Jakubisko Odesláno 5. května 2014 Nahlásit Odesláno 5. května 2014 (upraveno) Hodinky vznikly na počest Mille Miglia, automobilové soutěže z dávných dob. Celkem se mezi lety 1927 a 1957 odjelo 24 ročníků (výjimkou válečná léta). Trasa z Brescie do Říma měřila kolem 1500 km, tedy 1000 mil - odtud Mille Miglia. Bohužel po dvou smrtelných nehodách série skončila. Nicméně tento závod vynesl na popředí kategorii cestovních vozů Gran Turismo a jejich zástupce Ferrari a Porsche. Jako perličku, rekord trati je dodnes neuvěřitelných 10 h. 7 min a 48 sec. (průměrná rychlost 159 km/h) a má ho na svědomí sir Stirling Moss, jméno jež nemusím dál představovat. CHOPARD Mille Miglia Gran Turismo XLPodobně jako Ulysse Nardin v mé minulé recenzi, i Chopard mě dlouhou dobu nechával chladným. Jejich hodinky jsem znal pouze z novinek výstavy BASELWORLD nebo reklam časopisů. Až návštěva butiku v Praze mi dala možnost si je vyzkoušet a prohlédnout z blízka. Velikost na mé zápěstí je sice na hraně, jejich 44 mm se ale nosí pohodlně - mají ploché dýnko a nožky nejsou přehnaně dlouhé jako u pilotek například. Pouzdro je jednoduché, bez designových opičáren. V každém případě je na ruce znát, má 146 gramů - což je váha některých hodinek vč. tahu. Ochrana korunky by možná mohla být trochu menší, ale práci s ní to nijak nekomplikuje. Naopak, jde šroubovat velmi přesně a díky její velikosti dobře drží a vytahuje. Absence vnější lunety poskytla dost prostoru číselníku a vnitřní stupnici. Je na něm dostatek místa pro mega čísla 12 a 6, základní poznávací znamení celé řady. Jinak je číselník docela minimalistický. Jsou na něm jen hodinové a minutové indexy, označení a symbol Mille Miglia. A samozřejmě datum - to je pro lepší čitelnost doplněné vnitřní lupou. Ručky jsou dost velké a na černém číselníku skvěle čitelné. Vteřinovka s rudou šipkou na konci je protažená až do krajů číselníku a při otáčení působí rychlejším dojmem. Vždy ale oběhne přesně...Další kapitolou je stroj. Chopard cal. 7111. Základem je modifikovaný Valgrange A07.111 s úpravou hodinářů LUC. Dle mého dobře zvolený stroj, protože obyčejná ETA 2824, 2892 nebo 7750 by v takhle velkém pouzdru působily směšně malé. Pro srovnání Valjoux 7750 používaná pro svou robustnost Breitlingem nebo Panerai má velikost 13,25 linek, zatímco tenhle Valgrange A07.111 má 16,5 linek. I rezerva chodu je nepatrně větší, má 46 hodin.COSC certifikace je samozřejmostí. Co ale není moc běžné je regulace přesnosti v 5 polohách. Díky průhledu jsou vidět detaily strojku a jeho všemožné dekorace - napočítal jsem čtyři techniky. Velké pouzdro si žádá i pořádný náramek. Pokud se nepletu, byl to právě Chopard, kdo přišel s designem pneumatiky na kaučukovém náramku. Ten navíc voní příjemně po vanilce Aji spona ujde, motýlovka je dobrá volba - nemusí na ní být speciální řemeny a zapnutá vypadá dobře. Když to podtrhnu a shrnu, jsou to perfektní sportovní hodinky s úžasnou čitelností ve dne i v noci. Taková alternativa k běžné konfekci od Breitlingu, Rolexu nebo Omegy. Nejlepší AR, co jsem kdy viděl. Nemůže se rovnat ani Breitlingu! To sklíčko tam opravdu je! Součástí balení je i stylová nezbytnost pro závodníky. Dezén pneumatiky, zatím s dostatečným vzorkem. Upraveno 5. května 2014 uživatelem Jakubisko
Daemonultimate Odesláno 5. května 2014 Nahlásit Odesláno 5. května 2014 Kubo Ty zas jedeš :-) moc pěkný.
