matthias Odesláno 9. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2019 Odborníci, poraďte mi prosím. Lepší polovička shání do kanceláře nějaký kávovar. Představa:Automat, s mlýnkem, ale možností použít už i namletou kávu, mléko ano. Cca 30 káv denně.Omezený rozpočet, cca 8k. Máte někdo tip, na co se podívat? Jde za tu cenu něco rozumného pořídit? Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 9. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2019 Zceyee: preto na kafe pouzivam vodu z reverznej osmozy, vzdy k dispozicii, netreba sa babrat s flasami a po "otoveni" nemusis riesit mnozenie mikroorganizmov.Taky mam RO a obrovska spokojenost. Uz se mnohokrat zaplatila. A to mame v radu vodu relativne dobrou.Pouzivas primo z RO, remineralizovanou, nebo si domichavas nejaky custom recept? Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 9. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2019 Taky mam RO a obrovska spokojenost. Uz se mnohokrat zaplatila. A to mame v radu vodu relativne dobrou.Pouzivas primo z RO, remineralizovanou, nebo si domichavas nejaky custom recept? Odesláno z mého SM-J530F pomocí TapatalkMam vodu zo studne, a aj ked je uplne ok, kvoli malemu dietatu som dal RO. A zaroven to velmi pomohlo kave . Za RO mam este 2 remineralizatory a na konci este Mikrobiologicky filter, co je zazrak poslednych par rokov. UV sterilizatory su proti tomu prakticky neucinna hracka. Celkovo ale spokojnost maximalna. Vodu raz za 5-6 mesiacov testujem a uplne bez vyhrad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 9. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2019 Odborníci, poraďte mi prosím. Lepší polovička shání do kanceláře nějaký kávovar. Představa:Automat, s mlýnkem, ale možností použít už i namletou kávu, mléko ano. Cca 30 káv denně.Omezený rozpočet, cca 8k. Máte někdo tip, na co se podívat? Jde za tu cenu něco rozumného pořídit? Díky.Za 8 ne. Tak 18 za Saecco Royal pokud oželíte mléko jako nejlevnější varianta, jinak počítej 30+. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 9. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2019 Odborníci, poraďte mi prosím. Lepší polovička shání do kanceláře nějaký kávovar. Představa:Automat, s mlýnkem, ale možností použít už i namletou kávu, mléko ano. Cca 30 káv denně.Omezený rozpočet, cca 8k. Máte někdo tip, na co se podívat? Jde za tu cenu něco rozumného pořídit? Díky.Mlety kafe bych neresil, a za ty penize koupil nejaky automat Krups. Nam bezproblemove slouzi uz 7 let. A az jednou umre, nahradi ho zase Krups. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 11. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2019 Tak jsme dostali se ženou k narozkám ECAM 22.110 a hraju si s tím nastavením, abych došáhnul aspoň na ucházející espresso. Nevim co dělám špatně, ale crema skoro nula, tak dneska ještě skočím pro čerstvý kafe a uvidí se... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 11. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2019 Cremu to dělá v pohodě a to kupujeme obyč kafe od Tchiba, Jacobs atd. Ještě vyzkoušej dát jinou vodu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 11. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2019 Tak jsme dostali se ženou k narozkám ECAM 22.110 a hraju si s tím nastavením, abych došáhnul aspoň na ucházející espresso. Nevim co dělám špatně, ale crema skoro nula, tak dneska ještě skočím pro čerstvý kafe a uvidí se... Poměr robusty a arabikyvodamletítlak První 2 umíš vyřešit jednoduše, další dle mašiny .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ingi88 Odesláno 16. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2019 Panove a damy hezky den, prosim o radu, puvodni plan koupit paku a mlynek v budgetu cca 30k jsem s ohledem na zenu a pohodlnost zahodil... mam zkusenost, ze cosi pitelneho leze i z automatu a tak ted vybiram, budget kolem 20k, obhlizel jsem cosi od jury, zene se ale hrozne libi delonghi 370.95 - me to cele pripada jako trochu ausus, ale zase pohodlny... mate prosim nekdo s necim zkusenosti? Muzete prosim doporucit, co vybrat, pripadne zda nemate tip na vyhodny kup? Podminky jsou vicemene pitelne espresso pro me, latte / cappucino pro zenu, napenene mleko s granke pro prcka... moc diky ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
(z)denny Odesláno 16. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2019 Tak jsme dostali se ženou k narozkám ECAM 22.110 a hraju si s tím nastavením, abych došáhnul aspoň na ucházející espresso. Nevim co dělám špatně, ale crema skoro nula, tak dneska ještě skočím pro čerstvý kafe a uvidí se...Na DeLonghi jsem se taky učil ladit cremu a povedlo se to nastavováním jemnosti mletí a "síly" kávy. Pokaždé když nasypu jinou kávu, tak tři-čtyři šálky laboruji a pak je káva jak z instagramu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 16. