Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Je to vystrelovaci noz (ako ze cepel fakt vystreli) zvany tiez balisticky, raritny a tazko zohnatelny. A tiez by som povedal ze u nas mozno aj trochu zakazany coby "zakerna" zbran.

Teď si říkám, jestli by tak byl klasifikovanej i nůž schovanej v poslední části teleskopickýho obušku. Brácha něco podobnýho kdysi sestrojil a myšlenka utkvěla...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No je to noz a cepel normalneho noza nema vystrelovat :) nie je to luk, ani samostrel.

...vyrobené nebo upravené tak, že lze utajit jejich účel, nebo u kterých byly původní charakter a podoba změněny tak, aby se jejich použitím mohly způsobit těžší následky, anebo zbraně maskované jako jiné předměty (zákeřné zbraně)...

Odkaz ke komentáři

Jelikož je zovna ten čas na dělání radosti, pořídil jsem svému nožíku švýcarského kamaráda:o)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Opinel prirustky od jeziska do kuchyne. Sice budou reznout, ale mame v kuchyni dalsi 2 opinel, jeden uhlikova ocel, druhy nerez ocel a ostrost se neda srovnat. Parkrat jsem je prejel na spyderco sade na 40 stupnu a jsou jak skalpel. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Opinel prirustky od jeziska do kuchyne. Sice budou reznout, ale mame v kuchyni dalsi 2 opinel, jeden uhlikova ocel, druhy nerez ocel a ostrost se neda srovnat. Parkrat jsem je prejel na spyderco sade na 40 stupnu a jsou jak skalpel.

...prosím, kde se dá sehnat kuchyňský Opinel z uhlíkovky? Já i na jejich stránkách vidím jen inox. Dal bych si k Tramontinám i něco menšího.

686f068cf43415ab51fdcf8635c4395a.jpg

Upraveno uživatelem Sacíbagr
Odkaz ke komentáři

Podla mna ano, mi raz ktosi vysvetloval ze sa ta zbran proste nesmie tvarit ako nieco ine. Strielajuca tuzka, kord v dazdniku, v palici, v proteze,..... to vsetko su udajne zakerne zbrane.

Pokud se pohybujeme pouze v ČR, tak naše zákony vůbec pojem zákeřná zbraň neřeší - pokud se nejedná o střelnou zbraň. Chladné zbraně (nože, meče, sekery, pilky a co já vím) vůbec v žádném zákoně nefigurují. Važme si toho, jsme v EU jednou z posledních zemí...

Odkaz ke komentáři

Jak píše Traveller: Dokud někdo "chladný nástroj" typu nůž, sekera, pivní flaška a nebo auto nepoužije jako zbraň, pak to v ČR (zatím) není zbraň.

Můžeme být rádi, že v ostatcích Rakouska-uherska zatím nemáme tolik "obohacovačů" jako v Německu (kam si už od 50. let ve velkém importují Turky, pro které je píchnutí nožem něco jako národní sport), Beneluxu, Franci, Itálii a Britanistánu - pak by i u nás pod tlakem sluníčkářských hovad, sociálních inženýrů a policajtské lobby čekaly spoustu tradičních chlapských hraček (motýlky, vystřelováky, nebo výše uvedený balisťák) zákonné zákazy nošení/vlastnictví, policejní razie a konfiskace - ostatně tuzemská legislativa už je na ně od letoška připravená. A kdo si před svátky všiml co za "pokrok" dosáhli Junckerovi "eurolidovci" ohledně střelných zbraní odvozené od útočných pušek, může hádat co bude následovat...  :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud se pohybujeme pouze v ČR, tak naše zákony vůbec pojem zákeřná zbraň neřeší - pokud se nejedná o střelnou zbraň. Chladné zbraně (nože, meče, sekery, pilky a co já vím) vůbec v žádném zákoně nefigurují. Važme si toho, jsme v EU jednou z posledních zemí...

...pokud se nejdná o PALNOU zbraň (vystřelující střely z hlavně pomocí spalování střelného prachu). Střelné zbraně jako praky, luky, kuše, balisty a katapulty taktéž nejsou v ČR nijak regulovány.

S tou poslení větou naprosto souhlasím.

Odkaz ke komentáři

...prosím, kde se dá sehnat kuchyňský Opinel z uhlíkovky? Já i na jejich stránkách vidím jen inox. Dal bych si k Tramontinám i něco menšího.

Tak vám pěkně děkuju, já taky musím mít všecko :). Sou krásný. Na německým amazonu jsem je koupil za necelý 400 včetně poštovnýho (dva kusy). Pokud by je snad potřeboval ještě někdo tak odkaz je tady. Jsou tam i levnější prodejci, ale ty maj zas dražší poštovný...

Odkaz ke komentáři

Jj, jsou super. Ja jsem dokazal poradit akorat Amazon US. Nemecky me nenapadl, snad kolegovi dorazi i z US. 

Velka radost za par korun. Ja jsem z nich porad nadseny, pouzivam je v kuchyni na vsechno co se hodi na tuhle velikost. Prvni zacina chytat lehkou patinu. Premyslim jestli na druhem zkusit udelat patinu umele (octem nebo horcici) - pak by teoreticky nemel reznout.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...