Hasňa Odesláno 22. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2017 Jo, vo tom sem kdysi někde něco četl ... tady nějakej výtažek ... http://www.rozhlas.cz/leonardo/svet/_zprava/1011834Jo dvě kila, to bejvaly časy. Teď už atakujeme tři. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 22. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2017 Hmm...80 Euro. Ja si ji kupuju vzdycky na Amazonu v akci za 26,99 (To ja jen tak, na tu depresi )Jsem si vzpomněl, že je to vlastně metla lidstva. Dnes si dám nějakou dobrou knihu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 24. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2017 BOWMORE 10 yo Dark & Intense, pohodova desitka, nenarocna, kdyz clovek prijde vecer utahany domu a chce si dat v klidu sklenicku single malt a nema ambice na nejake slozite degustace. Bowmore jak ji clovek zna a ma rad. Pri cene 35 Eur za litrovku jednoznacne doporuceni. Ferova cena za ferovou single malt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 28. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2017 Dnes jsem byl v brněnském The whisky shopu na Pekařské a dozvěděl jsem se, že jim tam minulý pátek nějaký podivínský mameluk ukradl dvě láhve whisky přímo před zraky zaměstnankyně obchodu. Konkrétně se jednalo o Ardbeg Perpetuum a Caol Ila 25yo. Samozřejmě bez obalů. Kdyby vám tyto láhve čirou náhodou někdo nabízel, nebo jste je někde na netu potkali k prodeji, tak minimálně zpozorněte. Ideálně pak rovnou informujte PČR. Když o tom tak píšu, tak jsem si uvědomil, že prodavač u Kratochvílovců v Olympii mi říkal, že jim kdysi byla ukradena Glenmorangie 18yo. Zbyla jen krabice. Ale tam pro změnu vůbec nevěděl, jak k tomu mohlo dojít. Pravděpodobně byli dva a zatímco ho jeden zabavil, druhý kradl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 28. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2017 Ale když už byla řeč o Bowmore, tak volně navážu. Pokud jde o hodinky, jsem v naprostém klidu, protože veškerou mou pozornost aktuálně soustředím na svět whisky. No, a právě teď jsem na nějaký ten čas hrozně zamilovaný do téhle krásky. V regále jsem objevil dvě různá plnění ze stáje Černé zmije. Pro někoho možná překvapivě měla ta s pozdějším rokem destilace lepší hodnocení než ta z minulého století. A jakmile jsem si dal prvního panáka, pochopil jsem proč a hned druhý den jel koupit i ty zbývající dvě láhve. Takže aktuálně mám doma 3. Neskutečná paráda. Ostatně, nač se snažit, když vše podstatné již Serge Valentine napsal před (symbolicky) 3 lety: Bowmore 12 yo 2001/2013 (58.5%, Blackadder, Raw Cask, cask #20063, 312 bottles) Colour: white wine. Nose: this one is warmer, more vanilla-ed, kind of rounder, with some candy sugar and even a little honey on top of the brine and smoke. It?s much easier than the 2002. With water: perfect, sharpy, with beautiful notes of grapefruits. What a distillate! Mouth (neat): excellent! Mangos, passion fruits, salty smoke, kippers, tangerines? Really very really very good (eh?) With water: passion fruits, seawater, lemon juice, kippers, ashes. Perfect combo. Finish: long, zesty, ultra-clean, salty. Comments: more than just another young Bowmore. Prototypical, I would say. Very well selected, milord! SGP:557 - 91 points. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomsn Odesláno 29. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2017 Cedíš to nebo ti v tom plave málo bordelu ze sudu ke konci lahve? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 30. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2017 (upraveno) Necedím. A není to bordel z opáleného sudu. IB Blackadder do flašek přidávají kousky dřevěného uhlí jako jakýsi charakteristický rys svých plnění. Nejspíš proto, aby ještě více zdůraznili ty "natural CASK SEDIMENTS". Upraveno 30. srpna 2017 uživatelem LukeD Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 1. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2017 Kdyz uz nam zacala ta zima, tak jsem otevrel Laphroaig 10. Je to moje druha flaska od Laphroaigu, prvni byl Select. Decka ja jsem se fakt zamiloval. Kurna to je dobre jak cyp! Ja bych to chlemtal furt. Ted jsem v te desinfekci nasel aj kousek soli...uplne se vidim, jak sedim vecer tam kdesik v tom Islay na lavce u more, s flaskou v ruce a rozjimam. Splouchaji vlny, sem tam me kera lehce pokropi a ja se zlehka propijim ku svitani. Naky doutnicek k tomu neuskodi, Camelka taktez uspokoji. A usnu-li? Hovno zle...rano zbytek flasky jako kdyz najdes Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martigen Odesláno 2. