Návštěvník Zmizík Odesláno 6. května 2013 Nahlásit Odesláno 6. května 2013 Ahoj, snad je tento dotaz dost chlapský ale: Nemáte prosím někdo zkušenost s nějakou dřevěnou podlahou? Já nevím, třeba aby nebyla moc tenká, materiál dobrej/ naprd, povrchová úprava, dobrá cena/ zlodějna atd. Chtěl bych něco vesnickýho, co patří sem k nám, né nějakej afgánskej oleandr atd.... Díkes. Milisák.
El Nano Odesláno 6. května 2013 Nahlásit Odesláno 6. května 2013 Ta borovice je docela měkká bych řekl na podlahu. My máme dubové parkety a jako paráda. Akorát jsou lakované, takže se musí opratrně aby tam nebyly rýhy. Jinak s těmi oleji nebo spíš vosky to je pravda. Vosk máme na korkové podlaze pro změnu. Krásně se to tím natíralo a ani pak nejde vidět žádná rýha
nettopejr Odesláno 6. května 2013 Nahlásit Odesláno 6. května 2013 ta průmyslovka vypadá super...Já mám jasanový parkety (3.jakost- dost jsem toho vyházel, ale zato to je barevně nestejnoměrné - a to byl záměr) , lakováno. Je fakt, že na lakovaným povrchu jsou znát škrábance. V "parketárně" mi tvrdili, že víc záleží na laku než na dřevině, takže mám ze tří druhů v té době nabízených laků (už nevím výrobce - po 15.letech...) ten na nejvyšší zatížení ("na chodby a haly") a protože to mám v ložnici, tak je to v pohodě.Schody od truhelky taky z jasanu, lakováno tímtéž- zatěžováno opět ponožkovou chůzí. Zbytek dlažba..edit: odkaz: http://www.benko-kopidlno.cz/cz/masivni-parkety/jasanove-podlahove-vlysy.html
jirka404 Odesláno 6. května 2013 Nahlásit Odesláno 6. května 2013 Jestli chceš vesnickou klasiku, tak smrk na pero a drážku. Navch dvousložkový tvrdý lak a hotovo. Mám spoustu let na srubu a maximálně jednou za dva roky trochu přebrousím rýhy a vyplním lakem. To samozřejmě není potřeba, pokud něšoupeš skříněma . edit - podlahovky seženeš v každé dřevoprodejně
Hasňa Odesláno 6. května 2013 Nahlásit Odesláno 6. května 2013 Hele, skrabance, laky, vosky,.. bacha na to decka, aby to tu nezaclo byt malo chlapske a nesmazli vam to. Ja vam radim, pritvrdte a pochlapte se a hlavne ani nezminujte ryhy v podlaze od kocarku!
jirka404 Odesláno 6. května 2013 Nahlásit Odesláno 6. května 2013 Hele, skrabance, laky, vosky,.. bacha na to decka, aby to tu nezaclo byt malo chlapske a nesmazli vam to. Ja vam radim, pritvrdte a pochlapte se a hlavne ani nezminujte ryhy v podlaze od kocarku!
Viktor Odesláno 6. května 2013 Nahlásit Odesláno 6. května 2013 Někde v novinách jsem četl o týhle rodinný firměhttp://www.bzexport.cz/index.php?nid=6843&lid=cs&oid=1122493 Příští podlahy bych chtěl určitě zkusit s nima, jestli na to teda někdy dojde.
filo-boxer Odesláno 6. května 2013 Nahlásit Odesláno 6. května 2013 Hele, skrabance, laky, vosky,.. bacha na to decka, aby to tu nezaclo byt malo chlapske a nesmazli vam to. Ja vam radim, pritvrdte a pochlapte se a hlavne ani nezminujte ryhy v podlaze od kocarku! Kdo chce psa bit, hul si vzdycky najde, ze? Plati i pro zmilisina.
Návštěvník Odesláno 6. května 2013 Nahlásit Odesláno 6. května 2013 Milisi, stav se v Pardubicich na ul. Palacha u Flose. Vo podlahach vi vsechno.
bohus76 Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Odesláno 7. května 2013 Jestli chceš vesnickou klasiku, tak smrk na pero a drážku. Navch dvousložkový tvrdý lak a hotovo. Mám spoustu let na srubu a maximálně jednou za dva roky trochu přebrousím rýhy a vyplním lakem. To samozřejmě není potřeba, pokud něšoupeš skříněma . edit - podlahovky seženeš v každé dřevoprodejně Jestli chceš vesnickou klasiku, tak smrk na pero a drážku. Navch dvousložkový tvrdý lak a hotovo. Mám spoustu let na srubu a maximálně jednou za dva roky trochu přebrousím rýhy a vyplním lakem. To samozřejmě není potřeba, pokud něšoupeš skříněma . edit - podlahovky seženeš v každé dřevoprodejněSmrk je za chvíli vydraný /ošoupaný/ když tam chceš dát jen vosk.Myslím,že ty dvousložkové "lodní " laky jsou už přežité,vypadá to,jak když na podlahu vyleješ vodu.Mám raděj přírodni dřevo a lak co není "skoro vidět".Za dub se přimlouvám,máme staré dubové parkety a paráda.
