OndraPod Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Odesláno 18. března 2018 (upraveno) V 18. 3. 2018 v 11:09, mrazik napsal: Ad Cowon efekty. Já třeba nikdy nepoužívám ani ekvalizaci ani jakékoliv jiné úpravy. Na druhou stranu Cowon to má jako jedna z mála firem fakt vymakaný a někomu se ta možnost úprav prostě líbí.Jj, ja popravde davam prednost zabavnemu zvuku s vyraznejsim basem, pred presnosti/citelnosti, takze pro mne je EQ 100% prinos.A taky je to o usich a o zvyku.Porad mam ulozeny preset, ktery jsem pouzival prvnich cca 14 dni a ted kdyz si to pustim, nechapu jak sem to mohl poslouchat.Proste zastreny zvuk do V, na jaky jsem byl predtim zvykly z kombinace MuVo+CX300 Casem se mozna taky dopracuju k neutralnimu zvuku, ale nehodlam to lamat pres koleno. Upraveno 18. března 2018 uživatelem OndraPod
dr.sphinx Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Odesláno 18. března 2018 Jasně, D2, J3 apod. se už dávno nevyrábějí. Tím "někam výš" jsem myslel přehrávače s 2xDAC a tak. To zas ale bývají velké krabice s menší výdrží (jasně, pokud jde o kvalitu audia tak jsou na tom líp). Taky už se nepamatuju, jak na tom byla D2 s prostorem, ale z tohohle hlediska - pokud to člověk chce mít dobrý - bývají ty dražší lepší. Osobně si myslím, že používat nadále D2 je cajk, člověk nedělá nějaký šílený kompromis a nemusí se o to tolik bát, já ji měl rád. Jinak ten touchscreen předpotopní je, to bez diskuze. Ještě na jednu věc je třeba dát si majzla. Měl jsem X3 1st gen (já wolfsony rád, ale jasně, není to jen o DAC), po roce a půl jsem si rozbil displej. Dostal jsem takový papír s instrukcemi, jak přesně si to na vlastní pěst poslat do Číny atd. No hrůza. Nevím, jestli to je typický případ, ale bacha na to, u zařízení řekněme za šest a víc je ta absence podpory fakt na pěst.
mrazik Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Odesláno 18. března 2018 Nevyjadřoval jsem se k D2, J3. An jeden jsem neměl v ruce. Psal jsem o řadě Plenue. Těch jsem už pár měl.Počet DAC čipů je pro kvalitu zvuku nedůležitej. Důležitá je implementace a zesilovač. Existuje řada přehrávačů s jedním čipem, který přehrajou dražší přístroje s dvojitým osazením. Ono se mění i pojetí zvuku samotného a z toho plynoucí přístup výrobců. Dřív byly přístroje laděny spíš k teplejšímu, analogovějšímu zvuku. Dnes se většina výrobců snaží o neutrální až ,,audiofilsky" studenější podání. Má to tu výhodu, že je lépe slyšet charakter sluchátek a právě jejich volbou si potom lze doladit synergii sestavy. Obecně platí pravidlo, že většina rozpočtu ma jít do sluchátek, neboť jejich kvalita je právě určující. Tudíž, pokud je někdo spokojenej se současným zdrojem zvuku a není nucen k výměně, třeba z důvodu vadnoucí baterie, tak je lepší zdroj neřešit a zaměřit se v rámci upgradu jen na sluchátka. Tam to má smysl větší. U přehrávačů to jsou spíš jen takové odbočky.
dr.sphinx Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Odesláno 18. března 2018 Samozřejmě jsi to napsal líp, ale zdá se mi, že se shodnem. Čili Janko, směle dédvojkuj!
warann Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Odesláno 18. března 2018 V 18. 3. 2018 v 9:29, mrazik napsal: ........ Např Benjie S5, který je velikosti shufflu přehraje iPod s naprostým přehledem. V kombinaci se špunty iBasso IT01 se jedná už o hodně sloušnou sestavu. Z tady dostupných přehrávačů má smysl zmíněný Shanling nebo Cowon. Cowon má krom výhody funkčních úprav zvuku výhodu další a to v absolutně tichém pozadí, což je na druhou stranu slabina Shanlingu. Ze špuntů doporučuji kouknout na zmíněná iBassa, Whizzer A15 ( obojí jmenované mají zábavný zvuk do V ), v případě zájmu o zvuk neutrálnější, detailnější doporučuju kouknout na Whizzer A15 Pro Haydn. To jsou aktuálně mé nejoblíbenější špunty. K dostání jsou na shopech v UK, či klasicky v Asii třeba u Penon Audio. V případě zájmu o zvuk teplejší, basovější jsou výborné Oriveti Basic, které lze koupit přímo na stránkách výrobce. Žádná z uvedených sluchátek nejsou náročná na vybuzení a lze je provozovat i z telefonu. Jsem skálopevně přesvědčen, že přehrají Shure o parník.Taky poprosím o radu. Sháním nějakou dvojici přehrávač + sluchátka s tím, že využití plánuju převážně na poslech audioknih, takže mi jde o standardní, nezkreslený a srozumitelný projev. Docela mě zaujaly tyhle dva kousky, myslíš, že to je pro daný účel přijatelná kombinace? Jinak jsem koukal, že přehrávač půjde nejlíp z ebay, zatímco sluchátka jsem našel i u nás za 1500Kč, což je asi v pohodě. Díky za reakci.
