Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

před 8 hodinami, Tomas_2002 napsal:

No jo no. To jak si vážíš svých věcí o tobě dost vypovídá.

To je jako bys tvrdil, že příbory jsou určený ke konzumování jídla a ne k mytí ...

Fujtajxl dobytku jeden ...

Na těch nožích žádnou špínu nevidím. Ale, pane bože, on s nimi něco řeže! Hnusné. Nůž patří přece do vitríny. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já třeba s nožema taky řežu, sekám a další věci co je potřeba. Třeba ESEE-3 mám jako takový typický nůž na práci. Ale jednou za čas je očistím, přebrousím, pokud se někde objeví koroze tak to ošetřím. Promiň, ale ty nože na fotce nevypadají tak, že by o ně někdo pečoval. 

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, Tomas_2002 napsal:

Já třeba s nožema taky řežu, sekám a další věci co je potřeba. Třeba ESEE-3 mám jako takový typický nůž na práci. Ale jednou za čas je očistím, přebrousím, pokud se někde objeví koroze tak to ošetřím. Promiň, ale ty nože na fotce nevypadají tak, že by o ně někdo pečoval. 

Naprostý souhlas! Ta rez na Opinelu a pod střenkama Echolonu vypovidá o něčem jiném než řezání a používání kudel :(

Odkaz ke komentáři

Tohle bych viděl nějak podobně jako Tomáš. Taky všechny používám, horní dva jsou teda spíš kancelářský, zatímco spodní tři běžně používám venku, ať už na zahradě při práci, v lese nebo kdekoli jinde, ale nějakou elementární péči si všechny určitě zasloužej. A vitríňák teda není ani jeden, ani jsem žádnej takovej nikdy neměl.

Edit: Mydlinka byl rychlejší, jinak jsem měl samozřejmě na mysli svý nože na předchozí stránce.

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři

Šmarjá, pánové, neberme se to tak smrtelně vážně. ;) To bylo jen takové přátelské dloubnutí. Není třeba mne hned kamenovat. 😎

Mimochodem, co se Echelonu a RAT týče, tak ty jsem užíval prakticky na denní bázi, když jsem ještě pracoval coby sokolník a řezal jsem s tím úplně všechno (ale žádné prasárny), takže proto ta čepel u nich vypadá tak, jak vypadá. Nicméně ať se dívám, jak se dívám, na Echelonu žádnou rez nevidím. Když už něco, tak tam bude nějaký bordel, co se tam nachytal za ta léta nošení v kapse. A hlavně je to asi blbou fotku za blbého světla blbým foťákem s bleskem navrch k tomu.

A pokud jde o Opinel, tak to je prosím pěkně kudla s příběhem. Donedávna jsem o něm vůbec nevěděl. Myslím, že je po dědovi, který ho měl normálně v dílně, a že si ho pak táta přitáhl domů s nějakým nářadím, když se prodával barák po smrti bábiny. Táta ho měl též v ponku a já ho tam objevil, když jsem si bral nějaké to nářadí, protože se halt opět prodával barák. A ještě jsem se nedostal k tomu, abych ho "restauroval". Mimochodem, našel jsem tam i tenhle druhý nůž. Děda ho tuším používal na roubování stromů, jestli se dobře pamatuju. Ten aktuálně ani nejde otevřít rukou. Tam je otázkou, jestli s ním vůbec lze něco udělat.

A když už tady o tom píšu. Ke komu dát ideálně takové nože do "lázní"? Máte nějaký tip?

nozik.jpg

Odkaz ke komentáři

Jasne, uhlikovka je horsi na udrzbu, ale takle nejak vypadaji noze, co se pouzivaji a pritom se o ne stara. Pevny nozik ma tezsi zivot, protoze obcas ceka ve drezu, kde zacne reznout nebo v odkapavaci, kde dela to same, takze nastoupi drsna strana houbicky.

