Lion Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 (upraveno) v podstatě jo 90% má mobil a 10% se chce dívat na hodinky.... já většinou nosím Victorinoxe a třeba pinzetu myslím nemám ani v autolékárničce... jinak si otevřu pivko, namažu tu paštiku na čundru a tak nebo třeba vývrtka... víno se nakoupí, ale vývrtku do báglu málokdo veme Upraveno 19. června 2014 uživatelem Lion
Návštěvník Alda Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 Hmm, docela pekne. http://www.yamahide.com/factory/rockstead/rockstead.htm
bandicoot Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 Přijde mi trochu pozérské nosit nůž "jen tak" ale každému co jeho jest a je mi to celkem jedno, určitě nikoho neodsuzuju.Pozérské by to bylo pokud by těn nůž byl vidět. Když u někoho vidím velkou kudlu zaháklou za klip v kapse, notabene pokud neni úplně zapuštěná, přijde mi to agresivní skoro na úrovni kvéru.Nůž je mj. i zbraň, takže by se měl nosit skrytě a nevyvolávat nekomfort ostatních.
Karlos Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 Ve volných chvílích si s nožem hraju...Určitě nůž nenosím jako "pánskou hračku".Taky zajímavý názor
Tomas_2002 Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 Hele kucí, to Vaše EDC.... k čemu se takovej nůž v kapse kalhot může vlastně při normálním životě hodit? Teda kromě ničení těch kalhot?Ať přemýšlím, jak chci, tak nůž potřebuju v 99% případů buď v kuchyni (a tam už mám vhodnější nože), nebo u stolu (a tam taky). Hoďte mi pár normálních životních situací (tj. ne nouzové přežužlání kotevního lana, nebo tracheotomie astmatika).. Minulý týden jsem seděl na zahrádce restaurace s kamarádem, který má nějakou psí pouliční směsku, co ležela pod stolem. Přiběhl rozběsněněj vlčák a zakousnul se tomu zvířecímu koktejlu do krku. No páčili jsme je od sebe asi pět minut a chudák mišmaš dostal dost do těla. Kdyby tam měl místo psa dítě a pes po něm skočil, skočil bych s nožem po psovi a neváhal bych ani vteřinu. Vlastně je nůž dobrý ve všech situacích, kde není vhodné nebo možné střílet...
Karlos Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 I já jsem manuální a kutilský typ a právě nehty beru je jako vynikající univerzální nástroj na denní použití. Nedokázal bych je mít úplně ostříhané.
FrantisekH Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 do doby než jsem Vnox Spartan zacal nosit v kapse tak jsem si neustále říkal, k čemu to asi tak ty lidi v kapse mají.. teď už vim že když chci otevřít obálku, rozlepit krabici, přeříznout folii nebo jenom otevřít nějakou plombu tak je nůž v kapse, když chci otevřít pivko nebo si uříznout kus buřta v pergole tak vim že vnox je v kapse a tam patří.
huhu4d Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 Podobne ako kolegovia nemam nozik vyslovene na survival skor ako pomocnika, ktory mi ulahci niektore bezne ukony. Uplne by som si vystacil s vinox spartanom ale mam rad pekne a funckne veci a preto mam hodinky a kudlu skoro vzdy pri sebe.
Trojan Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 Pozérské by to bylo pokud by těn nůž byl vidět. Když u někoho vidím velkou kudlu zaháklou za klip v kapse, notabene pokud neni úplně zapuštěná, přijde mi to agresivní skoro na úrovni kvéru.Nůž je mj. i zbraň, takže by se měl nosit skrytě a nevyvolávat nekomfort ostatních.A jak chceš efektivně nosit zavírák? Minulý týden jsem seděl na zahrádce restaurace s kamarádem, který má nějakou psí pouliční směsku, co ležela pod stolem. Přiběhl rozběsněněj vlčák a zakousnul se tomu zvířecímu koktejlu do krku. No páčili jsme je od sebe asi pět minut a chudák mišmaš dostal dost do těla. Kdyby tam měl místo psa dítě a pes po něm skočil, skočil bych s nožem po psovi a neváhal bych ani vteřinu. Vlastně je nůž dobrý ve všech situacích, kde není vhodné nebo možné střílet...Jo, pes se ti zakusuje do dítěte a ty lovíš zavírák, otvíráš zavírák a pak chytneš psa a podřízneš ho Jestli jsi neprošel nějakým výcvikem tak to vidím jako dost nepravděpodobné.Ten nůž bys musel mít v ruce když k tomu dojde, pár útoků psa jsem zažil.Btw zkoušeli jste toho vlčáka třeba uplně obyčejně kopnout do koulí?
