bandicoot Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 To jsou dobry zvasty. Srovnavat Chrono24 a Dusaka, mavat tady stovkama procent a nasobkama, ceny v inzerci povazovat za prepaleny...Jediny co, tak si nase obchody zaokrouhluji kurz obcas znatelne smerem vzhuru.
kubson Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 Jestli vám přijde rabat 25-30% na luxusním zboží, jako jsou mechanické hodinky prodávané v kamenném obchodě v nepořádku, tak ve vší úctě, nevíte o čem mluvíte. Možná to někteří z vás netuší, ale toto zboží vám nikdo nedá "do komise", v případě přímých dovozců ani "na fakturu", obchodník musí investovat vlastní prostředky a to je samozřejmě jenom jedna z nemalých nákladových položek. Srovnávat šedé internetové prodejce z Asie, bez vlastních skladů s minimálními povozními náklady s třeba Dušákem je úsměvné. Také prosím nezapomínejte, že oficiální prodejce je vázán obchodní politikou výrobce, pokud by prodával za ceny jaké chce, velmi rychle by o zastoupení přišel. Nelze mít kulturní prostřední butiku s dostatečným sortimentem, kvalifikovanou obsluhou, příslušnými garancemi a ceny jako z ebay.Já se snažím, abychom měli ceny takové, jaké doporučuje výrobce - není to kvůli mé nenažranosti (nosím archimede, jezdím v ojetém golfu a bydlím v paneláku), ale abychom vůbec byli schopni udržet a rozvíjet firmu a byli zároveň schopni poskytovat odpovídající zákaznický servis, který si naše hodinky zaslouží. Taky mi to přijde fér k našim partnerům - výrobcům, kterým jsme to slíbili a dalším prodejcům, abychom si nepodrážet ceny. Vážím si jejich práce a práce lidí, kteří u nás dělají.Chápu potěšení z toho, kdy hodinky koupím "dobře", ale taky vidím radost lidí, kteří si u nás koupí hodinky za plnou cenu, díky jim za to! Každý ať nakupuje tam, kde je mu to bližší, kde mu to dovolí peněženka atd. hlavně z hodinek mějte radost, o to jde. Ať už si je pořídíte na aukru, nebo u ad. Peace.
patriknapr Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 Kubson .... Souhlasim. Podobné téma se probírá v různých vláknech i na Knife.cz. Zákazník vidí pouze konečnou cenu, ale už nevidí, co prodejce musí splnit za podmínky, aby dané zboží mohl prodávat. Např. Minimální odběr, množství modelů skladem atd. Což samozřejmě prodejce např na ebay splnit nemusí. Na druhou stranu ale také tvrdím, že spousta prodejců v čr má ceny až nesmyslně přepálené. Což je vidět i na slevách které jsou někdy schopni dát.
richard12 Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 Mne hlavne vadí, že hodinky, ktoré sa mi páčia sa u nás vôbec nepredávajú. Len žasnem aké pekné hodinky ponúka napr. Seiko, Citizen... v zahraničných e-shopoch a naše kamenné predajne o týchto hodinkách ani nepočuli. Naštvalo ma keď som u nás nemohol zohnať konkrétne tieto Casio Edifice EQW-M1100DC-1A2. A to je veľmi smutné! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Patrik Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 Jestli vám přijde rabat 25-30% na luxusním zboží, jako jsou mechanické hodinky prodávané v kamenném obchodě v nepořádku, tak ve vší úctě, nevíte o čem mluvíte. Možná to někteří z vás netuší, ale toto zboží vám nikdo nedá "do komise", v případě přímých dovozců ani "na fakturu", obchodník musí investovat vlastní prostředky a to je samozřejmě jenom jedna z nemalých nákladových položek. Srovnávat šedé internetové prodejce z Asie, bez vlastních skladů s minimálními povozními náklady s třeba Dušákem je úsměvné. Také prosím nezapomínejte, že oficiální prodejce je vázán obchodní politikou výrobce, pokud by prodával za ceny jaké chce, velmi rychle by o zastoupení přišel. Nelze mít kulturní prostřední