Přejít na obsah

Oblekovky - mají být s číslicemi nebo bez nich?

Návštěvník Tomáš Lízner

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tomáš Lízner

Ahoj, je nějaké pravidlo, které by říkalo, zda hodinky k obleku mají být s číslicemi nebo bez nich? Nebo je to lhostejno? Díky, Tomáš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

můj pocit je, že oblekovky by měly být čisté, jednoduché a decentní... taky bych zvážil jak často je nosím, pokud denně tak číslice pro odečet času jsou určitě lepší, pak datum a třeba měsíční fáze mi k oblekovkám jde, nevím proč... mno a pak tu jsou IWC Portuguese, které jsou taky super  :D

Odkaz ke komentáři

Jak výše zmínil Lion, u hodinek vhodných k obleku se (v rámci tradičního pohledu) očekává jistá jednoduchost, čistota, decentní vzhled, uměřená velikost. Faktem je, že indexy či římské číslice tomu ve finále v mnohém napomáhají (výběrem srovnej např. různé varianty hodinek Patek Philippe Calatrava), popřípadě kombinace indexů a arabských číslic, ale určitě bych neřekl, že užití pouze arabských číslic je nepatřičné apod. (viz např. Jaeger-LeCoultre Reverso). Prostě záleží na celkovém pojetí takových hodinek.

Upraveno uživatelem walter10
Odkaz ke komentáři

Souhlasím s tím, co je napsáno výše, a jenom bych k tomu dodal, že momentálně si představuju jako ideální oblekovky naprosto decentní, čisté hodinky, bez datumovky, jako jsou tyto Glashütte Original Senator Sixties. A pokud by byl tento model i s ručním nátahem, byla by to dokonalost sama.

http://www.glashuette-original.com/collection/the-4-pillars/detail/sixties/1-39-52-01-02-04/

Odkaz ke komentáři

Souhlasím víceméně s ostatními. Oblekovky si představuji bez čísel, pouze s indexy, čistý decentní cifr bez nějakých vzorů. Datumovku ovšem překousnu. Hodinky typu Patek Philippe tolik nesleduji, ale z těch dostupnějších: nevím proč, ale mám slabost pro tyto Junghansy:

junghans-0274130-meister-chronometer.jpg

Upraveno uživatelem nunoel
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tomáš Lízner

Ahoj,

děkuji za bonus v podobě několika tipů.

2 nunoel: Junghans 027/4130 Meister Chronometer jsou pěkné. Co je to za sklíčko SICRALAN? Máš s tím nějakou zkušenost? Proč tam nedávají safír?

Díky,

tom

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

děkuji za bonus v podobě několika tipů.

2 nunoel: Junghans 027/4130 Meister Chronometer jsou pěkné. Co je to za sklíčko SICRALAN? Máš s tím nějakou zkušenost? Proč tam nedávají safír?

Díky,

tom

Ahoj,

osobně s tímto typem sklíčka zkušenost nemám. Něco o Sicralanu a zkušenostech s ním. Co jsem pochopil, tak jde tedy o sklíčko z tvrzeného plastu, které má oproti safíru příjemnější vzhled, lepší lesk a přitom dobrou čitelnost. Ovšem je náchylnější k poškrábání, a tomu brání zde ta vrstva Sicralanu, která se používá například v automobilovém průmyslu. Jde o další druh plastu. V tom odkazu na WUS tam jeden uživatel píše něco v tom smyslu, že když safír praskne, tak ty úlomky mohou poškodit strojek, což v případě plastu zřejmě nehrozí.

Záleží asi na osobních preferencích, možná se k těm oblekovkám tento druh plastu hodí víc, nevím, chtělo by to vidět naživo  :)

Upraveno uživatelem nunoel
Odkaz ke komentáři

Tomáš Lízner / nunoel: Ještě bych si k plastovému sklíčku u hodinek Junghans Meister dovolil doplnit, že ten hlavní důvod použití plastového sklíčka je konstrukční. Okraj pouzdra v místě spojení se sklem je natolik úzký, že jedině plastové sklíčko je schopno snést zátěž v místě spoje, safírové nebo minerální sklo by ve spoji praskalo.

Odkaz ke komentáři

O víkendu jsem si v Koscomu zkoušel tyto Frederique Constant index, které jsem objevil tady v trochu jiné verzi a docela se jim nechtělo z ruky.... :) Porovnával jsem je s podobnými Oriskami s číslicemi a dal bych přednost indexům.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem milomac
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...