Jump to content

Glashütte Original Seventies Chrono Panorama Date

Guest Snow

Recommended Posts

Vzdy a vzdy tu nad nima slintam, mozna nejhezci hodinky na foru.

Aktuálně sháním čistou date verzi rovněž s modrým cifrem, ačkoli chrono verze je rovněž neskutečná. Pouze si potřebuji doma obhájit cenu - myslíte, že si budou tyto hodinky +- rozumně držet cenu, resp. nebude závratná ztráta při prodeji ? :-)

Nejsou to Rolby se statisícovou produkcí, ?lepších? GO se ročně dělá pár kousků - a podle toho samozřejmě vypadá i ?second hand? nabídka na Chrono24 (kdekdo nabízí, ale fyzicky je ?překupníci s produktovkama? nikdy neviděli). V případě Seventies hlavně bacha na ?výhodné? nabídky oholené (při ?slevě? o cca 5-10k) o origo tah. Přitom i ta divná guma nebo kožka s (celkem pitomou origo překlápěčkou) stává samostatně nesmysl (>20k?), zatímco za samostatně dokupovaný (a opravdu řádově lepší!) ocelový tah tu místní svého času vyvalili snad 3x tolik...  :wacko:

Zkoušel jsem si je a jsou na mou ruku podobně jako Monaka tak nějak moc cihličkovitý. To je ale subjektivní věc. Objektivně jsou naprosto nádherný, strojek je parádní. Snad časem v Glashütte trochu zjemněj to svoje humpolácký logo, jejich výrobky by si to (zejména na rotoru) zasloužily. Ale hlavně ty cifry, to je prostě žrádlo. Stříbrnej i šedej jsou fajn, ale limitovanej zelenej a především tenhle standardní modrofialovej, to je... to je... to se nedá popsat, to se musí vidět. V Pforzheimu prostě žijou machři se zázračnejma rukama. Máš Radku můj respekt, koupils fantastickej kus hodinařiny.

Stříbrnej i šedej jsou fajn, ale limitovanej zelenej a především tenhle standardní modrofialovej, to je... to je... to se nedá popsat, to se musí vidět. V Pforzheimu prostě žijou machři se zázračnejma rukama. Máš Radku můj respekt, koupils fantastickej kus hodinařiny.

Martine, ta zelená, ta je absolut. Jinak souhlasím s výše uvedeným.

Radku ta poslední fotka na této stránce mi nedá spát. Díky moc. :D

Né, že bych Tě chtěl Martare nějak provokovat, ale to jsi ještě (asi) neviděl jejich modrou zasazenou do platiny .... :-) Velká paráda!

Tu jsem fakt neviděl, ale něco mi říká, že ta platina z cihličkoidního pocitu na ruce moc neubere, naopak... :D

Obecně platinu na hodinkách vyjma příležitostnejch oblekovek moc nechápu. Super drahá, super těžká, a pŕitom měkká jak sviň. Je to takovej fyzikální podraz, od matroše s touhle hustotou.

• 3 months later...
  • 3 months later...