Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Móóc pěknej- Alias 1, rukovět titan, čepel S30V. Jak drží framelock?

Parádní taktickej salámořez. :)

Správně, BUBÁKU. Framelock (monolock), ač stupidně jednoduchý, drží pevně a přesně. Zpracování výborné, neuvěřitelně ostrý přímo z výroby. Prostě taková sebenza pro socky! :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Ja jsem si asi pred pul rokem poridil takovy mestsky survival nuz. Je vylozene multifunkcni, od namazani rozrezaneho rohliku na polednim pikniku v parku po odhaneni nenechavych ciganu od srajtofle v kapse na nocni Prazske ulici.

Po odmontovani klipu, ktery mi vadil, protoze nuz nosim volne v kapse, jsem s nim maximalne spokojeny.

Vyborne se otvira jednou rukou, a preztoze ta "maskovaci" rukojet vypada o hodne hur, nez varianta bez povrchove upravy, prekvapive se o to lip se drzi a nuz neklouze ani ve zpocene dlani.

Oboji se velmi hodi pri prilezitostech typu zmineneho odhaneni corkujicich nenechavcu ... ;)

Neni to zadna fajnova luxusni zalezitost, ale neni z trznice a je dostatecne lehky na kazdodenni noseni v kapse, a to je presne to, na co ho potrebuju.

post-1770-1205020128.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník milosklikar
Ja jsem si asi pred pul rokem poridil takovy mestsky survival nuz. Je vylozene multifunkcni, od namazani rozrezaneho rohliku na polednim pikniku v parku po odhaneni nenechavych ciganu od srajtofle v kapse na nocni Prazske ulici.

Po odmontovani klipu, ktery mi vadil, protoze nuz nosim volne v kapse, jsem s nim maximalne spokojeny.

Vyborne se otvira jednou rukou, a preztoze ta "maskovaci" rukojet vypada o hodne hur, nez varianta bez povrchove upravy, prekvapive se o to lip se drzi a nuz neklouze ani ve zpocene dlani.

Oboji se velmi hodi pri prilezitostech typu zmineneho odhaneni corkujicich nenechavcu ... ;)

Neni to zadna fajnova luxusni zalezitost, ale neni z trznice a je dostatecne lehky na kazdodenni noseni v kapse, a to je presne to, na co ho potrebuju.

post-1770-1205020128.jpg

Bohužel značka SW mě docela zklamala. Měl jsem Smith & Wesson SWAT Tactical Issue, Tanto Point, ComboEdge (S&W) a při běžné vlhkosti v kufru auta (sloužil mi k párání krabic), začal reznout,...... vlastně korodovat. Tutově to dělaj v Číně. Nebo že by mi pršelo do kufru...? :rolleyes:

Upraveno uživatelem milosklikar
Odkaz ke komentáři

Bohužel značka SW mě docela zklamala. Měl jsem Smith & Wesson SWAT Tactical Issue, Tanto Point, ComboEdge (S&W) a při běžné vlhkosti v kufru auta (sloužil mi k párání krabic), začal reznout,...... vlastně korodovat. Tutově to dělaj v Číně. Nebo že by mi pršelo do kufru...? :rolleyes:

bohužel musím souhlasit SW není žádný zázrak... Jeden jsem s radostí věnoval otci na zahrádku a fofrem si pořídil CRKT M 16 a to je jiná písnička

Odkaz ke komentáři

No, ten muj pri noseni v kapse zatim nerezne, teda, nekoroduje! Asi se malo brodim po pas bahnem mestske dzungle! B) Ovsem korodovani v beznem prostredi u jakehokoliv produktu takto, i kdyz mozna ne v oblasti nozu, renomovane firmy je dost smutne. :( Ale jak pravim, ja jsem zatim spokojeny.

Odkaz ke komentáři

Poradíte velice kvalitní vystřelovací nůž ?

Měl jsem kdysi krásný kousek z WWII, prý byl určen pro české výsadkáře, ale bohužel jsem o něj přišel, čas od času za něj hledám náhradu a rád bych využil tohoto threadu pro získání potřebné informace a v ideálním případě i doporučení kde nejlépe zakoupit .

Odkaz ke komentáři

No, já musím naopak říct, že nože SW mi slouží mnoho let k úplné spokojenosti. Dlouho denně nosím model SWAT, mám také stejný typ, jako uvádí hufnor, jenom s černými duralovými střenkami. Jsem s nimi spokojen.

To, že nože slovutných amerických nožířských firem jsou vyráběny v Číně nebo na Tchajvanu, není nic neobvyklého. Dělají to tak i velmi známé firmy, na př. Kershaw. Je to zcela běžný princip laciné pracovní síly a nemusí to nutně znamenat, že takový výrobek je nekvalitní.

Odkaz ke komentáři

Poradíte velice kvalitní vystřelovací nůž ?

Pokud hledáš VELICE kvalitní vystřelovycí nože, pak zkus cokoliv vystřelovacího od fy Microtech, jejich ceny jsou ovšem taky VELICE ...

Osobní zkušenost s nimi nemám, protože tento typ nožů mě nezajímá, ale mám známého, který měl dva Microtechy a byl s nimi velice spokojen.

K poškození vnitřního mechanismu při, řekněme, rozumném zacházení nedošlo ani po několika letech používání, ale dojde /logicky/ k mírnému snížení

pevnosti při zavřeném stavu - myslím tím typ, který je vystřelován zepředu. Boční vystřelovák si svou tuhost udržel skvěle.

/dnes již však i ten můj známý používá jen one-hand nože, jsou praktičtější a vydrží mnohem déle/.

V nabídce jednoho českého internetového prodejce jsem našel dva skladem - přední vystřelování. Ze série SOCOM Microtech se taky některé dělají

vystřelovací - boční vystřelování. Myslím, že vypadají mnohém lépe a jsou, jak jsem psal, z povahy své konstrukce o dost odolnější.

http://www.noze-nuz.com/vystrelovaci_noze/MT106-10.php

http://www.noze-nuz.com/vystrelovaci_noze/MT110-7.php

http://www.noze-nuz.com/microtech/microtech.php

Nakonec jen můj osobní názor, který Ti však nechci vnucovat. Pokud bys zainvestoval do kvalitního, nejlépe ručně dělaného nože s otevíráním

typu one-hand, jsem přesvědčen, že za své peníze dostaneš mnohem víc. Kvalitní, ale předražený průmyslovák s vystřelováním se vyrábí ve velkých sériích a

postrádá tedy to kouzlo na míru vyrobeného jednoho kusu. Navíc, otevírat one-hand zvládneš jednou rukou prakticky stejně rychle jako vystřelovací a není v něm

další mechanismus, který se může poškodit mnohem rychleji.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...