krutor Odesláno 24. května Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května S Brikkou jdete pozde, uz mam doma tu venus 4 a trochu lituju ze jsem neriskl tu mensi. Jinak bych tu cremu vubec nevyzadoval, ale v kazdem video navodu ji maji. Kazdopadne jsem spokojeny a kava chutna lip nez z levneho automatickeho presovace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bronas_k Odesláno 24. května Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května před 13 hodinami, Tikal napsal: Brikku jsem si pořídil na jachtu a na ryby. Ta crema tam fakt je a chutná mi to více, než z klasické Bialetky, jen je tam cítit taková ta lehce přepálená káva, ale to je vlastnost, halt to jde přes páru a ta teplota je vyšší, než mi leze doma z boileru Brasilie. Mám rozmazlenou hubu. Na fotkách a videu je přístavní 70/30. Jo a přidám svůj nový šlágr https://www.kavaprodej.cz/vietnam-gr-18 V práci z Nivony to celkem šlo, ale Brasílie to povýšila na skvělý zážitek. Tahle čistá robusta se dostává do pravidelné rotace. 20200519_152752.mp4 Ten bublající konec na videu, to je přesně to co do té kávy už nepatří a dělá to tu spálenou chuť. Plus ještě pomůže hrubší mletí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 24. května Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května Ano, bublani je uz spatne... :-) a to i nekteri pak hned chladi dolni cast ve studene vode, aby to zastavili.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 27. května Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května Upřímně netuším, jak to bublání zarazit, protože hned jak se ozve zvuk, že to jde, tak to sundavám... Na tom videu jsem neměl volné ruce, tak to dobublalo. Nědělní Vietnamská robusta 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 27. května Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května ...videl jsem video na youtube, jak to chlapik vzal a rovnou strcil spodek konvicky pod tekouci studenou vodu.. ale nevim, jak velky by to u tebe melo vliv, pokud opravdu rovnou sundavas a nalevas.. mozna odhadnout podle mnozstvi a sundat o "vterinu" driv.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 27. května Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května (upraveno) Já to dělám tak, že to sundám, když to začne týct a nechávám dojet mimo plotnu. Upraveno 27. května uživatelem filltos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 27. května Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května před 1 hodinou, petr_cha napsal: ...videl jsem video na youtube, jak to chlapik vzal a rovnou strcil spodek konvicky pod tekouci studenou vodu.. ale nevim, jak velky by to u tebe melo vliv, pokud opravdu rovnou sundavas a nalevas.. mozna odhadnout podle mnozstvi a sundat o "vterinu" driv.. Jo podle videa jsem pochopil - do trychtýře vložit kolečko filtračního papíru nasypat právě umletou kávu, nedusat, jen klepnout, aby se povrch srovnal. Přikrýt dalším kolečkem filt. pap. - přivést a držet to při 93°C , aby vyvěrání kávy bylo pomalé a plynulé cca 1-1,5 min. aby odtékala pouze napěněná tekutina. Vše je podřízené faktu, že pokud voda "vylítne" přes trychtýř rychle, najde si cestu nejmenšího odporu nějakým kanálkem a zbytek z objemu pařené kávy zůstane nevyužitý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bronas_k Odesláno 27. května Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května Na to stačí mít nachystanou misku s vodou a konvičku do ní na pár vteřin lehce ponořit. Přestane bublat v mžiku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 28. května Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května Hoši, tohle je konvička na moře do lodi, tam zpravidla není úplně čas na laboraci, nedej bože měření přesné teploty a mít po ruce připravenou misku vody na chlazení, jsem občas rád, že to v těch vlnách ustojím, když to držím na vařiči a trefím se alespoň částečně do hrnků... Stejně tak i na rybách, jen bez vln... Jsem s tou chutí smířený, každopádně jak jsem psal, výsledky jsou určitě lepší, než z klasické Bialetky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dagoberd Odesláno 8. června Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června Pohoda jazz na chalupě, opět bohužel bez dýmky. Brikka je na cestě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 8. června Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června Aeropress byl lepsi nez Brikka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 8. června Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června Hoši, tohle je konvička na moře do