butiku s dostatečným sortimentem, kvalifikovanou obsluhou, příslušnými garancemi a ceny jako z ebay.Já se snažím, abychom měli ceny takové, jaké doporučuje výrobce - není to kvůli mé nenažranosti (nosím archimede, jezdím v ojetém golfu a bydlím v paneláku), ale abychom vůbec byli schopni udržet a rozvíjet firmu a byli zároveň schopni poskytovat odpovídající zákaznický servis, který si naše hodinky zaslouží. Taky mi to přijde fér k našim partnerům - výrobcům, kterým jsme to slíbili a dalším prodejcům, abychom si nepodrážet ceny. Vážím si jejich práce a práce lidí, kteří u nás dělají.Chápu potěšení z toho, kdy hodinky koupím "dobře", ale taky vidím radost lidí, kteří si u nás koupí hodinky za plnou cenu, díky jim za to! Každý ať nakupuje tam, kde je mu to bližší, kde mu to dovolí peněženka atd. hlavně z hodinek mějte radost, o to jde. Ať už si je pořídíte na aukru, nebo u ad. Peace.Rabat? Rabat je sleva - tedy pokud podnikáš jako velkoobchod a prodáváš maloobchodníkům, tak těm dáváš rabat.Rabat se počítá seshora dolů. Příklad: Pokud je doporučená maloobchodní cena 100 a ty dodáš za 70, dáváš 30 % rabat. Ty máš ale asi na mysli marži, tedy přirážku. Marže se počítá zdola nahoru.Příklad: Pokud nakoupíš za 70 a máš marži 30 %, prodáváš za 91. Pokud máš na hodinkách hrubou marži 30 %, tak to je opravdu velmi málo a vůbec se divím, že se tím dokážeš uživit. Zvláště když máš kamenný obchod, kde musíš platit dekorační materiál, ale nikdy jsem v něm nebyl, tak nevím, jak to tam vypadá a jak často se musí obměňovat - luxusní značky obměňují etaláže každé cca 3 roky. Nebo tím myslíš už čistý zisk počítaný jako sumu vydaných peněz (za hodinky + dekorační materiál + dopravné, atd) poměřovanou k celkem přijatým penězům? Pochopil jsem to správně, že jsi i něco jako velkoobchod? Pak mi to "nevychází" už vůbec, protože při této marži nemůžeš dát maloobchodníkovi vůbec zajímavé podmínky.
Radek124 Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 (upraveno) ale nic, kolegové byli rychlejší... Upraveno 26. ledna 2013 uživatelem Radek124
rfido Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 Se nám to tady nějak emočně rozhořelo :-) Někdo tady zmínil chrono24, tak na chronu24 bych si nikdy nic nekoupil, to je mi volný. Ale obhájci Dušáka sory, pokud je doporučená a běžná cena hodinek 68 tis. a Dušák mi na e-mailový dotaz dá nabídku za 82tis., tak je asi něco špatně, nebo ne? Jde mi obecně jen o korektní cenu, nic víc a nic míň, a je mi jedno zda jednám s Dušákem nebo kýmkoli jiným.
kubson Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 Rabat? Rabat je slevaPatriku, analyzuješ něco, co není předmětem toho, o čem píšu, ale to na co reaguju. U veškerého sortimentu, který prodáváme, jsme i přímí dovozci, pokud ses ptal na to. Jinak se přijď někdy podívat, můžeme si o tom popovídat víc, než tady?
Patrik Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 Kubson: Nic ve zlým, jen mě to (jako kohokoliv jiného, kdo má aspoň střední školu ekonomického zaměření) celkem tahá za uši, když stále někteří podnikatelé nejsou schopni rozlišit mezi rabatem a marží
kubson Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 Kubson: Nic ve zlým, jen mě to (jako kohokoliv jiného, kdo má aspoň střední školu ekonomického zaměření) celkem tahá za uši, když stále někteří podnikatelé nejsou schopni rozlišit mezi rabatem a marží Patriku, já školu ekonomického zaměření nemám, ale troufám si říct, že význam obou pojmů znám a přednášku nepotřebuju, nebo možná potřebuju, nevím, určitě se v těchto věcech vyznáš lépe, ale o tom tahle diskuse není. Rabat ve svém příspěvku zmínil karel hb, na což jsem reagoval.
