vlamor Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Snáď stojí za povšimnutie aj stránka: http://www.uhrzeit.org/atomuhr.html Die Uhrzeit wird in regelmäßigen Abständen mit der Atomzeit synchronisiert. Bedingt durch Verzögerungen bei der Übertragung des Zeitsignals kann es zu minimalen Ungenauigkeiten kommen, die aufgrund unseres zum Patent angemeldeten Browser-Synchronisationssystems im Regelfall 0,3 Sekunden jedoch nicht übersteigen sollten. Die Anzeige ist optimiert auf den Internet Explorer ab Version 5.5, den Netscape Navigator ab Version 6.0 sowie Mozilla Firefox ab 1.0. Beachten Sie außerdem, dass zum Betrieb JavaScript aktiviert sein muss. ------------------------------------------------------- Čas je v pravidelných intervaloch synchronizovaný s atómovým časom. Podmienečne oneskorením pri prenose časového signálu môže prísť k minimálnym nepresnostiam, ktoré však na základe našej patentovej prihlášky synchronizačného systému prehliadača v prípade regulácie nesmie prekročiť 0,3 sec. Indikátor je optimalizovaný pre IE od verzie 5.5, Netscape Navigator od verzie 6.0 ako aj Firefox od verzie 1.0. Na správnu činnosť musí byť aktivovaný JavaScript.
Daemonultimate Odesláno 18. června 2012 Nahlásit Odesláno 18. června 2012 Dobrý den,tak trochu opožděně jsem našel tuto debatu a samozřejmě se nechal zlákat okamžitou zvědavostí,nebot mám na zápěstí také radiem řízené hodinky.Vyzkoušel jsem přesný čas v české verzi i ten atomový v německé a oba se mi shodovaly s údaji na mé ruce.Skyhawk od Citizenu mám už nějaký pátek a tohle mě přesvědčilo,že přez mou přelétavou povahu v této oblasti a obdivu k automatům,ještě měnit nebudu.
Frostie Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Odesláno 15. února 2013 ...nevím, jestli toto téma už někde neběželo, ale zajímalo by mne, podle čeho porovnáváte chod svých tiktaků. Já nejčastěji presnycas.eu, ale nevím, jestli je to "košer" čas. Jinak využívám taky budík řízený radiosignálem. Pokud toto již někde běželo, prosím admina, aby toto smáznul, děkuji. lepší a synchronizovaný, vč. započtení pingu sítě, je time.is
little_w Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Odesláno 15. února 2013 jo jo, ja uz par let jedu taky jenom podle time.is
Josef01 Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Odesláno 15. února 2013 já většinou na hodinách řízených časovým signálem, nejjednodušeji na iPhone, tam je čas rovněž přesný (já jej mám dlouhodobě o 1s posunutý oproti přesným hodinám)
kloubik Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Odesláno 15. února 2013 Já používám aplikaci ClockSync na Androidu:
pavča Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Odesláno 15. února 2013 Já PTB. Zkoušel jsem ho také, ale zatím co time.is a presny-cas-online.cz jdou synchronně a přesně s nimi jde také radiobudík, tak PTB běží o cca 2 sek..dy napřed.
cody Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Odesláno 15. února 2013 Kdyz to potrebuju a nemam radiem rizene Casio, pouziju nektery z NTP serveru http://cs.wikipedia.org/wiki/Network_Time_Protocol http://dolezel.net/post/2008/07/24/Spolehlivy-NTP-server.aspx
lolohh Odesláno 17. února 2013 Nahlásit Odesláno 17. února 2013 ...nevím, jestli toto téma už někde neběželo, ...Je pochopitelné, že nejsi první, koho na serveru o hodinkách napadlo řešit přesný čas. Řešilo se to tady x-krát, nejvíce třeba tady.
Bob Odesláno 17. února 2013 Nahlásit Odesláno 17. února 2013 (upraveno) Jeste se to resi treba TADYClen tyfo - prispevek c. #16 dal ODKAZ na jednoduche mereni odchylky i vice hodinek pres browser vcetne grafu a vseho, predpoklada se pouze dobra synchronizace vnitrniho casu PC/MAC a podle toho se meri odchylkaUpdate: maka to i na iPhone! Upraveno 17. února 2013 uživatelem Bob123
Marhi Odesláno 18. března 2016 Nahlásit Odesláno 18. března 2016 Zdravím, napoprvé to asi řeší každý,mě spíše zajímala odchylka v průběhu měsíce. Nakonec jsem laborací s polohou na noc docílil docelá slušné přesnosti.Zatím mi to vychází za třináct dní s odchylkou 4 s. Zítra budu na nule.Samo sebou to někdy běží rychleji, někdy pomaleji, ale na to že mám na ruce skorem půl století starej stroj, sem přijemně šokován.Další hodiny si pořídím bez vteřinovky a budu úplně v klidu. A pak že machanika fixluje.Apropo poměřuji taky na time is.
