Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Mimochodem - na hodinky máme hodinkovnice, skříňky, watchwindery... Co s nožejčkama? Už se mě to začne brzo taky hromadit......

Až budeš objednávat z PVK, tak že Joshe zdravím :). No a co se týká stojánku na nože - co takhle nělo obyčejnějšího?

dsc0035ax.jpg

Nebo sofistikovanějšího?

009.jpg

Nebo morbidního?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Až budeš objednávat z PVK, tak že Joshe zdravím :). No a co se týká stojánku na nože - co takhle nělo obyčejnějšího?

Ahoj, prosim Tě dotaz, nahoře, v bříze uprostřed vidim (a doufám, že se nemýlím) Gerber Kiowa bez zoubků. Přesně takovej doma mám, ale dozvěděl jsem se, že to je údajně fake, že se dělaly jenom serrated. Nevíš co je na tom pravdy?

Odkaz ke komentáři

Traveller: ten špalek je super, to si snad musím pořídit :speak_cool:

Dneska (!) mi konečně dorazila nová hračka. Je to Mercworx Latalis, kapesní nůž s automatickým otevíráním. Rukojeť je ze dvou duralových polovin s vložkami z uhlíkového vlákna a čepel je z nerezové oceli S30V, která je upravena CMP procedurou.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Krabička mne poměrně pobavila, hlavně ty obrázky a nápisy... Tato firma je poměrně malá a dělá především pro ozbrojené složky. Jejich nože nejsou moc profláknuté (rozhodně ne u nás) a jsou všechny ručně dělané. Každý kus vyrábí od počátku do konce jeden nožíř (mají více nožířů, samozřejmě) a dělá na něm vše, takže žádná pásovka.

To balení mi prostě přijde vtipné. Pravda, není to nůž za pár korun, ale čekal jsem všechno, jen ne "chlupatou výstelku" :lol:

Nůž má klip jen na jedné straně a pružinu na otevírání. K tomu slouží tlačítko vlevo. Nahoře je posuvná pojistka, která tlačítko zajišťuje jak v uzavřeném, tak i v otevřeném stavu.

Čepel má poměrně nezvyklý tvar, ale je to klasický tvar, který má většina nožů Mercworx. U tohoto zavíráku to působí zvláštně, ale u velkých nožů má jejich tvar čepele svůj význam a dává to smysl už na první pohled. Fakt je, že jejich velké nože jsou často spíš "malé meče"...

Mechanizmus, pojistka a co je důležité, je zdrsnění pro palec....

Rukojeti nožů Mercworx mají charakteristický tvar, stejně jako jejich čepele. A padnou do ruky neuvěřitelně pohodlně! A v tom je právě jejich velké kouzlo. Nůž v ruce působí jako prodloužení vašeho těla, tak skvěle to všechno pasuje a drží se, že se okamžitě divím, proč nemají podobný tvar všechny nože. Klips na straně kupodivu vůbec nepřekáží (ani bez rukavice) a opět musím zdůraznit, že úchop je naprosto přirozený a ergonomický, jako bych se narodil s tím nožem v ruce. Žádný jiný nůž co mám takové pocity nevyvolává... Umístění palce je pro mne zcela přirozené, nůž je pro mne především nástroj a tímto úchopem mám větší sílu a ovládání. Zakulacená rukojeť působí divně, ale sedí do ruky perfektně, takže ani při déletrvající práci s nožem dlaň netrpí.

No a na závěr jen takové porovnání:

Leathermana nosím denně u sebe, je to nástroj pro všechny možné příležitosti.

Mercworx se mnou bude chodit do lesa a mimo civilizaci jako alternativa k velkému noži.

Custom od Mudžahedína si už užil svoje v džunglích a v africe, použil jsem ho i jako páčidlo při opravě auta, je to kus železa :oneeyed02:

BON používám na tu nejhrubší práci, často jsem s ním i kopal. Černá povrchovka už to má za sebou, ale nůž stále drží a je to důkaz toho, jak se nám tenhle kousek povedl! S tímto exemplářem jsem rozřezával i dveře od auta a podobně ;)

Buck nakonec. Krásný nůž a do džín je pohodlnější než Leatherman, protože je krásně plochý. Ale je to "jen" nůž, narozdíl od Leathermana :D

PS: největší peklo je, že jsem v poslední době utrácel za drobnosti a včera jsem náhodně objevil hodinky po kterých pasu už nějakou dobu a nejsou prakticky k sehnání... A jako na potvoru mám teď poměrně vyčerpaný rozpočet "na hračky", no to bych brečel :suicide_anim:

Stává se vám to taky?

Odkaz ke komentáři

pánové co říkáte na tohle ?

http://www.noze-nuz.com/buck/BU347BKS.php

že seš poslední, už ho máme skoro všichni... prd nožům rozumím, je dobrý, ale

http://www.noze-nuz.com/kershaw/KS1840.php

je ještě lepší, plošší, ergonomičtější, otevřeš ho ukazovákem...

Odkaz ke komentáři

mam zalusk na KS1745 KERSHAW A/O NRG2 LINERLOCK - rozmluvte mi to nekdo, prosim... :D

já ti ho rozmlouvám, jsou mnohem hezčí a pracovitější Kershawové. Tady jsou i směšné ceny:

http://www.knifeworks.com/kershawknives-1.aspx

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...