Tomas_2002 Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 A jak chceš efektivně nosit zavírák? Jo, pes se ti zakusuje do dítěte a ty lovíš zavírák, otvíráš zavírák a pak chytneš psa a podřízneš ho Jestli jsi neprošel nějakým výcvikem tak to vidím jako dost nepravděpodobné.Ten nůž bys musel mít v ruce když k tomu dojde, pár útoků psa jsem zažil.Btw zkoušeli jste toho vlčáka třeba uplně obyčejně kopnout do koulí? Co už nosím dlouhou dobu nůž na stejném místě (za klip na pravé straně kapsy) tak ho lovit nemusím. Mám ho v ruce opravdu během vteřiny. Kopnout do koulí jsme nezkoušeli, ani nevím, jestli to byl pes nebo fena :-) Příště zkusím :-)
bandicoot Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 A jak chceš efektivně nosit zavírák?Proč bych ho měl nosit efektivně? Na boj to nemám, salám, záděra nebo šroubek nevyžadují tasení v milisekundě.Osobně nůž nosím za lem gatí směrem dovnitř. Jako se nosí malé kvéry. Pásek pak přikreje klips a nikdo si toho nevšimne.
marosh Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 Proč bych ho měl nosit efektivně? Na boj to nemám, salám, záděra nebo šroubek nevyžadují tasení v milisekundě.Osobně nůž nosím za lem gatí směrem dovnitř. Jako se nosí malé kvéry. Pásek pak přikreje klips a nikdo si toho nevšimne. Hm, to je zajimavá technika nošení najfu. A to Tě Bandi netlačí, když si sedneš?
cali Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 Ja som sa este ako chlapec raz uspesne ubranil psovi lopatou, kratkym zatvaracim nozom ake sa bezne nosia vo vrecku by som asi na velkeho psa radsej nesiel. To uz by bolo IMO bezpecnejsie ho vziat stolickou, nejaku v tej restauracii isto mali. Inak na psa zarucene plati slzny sprej, este ovela lepsie nez na cloveka.
lolohh Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 Musíš si ten nůž nasměrovat do žlábku a je to v pohodě.
bandicoot Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 Hm, to je zajimavá technika nošení najfu. A to Tě Bandi netlačí, když si sedneš?Ne. U kvéru mně vnitřní nošení vadí, to abych byl furt vydechlej, u plochých nožů ne. Takže Sebbie nebo moje Ti-Military jsou OK.
Trojan Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 Prej ať tě nelámeme když sis vybral Já jsem chtěl říct že na to si většinou člověk stačí sám a jak vidno, měl jsem pravdu :D Mcusty jsou krásné a dobré gentlemanské zavíráky. Doporučuju někam dojít prohlédnout. Většinou středy VG10 což je pěkná ocel. Já jsem s ní moc spokojen na Fallknivenu.
Trojan Odesláno 19. června 2014 Nahlásit Odesláno 19. června 2014 Bandi: Jenže to je právě ten rozdíl. Já potřebuju mít nůž po ruce, když jednou něco držím a druhou potřebuju kudlat. Třeba aj levačkou.A titanový nože jsou na to vnitřní nošení asi v pohodě, chtěl bych mili v titanu s těma 3d střenkama. Klidně factory second, ale k tomu se člověk v ČR nedostane. V G10 mě moc neuchvátila, sice ji nosím ale...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se