Návštěvník Tomáš Lízner Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Ahoj, je nějaké pravidlo, které by říkalo, zda hodinky k obleku mají být s číslicemi nebo bez nich? Nebo je to lhostejno? Díky, Tomáš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 můj pocit je, že oblekovky by měly být čisté, jednoduché a decentní... taky bych zvážil jak často je nosím, pokud denně tak číslice pro odečet času jsou určitě lepší, pak datum a třeba měsíční fáze mi k oblekovkám jde, nevím proč... mno a pak tu jsou IWC Portuguese, které jsou taky super Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 (upraveno) Jak výše zmínil Lion, u hodinek vhodných k obleku se (v rámci tradičního pohledu) očekává jistá jednoduchost, čistota, decentní vzhled, uměřená velikost. Faktem je, že indexy či římské číslice tomu ve finále v mnohém napomáhají (výběrem srovnej např. různé varianty hodinek Patek Philippe Calatrava), popřípadě kombinace indexů a arabských číslic, ale určitě bych neřekl, že užití pouze arabských číslic je nepatřičné apod. (viz např. Jaeger-LeCoultre Reverso). Prostě záleží na celkovém pojetí takových hodinek. Upraveno 26. dubna 2014 uživatelem walter10 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Souhlasím s tím, co je napsáno výše, a jenom bych k tomu dodal, že momentálně si představuju jako ideální oblekovky naprosto decentní, čisté hodinky, bez datumovky, jako jsou tyto Glashütte Original Senator Sixties. A pokud by byl tento model i s ručním nátahem, byla by to dokonalost sama. http://www.glashuette-original.com/collection/the-4-pillars/detail/sixties/1-39-52-01-02-04/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arkham Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Oblekovky dle mého s indexy,působí to seriozněji než čísla jako u dětských hodinek.Mě přijde ciferník s čísly až na výjimky nepřehledný a hůř čitelný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nunoel Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 (upraveno) Souhlasím víceméně s ostatními. Oblekovky si představuji bez čísel, pouze s indexy, čistý decentní cifr bez nějakých vzorů. Datumovku ovšem překousnu. Hodinky typu Patek Philippe tolik nesleduji, ale z těch dostupnějších: nevím proč, ale mám slabost pro tyto Junghansy: Upraveno 26. dubna 2014 uživatelem nunoel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 (upraveno) Bez. Nebo treba Upraveno 26. dubna 2014 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
USER47 Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Nemyslím, že by bylo možný to nějak generalizovat, vždycky záleží na konkrétních hodinkách... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 27. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2014 V 26. 4. 2014 v 23:58, USER47 napsal: Nemyslím, že by bylo možný to nějak generalizovat, vždycky záleží na konkrétních hodinkách... +1 snad lze jen dodat, ze oblekovky by nemely byt na nato strapu ani gume:)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 27. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2014 A měly by být elegancí sama.Ale to v žádném případě nevylučuje ani čísla ani nářez všemožnejch komplikací.A že spousta kousků s turbem nebo perpetualem umí zamotat hlavu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 27. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2014 A hlavně: ty k formálnímu obleku musejí být nejen celkově elegantní, ale především tenké! Takže se do nich nevlezou stopky, turba ani věčné kalendáře!Mně by na nich (těch formálních) vadila i centrální vteřinovka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 27. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2014 Ano,to je pravda.Úplně mi vypadlo,že co jsem vyjmenoval je určeno většinou pro trezor,nikoli k nějakýmu kvádru. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
relativ Odesláno 27. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2014 Bez Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tomáš Lízner Odesláno 27. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2014 Ahoj, děkuji za bonus v podobě několika tipů. 2 nunoel: Junghans 027/4130 Meister Chronometer jsou pěkné. Co je to za sklíčko SICRALAN? Máš s tím nějakou zkušenost? Proč tam nedávají safír? Díky, tom Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nunoel Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 (upraveno) V 27. 4. 2014 v 20:46, Tomáš Lízner napsal: Ahoj, děkuji za bonus v podobě několika tipů. 2 nunoel: Junghans 027/4130 Meister Chronometer jsou pěkné. Co je to za sklíčko SICRALAN? Máš s tím nějakou zkušenost? Proč tam nedávají safír? Díky, tom Ahoj, osobně s tímto typem sklíčka zkušenost nemám. Něco o Sicralanu a zkušenostech s ním. Co jsem pochopil, tak jde tedy o sklíčko z tvrzeného plastu, které má oproti safíru příjemnější vzhled, lepší lesk a přitom dobrou čitelnost. Ovšem je náchylnější k poškrábání, a tomu brání zde ta vrstva Sicralanu, která se používá například v automobilovém průmyslu. Jde o další druh plastu. V tom odkazu na WUS tam jeden uživatel píše něco v tom smyslu, že když safír praskne, tak ty úlomky mohou poškodit strojek, což v případě plastu zřejmě nehrozí. Záleží asi na osobních preferencích, možná se k těm oblekovkám tento druh plastu hodí víc, nevím, chtělo by to vidět naživo Upraveno 28. dubna 2014 uživatelem nunoel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarvinX Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Tomáš Lízner / nunoel: Ještě bych si k plastovému sklíčku u hodinek Junghans Meister dovolil doplnit, že ten hlavní důvod použití plastového sklíčka je konstrukční. Okraj pouzdra v místě spojení se sklem je natolik úzký, že jedině plastové sklíčko je schopno snést zátěž v místě spoje, safírové nebo minerální sklo by ve spoji praskalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Denjl Odesláno 29. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2014 kulaté bych volil bez čísel, hranaté s.... ale asi to je na konkrétním modelu a na vkusu každého jednotlivce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 29. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2014 Myslím že převážně bez čísel, moje "nejoblíbenější" oblekovky: I ty Reversa jsou jiné kafe bez čísel, Tribute modely jsou (i když bez komplikací) naprosto dokonalé: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
steiner Odesláno 29. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2014 Obecně si myslím, že je to fuk. Čísla nebo ne. Záleží spíš na celkovém dojmu z hodinek. Důležité je, aby působily decentně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milomac Odesláno 29. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2014 (upraveno) O víkendu jsem si v Koscomu zkoušel tyto Frederique Constant index, které jsem objevil tady v trochu jiné verzi a docela se jim nechtělo z ruky.... Porovnával jsem je s podobnými Oriskami s číslicemi a dal bych přednost indexům. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 29. dubna 2014 uživatelem milomac Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se