morepower Odesláno 8. března 2021 Nahlásit Odesláno 8. března 2021 vodním kamenem 240→1000 (někdy i 3000, málo kdy)
Pepino777 Odesláno 8. března 2021 Nahlásit Odesláno 8. března 2021 Ja ted uvazuji nad timto. Ma to smysl? Zkousel nekdo z vas?
Lion Odesláno 8. března 2021 Nahlásit Odesláno 8. března 2021 Spyderco má stejný osvědčený systém, dokonce to někdo dělal i podomácku na knifu.
filltos Odesláno 8. března 2021 Nahlásit Odesláno 8. března 2021 Ten z knifu mám a nakonec nepoužívám, tak by byl snad i k mání
Návštěvník Mate Odesláno 8. března 2021 Nahlásit Odesláno 8. března 2021 Budu za potížistu, ale asi takhle
filltos Odesláno 8. března 2021 Nahlásit Odesláno 8. března 2021 (upraveno) No to už musíš mít super cvik na udržení úhlu. Upraveno 8. března 2021 uživatelem filltos
Návštěvník Mate Odesláno 8. března 2021 Nahlásit Odesláno 8. března 2021 Ale prd. Hledáte v tom něco, co v tom není a nikdy nebylo. Naši dědkové tohle uměli po slepu. Dneska se všichni bojí to jen zkusit a hledají všemožné berličky.
bohus76 Odesláno 8. března 2021 Nahlásit Odesláno 8. března 2021 Používám klemu od Vojty ( mydlinka) ale sem tam něco zkrátka nejde ( přechody mezi dvěmi částmi čepele) a tak jak říká Mate ,tak z ruky. Je to jen o cviku. To Plattfuss dej fotku té tvojí břidlice pro pokocháni se.
Wanderer Odesláno 8. března 2021 Nahlásit Odesláno 8. března 2021 Ono taky brousit takové rovné ostří jak na videu a tvaru S je něco jiného. S tím nožem, co má, to zvládnu taky, ale na ZT to není moc použitelné.
Návštěvník Mate Odesláno 8. března 2021 Nahlásit Odesláno 8. března 2021 Promiň, ale vyjma zubatého, na který nemám vybavení, je mi jedno co brousim a výsledek bude stejný. Problém u sériových nožů je výška výbrusu před uděláním fasety. Málokdo z výrobců ti vytáhne výbrus na 0.2mm a věř mi, při takovém vytažení, je šumák, jaký tam je úhel. Protože tohle řeže vždy a skvěle. Ale pokud tam je 0.5 + tak to už problém je a bude. Hodně se zapomíná na takovou drobnost, že nůž byl vždy prioritně řezný nástroj, nikoliv páčidlo.
HonzaS Odesláno 8. března 2021 Nahlásit Odesláno 8. března 2021 Souhlasím s Matem, že z broušení se dnes dělá zbytečně věda. Stačí cihla. Já, pravda, používám diamantové plechy z číny.
Waya03 Odesláno 8. března 2021 Nahlásit Odesláno 8. března 2021 Před hodinou, Pepino777 napsal: Ja ted uvazuji nad timto. Ma to smysl? Zkousel nekdo z vas? Skvělá věcička tohle, já jsem na broušení celkem dřevák, ale tímhle mi to jde krásně. Na větším Spydercu mi to tak nejde a diamantovou sadou mi to nešlo nikdy
OndraPod Odesláno 8. března 2021 Nahlásit Odesláno 8. března 2021 Ja brousim v praci cinskej kuchynak od vietkonga o dno hrnicku a naprosta pohoda. Je to samozrejme blato a rychle se otupi ale staci parkrat ho obtahnout o hrnek a neni problem krajet rajcatka na pruhledny platky
McMac Odesláno 9. března 2021 Nahlásit Odesláno 9. března 2021 Ahoj, mam vodni kameny, Spyderco system a jako darek jsem kupoval (i zkousel ten lansky, co je na obrazku). Vodni kameny, aby daly dobry vysledek fakt chteji cvik. Spyderco, je dost dobry. Ten lansky obyc na obrazku je super, ze se to vejde do kapsy a vysledek je slusny na takoveto domaci prebrouseni. Za me pomer cena vykon dobry. Nyni s tim, co vim, tak bych si s ohledem na fakt, ze nejsem ochoten dat cas do vodnich kamenu, koupil KMFS. M.
Pepino777 Odesláno 9. března 2021 Nahlásit Odesláno 9. března 2021 Super! Vsem diky za rady a postrehy
ewolucionar Odesláno 9. března 2021 Nahlásit Odesláno 9. března 2021 Taka blbost,maly nožik na kluče..pre lepsi uchop sa to navlecie na prst,je to stabilne,ostre a navykovo sa to otvara a zatvara,cvaka to,toči na prste....
Petr.S Odesláno 9. března 2021 Nahlásit Odesláno 9. března 2021 @evolucionar Kam se to zavírá, když je tam ta díra na prst? Z té fotky mi to vychází, že by z toho byla gilotina na ten prst, což je asi blbost?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se