moco Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 No vzhledem k tomu že si nože kupuji abych je používal a ne rozebíral mi to nepálíkilosunky to myslel v rámci údržby a čištění, což? Ale tyhle nože vydrhneš v umyvadle a je to....to není OTF Microtech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 kilosunky to myslel v rámci údržby a čištění, což? Ale tyhle nože vydrhneš v umyvadle a je to....to není OTF MicrotechDržím se zásady nerozebirej nic co funguje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Já mám třeba stejnej tandem jako ty a u centofanta mě docela mrzí, že nemám jak dotáhnout hlavní čep.Cejtim v něm trochu vůli a co teď s tím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Já mám třeba stejnej tandem jako ty a u centofanta mě docela mrzí, že nemám jak dotáhnout hlavní čep.Cejtim v něm trochu vůli a co teď s tím...Ja mám funglovku zcela bez vůli třeba to je jen klika Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Vyměním! :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Myslím že třeba Mydlinka by si s tím poradil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 To jsou mi starosti - 95% userů Victorinoxu by ani nenapadlo řešit nějakou rozborku/sborku nýtů, křiváčky oplachujou ve dřezu s nádobím a i při vesnickém ostření ?o schodek? jim to ?oplastované bláto za pár kaček? vydrží klidně 20 let... A vy se tady pohoršujete nad Conradovým hodo-bóžovým žabikuchem, že nejde cvičně rozebírat na prvočinitele? Hlad a daně na Vás, holoto... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 To jsou mi starosti - 95% userů Victorinoxu by ani nenapadlo řešit nějakou rozborku/sborku nýtů, křiváčky oplachujou ve dřezu s nádobím a i při vesnickém ostření ?o schodek? jim to ?oplastované bláto za pár kaček? vydrží klidně 20 let... A vy se tady pohoršujete nad Conradovým hodo-bóžovým žabikuchem, že nejde cvičně rozebírat na prvočinitele? Hlad a daně na Vás, holoto... Kromě toho VG 10 nepovažuji za bláto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laurin Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Já mám třeba stejnej tandem jako ty a u centofanta mě docela mrzí, že nemám jak dotáhnout hlavní čep.Cejtim v něm trochu vůli a co teď s tím... Nic comu sa neda dotiahnut cap mi nesmie domov. Este by som prekusol horko tazko ak to ma znitovane telo noza (aj to iba ak by mi ho niekto zadarmo dal) ale cap sa musi dat regulovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 (upraveno) Kamarád tvrdil že blondýna mu nesmí do domu, nakonec mu syn přivedl platinovou bloncku ve 3 měsíci s docela jim to klape BTW lepší kvalitně udělaný nýt než pokurvený torx, pár jsem jich viděl Upraveno 8. ledna 2020 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Do města to moje požadavky splňuje, ale teda je pravda, že VG 10 je divná. Nepovažuju se ani náhodou za dobrýho v broušení, ale tahle ocel mi prostě nějak nejde dostat do stavu, kdy bych byl spokojenej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Do města to moje požadavky splňuje, ale teda je pravda, že VG 10 je divná. Nepovažuju se ani náhodou za dobrýho v broušení, ale tahle ocel mi prostě nějak nejde dostat do stavu, kdy bych byl spokojenej...Souhrnem lze zhodnotit ocel VG-10 je vysoce abrazivně odolná nerezová ocel v třídě 154CM, která má vyšší stabilitu ostří, často lepší korozní odolnost a zvýrazněnou životnost ostří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Kluci, máte někdo zavírák od Ganzo? Vadí mi, že kopčí známé kudly (možná mají i vlastní tvary, nepoznám to, ale některé homáže jsou jasné), nicméně D2, G10, ložiska a to celé za litr. Asi číňana v nějakém ne-homáž tvaru na EDC do gatí vyzkouším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Koupil jsem karbonového Krysáka od Šulce, jako výběr i popis super, ale střenky jsou poškrábané, na jedné je cca 6 cm vlásečnice a pak dva různé vrypy z druhé strany, tohle mi zanechalo z obchodu takovou hořkou pachuť ... docela mě zklamalo, že to tam neuvedl, ale jinak nůž samo o sobě je super, ten karbon je paráda, žádná vůle. Ostrost - mám starší krysu a tou se šlo oholit, tohle na holení není, ale jako dobrý no ... vracet to nechci, protože ten karbon se mi fest líbí. Zatím jen wrist s hodinkami. Výběr mají pěkný, popisy (texty, obrázky, videa) někdy až takřka ukázkové. Nakupoval jsem