lodi, tam zpravidla není úplně čas na laboraci, nedej bože měření přesné teploty a mít po ruce připravenou misku vody na chlazení, jsem občas rád, že to v těch vlnách ustojím, když to držím na vařiči a trefím se alespoň částečně do hrnků... Stejně tak i na rybách, jen bez vln... Jsem s tou chutí smířený, každopádně jak jsem psal, výsledky jsou určitě lepší, než z klasické Bialetky.Tak co resis, dovaris a mrsknes to do vln... a mas schlazeno..:-)) 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 19. června Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června (upraveno) Plantaz kousek od Bucaramanga, Colombia Kavarna v budove (hned vedle vchodu) muzea Fernanda Botera, město Medellin, Colombia https://cs.wikipedia.org/wiki/Fernando_Botero Anglicky ale nic, takze s sebou nekoho kdo umi spanelsky, ja mel s sebou kamose a jeho holku. V Medellinu se anglicky da skoro vsude jinak, sou zvykly na turisty. Bucaramanga bez sance. Upraveno 19. června uživatelem zceyee 2 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 20. června Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června @zceyee Tak to je pecka a ty Zetory jako bonus. Dokonce i Zetor Crystal....hmmm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 20. června Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června před 11 hodinami, Kotlick napsal: @zceyee Tak to je pecka a ty Zetory jako bonus. Dokonce i Zetor Crystal....hmmm Jj bylo to zajimavy. Zetory prej furt jezděj a furt se využívaj. a tyhle dvě poslední fotky ... ... to sem se snažil najít tenhle strom, kdysi se z něj vyrobil u nás tak oblíbený toluen. Používá se na plantážích jako stínící strom, něco jsem tam našel, ale přijde mi to trochu jiný, ale nejsem si jistej, v tomhle se nevyznam. Nevěděl by někdo? Ženská z farmy taky nevěděla, že prej tam mají přes 300 různých druhů stromů. https://en.wikipedia.org/wiki/Myroxylon_balsamum https://en.wikipedia.org/wiki/Tolu_balsam https://en.wikipedia.org/wiki/Toluene Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perkele Odesláno 21. června Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června Pánové třeba mi někdo poradíte - sháním francouzskou kávu Brosio, zastoupení u nás je jen pro velkoodběratele - https://professional.darboven.com/cs-cz/nase-znacky/brosio . Zkoušel jsem si s nimi vyměnit pár emailů, zda-li by mi neprodali 1,2 1kg pytlíky "na zkoušku", ale paní mi vysvětlila, že prodávají vzorky jen tomu, kdo si u nich objedná kávovar za XXX tisíc Nemáte prosím vás nějaký tip, kde by se to dalo sehnat? Zkoušel jsem i různé weby ve Francii, Polsku atp. ale v nejlepším jsem se dostal k tomu, že když už to měli, tak neposílali zrovna to kafe poštou.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 21. června Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června před 3 hodinami, Perkele napsal: Pánové třeba mi někdo poradíte - sháním francouzskou kávu Brosio, zastoupení u nás je jen pro velkoodběratele - https://professional.darboven.com/cs-cz/nase-znacky/brosio . Zkoušel jsem si s nimi vyměnit pár emailů, zda-li by mi neprodali 1,2 1kg pytlíky "na zkoušku", ale paní mi vysvětlila, že prodávají vzorky jen tomu, kdo si u nich objedná kávovar za XXX tisíc Nemáte prosím vás nějaký tip, kde by se to dalo sehnat? Zkoušel jsem i různé weby ve Francii, Polsku atp. ale v nejlepším jsem se dostal k tomu, že když už to měli, tak neposílali zrovna to kafe poštou.. https://allegro.pl/oferta/kawa-brosio-espresso-harem-1kg-ziarno-11293707690?reco_id=f3fbe1a7-2fa3-11ef-a58d-860afe4392c4&sid=3ec404f37aa2fad6253fa5dd6bb023427743f77ee2f01bb84454c4701b8c0118 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perkele Odesláno 21. června Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června To jsem taky zkoušel, jakmile vyplním českou adresu, tak to při objednání hodí chybu, že to nedováží jinam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dagoberd Odesláno 14. července Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července (upraveno) Na mlýnku arabika z Etiopie a robusta z Vietnamu. Ve finále je z toho docela dobrej českej turek (ve frenchpressu). Upraveno 14. července uživatelem Dagoberd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dagoberd Odesláno 21. července Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července Kreativní odpoledne s nůžkami a filtry pro V60ku. Pokud byste měli tip na dospělý espresso maker, nejlépe veterána z druhé ruky, který nadělá parádu na polici a zvládne k tomu pár kafí týdně budu rád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se