Toom Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 A já bych klidně ty ručky s logem Mercedesu a cifr s arabskejma číslama klidně nechal. Udělal bych to v nějaký moderní velikosti a s dobrým strojkem. Zažloutlou barvu bych si nechal namíchat a začal bych to prodávat kolem 500 éček. Pojmenoval bych to třeba Steinhart a Rolexu bych poslal děkovnej dopis, že se nenamáhá udělat pořádnej remake svejch slavnejch hodinek za lidovou cenu
Frantik Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Rolex by mel delat remake svejch hodinek za lidovou cenu? :-))))
martar Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 A já bych klidně ty ručky s logem Mercedesu a cifr s arabskejma číslama klidně nechal. Udělal bych to v nějaký moderní velikosti a s dobrým strojkem. Zažloutlou barvu bych si nechal namíchat a začal bych to prodávat kolem 500 éček. Pojmenoval bych to třeba Steinhart a Rolexu bych poslal děkovnej dopis, že se nenamáhá udělat pořádnej remake svejch slavnejch hodinek za lidovou cenu Já ti nevím, v době, kdy Rolex přišel s tímhle typem hodinové ručky, měl Mercedes ve znaku trojcípou hvězdu v obroučce. A myslím, že se logo MB dodnes trochu víc podoba hvězdě (zužující se cípy). To bys mohl rovnou přijít s teorií, že letecký výnosný znak AČR taky vychází z Mercedesu
Toom Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Rolex by mel delat remake svejch hodinek za lidovou cenu? :-)))) Proč ne? V 60´ prej stály stejně jako Seika. Ale na mě se neohlížejte, já tu jen přizvukuju
Toom Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Já ti nevím, v době, kdy Rolex přišel s tímhle typem hodinové ručky, měl Mercedes ve znaku trojcípou hvězdu v obroučce. A myslím, že se logo MB dodnes trochu víc podoba hvězdě (zužující se cípy). To bys mohl rovnou přijít s teorií, že letecký výnosný znak AČR taky vychází z Mercedesu Četl jsem někde na internetech, že se těm ručkám obecně říká " mercedes ručky". Jsou to prostě takový náhody no, a laik jako já z toho hned dělá závěry. Tak se na mě nezlobte
Toom Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Odesláno 4. února 2016 Tak jsem ještě z kratochvíle zapátral po světových fórech. Podstata tajemství je, zdá se poměrně jednoduchá. 1. Správný rolexák se neptá, proč je symbol mercedesu na jeho ručce. Ptá se, proč je na mercedesu symbol rolexu.2. Rolex nikoho nekopíruje, to všichni ostatní kopírují mercedes & rolex. A je to!
kuncák7 Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Odesláno 4. února 2016 Je to marný. Je to marný. Je to marný.
kuncák7 Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Odesláno 4. února 2016 Abych vysvětlil, než se do mě pustíš .Nejsem fanoušek RLX a doma vlastním Steiny ( ocean one, GMT s pepsi lunetou ), pro upřesnění. Jelikož jsem měl dlouho v hlavě jeden "srovnávací" test a měl jsem možnost ponosit skoro 3 týdny "suby", od testu jsem odstoupil ( i když mám nafoceno ). A proč? Protože zkrátka není co srovnávat- Steiny nejsou špatné hodinky, ale RLX jsou prostě boží, nesrovnatelné, naprosto "nenápadné" na ruce, kdy bych si je vzal k obleku i do lesa, funkční, nic zbytečného, zkrátka skoro dokonalé. Doporučuji vyzkoušet. Nemá cenu obhajovat něco, co obhajitelné není ( to už jsem po tomto pochopil ). A šetřím.
Toom Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Odesláno 4. února 2016 (upraveno) Tak abych zde asi-miloval, znovu jsem se zakoukal do těch brejtlí superocénů heritejdž viz. výše. No a teď čtu že Breitling Cal 17 = ETA 2824-2 tzn. v podstatě stejná báze jako je v těch mejch steinech a jako za cca 6x tolik peněz? Na to jsem asi moc racionální technoid než abych byl správnej chronomagor. Škoda no. Upraveno 4. února 2016 uživatelem Toom
vintage Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Odesláno 4. února 2016 Na to abys byl správnej chronomagor si tady teprve krátce. Za rok, za dva si povíme...
Návštěvník Mitak Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Odesláno 4. února 2016 Ale to je přece známý fakt, že někde platíš víc jen za značku. Předraženou ETU dostaneš i v mnohem dražších značkách, než je Breitling (Panerai, IWC, Hublut,...). Nicméně ti nikdo nebrání si připlatit ještě víc a mít u daných značek i inhouse.
kuncák7 Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Odesláno 4. února 2016 Germány si nemůžeš vzít k obleku, do lesa a nepůsobí nenápadně?Jak by dopadlo srovnání s Davosou Ternos?Nejsou nenápadný ( a po RLX už na ruce není skoro nic, co bejvalo ).Kdyby někdo chtěl udělat srovnání s Davosou, klidně Steiny půjčím. Já je nikdy ani neviděl naživo.