u nich asi dvakrát. Je pravda, že v obou případech jsem v hlavě řešil dosti podobné věci, které popisuješ v souvislosti s tou RATkou. Odřeninu na povrchové úpravě (Bead Blasted) u zavíráku Kershaw Volt jsem skousl, stejně tak - celkem bez problémů a očekávaně - malé i velké otřepy nebo přímo nedodělky u levných kousků za pár stovek (Schrade, Rough Rider, Blackjack - tady jsem musel nožík i rozebrat a zbrousit převis příložky v místě čepu, jinak o ni čepel při otevírání/zavírání drhla). Pouze v případě významně nedoléhající střenky, pominu-li její zjevné odřeniny, u pevného nože Real Steel Bushcraft II jsem se prodávajícího dotázal, zdali je u tohoto výrobku taková chyba běžná. Chtěl jsem totiž tento nůž ještě v dalším kuse jakožto dárek. Bylo mi odpovězeno, že to zřejmě bude kus od kusu, neb je to pořád docela levná čínská produkce (z druhé strany, sám však tuto čínskou produkci i výrobce s uznáním chválí, viz video). Nabídky k výměně nože jsem se ale v reakci nedočkal (jsem si ovšem jist, to pro pořádek, že by mi byl vyměněn, kdybych si o to sám řekl). P. S. Je mi jasné, že za chyby výrobků zmíněného charakteru nemůže prodávající, ale jejich stvořitel. Prodávající má ale tu smůlu, že svým způsobem ručí za určitou kvalitu, která se ze strany kupujícího předpokládá. (...) Někdo k tomu umí přistoupit velkoryse, z pohledu nad věcí, někdo s tím z různých - i pochopitelných - důvodů bojuje. Být prodejcem/obchodníkem není jednoduché. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Mě vg 10 na f1 naprosto vyhovuje a taky nejsem bůhví jaký brusičPravda je, že jsem ji ještě neztupil tak, aby vyžadovala víc než kámen a kůži. Tovární vybrus je parádní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Výběr mají pěkný, popisy (texty, obrázky, videa) někdy až takřka ukázkové. Nakupoval jsem u nich asi dvakrát. Je pravda, že v obou případech jsem v hlavě řešil dosti podobné věci, které popisuješ v souvislosti s tou RATkou. Odřeninu na povrchové úpravě (Bead Blasted) u zavíráku Kershaw Volt jsem skousl, stejně tak - celkem bez problémů a očekávaně - malé i velké otřepy nebo přímo nedodělky u levných kousků za pár stovek (Schrade, Rough Rider, Blackjack - tady jsem musel nožík i rozebrat a zbrousit převis příložky v místě čepu, jinak o ni čepel při otevírání/zavírání drhla). Pouze v případě významně nedoléhající střenky, pominu-li její zjevné odřeniny, u pevného nože Real Steel Bushcraft II jsem se prodávajícího dotázal, zdali je u tohoto výrobku taková chyba běžná. Chtěl jsem totiž tento nůž ještě v dalším kuse jakožto dárek. Bylo mi odpovězeno, že to zřejmě bude kus od kusu, neb je to pořád docela levná čínská produkce (z druhé strany, sám však tuto čínskou produkci i výrobce s uznáním chválí, viz video). Nabídky k výměně nože jsem se ale v reakci nedočkal (jsem si ovšem jist, to pro pořádek, že by mi byl vyměněn, kdybych si o to sám řekl). P. S. Je mi jasné, že za chyby výrobků zmíněného charakteru nemůže prodávající, ale jejich stvořitel. Prodávající má ale tu smůlu, že svým způsobem ručí za určitou kvalitu, která se ze strany kupujícího předpokládá. (...) Někdo k tomu umí přistoupit velkoryse, z pohledu nad věcí, někdo s tím z různých - i pochopitelných - důvodů bojuje. Být prodejcem/obchodníkem není jednoduché. Walter10: Ano rozumím. Nicméně, takové ty kecy, které měl na starých stránkách, že nože nerozbaluje a nekotroluje* si může strčit do zádele. Ale idiot jsem i já, protože už jsem od něj bral po třetí a tentokrát už naposled. Dvakrát byla chyba. V prvním případě kosmetická, tady mi to vadí, ale ještě to schroupnu, je to nůž za litr a nějaké drobné, s ohledem na poštovné je nesmysl to posílat zpět a problémy mu dělat nechci, ovšem kdyby mi tohle udělal u nože za bůra, tak si tam sjedu osobně. Koupit nový nůž s poškozením typu - oděrek nebo škrábanců na střenkách mi nepřijde v pohodě, notabene u karbonu, už jen proto, že se prodává, jako nový, prostě tohle není zboží bez vady a očekával bych to tam uvedené. Ale jak jsem psal, kašlu na to, negativní recenze mu na heuréku psát nebudu, neříkám, aby to člověk nekoupil, ale je dobré u dražšího nože se raději preventivně zeptat na jeho skutečný stav. Pokud mi napíše něco ve smyslu "nevím, nekontroluji", tak jsme skončili. Ať nejsem úplně negativní, tak odeslání i doručení proběhlo rychle a ta videa na jeho stránkách mám rád. *Alibistická vsuvka - níže, ale můj byznys to není, ať si to dělá, jak chce, já už tam znovu neobjednám i když ty stránky mám rád, jak jsem psal výše, je na nich spousta informací, které si člověk rád přečte. To je jako kdyby obchodníci (například hodinky365, Helveti a podobně) s hodinkami objednávali hodinky ze světa a pak je přes e-shop distribuovali s tím, že je před výstupem nekotrolují ... sorry. NOŽE PŘED ODESLÁNÍM NEKONTROLUJEME ANI NA POŽÁDÁNÍ.KVALITA JE ZODPOVĚDNOSTÍ VÝROBCE A JEHO VÝSTUPNÍ KONTROLY. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 A jinak RAT I s AUS8 je skutečně super EDC nůž do větší ruky, takže vyloženě radost mi to nevzalo a nůž, jako takový rozhodně doporučuji, nyní jsem zvolil pro mě lepší, klasickou ocel (ne černou). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Výběr mají pěkný, popisy (texty, obrázky, videa) někdy až takřka ukázkové. Nakupoval jsem u nich asi dvakrát. Je pravda, že v obou případech jsem v hlavě řešil dosti podobné věci, které popisuješ v souvislosti s tou RATkou. Odřeninu na povrchové úpravě (Bead Blasted) u zavíráku Kershaw Volt jsem skousl, stejně tak - celkem bez problémů a očekávaně - malé i velké otřepy nebo přímo nedodělky u levných kousků za pár stovek (Schrade, Rough Rider, Blackjack - tady jsem musel nožík i rozebrat a zbrousit převis příložky v místě čepu, jinak o ni čepel při otevírání/zavírání drhla). Pouze v případě významně nedoléhající střenky, pominu-li její zjevné odřeniny, u pevného nože Real Steel Bushcraft II jsem se prodávajícího dotázal, zdali je u tohoto výrobku taková chyba běžná. Chtěl jsem totiž tento nůž ještě v dalším kuse jakožto dárek. Bylo mi odpovězeno, že to zřejmě bude kus od kusu, neb je to pořád docela levná čínská produkce (z druhé strany, sám však tuto čínskou produkci i výrobce s uznáním chválí, viz video). Nabídky k výměně nože jsem se ale v reakci nedočkal (jsem si ovšem jist, to pro pořádek, že by mi byl vyměněn, kdybych si o to sám řekl). P. S. Je mi jasné, že za chyby výrobků zmíněného charakteru nemůže prodávající, ale jejich stvořitel. Prodávající má ale tu smůlu, že svým způsobem ručí za určitou kvalitu, která se ze strany kupujícího předpokládá. (...) Někdo k tomu umí přistoupit velkoryse, z pohledu nad věcí, někdo s tím z různých - i pochopitelných - důvodů bojuje. Být prodejcem/obchodníkem není jednoduché. A kdo jiný by asi měl za kvalitu ručit? Jakou smůlu? Co je to ručit za kvalitu "svým způsobem"? V tomto případě je pro kupujícího přeci prodejce jediným obchodním parterem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 (upraveno) Tak ja asi pred 5 lety kupoval nuz Schrade, cena neco pod litr. Dojebany sroubky, na jedne strane osoupanej kolicek na otevirani...Napsal jsem prodejci a odpoved byla tato: JIž jsme spolu o této věci komunikovali a opravdu se nejednalo o zkušební vzorek, ani o nijak používaný nůž. Druhý kus, který jsme měli k dispozici vypadal úplně stejně. A je to vidět také na fotografii produktu. Bohužel u nože jehož výrobní cena bude odhadem někde do 40Kč, výrobce neřeší, jestli se při montáži a dotažení šroubku šroubek lehce opotřebil. Co se týče kolíčku tak na tom u tohoto modelu barva není standardně, což je patrné i z fotografie produktu. edit: Ale vraceni penez mi nabidnul, to zase jo. Upraveno 8. ledna 2020 uživatelem Prochy68 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Mam RAT s D2 a karbonom a mozem potvrdit ze RAT je poda mna asi jeden z najlepsich pomerov cena/vykon ktory sa da zohnat. Keby som mal nakup opakovat siel by som ale do nerezu aj za cenu hosej rezivosti, lebo takto nema probmem chytat patinu (pokial nie rovno hrdzu) ak sa o to clovek riadne nestara. To bol aj dovod preco som neskor presedlal na Avispu. Tam je ocel OK ale zas mi nie uplne vyhovuje to otvaranie, ktore sa dokaze v otovorenom stave slusne zaseknut a potom treba nozom kus lomcovat nez ho clovek zatvori. Tu kde som terz aj tak nenosim nic, takze na dalsie EDC experimenty si pockam na navrat. Aby som teda uplne neklamal, vlacim v taske vinox sentinel a musim ponizene konstatovat, ze keby mal klip tak by na ten moj mestsky survival veru aj stacil..... Uznajte, kam by sme dosli, keby si clovek mal kupovat hodinky a noze podla toho co mu staci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se