Radik Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Odesláno 22. února 2018 (upraveno) Po jedenácti letech oživím tohle mrtvé vlákno, protože je tu zmiňován www.presnycas.cz a to mě teď pěkně vypeklo. Nedočkavým se omlouvám za dlouhý popis a mohou si přečíst jen poslední tučnou větu Ověřoval jsem jak na mobilu s Androidem, tak na PC s Linuxem. Windows ani Mac pro porovnání při ruce nemám, třeba mě někdo doplní. O co jde: ať už na mobilu nebo PC otevřu www.presnycas.cz. Nedotýkám-li se mobilu a ten mi "zhasne", nebo přepnu-li ve Chromu kartu s touto stránkou na pár minut na jinou a pak se tam vrátím zpět, "přesný čas" jakoby nic běží normálně dál. Až doteď jsem důvěřivej uživatel, je to přece přesný čas.... V úterý takhle ráno nařizuju hodinky, takže jdu na mobil, otevřu zmiňované stránky, jdu do krabičky pro hodinky, vyndám je, chvíli s nima vrtím, ať strojek trochu natáhnu, znova sednu k mobilu, který mi mezi tím "zhasnul", tak mačkám vypínač, znova vidím přesný čas, podle kterého nařizuju hodinky. Je středa ráno a já po čtyřiadvaceti hodinách kontroluju přesnost. Jdu na mobil, otevřu zmiňované stránky, porovnávám čas na hodinkách a.... polévá mě horko, protože hodinky, o kterých tu tvrdím, že mají odchylku cca -10s mi v tu chvíli za 24 hodin ukazují odchylku -57s! Sklíčenej přemejšlím co s tím, vždyť jsem je před pár měsíci normálně nosil, vím, že šly lehce do mínusu. Hned tedy hodinky nařizuju opět na sekundu přesně. Přes den stačím napsat i do Chronoshopu, zdalipak ještě zajistí Déčkům servis, když je oficiálně přestávají nabízet. Je čtvrtek večer a já po třicetišesti hodinách po druhém sežízení opět otevírám oblíbené stránky, abych si ověřil, jestli se opravdu hodinky tak zhoršily. A nestačím se divit, hodinky za 36 hodin od seřízení udělaly odchylku jen -6 sekund! Přepínám Chrome do nové karty, smolím kolegovi zdrcující info o přesnosti, psychicky se chystám na to, že budu rázem za podvodníka, a když chci ještě jednou zkontrolovat poslední zmiňovanou odchylku (vracím se do karty s přesným časem), padá mi čelist, protože hodinky jdou náhle o skoro 3 minuty dopředu!!! Chvíli přemejšlím, říkám si, jestli už tak blbnu, vždyť před pár minutama ukazovaly -6 sekund za šestatřicet hodin. Pak mě napadá udělat refresh stránek s přesným časem a.... ejhle, po refreshi se ukazovaný a stále odpočítávaný čas skokově změní o cca tři minuty dopředu a já s úlevou zjišťuju, že hodinky mají stále odchylku -6s za těch šestatřicet hodin. Výsledek: pokud si zobrazím www.presnycas.cz, pak opustím okno, kde je přesný čas zobrazen a za několik minut se do něj opět přepnu, na stránkách v tu chvíli není zobrazený čas přesný, přestože hodiny jakoby nic dále neúprostě ukrajují dalí sekundy. Návrat k přesnosti vyřešil až refresh stránky. Možná touhle informací někomu ušetřím nervy a peníze za zbytečný servis Takže abych navázal na název tohoto vlánka: kde je sakra přesný čas? No přece na našich mechanických hodinkách! Upraveno 22. února 2018 uživatelem Radik
Frostie Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Odesláno 22. února 2018 Škoda, že jsi nezkusil time.is, byl bys takových nejapných lapálií zproštěn...
5etter Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Odesláno 22. února 2018 Je potřeba mít doma jedny referenční RC digitálky.
Frostie Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Odesláno 22. února 2018 Je potřeba mít doma jedny referenční RC digitálky.Aneb r/c hodiny, do každé rodiny!!!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se