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2017 Já měl nedávno pár panáčků Lagavulin 1999 Distillers edition a naprostá pecka. Tam, kde se z?kladní Ardbeg a Laphroaig na konci odklání k tý "rašelině/asfaltu", tohle jde k mořský soli, a že je jí tam potom cejtit hodně. Paráda, taky to už něco stojí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psycho.path Odesláno 7. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2017 Venku je zima jak v psinci, tak se zahřívám druhým panáčkem The Glenlivet Nadurra Oloroso a příjemně to hřeje zevnitř Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 23. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2017 Až se zima zeptá.... budu připraven. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 23. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2017 Až se zima pro změnu zeptá mě, budu se hodně stydět. Vidím, že docela ujíždíš na Glenfiddichu (nebo ty lahve byly za dobrou cenu?). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Cigi Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2017 Děkuji členovi Eskimákovi za tip - je výborná!!! Prostě ostrov Islay a ty jejich "peated" je pro mě TOP. Na zdraví! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2017 Ta je moc dobrá, ale klasická 10 YO mě asi bere víc, přijde mi taková "hutnější". Ale s Islay to mám stejně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2017 Niet pochyb ze 10yo je standard, mna ale tato QC zaujala viac. Ked som ich priamo porovnaval, oproti QC mi uz 10yo prisla malo vyrazna . Ale s decebalom suhlasim (co by som casto napisat nemohol - peace) ze je "hutnejsia", mozno by som to skor nazval kompaktnejsia, ucelenejsia. Chute su viac premiesane do jedneho celku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2017 Mně QC přišla taková jemnější. A to si do 10yo dávám vodu. Ale je fakt, že jsem je nepil současně, musím to někdy zkusit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2017 Vidím, že docela ujíždíš na Glenfiddichu (nebo ty lahve byly za dobrou cenu?). Obojí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Cigi Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2017 Zrovna popíjím! Decebal a Eskimák - inspirujte, raďte. Moji favoriti: Laphroaig - teď QC, 10 yo zkusím moc rád, dále Ardbeg - 10yo, Corryvreckan, pak Talisker - chci zkusit ten 57 North, můj sen Octomore od Bruichladdich a z irských Connemara. A z těch jemnějších potom The Glenlivet - 15 yo French OAK Reserve (ale to je oproti Islay fakt pohlazení). Přes léto jsem pil po večerech spíš rumy (El Dorado 12 yo a 15 yo, Botran 15 yo) a gin-tonic nebo Mojito. Ale piju QC a hned vím, že jsem "doma" - už se mi stýskalo . Od Eskimáka mám ještě tip na Jura Prophecy Heavily Peated Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2017 Až se zima zeptá.... budu připraven. whisky1.jpgto vypadá na tuhou zimu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2017 (upraveno) Zrovna popíjím! Decebal a Eskimák - inspirujte, raďte. Moji favoriti: Laphroaig - teď QC, 10 yo zkusím moc rád, dále Ardbeg - 10yo, Corryvreckan, pak Talisker - chci zkusit ten 57 North, můj sen Octomore od Bruichladdich a z irských Connemara. A z těch jemnějších potom The Glenlivet - 15 yo French OAK Reserve (ale to je oproti Islay fakt pohlazení). Přes léto jsem pil po večerech spíš rumy (El Dorado 12 yo a 15 yo, Botran 15 yo) a gin-tonic nebo Mojito. Ale piju QC a hned vím, že jsem "doma" - už se mi stýskalo . Od Eskimáka mám ještě tip na Jura Prophecy Heavily PeatedDymove: urcite Lagavulin 16 nesmie chybat medzi vyskusanymi, Caol Ila. Talisker 57 north som uz spominal, ten ma uchvatil. Mam velmi rad Ledaig 10 ci Bowmore.Asi najkomplexnejsia whisky co som pil (a z coho mam flasu) je Inchmurrin 18yo, urcite odporucam vyskusat Cragganmore a Knockando. Z jemnych je zakladna 10yo Glenmorangie tazko prekonatelna v pomere cena/vykon, za mna urcite vyskusat Glenkinchie 12 ci Glenfiddich 18. Vynechal by som (mne proste nesadli) 15yo Glenfiddich (vobec chutovo nezapada do rodiny 12-15-18), Balvenie DW (ktore vela ludi naozaj chvali), drahsie verzie Glenmorangie (proste mi neponukli navyse k 10yo nic), 12yo Glenlivet, Bushmills 10 ci Tulanore 14. No age verzie su vacsinou risk a oproti zakladnym aged neprinesu zlepsenie. Ak nemas hlboko do vrecka tak urcite skus legendu, MaCallan 12 (ci 18) plnenia pred 2004. Tie no age su v principe dobre whisky ale s dvojnasobnou cenou ako by mali mat.Edit: a Ardbeg Uigedail (ci ako sa to pise) je tiez fajn Upraveno 24. října 2017 uživatelem eskimak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se