midloch Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Odesláno 7. května 2013 Když jsem byl tuhle v Amazonii a ptal jsem se místních na kácení pralesů a totální devastaci životního prostředí, tak mně odpověděli:My dřevo nepotřebujeme, jen něco málo, abychom si postavili a opravili naše příbytky, to bohatí lidi z Evropy a USA chtějí mít z našich stromů nábytek a podlahy, tak jen děláme co oni chtějí protože nám za to platí...
montemar Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Odesláno 7. května 2013 mam tydle a sou bezva.. pár rýh od aut už ovšem mají, ale na celkový vzhled to má, dle mého názoru, spíše pozitivní vliv.. působí to zabydleně.. http://www.kpp.cz/kahrs-15-kategorie.html
Návštěvník Zmizík Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Odesláno 7. května 2013 Jo, děkuju všem za odkazy, postřehy a tipy. Prostuduju a až přijede paní, budu chytrej jak rádio. Ona mi zamíchá kartama jako vždycky a nakonec třeba dojde i na Midlochovy krvavé amazonské lijány.
tombed Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Odesláno 7. května 2013 Díky Zmizíku za chlapské vlákno, vyhazuju lino a jdu do toho!!!
kejklik Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Odesláno 7. května 2013 Asi jsem už s radami mimo, ale:Podlahu v části domu máme z dubových prken 19 mm na pero a drážku, zásadně 2. jakost! Ve výběrové jakosti vypadá podlaha jako jednobarevné lino!Podlaha po položení vybroušena a vytmelena tmelem z vlastního prachu z broušení - má naprosto stejnou barvu, není vidět.Závěrečná úprava - 2x napouštěcí podklad, 2x nějaké spešl mořidlo-lakovadlo a na závěr 1x anti-UV hardlak. Pokládku dělala firma (Dorint podlahové centrum). Po deseti letech užívání pořád skvělý stav bez škrábanců, přestože se po podlaze chodí i v botách rovnou z venku. Pouze 2x za rok umýt mýdlovou vodou a napastovat čímsi polotekutým samoleštícím. A tady ti jsou také odzkoušení, u nich byl nedávno nakoupen exotický materiál za slušnou cenu:http://www.cdp-praha.cz/
midloch Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Odesláno 7. května 2013 Nevím jestli je odpad chlapáckej nebo ne, ale každopádně toto mi bylo řečeno místníma. Navíc, těží se tím stylem, že dřevo ze kterýho si tady pak lidi kupujou ty svoje stolky a židličky v nóbl prodejničkách typu Natuzzi (a z jejich odpadu se tedy dělá ta podlaha jak píšeš) se netěží selektivně, že by se jako ten zbytek co nechceme nechal růst dál, ale pěkně se to všecko vymlátí, aby byl dobrej přístup právě k těm pěkným kouskům. No a to je ten důvod proč třeba já si podlahu z exotickýho dřífka či vytrínku nepořídím, páč když by to udělal každej, tak ty stromky tam zmiznou ještě dřív, než zmiznou stejně...
Petr82 Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Odesláno 7. května 2013 Dělám ve firmě, která sídlí kousek od Magnum Parket - dělají 3 vrstvé plovoucí podlahy (nahoře v podstatě jakékoliv dřevo, vetšinou 4 mm tloušťka, celková tloušťka podlahy je 16 mm, 7 vrstev laku nebo olej). Každou chvíli mají výprodeje, kde se dá koupit podlaha zhruba od 350 Kč/m2. Jedná se o 2. kvalitu - to v jejich provedení znamená malou vadu v laku, rýhu nebo uštíplý rožek (z praxe je to tak 1 - 2 lamely z 6-ti - to člověk buď vyřeže nebo schová pod nábytek. Jejich běžné ceny jsou 1200 - 1500,- Kč/m2. Tyhle podlahy jsem pokládal už asi 4x a vždycky v pohodě - za tyto ceny nic lepšího není. Pokud budeš chtít, seženu aktuální výprodej. Jinak do dřeva dělám, tak s výběrem rád pomůžu.
montemar Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Odesláno 7. května 2013 Nevím jestli je odpad chlapáckej nebo ne, ale každopádně toto mi bylo řečeno místníma. Navíc, těží se tím stylem, že dřevo ze kterýho si tady pak lidi kupujou ty svoje stolky a židličky v nóbl prodejničkách typu Natuzzi (a z jejich odpadu se tedy dělá ta podlaha jak píšeš) se netěží selektivně, že by se jako ten zbytek co nechceme nechal růst dál, ale pěkně se to všecko vymlátí, aby byl dobrej přístup právě k těm pěkným kouskům. No a to je ten důvod proč třeba já si podlahu z exotickýho dřífka či vytrínku nepořídím, páč když by to udělal každej, tak ty stromky tam zmiznou ještě dřív, než zmiznou stejně..... to beru
ivan_989 Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Odesláno 7. května 2013 Mne prave dnes polozili na vonkajsiu terasu tepelne upravenu finsku borovicu (thermodrevo). Farebne stala a odolna voci poveternostnym vplyvom hnilobe atd . Vraj. Toto aha http://www.sinko.sk/thermodrevo.aspx
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.