AndyAaron Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Odesláno 4. února 2016 Ja v tomhle souhlasim s Kuncakem. Nemel jsem teda na ruce Steiny, ale mel jsem Squale, Invicty a dalsi znacky. Ono i dva milimetry navic v sirce a nekolik v lug to lug udela strasne moc. K tomu tenky a zuzujici se tah rolexu a i kdyz na fotkach ty hodinky vypadaji podobne, tak v realu je ten pocit na ruce uplne jinej. Davosa ma 40mm, tam by me to srovnani se Steinhart a Rolex taky zajimalo. Ohledne ceny Subu se tu nadiskutovalo asi tak milion prispevku. At chcem nebo ne, tak ti kluci to maji proste vychytany. Ted uz je jen na kazdem, jestli mu to za tu cenu stoji.
AndyAaron Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Odesláno 4. února 2016 Ja te chapu a jsem na tom podobne. Na suby nemam a asi dlouho mit nebudu. Squale je taky tusim dela ve 40mm (klasicke, gmt jsou 42) a ma je za zhruba stejne penize jako Steinhart. U Squale mi ale vadi na sekundovce ten lumi bod moc blizko konci...
Kostra Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Odesláno 4. února 2016 Ternosy jsou pocitově někde úplně jinde. Pro mě lepší velikost, užší a pohodlnější tah, no a věci jako opravdu zvětšující kyklop a další už jsou jen třešínka na dortu. Jemně jeté lítají na Uhrforu kolem 10-12 litrů, což už je cenově řadí po bok Šteinů.
tano Odesláno 6. února 2016 Nahlásit Odesláno 6. února 2016 Osobne nic proti Davosa nemam, ba naopak. Za ty penize dobre hodinky. To same Steinhart.
HondzaX Odesláno 7. února 2016 Nahlásit Odesláno 7. února 2016 (upraveno) Již jsem to sem psal dříve. Ocean One Vintage jsem měl, a musím potvrdit, že za ty peníze super hodinky. Navíc tím retro designem s vypouklým safírem poutaly pozornost. Mně osobně se víc líbila varianta s koženým řemenem, než tahu - ale to je samozřejmě dané osobní preferencí. Sto lidí, sto chutí. Určitě bych se je nebál koupit si znovu. Upraveno 7. února 2016 uživatelem HondzaX
neumann Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 Ahoj tak i na zaklade tohoto vlakna;) jsem si je koupil skoro nove v cerne variante na tahu. Mam je jen par dni a zatim se tetelim blahem, jdou konstantne cca +4s/den. Provedeni z meho pohledu super Sent from my iPhone using Tapatalk
Marhi Odesláno 2. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2016 Zdravím,Nehodlám vykopávat kostlivce, jen přidám názor.Za prvé zadání: něco do práce, na dovolenou k vodě, v ekonomické třídě, a mechanika protože baterky už mám za sebou.Požadavky: v tomto ohledu to bude čistě subjektivní, tudíž netřeba rozporovat.Takže: vel. min 42mm. Mám 18,5 cm. zápěstí a když to změřím za kloubem tak lehce přes 20cm. Miniatury jsem nosil jako kluk. ocelové pouzdro, jelikož bronz vyjde zase z módy a zelení, titan není železo. styl - ideálně nějaký prověřený vintage, teď budu vulgární, ale ty moderní mrdky, kde člověk hledá ručky a nedejbože kolik je hodin nee. Safír- plast ne. Vydrží, ale odře se snad i o košili. Raději risknu puknutí. číselník jednoduchý, se slušnou lumi, čím víc styl pilot tím líp. jednoduchost- datum, chronograf či měsíční fáze netřeba. Automat - nos a neřeš. Rád si hodinky natahuji, ale v tomhle ohledu chci na to nemyslet. Tah - tak to vůbec. Železo na hodinky, na kůži - kůži anebo hadr. Prostě to tak mám. Čistě osobní pocit. WR - alespoň 100m. Nejsem potapěč, ovšem klepat se při každém brodu? No a nakonec to podstatné cena. Na otloukánky musí stačit 15 tis. Půl roku přemejšlení a výsledek je Štajn ocean one vintage.Proč? Za tu cenu splní zadání. Spíš než propíraná kopírka je to inspirace tím co stálo za to napodobit. Ani malé, ani velké, dá se říci okaté.Diskuzi jsem pročetl celou a i díky ní jsem je pořídil.Obzvlástě mě o tom přesvědčili ti co by to na ruku nedali, a ti co žijou v představě že jen Rolex a Omega jsou vhodné na to, machrovat u moře.A můj osobní názor na hommage je ten, že ta bída, se prodává v těch velkých nákupních centrech. Nemyslím ty obchůdky, i tam to není hitparáda pro fajnšmekry, ale na těch promenádách.Jo a taky většina značek co prodává hadry a boty. Auto bych si taky nekoupil od ševce.Za mě je tento model, za tu cenu, naprosto vyvážený.PS. kamarád tostal obyčejný modní hodinky Tomy Hilfinger či jak se to píše za bůra. A je nadšenej. Já ho pouze varoval před vodou a deštěm.Každej to máme holt jinak.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se