IMG_20201001_115919(1).jpg

IMG_20201001_115853(1).jpg

IMG_20201001_115935(1).jpg

Upraveno uživatelem ggrand
Odkaz ke komentáři

A jen pro jistotu dodám, že o nože se starám jako o oko v hlavě, stejně jako o všechny své další věci. Pravidelně je čistím a brousím. Jen se halt nebojím je používat na to, k čemu jsou určeny. Vitrínkový nůž u mě prostě nenajdete...

Odkaz ke komentáři

Tento týden jsem pořídil dvě nové číny 🇨🇳

IMG_20201001_100352.png.71784d7e2a450c36af55b41f3e102d7a.png

Obě ergonomicky na hovno. Telefon moc dlouhej a těžkej, při držení v ruce se vyvrací. Kudla zase na můj vkus trochu tlustá, tlačítko poslepu těžko nahmatatelné (splývá s okolím) a klip na opačném konci střenky, než by měl logicky být, aby člověk mohl po vytažení z kapsy hned tasit bez otáčení nože v ruce. Asi to nebude EDC, ale jako jako hračka na občasné vytažení ze šuplíku a pomazlení dobrý. Je to můj první vystřelovák a jsem z toho nadšen, cvakám si jak debil :D

IMG_20200929_133530.png.9281c78492dd5da948efbf9ea58f3e0b.png

IMG_20200929_133408.png.e6efd49603af7c2024aacb840cac0bbf.png

IMG_20200929_133442.png.7967ac3e236ab83cd15f222cc1bd3fa7.png

Odkaz ke komentáři

Za ty prachy je to sranda. Ganzo nože jsou pěkně udělaný, akorát byť je u nich na výběr všehochuť všech designů a kopírek, tak u nich postrádám auru.

Sám jeden mám, nosím a používám, ale vlastně ho vůbec nemam na blbnutí a hraní, protože mu chybí špetka duše. Anebo sem povrchní a chybí mi na něm nějaká aspoň trochu tradiční značka. Proti zpracování ale nemůžu říct ani fň a D2 drží ostří fajnově.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Jó Leek... toho fešáka jsem měl "v portfoliu" snad 5 let. Z fotek se mi vždycky strašně líbil a kromě divného (skoro rovného) výbrusu na špičce mu vlastně ani naživo nebylo co vytknout. Ale stejně si do kapsy cestu nenašel, kvůli práci dostávaly přednost švýcaráky a multitooly - takže jsem se po předprázdninové "inventuře" zařekl jsem se že z jednoduchých zavíráků už budu brát jenom "umělecké kousky" a Leek šel (spolu s několika dalšími nenošenými kousky) o dům dál...

Odkaz ke komentáři

Tento týden jsem pořídil dvě nové číny 
IMG_20201001_100352.png.71784d7e2a450c36af55b41f3e102d7a.png
Obě ergonomicky na hovno. Telefon moc dlouhej a těžkej, při držení v ruce se vyvrací. Kudla zase na můj vkus trochu tlustá, tlačítko poslepu těžko nahmatatelné (splývá s okolím) a klip na opačném konci střenky, než by měl logicky být, aby člověk mohl po vytažení z kapsy hned tasit bez otáčení nože v ruce. Asi to nebude EDC, ale jako jako hračka na občasné vytažení ze šuplíku a pomazlení dobrý. Je to můj první vystřelovák a jsem z toho nadšen, cvakám si jak debil
IMG_20200929_133530.png.9281c78492dd5da948efbf9ea58f3e0b.png
IMG_20200929_133408.png.e6efd49603af7c2024aacb840cac0bbf.png
IMG_20200929_133442.png.7967ac3e236ab83cd15f222cc1bd3fa7.png
Tlačítko jde nahmatat dobře mi přijde, s klipem máš bohužel pravdu a nějaká pojistka by se taky hodila

Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

V 27. 9. 2020 v 16:37, Irwinek napsal:

No, když tedy i obsah peněženky, tak vězte, že v Secridce se nechá do letadla dostat tohle 😄 

20200927_162343.jpg

20200927_162431.jpg

20200927_162511.jpg

20200927_162523.jpg

20200927_162537.jpg

Sám mám v dokladech a už jsem jej dvakrát za tři roku použil a byl jsem moc rád, že jej mám.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...