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2019 Jo jo, tak na desátej pokus je to naladěný na Colombia Suprema - mletí trochu hrubší, zvýšená teplota a síla na prostředek a je to nářez.Teď jsem předběžně domluvenej s majitelem jedný litoměřický kavárny, že mi prodá svoji směsku Brazílie a Vietnamu, což bylo asi to nejlepší kafe, co jsem kdy měl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek77cz Odesláno 16. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2019 Odborníci, poraďte mi prosím. Lepší polovička shání do kanceláře nějaký kávovar. Představa:Automat, s mlýnkem, ale možností použít už i namletou kávu, mléko ano. Cca 30 káv denně.Omezený rozpočet, cca 8k. Máte někdo tip, na co se podívat? Jde za tu cenu něco rozumného pořídit? Díky.Doporučuji kávovar DeLonghi ECAM 22.110 B Magnifica S. Do 8 tisíc je to asi nejlepší volba. Má vše co Tvá lepší polovička k životu v kanceláři potřebuje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr. Igelit Odesláno 21. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2019 Přátelé, nemáte někdo zkušenosti z poslední doby s pražírnou Sicafé? Tak nějak pořád hledám dobrý kafe zejména na filtr (AeroPress). A vzhledem k tomu, že dle mých propočtů spotřebuji cca 1350g kávy měsíčně, tak hledám něco za rozumný peníz. Moje dosavadní zkušenosti: Vyzkoušel jsem asi 7 káv z Balíren Holešovice včetně obou "světle" pražených, které nabízejí. Jako káva do stroje asi super, za 280 Kč za kilo.. Mimochodem jejich ceny nechápu, na eshopu objednáte za 350-450 za kilo a při osobním odběru si vždycky řeknou o 280. Praženo dost, někdy až k smrti (Kolumbie), v podstatě mi všechny chutnaly stejně kávově, ale nic extra teda... Pak jsem zkoušel Etiopii z GourmetKava - podobný příbeh jako z Holešovic. Teď přišel zlom - kolega kafař mi dal srknout svojí kávy, odebírá většinou z Doubleshotu, tohle byla nějaká Kostarika, údajně šlo o vyčichlý balík otevřený před čtyřmi měsíci, že prý to už zdaleka tolik nevoní, jenom abych ochutnal ať vím co a jak.. No, bylo to něco totálně jinýho než jak jsem si myslel, že kafe může chutnat. Jinými slovy se to dalo pít bez cukru, bylo to trochu ovocný, trochu kyselý, rozhodně o dost světlejší. Zkrátka teď už vím víc. Potom jsem tu narazil na pražírnu ČesKáva - zatím jsem zkoušel Etiopii Sidamo a Guatemalu. Guatemala opět napražena tak nějak do neurčita, o něco lepší než předchozí zkušenosti, ale zase žádná sláva. U Etiopie už jsem zaznamenal změnu - tady už jsem konečně začal trochu cítit takový ty věci, který jsou vždycky napsaný v popisku kávy (jakože lehký ovocný tóny a tak dále). No ale pořád se to ani zdaleka nepřibližuje tomu, co jsem ochutnal od kolegy. A taky to zdaleka nebylo tak světlý. No a teď jsem narazil na to Sicafé, na prazirny.eu si to lidi (který vypadaj, že už něco ochutnali) docela dost chválej, že je to vynikajíci, že je to citlivě pražený a že kávy chutnaj tak jak je to napsáno v popisku. Někdo tam psal, že k objednávce připisoval poznámku, aby mu to napražili světleji na filtr a byl prý velmi spokojen.. Tak si tak říkám - cena super, doprava za 35 do Zásilkovny je taky moc příjemná, upražení na základě objednávky...Co myslíte, mám to vyzkoušet? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 21. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2019 Tak za vyzkouseni nic nedas (teda das, ale jen par stovek).Sicafe jsem pred par lety bral na espresso a prislo mi to jako dobra alternativa k Primacafe. Podobna kvalita, lepsi ceny a bez mych antipatii k panu Konecnemu :-) Ale aspon tehdy to byl podobny kalibr jako Primacafe a Holesovice - tmave prazena slusna komoditni kava, primarne na "italske" espresso. Zejmena pokud jsi z Prahy, tak bych ti nabidnul svoji kavu. Doubleshot je pro me takovy etalon kvality, ke kteremu se snazim smerovat, tak myslim, ze by ti to mohlo vyhovovat. Na 280 za kilo se nedostanu, ale jako DS to taky neni :-) Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr. Igelit Odesláno 21. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2019 Psal jsem SZ, zkusil bych to :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 21. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2019 Když už seš v tom zkoušení, tak zkus Coffeespot https://www.coffeespot.czTaky jedna z těch lepších. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr. Igelit Odesláno 22. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2019 Jo, měl jsem to taky na seznamu, co jsem se chystal zkoušet, díky... Dneska mi dal kolega ochutnat Kostariku od JB kaffee z Vacuum Potu. To je teda pecka, zase něco naprosto jinýho než na co jsem byl doteď zvyklej. To, co jsem doposud pil, fakt chutnalo všechno téměř stejně.. Příští týden dostanu svoje první pořádný kafe, nemůžu se dočkat :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 22. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2019 skus Cafe Eternity Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr. Igelit Odesláno 22. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2019 No, ještě že jsem s hodinkama už v podstatě skončil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 22. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2019 Tak já budu zkoušet tohle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se