Moty Odesláno 19. března 2018 Nahlásit Odesláno 19. března 2018 (upraveno) Taky poprosím o radu, někdy loni jsem koupil BOSE SoundTrue, hrajou pro mě skvěle, ale začal mě srát kabel, takže sem začal hledat na netu BT adapter, narazil sem na tenhle https://www.amazon.com/BTunes-Bluetooth-QuietComfort-Cancelling-Headphones/dp/B012E09WFM ale pak sem v rámci review narazil na AH M50X s tímto adaptérem Adapter hledám proto, že se mi za prvý nechce dávat 8+k za BT sluchátka a za druhý se mi líbí záložní varianta s kabalem když dojde baterka. Jakou byste doporučili variantu? Dokoupit BT k BOSE nebo jít do AH M50X s BT adapterem nebo uplně jinou variantu? dík moc Upraveno 19. března 2018 uživatelem Moty
mrazik Odesláno 19. března 2018 Nahlásit Odesláno 19. března 2018 V 18. 3. 2018 v 19:30, warann napsal: Taky poprosím o radu. Sháním nějakou dvojici přehrávač + sluchátka s tím, že využití plánuju převážně na poslech audioknih, takže mi jde o standardní, nezkreslený a srozumitelný projev. Docela mě zaujaly tyhle dva kousky, myslíš, že to je pro daný účel přijatelná kombinace? Jinak jsem koukal, že přehrávač půjde nejlíp z ebay, zatímco sluchátka jsem našel i u nás za 1500Kč, což je asi v pohodě. Díky za reakci.Při poslechu audioknih je nezbytné, aby si přehrávač uměl pamatovat poslední pozici. Některé přístroje umí jen poslední skladbu a to bys potom poslouchal začátky kapitol znovu a znovu. Cowon to umí, FiiO to umí a pokud nebudeš mít nějakou přehnanou audiofilskou ambici, tak FiiO X3 druhé generace bude dobrou volbou. U sluchátek doporučuju vybírat modely s temnějším projevem a klidně i za cenu mírného potlačení výšek. Pro mluvené slovo je to vhodnější, určitě nechceš, aby Tě otravovaly sykavky. Ideální by mohly být Oriveti Basic. Tebou zamýšlené Whizzery A15 mají ladění do V, tedy právě výšky budou zdůrazněné a to společně s basovým pásmem na úkor středů. To není pro mluvené slovo úplně ideální.Nákup doporučuji realizovat přímo na stránkách výrobce ( Oriveti ), mám opakovanou pozitivní osobní zkušenost. U přehrávače bych chvilku vyčkal. FiiO bude brzy uvádět na trh nový model základního přehrávače M5 ( nahrazuje současnou M3 ), mohla by to být zajímavá alternativa. Mnou doporučované Benjie je výborné na muziku, ale nepamatuju se, jestli umí poslední pozici.
warann Odesláno 20. března 2018 Nahlásit Odesláno 20. března 2018 Díky. Ty sluchátka vypadají super. Pokud jde o přehrávač, už jsem projevil svou nezdrženlivost a jeden si objenal. Po pravdě mi vůbec nedošlo, že by mohl vzniknout problém s pamětí poslední pozice. No uvidíme, resp. nechám se překvapit. Nicméně s ohledem na cenu to nevidím nijak dramaticky, přinejhorším ho dám dětem nebo do auta anebo třeba sem do inzerce. Btw právě mi přišlo info, že je na cestě.