Frostie Odesláno 5. května 2014 Nahlásit Odesláno 5. května 2014 gratulace k nádhernému kousku. Jinak regulace strojku v 5 polohách a 3 teplotách pro COSC certifikaci je základním předpokladem splnění parametrů, viz např. Diese Prüfung einer mechanischen Uhr dauert 15 Tage, in denen der Gang des Werks in fünf verschiedenen Lagen bei drei Temperaturen bestimmt wird. http://www.cosc.ch/chronometre.php?lang=en
Karussell Odesláno 5. května 2014 Nahlásit Odesláno 5. května 2014 Tak jak nemusím žádný šperkaře, který dělaj i hodinky(Tiffany, Cartier, Mont Blanc), tak tyhle Chopardy miluju od prvního dne, kdy jsem je viděl. Nevím, co mě na nich vlastně tak bere, ale jsou prostě krásný Užívej si je
Kid_A Odesláno 5. května 2014 Nahlásit Odesláno 5. května 2014 (upraveno) nadhera. tohle si predstavim, kdyz nekdo rekne - gumovej tah s pneu vzorem:)) at slouzi.. btw. venca kladlec ma stejnej kousek:)) Upraveno 5. května 2014 uživatelem Kid_A
Pavel K. Odesláno 5. května 2014 Nahlásit Odesláno 5. května 2014 Úžasný hodinky s vůní benzínu. Gratuluju
Exiztence Odesláno 5. května 2014 Nahlásit Odesláno 5. května 2014 Chopard dělá moc krásných modelů divím se že jich na fóru není víc, gratuluji k originálnímu a krásnému kousku
LovecK Odesláno 5. května 2014 Nahlásit Odesláno 5. května 2014 Veliká paráda! Já je snad někdy vyzkouším v chronoverzi
Remio Odesláno 5. května 2014 Nahlásit Odesláno 5. května 2014 Krásné hodinky s úchvatnou oporou v historii. Gratuluji! Snad jednou budu moci vyzkoušet, Chopard mne láká stále víc.
worm007 Odesláno 5. května 2014 Nahlásit Odesláno 5. května 2014 velmi pekné ! sekundovka mi pripomína sekundovku z HC (ktorá sa mi fakt velmi páči, a aj táto je super !).. ten dátum je "śtvorčekový" ? nevadí ti okrúhly kyklop k takej dátumovke ? (ja to mám tiež na mojich RADO a nevadí mi to vôbec, ale pýtam sa aj tak, lebo dosť ludí sa na to pýtalo aj mňa, tak ma zaujíma ako to vidíš ty).. inak tá guma je super a tie červené bodky na ciferníku sa mi tiež velmi páčia. krásne sú
Petr77 Odesláno 6. května 2014 Nahlásit Odesláno 6. května 2014 Jsou nadherne a libi se mne uz par let. Rad jsem si je zase prohledl, precetl zajimave pocteni a ten tratovy rekord, to je neco neuveritelneho!!! Mam rad tu Tvoji hodinkovou promiskuitu /mysleno v dobrem/ se smyslem pro nevsedeni kousky a jsem zvedav, co dalsiho privane cas na Tve zapesti...
instant Odesláno 6. května 2014 Nahlásit Odesláno 6. května 2014 Moj oblubeny model Mille Miglia je Power Control, tieto su hned nasledujuce. Znacka, model aj farba su vyborna volba - gratulacia
panedge Odesláno 6. května 2014 Nahlásit Odesláno 6. května 2014 Paráda,jedny z nejhezčích sportovních hodinek,hned bych je bral.Na letní zevlování jak dělaný:-)
bandicoot Odesláno 6. května 2014 Nahlásit Odesláno 6. května 2014 Moj oblubeny model Mille Miglia je Power Control, tieto su hned nasledujuce.Ještě snad nikdy jsem ten "lajk" nedal, ale tady musím, mám to stejně.+1 Už jsem to kdysi psal, měl jsem je v butiku na ruce, přímo od majitele slevu jak kráva a stejně jsem se podělal, že jsou moc nápadný.
nickolas Odesláno 6. května 2014 Nahlásit Odesláno 6. května 2014 Jsou to zajímavé hodinky. Líbí se mi ta vteřinovka s červenou šipkou, je pěkně dlouhá. Hodinová a minutová ručka jsou taky moc hezké. Zajímavý je i ten znak Mille Miglia, který ukazuje na datum. A nejvíc ze všeho se mi ale líbí ta první fotka strojku...vypadá na ní strašně drsně, industriálně, jednoduše, bez kudrlinek, ale perfektně! Doufám, že bude v příštím kalendáři Gratuluji!
misoo Odesláno 6. května 2014 Nahlásit Odesláno 6. května 2014 trochu mam problem s fontom 05-60, inac su super. gratulujem, uzivaj dlho a dobre!
Jiribartl Odesláno 6. května 2014 Nahlásit Odesláno 6. května 2014 Velmi pěkné hodinky se slavnou motoristickou tématikou neméně slavné značky. Jak píšeš, velmi příjemné rozptýlení zde v neustále opakující konfekci. Hodinky jsem nedávno zkoušel na ruce a musím konstatovat, že představují i pro mně budoucí možný cíl.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se