Daemonultimate Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 Moje zkušenost s PO a Breitling u nás v obchodech (sbíral jsem informace od některých místních vážených členů pro svůj nákup,za což děkuji) není vůbec špatná.Jedna věc je regálová cena,druhá věc je cena po "hezkém pozdravení".Když to srovnávám s cenami v unii jsou maličko vejš,ale ne o tolik abych šel nakupovat jinam.Jsou některé vyjímky,mezi které patří třeba Breitling Superocean 42,který v zahraničí umí už za 44 tisíc.Nebudu v tomto vlákně hodnotit proč,ale mám na to svůj názor.Ceny mimo unii neberu v potaz z důvodu daně,daně poštovného a vlastní poštovné s otázkou co to v tý krabičce bude?
rfido Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 No, tak řešit tady marži a rabat je sranda, pokud si ze studia pamatuji terminologii správě, tak tedy: RABAT je množstevní sleva poskytnutá velkoodběrateli MARŽE je rozdíl mezi cenou v nákupu a cenou v prodeji (nepleťte sem DPH), je to prostá a obyčejná obchodní přirážka. Jinak marže je i rozpětí cen např. na finančních trzích, při půjčkách apod., ta má mnoho podob.
huhu4d Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 Co tu vlastne riesite ? Kup si hodinky tam kde uznas za vhodne. Ak je pre Teba dolezita cena, kup ich na ebay z filipin. Ak chces podporit HDP v CZ, kup si ich v obchode v CZ. 25-30% marza na luxusny tovar je nic. Kolkokrat v Tescu preplatis aj 200% a vobec to neriesis.
sibirnaya Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 Kdyz jsem kupoval Breitling SOH, tak cena v CR na krame byla 72tis, coz bylo jen o neco vic nez cenikovka 2700, jeste jsem dostal 10% slevu - sem proste sympatak kazdym coulem takze v tomhle konkretnim pripade byla cena OK..
instant Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 (upraveno) Mne hlavne vadí, že hodinky, ktoré sa mi páčia sa u nás vôbec nepredávajú. Len žasnem aké pekné hodinky ponúka napr. Seiko, Citizen... v zahraničných e-shopoch a naše kamenné predajne o týchto hodinkách ani nepočuli. Naštvalo ma keď som u nás nemohol zohnať konkrétne tieto Casio Edifice EQW-M1100DC-1A2. A to je veľmi smutné! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Japonci vyrabaju miliony hodiniek (stovky milionov kalibrov) takze ich zaujimaju velke trhy. My s nasou zapadoeuropskou swiss made deviaciou sme pre nich smietka v oku, preto ta kombinacia ceny a sortimentu. Takze kupuj na velkych trhoch a idealne priamo v japonsku. Najlepsie kusky a limitky si ti mali hajzlici nechavaju pre seba. Upraveno 27. ledna 2013 uživatelem instant
Cyber Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Muzes uvest nejake priklady prosim? Samozrejme i s tim, kde koupit levneji. Zatim co jsem v inzerci kupoval, bylo vzdy vyhodnejsi nez kdekoliv jinde. A myslim ze to plati o vetsine nabidek. Vzhledem k tomu, ze mas problemy s cenama za hodinky ve vetsine Tvych prispevku a to stejne tak u nas, v zahranici pripadne v nabidkach tady, nemas jednodussi se na koupi hodinek vykaslat a divat se na mobil? Neznám lepší ceny pre-owned hodinek v EU než na Chronomagu. Pokud si někdo myslí opak, tak za něho mluví hluboká neznalost.
Josef01 Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Mě hodně v poslední době překvapuje starožitnictví JHB Panská - majitel zde vybudoval hodinkový ráj (dražší značky) za hodně pěkné ceny - např. dvoje IWC 7-Days za 169 tis. a 179 tis. se ani tady jen tak nevidí. Začínal s pár hodinkama ve výloze a dnes je jich tam má desítky.
skalis Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Neznám lepší ceny pre-owned hodinek v EU než na Chronomagu. Pokud si někdo myslí opak, tak za něho mluví hluboká neznalost.Presne tak. Staci se podivat napr. na inzerci na paneristi.com a rolexforums.com a je to hned jasny. Navic po republice se da behem jednoho dne kamkoliv dojet, takze nehrozi nakup na blind, ani kdyz se kupujici a prodavajici navzajem neznaji a touzi po osobnim predani.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se