eskimak Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 Ja som sa paradoxne vzdy najradsej vratil ku klasickej 10yo. Ta je tak specificka (a typicka) ze mi vsetky dalsie "vylepsene" edicie prisli ako krok spat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 Ano, ano .... Ta nezaměnitelná chuť mořských řas louhovaných v jodové tinktuře konzumovaná ze sklenice, kde je na dně trs rašeliny je nenapodobitelná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 před 13 minutami, Bert napsal: Ano, ano .... Ta nezaměnitelná chuť mořských řas louhovaných v jodové tinktuře konzumovaná ze sklenice, kde je na dně trs rašeliny je nenapodobitelná myslel som teraz vyninocne Glenmorangie... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busmil Odesláno 1. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2020 Je dobrá i po ránu:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 7. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2020 Teď několik dnů v řadě popíjím Benromach 10yo 100° Proof 57%, lahvování z roku 2015 - dělám si degustační poznámky. Jen mi potvrzuje, proč mám tak rád zrovna tuhle palírnu. Ve vůni nacházím mléčnou čokoládu, skořici, jahodový jam, rozmarýn. S vodou pak jahody s cukrem, pomerančovou kůru a mandarinku. Na patře je jemně pálivá a hutná. Alkohol o sobě dává znát. Maliny, zavařené jahody, skořice, zázvor, bílá mentolová náplň, karamel, třtinová melasa. Po přidání vody se objeví mandarinka, třešeň a velmi intenzivní mentolová svěžest. Mentolové bonbony. Dokončení je dlouhé a suché. Skořice, hřebíček. Svařené červené víno? Máta, zázvor, citronová a grapefruitová kůra, třešňová pecka. S vodou pak kokos, mentol a mléčná čokoláda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 8. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2020 před 16 hodinami, LukeD napsal: Teď několik dnů v řadě popíjím Benromach 10yo 100° Proof 57%, lahvování z roku 2015 - dělám si degustační poznámky. Jen mi potvrzuje, proč mám tak rád zrovna tuhle palírnu. Ve vůni nacházím mléčnou čokoládu, skořici, jahodový jam, rozmarýn. S vodou pak jahody s cukrem, pomerančovou kůru a mandarinku. Na patře je jemně pálivá a hutná. Alkohol o sobě dává znát. Maliny, zavařené jahody, skořice, zázvor, bílá mentolová náplň, karamel, třtinová melasa. Po přidání vody se objeví mandarinka, třešeň a velmi intenzivní mentolová svěžest. Mentolové bonbony. Dokončení je dlouhé a suché. Skořice, hřebíček. Svařené červené víno? Máta, zázvor, citronová a grapefruitová kůra, třešňová pecka. S vodou pak kokos, mentol a mléčná čokoláda. Když to tak čtu, tak nemá cenu chodit na nákupy... stačí flaška wizoura a vše potřebné je obsažené v ní.... díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 8. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2020 @LukeD pekna recenzia. Normalne si ma namotal ze ju idem testnut, no nikde rozumny predaj nevidim a z UK sa mi babrat nechce. Tak snad niekedy. Nech ti to pise. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 8. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2020 @eskimak Díky. Ono už to také bude nějaký ten pátek, co ji přestali vyrábět, takže k sehnání bude dnes hlavně v aukcích. Já jsem rád, že jsem si svého času koupil z Maneo obchodu hned dvě lahve. A v té první mi furt ještě zbývá něco mezi třetinou a čtvrtinou, takže jsem klidný Homolka. @Gustaf Tak o tom žádná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 9. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2020 @eskimak Dnes jsem zjistil, že bych ti tu Benromach 10yo 100° Proof nejspíš mohl sehnat za nějakých 1670 Kč, což je hodně slušná cena. Ještě tedy musím potvrdit její dostupnost. Měl bys zájem, ať se neptám zbytečně, resp. je to pro tebe "rozumný" peníz? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 10. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2020 @LukeD fiha, dakujem za ochotu. Urcite ano ak by to slo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 10. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2020 a byla by jenom jedna? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 13. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2020 @eskimak & @filltos Zjistím a dám vědět, pánové. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feltharg Odesláno 14. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2020 [mention=11289]eskimak[/mention] & [mention=8525]filltos[/mention] Zjistím a dám vědět, pánové.Kdyby to náhodou šlo, taky bych se prosím také jedné ujal. Nějak poslední dobou nevím co pít a tuhle už si ani nepamatuju jak chutná... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Cigi Odesláno 18. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2020 Už jsou na cestě ke mně... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knihomol Odesláno 18. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2020 Pánové, rád bych se zeptal. V jednom hodinkovém videu na YT, které jsem viděl si dotyčný před rozbalením hodinek hodil do sklénky na whisku předtím čokoládové bonbóny asi pralinky. To se fakt dělá? Má to zjemnit chuť. Nikdy jsem to neviděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 18. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2020 Nedela Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shag Odesláno 18. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2020 To bol asi nejaky gurman... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shag Odesláno 18. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2020 Pani, skusali ste niekto tu novu 5YO Ardbeg Wee Beastie? Ak ano, ako si stoji v porovnani napr. s 10YO? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 18. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2020 Už jsou na cestě ke mně...Wow. První super, druhou jsem neměl, ale chtěl bych. Má příslib. Dobrá značka, dobrý chuťový směr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Cigi Odesláno 18. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2020 (upraveno) Hasňo, za mě je ta Bruichladdich skvělá! Už jsem jí měl a znovu se na ní fakt těším. Od Ardbegu jsem měl již několik lahví, a některé x-krát, ale Uigeadail mi nějak unikal, tak jsem na to zvědavý . Pokaždé se těším na ty naše chladné mlhavé podzimní dny na Šumavě se sklenkou kvalitní whisky v ruce - takový můj relax... Upraveno 18. září 2020 uživatelem Radek Cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se