přes půl roku v kuse a stále se kochá...je jasné, že chceš tatíka překvapit, doporučuju dobře posondovat, jakou má představu...podle mého by mu možná udělalo radost i to, pokud bys mu zaplatil nějakou renovaci, nový řemen a vrátil jim zašlý lesk a slávu
Frostie Odesláno 17. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2013 (upraveno) ne že bych pajazikiho otci nechtěl dopřát nové časoměřiče, ale napadla mne ještě jedna myšlenka. Co kdyby se ty jeho skutečné primky dle situace třeba poslaly do Eltonu na údržbu a seřízení, případně by se k nim sehnal nový pořádný kožený řemen a otec by se mohl zase kochat? Minimálně by se tím vyloučilo riziko, že se mu ty nově vybrané hodinky třeba nebudou líbit a uchovala by se rodinná tradice pro další generace... Upraveno 17. ledna 2013 uživatelem Frostie
bandicoot Odesláno 17. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2013 Kupovat někomu hodinky (dosaď cokoliv) jenom proto, že mě to (dosaď cokoliv) baví nemusí být správná cesta...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se