Papaya Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2016 Je to jak píše cali. Pokud jde o to, zda je zákeřná, tak nejsem si jist, zda se to netýká jen zbraní střelných. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2016 Netyka, to bol dovod preco sa u nas museli prestat predavat. Nosenie a nedajboze pouzitie je samozrejme uplne mimo zakon, ale zberatel je v pohode ak "zasantroci" pruzinu. Potom je z toho len zvlastne konstruovany noz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cema Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2016 V 25. 12. 2016 v 8:29, Papaya napsal: U mě taky nadílka.Super vec do sbirky...kdysi jsem si ho nechal utect a do ted me to mrzi...:-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cema Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2016 Abych taky něco přidal, novinky z poslední doby. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2016 V 25. 12. 2016 v 11:25, cali napsal: Je to vystrelovaci noz (ako ze cepel fakt vystreli) zvany tiez balisticky, raritny a tazko zohnatelny. A tiez by som povedal ze u nas mozno aj trochu zakazany coby "zakerna" zbran.Teď si říkám, jestli by tak byl klasifikovanej i nůž schovanej v poslední části teleskopickýho obušku. Brácha něco podobnýho kdysi sestrojil a myšlenka utkvěla... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2016 Podla mna ano, mi raz ktosi vysvetloval ze sa ta zbran proste nesmie tvarit ako nieco ine. Strielajuca tuzka, kord v dazdniku, v palici, v proteze,..... to vsetko su udajne zakerne zbrane. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Papaya Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2016 Tohle se ale netváří jako něco jiného. Tohle je od začátku balistický nůž, jak byl vyroben. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2016 No je to noz a cepel normalneho noza nema vystrelovat nie je to luk, ani samostrel. ...vyrobené nebo upravené tak, že lze utajit jejich účel, nebo u kterých byly původní charakter a podoba změněny tak, aby se jejich použitím mohly způsobit těžší následky, anebo zbraně maskované jako jiné předměty (zákeřné zbraně)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psycho.path Odesláno 26. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2016 Jelikož je zovna ten čas na dělání radosti, pořídil jsem svému nožíku švýcarského kamaráda:o) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 26. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2016 Konečně jsem si tu japonskou krásku pod stromkem rozbalil :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 26. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2016 Opinel prirustky od jeziska do kuchyne. Sice budou reznout, ale mame v kuchyni dalsi 2 opinel, jeden uhlikova ocel, druhy nerez ocel a ostrost se neda srovnat. Parkrat jsem je prejel na spyderco sade na 40 stupnu a jsou jak skalpel. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sacíbagr Odesláno 26. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2016 (upraveno) V 26. 12. 2016 v 19:06, kloubik napsal: Opinel prirustky od jeziska do kuchyne. Sice budou reznout, ale mame v kuchyni dalsi 2 opinel, jeden uhlikova ocel, druhy nerez ocel a ostrost se neda srovnat. Parkrat jsem je prejel na spyderco sade na 40 stupnu a jsou jak skalpel....prosím, kde se dá sehnat kuchyňský Opinel z uhlíkovky? Já i na jejich stránkách vidím jen inox. Dal bych si k Tramontinám i něco menšího. Upraveno 26. prosince 2016 uživatelem Sacíbagr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 27. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2016 V 25. 12. 2016 v 21:14, cali napsal: Podla mna ano, mi raz ktosi vysvetloval ze sa ta zbran proste nesmie tvarit ako nieco ine. Strielajuca tuzka, kord v dazdniku, v palici, v proteze,..... to vsetko su udajne zakerne zbrane. Pokud se pohybujeme pouze v ČR, tak naše zákony vůbec pojem zákeřná zbraň neřeší - pokud se nejedná o střelnou zbraň. Chladné zbraně (nože, meče, sekery, pilky a co já vím) vůbec v žádném zákoně nefigurují. Važme si toho, jsme v EU jednou z posledních zemí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 28. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2016 Jak píše Traveller: Dokud někdo "chladný nástroj" typu nůž, sekera, pivní flaška a nebo auto nepoužije jako zbraň, pak to v ČR (zatím) není zbraň. Můžeme být rádi, že v ostatcích Rakouska-uherska zatím nemáme tolik "obohacovačů" jako v Německu (kam si už od 50. let ve velkém importují Turky, pro které je píchnutí nožem něco jako národní sport), Beneluxu, Franci, Itálii a Britanistánu - pak by i u nás pod tlakem sluníčkářských hovad, sociálních inženýrů a policajtské lobby čekaly spoustu tradičních chlapských hraček (motýlky, vystřelováky, nebo výše uvedený balisťák) zákonné zákazy nošení/vlastnictví, policejní razie a konfiskace - ostatně tuzemská legislativa už je na ně od letoška připravená. A kdo si před svátky všiml co za "pokrok" dosáhli Junckerovi "eurolidovci" ohledně střelných zbraní odvozené od útočných pušek, může hádat co bude následovat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 3. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2017 Proste bez Bucka to nejde :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blam Odesláno 4. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2017 Franto mas recht. Muj prvni lepsi nuz a porad ho mam rad. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 4. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2017 V 27. 12. 2016 v 17:28, Traveller napsal: Pokud se pohybujeme pouze v ČR, tak naše zákony vůbec pojem zákeřná zbraň neřeší - pokud se nejedná o střelnou zbraň. Chladné zbraně (nože, meče, sekery, pilky a co já vím) vůbec v žádném zákoně nefigurují. Važme si toho, jsme v EU jednou z posledních zemí......pokud se nejdná o PALNOU zbraň (vystřelující střely z hlavně pomocí spalování střelného prachu). Střelné zbraně jako praky, luky, kuše, balisty a katapulty taktéž nejsou v ČR nijak regulovány.S tou poslení větou naprosto souhlasím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 4. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2017 Ano, palnou zbraň. Už je to nějaký pátek, kdy jsem se tím zabýval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 8. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2017 V 26. 12. 2016 v 19:06, kloubik napsal: Opinel prirustky od jeziska do kuchyne. Sice budou reznout, ale mame v kuchyni dalsi 2 opinel, jeden uhlikova ocel, druhy nerez ocel a ostrost se neda srovnat. Parkrat jsem je prejel na spyderco sade na 40 stupnu a jsou jak skalpel. V 26. 12. 2016 v 20:36, Sacíbagr napsal: ...prosím, kde se dá sehnat kuchyňský Opinel z uhlíkovky? Já i na jejich stránkách vidím jen inox. Dal bych si k Tramontinám i něco menšího. Tak vám pěkně děkuju, já taky musím mít všecko . Sou krásný. Na německým amazonu jsem je koupil za necelý 400 včetně poštovnýho (dva kusy). Pokud by je snad potřeboval ještě někdo tak odkaz je tady. Jsou tam i levnější prodejci, ale ty maj zas dražší poštovný... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2017 Jj, jsou super. Ja jsem dokazal poradit akorat Amazon US. Nemecky me nenapadl, snad kolegovi dorazi i z US. Velka radost za par korun. Ja jsem z nich porad nadseny, pouzivam je v kuchyni na vsechno co se hodi na tuhle velikost. Prvni zacina chytat lehkou patinu. Premyslim jestli na druhem zkusit udelat patinu umele (octem nebo horcici) - pak by teoreticky nemel reznout. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se