Moty Odesláno 29. března 2018 Nahlásit Odesláno 29. března 2018 Tak bych upřesnil dotaz, nakonec mě u těch adaptérů odradila krátká doba hraní (3-5h) Zalíbily se mi tyhle JBL s výdrží až 20 h https://www.alza.cz/jbl-e55bt-bila-d4749022.htm Upozorňuji, že nejsem žádnej profi sluchař a recenze měly dobry:-) díky
moco Odesláno 29. března 2018 Nahlásit Odesláno 29. března 2018 V 29. 3. 2018 v 10:00, Moty napsal: Tak bych upřesnil dotaz, nakonec mě u těch adaptérů odradila krátká doba hraní (3-5h)Zalíbily se mi tyhle JBL s výdrží až 20 hhttps://www.alza.cz/jbl-e55bt-bila-d4749022.htmUpozorňuji, že nejsem žádnej profi sluchař a recenze měly dobry:-)díkyTaky jsem nad nimi uvažoval, nakonec jsem šel do sportovních sluchátek od firmy monster (na mé využití výborné....potreboval jsem on-ear sluchátka na brusle a běh protože v uších nic nesnesu). Konkrétně Monster iSport freedom a jsou good, ale sehnat je v ČR byla dřina.Jinak do těch jbl běž, v této cenové kategorii lepší asi neseženeš
warann Odesláno 6. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2018 V 19. 3. 2018 v 15:34, mrazik napsal: Při poslechu audioknih je nezbytné, aby si přehrávač uměl pamatovat poslední pozici.Tak dneska dorazil, je super, díky za radu. A to hlavní - poslední pozici si pamatuje, takže i v tomhle ohledu OK. Akorát jsem ještě nevyřešil ty sluchátka.
rolas Odesláno 7. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2018 Delší dobu jsem žil spokojeným životem se Senfer UE, ale zas se ve mě projevily choutky vyzkoušet si něco nového a co jiného to mohlo být než KZ ZS10, takže už na ně netrpělivě vyčkávám . Samozřejmě jsem zas strávil hodiny čtením si různých recenzí a hledání nových kousků a zaujaly mě tyto 4 sluchátka, pokud aspoň jedny z nich máte budu rád za vaše zkušenosti. SENFER EN900 - zde asi nic, protože se jedná o novinku, ale vzhledem k pozitivní zkušenosti ke značce, tak až bude o nich více info, tak je možné, že budou další na test.Tin Audio T2 - víceméně o těchto sluchátkách jsem četl spoustu, každý je chválí, zas na druhou stranu, trochu se bojím, že svým zvukovým projevem si moc nesednou s hudbou, kterou poslouchám.ZHIYIN Z5000 - po přečtení této recenze https://www.head-fi.org/showcase/zhiyin-z5000-tesla-drivers-earphones.22908/reviews jsem už je málem objednal asi tak.BGVP DS1 - dost je přirovnávají k iBasso IT03.
McStinger Odesláno 29. května 2018 Nahlásit Odesláno 29. května 2018 Toto už niekto skúšal? Veľká inovácia vo svete slúchadiel https://www.nuraphone.com/
dr.sphinx Odesláno 29. května 2018 Nahlásit Odesláno 29. května 2018 Konečně něco pro seriózního iphone audiofila.
dr.sphinx Odesláno 29. května 2018 Nahlásit Odesláno 29. května 2018 Počkat, takže člověk má normální Over-Ear nabo On-Ear, ale zároveň má do ucha vražen pindík něčeho jako jako In-Ear. Co mi to jen připomíná... https://en.wikipedia.org/wiki/The_Entity_(South_Park)
Duke650 Odesláno 29. května 2018 Nahlásit Odesláno 29. května 2018 https://www.musicradar.com/reviews/nuraphone-by-nurajak někde čtu, že novinka využívá technologie NASA, tak přestávám ztrácet čas a čtu raději něco jiného... IMHO další naleštěný prd
McStinger Odesláno 29. května 2018 Nahlásit Odesláno 29. května 2018 Keby si to čítal ďalej, tak by si sa dozvedel, že využívajú aj Teslov ventil na odvetrávanie. Mňa teda najviac pobavilo, ako laborujú s rozdielnym počutím u jednotlivých jedincov a vyrábajú pre nich "profil", dokonca automaticky. Mi to pripomenulo ktorúsi z Hi-End firiem, fakt už si nepamätám, ktorú. Tá cca pred dvadsiatimi rokmi vyrobila elektrostatické sluchátka, ktoré mali frekvenčný priebeh inverzný ku krivke rovnakej hlasitosti (ktorej?), aby "kompenzovali nedokonalosť ucha". Stáli veľa.
knihomol Odesláno 29. května 2018 Nahlásit Odesláno 29. května 2018 Ahoj, prosím přítomné znalce o radu. Uvažuji o koupi sluchátek (typu špunt, pecka) na běžné poslouchání. Rád bych něco s ANC. Ideálně drátové Nemám k čemu ten bezdrát připojit. Mám Astell Kern jr. a Iphone.Uvažuju o Bang Olufsen E4. Je něco lepšího? Nějaká jiná alternativa. Uvažoval jsem o B O H9i, ale to už je rozměrově někde jinde. Chci něco kompaktního do kapsy.
SCIFI Odesláno 25. června 2018 Nahlásit Odesláno 25. června 2018 Kluci znáte Nura sluchátka? Je to jen reklama nebo taková pecka jak píšou? Díky. https://www.nuraphone.com
McStinger Odesláno 25. června 2018 Nahlásit Odesláno 25. června 2018 Asi o tri príspevky dozadu sú pochvalné ódy
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se